Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני משתמש חדש בפורום ובימים האחרונים ישבתי וקראתי פה המון תגובות ויש לאמר

שלמדתי כמה דברים חדשים בתחום האודיו לרכב. ( אני חזק יותר בתחום האודיו הביתי )

בכל מקרה יש לי מערכת די סטנדרטית באוטו וחשבתי לשפר אותה.

התקציב שאני מוכן להשקיע לא גדול ( עד 1500 ש"ח ) - לגבי רדיו דיסק אני לא צריך

כי יש לי PIONEER 3550 למי שמכיר. אני מרוצה ממנו .

לגבי רמקולים כרגע יש לי מקדימה 2 רמקולים של KENWOOD קטנים ולא ממש איכותיים.

מאחורה התקנתי לפני כמה שנים רמקולים קטנים 6.5 אינטש של רוקפורד מסידרת PUNCH

פשוט לא רציתי לחתוך את הפח והחורים שם מותאמים ל 6.5 .

בגדול שומעים לא רע. האיכות סבירה והצליל נקי יחסית. הבעייה המרכזית היא בבאסים ובעוצמה בכלל. כשמגבירים לווליום רציני ( יחסית כן.. ) מתחילים רעשים מעצבנים בעיקר מאחורה מפני שנראה לי שהרמקול שם נוגע בפח או סתם לא עומד בעומס אין לי מושג.

מקדימה העוצמה ממש חלשה ולא ממש מורגשת. חוץ מהטוויטרים שצובחים כמו צרצר

( טוויטרים ב 30 שקל ) וטיפה מוסיפים לטרבל אין מקדימה איכות שהייתי רוצה שתהיה.

בקיצור ( אני לא רוצה לשגע אותכם בסיפור ארוך מדי ) אני רוצה לשפר את ה SOUND

כמה שניתן במחיר 1500 שקל. חשבתי לקנות אחוריים 6X9 ולהעביר את הרוקפורד

לדלתות מקדימה ובמקביל להוסיף מגבר. חשבתי למשל על הרמקולים האלה :

http://www.stereo4sale.com/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=138

אני יכול לקנות אותם חדשים ב 499 שקל בחנות אחרת. הם שווים את המחיר ?

או שעדיף אולי לקנות PIONEER או KENWOOD בסכום של 350-400 ?

במחיר שנשאר משהו כמו 1000 אני אקנה מגבר ( 700 ש"ח כי צריך גם התקנה )

שיניע את האחוריים והמגבר של הרדיו יניע את הרוקפורד מקדימה.

חשבתי גם על סט קומפוננט שאני יודע שאתם מאוד ממליצים אבל זה מייקר מאוד את ההשקעה וגם זה מתנגש לי עם הרמקולים רוקפורד ( מצויינים ) שחשבתי לנצל אותם דווקא לדלתות מקדימה.

שוב , מצטער שזה היה ארוך אבל אני אשמח מאוד לייעוץ יותר מקצועי מכם..:-)

תודה רבה.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

מה הדגם של הרוקפורד 6.5 שיש לך? אולי אפשר לחבר אליהם מגבר וזה יוציא מהם קצת יותר.

במקרה הזה - תשקיע את ה-1500 במגבר של רוקפורד או לאנזר ותוסיף קומפוננט בעתיד.

פורסם

הדגם של הרוקפורד הוא FRC-1206 חיפשתי קצת תמונות או מידע אבל לא ממש מצאתי חוץ מאתר הבית של רוקפורד.

יש שם מידע עליהם בליין של שנת 1999 ..

האמת נראה לי לפי הנתונים היבשים שמגבר יהיה קצת גדול עליהם.

אם אני טועה אשמח לשמוע . בכל מקרה אני חוזר על השאלה שלי - אם אתקין את הרוקפורד

מקדימה בדלתות ואתן להם את ההגברה של הרדיו דיסק ויקנה מאחורה רמקולים חזקים 6X9

של פיוניר או מורל או המלצה אחרת שלכם לא איכפת לי.. אני לא אשפר את המערכת משמעותית ?

לאחוריים אני מתכוון לחבר גם מגבר צנוע של 2 ערוצים שיגביר אותם 75X2 בערך.

תודה על העזרה.

פורסם
הדגם של הרוקפורד הוא FRC-1206 חיפשתי קצת תמונות או מידע אבל לא ממש מצאתי חוץ מאתר הבית של רוקפורד.

יש שם מידע עליהם בליין של שנת 1999 ..

האמת נראה לי לפי הנתונים היבשים שמגבר יהיה קצת גדול עליהם.

אם אני טועה אשמח לשמוע . בכל מקרה אני חוזר על השאלה שלי - אם אתקין את הרוקפורד

מקדימה בדלתות ואתן להם את ההגברה של הרדיו דיסק ויקנה מאחורה רמקולים חזקים 6X9

של פיוניר או מורל או המלצה אחרת שלכם לא איכפת לי.. אני לא אשפר את המערכת משמעותית ?

לאחוריים אני מתכוון לחבר גם מגבר צנוע של 2 ערוצים שיגביר אותם 75X2 בערך.

תודה על העזרה.

