Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני עכשיו חייל בסדיר, משרת בתפקיד שבו אני כמעט כל יום בבית (למעט שמירות או תרגילים וכו') והחלטתי שאני רוצה להשלים בגרות שאני צריך לשפר בה ציון ולעשות פסיכומטרי כדי לא להפסיד שנה אחריי השחרור.

שקלתי לגשת למחזור קיץ, אבל זה התנגש לי עם כמה דברים שיש לי בדרך.

אז אני בדרכי להרשם למחזור חורף.

מישהו יכול להמליץ על מקום טוב שבו אוכל ללמוד?

חשוב לי מאוד ציון גבוה בפסיכומטרי,

בבגרות במתמטיקה אני צריך גם ציון גבוה (85+). מדובר על 5 יחידות.

קיבלתי הצעה מאחד המכונים בבאר שבע לעשות 4 יחידות מתמטיקה, ואז לעשות 5 יחידות (העלות בשביל עוד 5 יחידות מתמטיקה היא 700₪). לא יודע אם זה דבר נכון או לא. זה מושך את הלימודים. מצד שני יהיו לי 4 יחידות, ואז 5 יחידות יהיה משחק ילדים, כי אין יותר מדי הבדלים.

כרגע אין חשיבות למחיר, חשוב שהרמה של הלימודים תהיה גבוהה ושיהיה מקום טוב.

כן, אני יודע שהרבה גם תלוי בי, אבל אני מוכן להשקיע ולשים את כל מה שצריך כדי לקבל את הציונים הדרושים למעלה.

אשמח לקבל פה דעות של אנשים שיכולים להמליץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

5 יחידות זה הרבה יותר קשה מ-4. למה אתה צריך ציונים כאלה גבוהים? אתה משפר סתם, או שאתה יודע כבר מה אתה רוצה ללמוד ואיפה?

קורס של 5 יחידות יעלה לך בכל מקרה הרבה כסף. ככה שתעשה כבר ישר 5. אני לא מבין את ההיגיון של לעשות 4, ואז לשפר ל-5.

היום גם אין שאלונים חופפים בין 4 ל5 יחידות. זה כבר לא 005/006/007 אלא שני שאלונים נפרדים של 5 יחידות.

פסיכומטרי זה משחק ילדים בהשוואה ל5 יחידות במתמטיקה, ולכן תבדוק האם את באמת צריך את זה ללימודים או לא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שינו את המתכונת של החשבון ? איך זה הולך היום?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
5 יחידות זה הרבה יותר קשה מ-4. למה אתה צריך ציונים כאלה גבוהים? אתה משפר סתם, או שאתה יודע כבר מה אתה רוצה ללמוד ואיפה?

קורס של 5 יחידות יעלה לך בכל מקרה הרבה כסף. ככה שתעשה כבר ישר 5. אני לא מבין את ההיגיון של לעשות 4, ואז לשפר ל-5.

היום גם אין שאלונים חופפים בין 4 ל5 יחידות. זה כבר לא 005/006/007 אלא שני שאלונים נפרדים של 5 יחידות.

פסיכומטרי זה משחק ילדים בהשוואה ל5 יחידות במתמטיקה, ולכן תבדוק האם את באמת צריך את זה ללימודים או לא.

אני משפר כי אני יודע כבר מה אני רוצה ללמוד ואיפה.

אני יודע מה אני צריך, חשוב שהציון בפסיכומטרי יהיה גבוה ושיהיו 5 יחידות מתמטיקה בציון גבוה.

5 יחידות לא הרבה יותר קשה מ4 יחידות לפי מה שהסבירו לנו בתיכון. אמרו שיש בסך הכול הבדל בניסוחים שב5 יחידות הם קשים יותר.

שינו את המתכונת של החשבון ? איך זה הולך היום?

כשאני הייתי בתיכון כבר הייתי חלק מהתוכנית ניסוי.

