Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, אני יודע שזה פחות קשור לאדיו אבל בצורה עקיפה כן כי בכל זאת מתעסקים כאן גם עם חשמל באוטו..

אם זה מתאים יותר לפורום אחר אשמח אם אפשר להעביר :)

שלום,

קניתי פס לדים לאוטו מאיביי..

המטרה היא לעשות אור בדוושות, מתחת לתא כפפות (כביכול כמו בדוושות רק בצד הנוסע) ומתחת ל2 הכיסאות האחוריים - בקיצור שהרצפה/השטיחים באוטו יהיו מוארים.

בכל נקודה אני מתכנן לשים חתיכה של 3 לדים, סך הכל 4 פסים, יוצא 12 מנורות לד.

למרות שאני יודע שלדים לא צורכים הרבה זרם, אבל בכל מקרה בגלל שזה באוטו אני לא רוצה לגרום נזקים ורוצה להיות בטוח באיזה חוטים צריך להשתמש.. הכוונה מבחינת עובי החוטים, כי כמו שידוע חוטים דקים מתחממים יותר

אשמח לעזרה.

אם זה משנה, זה מה שיש לי: http://www.ebay.com/itm/12V-5M-Waterproof-IP65-300leds-Cool-White-5050-SMD-Strip-Lights-Super-Bright-New-/160978037293?pt=US_Car_Lighting&hash=item257b09ea2d

ועוד שאלה,

מה הדרך הכי טובה להוציא חשמל ללדים?

מתחת להגה יש תא פיוזים (פולקסווגן פולו 2012), כדאי להשחיל חוט באחד הפיוזים וממנו להוציא פלוס? (כמובן שגם אוסיף פיוז על החוט)

או שאולי עדיף לקחת חשמל ישירות מהמצבר ולהוסיף פיוז?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
הצריכה של הלדים היא זעירה עד מאוד כך שאין בעיה להוציא להם פלוס מתיבת הפיוזים.

מה לגבי עובי החוטים? צריך משהו מיוחד?

צירפתי תמונה

2nhzyiw4fiti.jpg

(המטבע והמפתח לצורך המחשה של עובי החוט, מצטער אבל לא היה אבטיח :-D)

דרך אגב.. איך אוכל לדעת על איזה פיוז אני מתלבש? (ולא בשיטת ניסוי וטעייה)

ניתן להשיג מאיפשהו רשימה של מיקום הפיוזים? בספר רכב לא מצאתי

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

1. עובי החוטים מספק.

2. אתה יכול להתלבש על כל פיוז שתרצה, צריכה הזרם הצפויה היא לא גבוהה.

3. לכל פיוז יש 2 רגליים, אם החלטת להתחבר לפיוז עצמו, זה קריטי שתתחבר לרגל הנכונה.

4. בדר"כ על מכסה תיבת הפיוזים יש דיאגרמה שמראה איזה פיוז שייך לאיזה מעגל, כמו כן בספר הרכב גם צריכה להיות דיאגרמה כזאת.

פורסם
1. עובי החוטים מספק.

2. אתה יכול להתלבש על כל פיוז שתרצה, צריכה הזרם הצפויה היא לא גבוהה.

3. לכל פיוז יש 2 רגליים, אם החלטת להתחבר לפיוז עצמו, זה קריטי שתתחבר לרגל הנכונה.

4. בדר"כ על מכסה תיבת הפיוזים יש דיאגרמה שמראה איזה פיוז שייך לאיזה מעגל, כמו כן בספר הרכב גם צריכה להיות דיאגרמה כזאת.

תודה על התשובה!

3. למה זה קריטי להתחבר לרגל הנכונה? הרי חשמל מגיע ל2 הרגליים ובכל מקרה אני מוסיף פיוז נוסף בין הנקודת חיבור לפלוס ללד עצמו..

4. במכסה פיוזים מסיבה כלשהי זה לא קיים, אני עדיין מתפלא למה.

בספר רכב לא מצאתי, אבל לא יזיק חיפוש נוסף..

בכל מקרה אם לא אמצא בספר, יש אתר באינטרנט שאפשר להוציא ממנו מידע כזה?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

הלדים יעבדו בכל מקרה, ללא תלות ברגל המחוברת, עניין הרגל הוא קריטי מפני שאם חיברת לרגל הלא נכונה (הלדים כאמור יעבדו בכל מקרה) אז למעשה עקפת את הפיוז, ובמקרה של קצר יש סכנה של שריפה.

