Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי עכשיו את הכתבה במאקו על בעית הבלמים בפורד פוקוס (מכסה מיכל נוזל בלמים בעייתי). למי שאין כוח לקרוא, אז במצבים מסויימים נוזל בלמים נשפך מתוך המיכל בשל פקק לקוי, עד שזה מגיע להתראה של "מפלס נוזל בלמים נמוך".

לא מצליח להבין איך אין ריקול על נושא זה, כאשר היצרן מודע לבעיה.

פורסם

היבואן מכיר את התופעה ופועל לפני הנחיות היצרן.

כפי שקראת, לטענתם אין ליקוי בטיחותי. התגובה אינה מתכחשת לטעמי.

אני משער שזה מסוג הליקוים אשר מטופלים במוסך בפעם הראשונה שמכונית הרלוונטית נכנסת לטיפול.

אנשים שנתקלים בנורת אזהרה - אמורים לסור למוסך קודם לכן.

עריכה - לפני מספר חודשים הכנסתי את רכבי לטיפול תקופתי (S_MAX). ביקשתי מהיועץ לבדוק האם יש תקלות ידועות (ריקול, קריאת שירות) וכד'. הוא בדק וציין שלא, אך הוסיף שזו פרוצדורה קבועה ממילא עם כל רכב שמטופל. בין לבין, הוא ציין את נושא המכסה הזה שאמור להיות מוחלף בחלק מהפוקוס.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

העניין הוא שאני קורא על ריקול לדברים הזויים כמו בורג במראה שעשוי להשתחרר עם השנים והמראה עשויה ליפול, על מגבים, על שטיחונים וכו' וכו'. כאן מדובר בבלמים, מערכת הבטיחות החשובה ביותר ברכב, לכן זה מוזר לי.

פורסם

שי, האם הוא ציין באיזה שנתונים מדובר? ז"א - האם התופעה קיימת גם במשלוחים האחרונים?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא. זה לא כל כך עניין אותי כי זה לא היה רלוונטי לגבי. בדיעבד אני מצטער - יכולתי לעדכן את הפורום. רק שהוא הציג את זה כמשהו מאוד שולי כדוגמא לדברים שמבצעים תוך כדי כניסה לטיפול שוטף. ובכדי להראות שהמחשב מקפיץ הנחיות לפי הפרטים הספציפיים של הרכב, אפילו של דברים קטנים.

כתבתי על הטיפול כאן - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=467020

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר קריאת הכתבה - עלה בי חשש מסויים, לכן החלטתי לקפוץ ולבדוק זאת ודבר נוסף מול המוסך (המרכזי - ניר צבי).

יועץ השירות בדק את תאריך יצור הרכב שלנו וטען שאין מה לחשוש - ברכבים מהמשלוח שלי (וכנראה גם זה שקדם לו) יש את הפקק "החדש". הבחור ישב והסביר לי בדיוק במה מדובר (כפי שנטען בכתבה) וטען כי היו מעט רכבים שסבלו מדליפה, כך או כך נמסר להחליף את הפקק למעודכן.

אחרי 5 חודשים ו-3000 ק"מ, שמנו לב בימים האחרונים שישנה נטייה קלה של ההגה שמאלה. בדקתי מול הפנצ'רייה שלי את הצמיג עצמו / לחץ אוויר והאיזון, הכל היה תקין כמובן. יועץ השירות רשם לעצמו וביקש ממני לצאת לנסיעת מבחן עם אחד הבוחנים הראשיים - המתנתי דק' אחדות והתייצב מולי הבוחן (אילייה). יצאנו לנסיעה קצרצרה עד לבאר יעקב וחזרה, בדרכים שלטענתו יעידו על בעיה בזריזות ובקלות. חזרנו חזרה אל המוסך והוסברה לי ה"בעיה" ע"י הבוחן. הוא שאל אם ברצוני שיקחו את הרכב אל מכון הפרונט ויתנו לי רכב חלופי - או שאעדיף לגשת אל המכון פרונטים בעצמי (עם טופס חתום על ידם - "דלק"). הוא הרים טלפון ל"פרונט ארביב" ותיאם מולם את הגעתי (מחר).

אומנם הביקור היה קצרצר להפליא, אך כל פרק הזמן בו בילינו במוסך (המשוגע עם הפוקוס הידנית :-D) קיבלתי שירות אדיב ומקצועי, המלווה בחיוכים רבים ואווירת סחבק. זמני ההמתנה היו קצרצרים להפליא (מה שהיה קורה בצ'מפיון במקרים מאוד חריגים). זאת הפעם השנייה שאנחנו נעזרים במוסך המדובר - והשירות יוצא מן הכלל. לא פחות מכך. שרק ימשיכו כך!

תודה לחברי הפורום שהשבו את תשומת ליבי לבעיית פקק מיכל נוזל הבלימה!

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כנראה שמדובר בקריאת שירות ולא בריקול. מאחר והתופעה מוכרת ליצרן, סביר להניח שבדקו והגיעו למסקנה שלא מדובר בבעיה בטיחותית אלא משהו שאפשר לסדר בטיפול הקרוב של הרכב. לא צריך להתרגש

פורסם
והשירות יוצא מן הכלל. לא פחות מכך. שרק ימשיכו כך!!

טוב, ברור שזה רק עד לשלב שהגחמות שלך ימאסו עליהם ואז הם יהפכו ללא פחות משליחי השטן!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מדובר בריקול שקט- משמע כבר בבונדד עושים אותו.

או לפחות התחילו בדגמים היותר חדשים שהגיעו לארץ.

ישנה מדבקה על סף דלת הנהג, לא על הדלת עצמה על הסף שלה מהצד השני.

אגב,הנוזל הנדרש הוא לא DOT4 כפי שמופיע על המדבקה - אלא DOT6 .

RS

חכה,זה עוד יבוא לך בבום.

מדלק מוטורס - חווית שרות ברמה אחרת. באמת רמה אחרת. :lol:

פורסם

RS

חכה,זה עוד יבוא לך בבום.

אתה בטוח שיש נוזל בלמים בתקן DOT 6 ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זה סוג של קיצור של 5.1 שפתאום הפך ל 5+1 :wink:

פורסם
אומנם הביקור היה קצרצר להפליא, אך כל פרק הזמן בו בילינו במוסך (המשוגע עם הפוקוס הידנית :-D) קיבלתי שירות אדיב ומקצועי, המלווה בחיוכים רבים ואווירת סחבק. זמני ההמתנה היו קצרצרים להפליא (מה שהיה קורה בצ'מפיון במקרים מאוד חריגים). זאת הפעם השנייה שאנחנו נעזרים במוסך המדובר - והשירות יוצא מן הכלל. לא פחות מכך. שרק ימשיכו כך!

חבל שלא שהיו גם רקדניות גוגו וחשפניות מענטזות אשר עושות פוליש לרכב עם הבז'ז'ים. :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

או לפחות התחילו בדגמים היותר חדשים שהגיעו לארץ.

ישנה מדבקה על סף דלת הנהג, לא על הדלת עצמה על הסף שלה מהצד השני.

RS

חכה,זה עוד יבוא לך בבום.

וואלה אני עוד מחכה. ארבע פוקוסים בשנים האחרונות, פיאסטה חדשה , מה יש מצב שה"בום" דילג עלי?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
וואלה אני עוד מחכה. ארבע פוקוסים בשנים האחרונות, פיאסטה חדשה , מה יש מצב שה"בום" דילג עלי?

קורה...

חכה,לפוקוס 12 שלך אני צופה גדולות (הלוואי ולא !! ).

• תוכן חדש...