פעם 5 יחידות היה 005+006+007

היום זה 806+807

שני שאלונים במקום שלושה. לדעתי זה גרוע, אבל אין לי ברירה גם ככה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מי שאומר ש4 יחידות זה כמו 5, אין לו מושג על מה הוא מדבר. הנושאים ב -5 יחידות שונים מהותית מאלו ב -4 (מספרים מרוכבים, וקטורים, הנדסה אנליטית ברמה גבוהה יותר , אינדוקציה ועוד). מספיק לציין, שרק 5% מתלמידי תיכון ;ני;גשי;ם לבגרות של 5 ח' ורק כמחצית מתוכם מקבלים ציון עובר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני עם 4 יחידות 97. ואני משפר ל-5. זה הבדל רציני תאמין לי. אין אפשרות לגשת במתמטיקה למתכונת הישנה, אלא רק לחדשה. שני שאלונים של בערך 3.5 שעות לכל אחד. אם אתה משפר, אז אתה עושה אותם ברציפות. זה בערך 7 שעות של מבחן במתמטיקה. הידע המתמטי ב5 יחידות הוא לא בהכרח מורכב בהרבה מ4 (הוא כן, אבל לא בהרבה), אלא שיש המון נוסחאות וחוקים שצריך לזכור, הרבה יותר מאשר ב5 יחידות, הרבה. להבדיל מפסיכומטרי, כשמדובר בבגרות במתמטיקה- זה פשוט לשבת על התחת ולפטור, ברמה של כמעט אין חיים. עם מתכונת כזו אתה תגיע לציון שאתה רוצה, עם פחות מזה אני לא יכול להתחייב על כלום.

פסיכומטרי זה שונה. אם אתה לא יודע איך לגשת לשאלות, אז לשבת על התחת ולפטור לא בהכרח ישפר אותך. זה יראה לך את המצב שלך, ובמה אתה לא טוב, אבל זה לא ישפר אותך. אני אישית עשיתי קורס ביואל גבע, ולי זה עזר. היום אני כבר פותר סימולציות, עם לא יותר מטעות לפרק, בכל נושא. זה לא אומר כלום, כי הייתי במצב טוב גם לפני כן, אבל במבחן עצמו לא הייתי מרוכז מספיק, וכנראה שקצת לחוץ, וקיבלתי ציון לא טוב (690). אז אני ניגש שוב ביולי. בקשר לקורסים, אני לא מכיר אותך, אבל אתה יכול לנסות ללמוד קצת לבד, ולנסות לעשות סימולציה - אם תראה שזה זורם לך, אז בכיף. אם זה ממש קשה, ואתה טועה הרבה, אז תלך לקורס כל שהוא. הקורס של יואל גבע הכי יקר, אבל לי הוא השתלם. מצד שני, אחותי הקטנה באותו מצב כמוני בסימולציות והיא בכלל לא למדה, כי הכל אצלה טרי מהתיכון. אני לא ממליץ על פסיכו+בגרות ביחד, בטח שלא 5 יח' מתמטיקה, כי מדובר בעומסים מטורפים. יש כאן מורה פסיכו' בפורום, נסה להיוועץ איתו.

עריכה: הגיב מעליי.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני יודע איך זה השאלונים החדשים, אני עשיתי את זה בתיכון.

690 זה לא טוב?!

אתה רציני?

בכל מקרה, איפה אני יכול לנסות לעשות סימולציה בבית ולראות כמה ייצא לי?

אין לי בעיה לנסות ללמוד לבד (אני דווקא מעדיף ללמוד את רוב הדברים לבד)

פורסם

יש סימולציות באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה. הם אלה שהמציאו את הפסיכומטרי, את מבחני מו"ר, המתאם לתואר שני בפסיכולוגיה, אמיר, יעל, דוד ,יפתח, חיים וכל מבחן קבלה מסריח שקיים בארץ :)

בקשר ל-690. זה רע ביחס לרמה שהפגנתי בסימולציות, ויותר מכך זה רע כי זה לא קרוב לציון שאני צריך כדי ללמוד מה שאני רוצה. הלוואי והייתי רוצה להיות מהנדס חשמל או משהו, אבל אני רוצה ללמוד יותר ולהרוויח פחות :)

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

אם אתה צריך רק לשפר בגרות במתמטיקה - בסדר.