ברגע שבחרת פיוז, תוציא אותו ובעזרת מנורת ביקורת או מולטימטר תברר איזה מהרגליים מקבלת חשמל ואיזה לא, את החוט תחבר לרגל שלא מקבלת חשמל כשהפיוז בחוץ.

כאמור זהו שלב קריטי בין אם יש לך פיוז נוסף שמשורשר או שלא.

פורסם
הלדים יעבדו בכל מקרה, ללא תלות ברגל המחוברת, עניין הרגל הוא קריטי מפני שאם חיברת לרגל הלא נכונה (הלדים כאמור יעבדו בכל מקרה) אז למעשה עקפת את הפיוז, ובמקרה של קצר יש סכנה של שריפה.

ברגע שבחרת פיוז, תוציא אותו ובעזרת מנורת ביקורת או מולטימטר תברר איזה מהרגליים מקבלת חשמל ואיזה לא, את החוט תחבר לרגל שלא מקבלת חשמל כשהפיוז בחוץ.

כאמור זהו שלב קריטי בין אם יש לך פיוז נוסף שמשורשר או שלא.

הבנתי את ההסבר, אבל יש סיבה שבכל זאת גם אם אני מחבר פיוז נוסף יש חשיבות לאיזה רגל לחבר את הפלוס?

אני אחד שאוהב להבין מה שהוא עושה, מצטער אם זה מציק :p

דרך אגב,

כשאני מנתק את אחד מהפיוזים, באיזה מצב הרכב צריך להיות?

מספיק שהסוויץ כבוי? (מפתח בחוץ)

או שצריך לנתק את המינוס מהמצבר?

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

אין צורך לנתק מצבר, מספיק סוויטש כבוי.

הסיבה היא שבמקרה שהקצר יתרחש בקטע הקצר שבין הפיוז המקורי לבין הפיוז הנוסף שתחבר, אתה בבעיה שכן הקטע הזה יהיה ללא הגנה.

ובכל מקרה, זה לוקח בדיוק 5 שניות לברר את עניין הרגליים, אז למה לעבוד בצורה שתסכן אותך אח"כ?

פורסם
אין צורך לנתק מצבר, מספיק סוויטש כבוי.

הסיבה היא שבמקרה שהקצר יתרחש בקטע הקצר שבין הפיוז המקורי לבין הפיוז הנוסף שתחבר, אתה בבעיה שכן הקטע הזה יהיה ללא הגנה.

ובכל מקרה, זה לוקח בדיוק 5 שניות לברר את עניין הרגליים, אז למה לעבוד בצורה שתסכן אותך אח"כ?

הבנתי ;)

אז כדי לבדוק לאיזו רגל לחבר את הפלוס, לנתק את הפיוז, לקחת מולטימטר.

צד אחד נוגע בשלדת הרכב והקצה השני כל פעם בצד אחר של המגעים של הפיוז, ואז לחבר פשוט לרגל שלא מקבלת חשמל.

תודה רבה על העזרה!

אעדכן בהמשך

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

אז ככה אחי, פניתה לבן אדם הנכון, חחח בידיוק זה מה שיש לי באוטו ואני עשיתי לבד את העבודה

יש לי 3 נקודות לדים בכל מקום רק שלי יש סיאט איביזה כעקרון זה אותו עקרון, חח ואני לקחתי מהפיוזים חשמל

בנוסף גם הלחמתי שם אותם לכפתור שאני יוכל להדליק ולכבות וכמובן ששמתי את זה על הסוויץ'.

לא היה כזה מסובך עשיתי עבודה דיי יפה ואם אתה מעוניין בתמונות או אחרים שישלחו לי ה"פ.

עובי החוט שלך דרך אגב בידיוק כמו שלי אז אין לך ממה לחשוש..

פורסם

לדים זה דיודה הזרם שזורם עליהם הוא מזערי אין ממה לחשוש , תברר שהמדבקות שעל הלדיםב ברמה איכתית אם לא תקנה דבק דו צדדי טוב כדי שלא יהיה פדיחות אחרי שזה נתלש זה מבאס לעבוד על זה שוב

פורסם

יצא יפה מאוד, לפני מספר חודשים רציתי לעשות כזה בפולו (עם פתיחת הדלת) כדי שיהיה נוח בלילה, מצחיק שכבר פעמיים הזמנתי איזה 5 פסי לדים לבנים ואני עדיין מחכה להם.. נו טוב, יצא לי להינות קצת מאותו פרוייקט עם אור אדום, לא באמת שימושי בלילה חחח.

JL Audio

• תוכן חדש...