אם אתה צריך לשפר הרבה בגרויות - ממליץ לך לעשות במקום זה מכינה קדם אקדמאית ולהתמקד עכשיו בפסיכומטרי.

פורסם

רק מתמטיקה.

יש לי מספיק יחידות לימוד, מספיק הגברות וציונים מספיק טובים בשאר המקצועות.

צריך רק מתמטיקה ופסיכומטרי.

עצות על מה אני צריך לעשות אני לא. אני צריך עצות איפה ללמוד.

פורסם

פסיכומטרי ממליץ על הייקיו, עשיתי שם קורס לפני כשנתיים.

המדריכה לחצה וישבה על הווריד, שלחה מיילים וחומרים נוספים. לפי מבחני חתך שלחה חומר חיזוק בנושאים בעייתיים וקבעה תאריכי יעד לביצוע.

כל שבוע/שבועיים יש סימולציה ורואים את מגמת השיפור ממבחן למבחן.

החומר הוא חציו במחשב, לומדה אינטרנטית, וחציו בספרים עבים.

לומדה מעולה הכוללת משחקים ורשימת מובילים בניקוד- מגביר את התחרות הבין כיתתית, בין כל אלה שניגשים ובין השיאנים בכל הזמנים.

משחקי זיכרון העוזרים ללמוד מילים וכו'.

אם המתכונת זהה גם היום, אני ממליץ.

לגבי 5 יח' מתמתיקה, הכל רק לא לחמן.

אחת הטענות של יחצני לחמן היא העובדה שמי שכותב את הספרים שלהם הוא גם מי שמלמד שם, הוא מורה גרוע. מניסיון.

הבטחות למספר תלמידים מצומצם, בפועל יש 40 אנשים שפיזית לא נכנסים בכיתות.

המורה כמתמטיקאי הוא מעולה ופותר תרגילים בעל-פה אך ללמד הוא לא יודע.

יחס מחפיר מצד מנהלת הסניף, הגיעה עד לאיומים בתביעות מצדה על עניין טכני קטן שבו אני צדקתי ואילו היא לא (הודתה בזה).

לצערי/שמחתי נרשמתי לדיל של 5 יח' מתמטיקה ו5 יח' פיזיקה. לקראת תחילת הלימודים בפיזיקה הרבה תלמידים נשרו ונותרו חצי, לקראת הבגרויות נשרו 40% נוספים כך שנותרו קומץ תלמידים.

זאת בשילוב של מורה ברור וקשוב הביא אותי לתוצאה מעולה של 85+ וממוצע כללי של 70+.

אני מתייחס לסניפי באר שבע.

פורסם
רק מתמטיקה.

יש לי מספיק יחידות לימוד, מספיק הגברות וציונים מספיק טובים בשאר המקצועות.

צריך רק מתמטיקה ופסיכומטרי.

עצות על מה אני צריך לעשות אני לא. אני צריך עצות איפה ללמוד.

תיסגר על עצמך קצת ונוכל לייעץ לך. זכור לי שאתה רוצה ללמוד מדמ"ח בבן גוריון, אונ' שמסתכלת על הציונים הכמותיים (בגרות במת' וכמותי בפסיכומטרי). אני יכול להגיד לך שעם בגרות של 100+, 5 יח"ל מת' בציון 80+/4 יח"ל בציון 95+ וכמותי של 130+ תוכל להתקבל.

בהצלחה

נ.ב

תשחק עם המחשבונים של האונ' לקבלת פרספקטיבה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אתה לא טועה,

פעם אחרונה שבדקתי שם הדרישה הייתה פסכימוטרי בציון 600 או 620 ומתמטיקה 5 יחידות 80+ או 4 יחידות 90+.

אז כן - רוצה וצריך 5. עדיפות גבוהה שזה יהיה יותר מהסף קבלה, כי איתי יתחרו עוד אנשים על מקום באוניברסיטה. רוצה שיהיה לי יותר קל לתפוס את המקום בזכות ציונים גבוהים. (הממוצע בגרויות גבוהה, עם שיפור של מתמטיקה הוא יהיה מצוין)

• תוכן חדש...