תראה, אתה עושה רושם של מישהו שאוהב סאונד חזק (ציינת שכשאתה מגביר הרמקולים מתחילים לחרחר)

הייתי מציע להעביר את הרוקפורד קדימה, לקנות מגבר 4 ערוצים ממוצע (לא יותר מ-1500 שקל), בשני ערוצים להגביר את הרוקפורד (הרוקפורד מקבלים 50 וואט RMS. הרדיו דיסק במקרה הטוב מוציא 22), בשני הערוצים האחרים תוכל זמנית להגביר את הקנווד אם תרצה לשים אותם מאחורה או בבוא היום לחבר סאב ממוצע (אפשר למצוא משומשים במצב טוב ב-300-400 שקל)

פורסם
תראה, אתה עושה רושם של מישהו שאוהב סאונד חזק (ציינת שכשאתה מגביר הרמקולים מתחילים לחרחר)

הייתי מציע להעביר את הרוקפורד קדימה, לקנות מגבר 4 ערוצים ממוצע (לא יותר מ-1500 שקל), בשני ערוצים להגביר את הרוקפורד (הרוקפורד מקבלים 50 וואט RMS. הרדיו דיסק במקרה הטוב מוציא 22), בשני הערוצים האחרים תוכל זמנית להגביר את הקנווד אם תרצה לשים אותם מאחורה או בבוא היום לחבר סאב ממוצע (אפשר למצוא משומשים במצב טוב ב-300-400 שקל)

אני באמת אוהב לשמוע חזק אבל אני לא בקטע של מוזיקת מועדונים באוטו. אין לי צורך בסאב

ובמגברים עצבניים. אני גם יודע שאין לי תקציב בשביל זה ככה שזה לא ממש רלוונטי.

למוזיקה שאני שומע ( בלוז , גיטרות בעיקר ) אני בהחלט יהיה מרוצה משני רמקולים טובים

מאחורה 6X9 שיתנו באסים יותר טובים מהרוקפורד. לרוקפורד יש צליל באמת מעולה. אני מרוצה

מהם מאוד רק שהם יתאימו יותר לדלתות מקדימה אני חושב כי מאחור הם כאילו נבלעים לי.

על הקנווד אין בכלל מה לדבר אני מוציא אותם. זה זוג רמקולים קטנים 5 אינטש או 4 אפילו אין לי ממש מושג אבל הם מאוד חלשים. אם יש להם 15 וואט RMS זה בהגזמה. לא נראה לי שהם נחוצים אבל אולי יש לכם רעיון אחר לא יודע.. בשביל זה אני מתייעץ.

תודה.

פורסם
אני באמת אוהב לשמוע חזק אבל אני לא בקטע של מוזיקת מועדונים באוטו. אין לי צורך בסאב

ובמגברים עצבניים. אני גם יודע שאין לי תקציב בשביל זה ככה שזה לא ממש רלוונטי.

למוזיקה שאני שומע ( בלוז , גיטרות בעיקר ) אני בהחלט יהיה מרוצה משני רמקולים טובים

מאחורה 6X9 שיתנו באסים יותר טובים מהרוקפורד. לרוקפורד יש צליל באמת מעולה. אני מרוצה

מהם מאוד רק שהם יתאימו יותר לדלתות מקדימה אני חושב כי מאחור הם כאילו נבלעים לי.

על הקנווד אין בכלל מה לדבר אני מוציא אותם. זה זוג רמקולים קטנים 5 אינטש או 4 אפילו אין לי ממש מושג אבל הם מאוד חלשים. אם יש להם 15 וואט RMS זה בהגזמה. לא נראה לי שהם נחוצים אבל אולי יש לכם רעיון אחר לא יודע.. בשביל זה אני מתייעץ.

תודה.

אתה אומר שאתה לא רוצה להתעסק עם מגברים אבל אתה בעצמך הצעת לקנות מגבר שני ערוצים לאחוריים, לכן הצעתי שאם כבר אתה הולך על מגבר תקנה מגבר 4 ערוצים כדי שגם הרוקפורד יהיו מנוצלים כמו שצריך. ההתקנה במילא תעלה אותו דבר מגבר זה מגבר.

וסאב וופר זה לא רק למי שרוצה להפציץ. לי ברכב יש שני קומפוננטים קדמיים וסאב וופר ואני רוב הזמן שומע על ווליום ממש חלש, פשוט כשיש לך סאב אז כל קשת הצלילים באה לידי ביטוח כמו שצריך והסאונד יותר אמיתי. אני לא חושב שטוב לך להשקיע באחוריים כי אחוריים שפוטים רק יתגמדו ביחס לאיכות של הרוקפורד. אתה יכול עם הרוקפורד ועם מגבר לארגן במה קידמית די איכותית וזה מספיק לגמרי.

פורסם

אם אתה חובב בלוז - הסטאפ האידיאלי בשבילך הוא קומפוננט מקדימה וסאבוופר (משלים תדרים נמוכים) מאחורה. אני לא יודע איך הרוקפורד נשמעים - אבל קומפוננט נשמע יותר טוב בדרך כלל מרמקול פול-ריינג (מה שיש לך) באותה רמה.

בגלל שמוזיקה מוקלטת בכדיי לשחזר אותה דרך הרמקולים בסטריאו - לא מומלץ לשים רמקולים מאחורה, כי אז יהיה אפקט של סראונד. המורל 6x9 שחשבת עליהם, הרבה יותר חזקים מהרוקפורד, ולכן הם לא מתאימים להשלמת צליל מאחורה והסאונד אצלך יהיה דומיננטי מאחורה.

אם תעלה את התקציב שלך קצת יותר משמעותית, נוכל להציע לך סטאפ שתהנה לשמוע איתו בלוז, אבל כרגע להוסיף אחוריים לדעתי זה לא צעד חכם.

פורסם

אוקיי.

תודה רבה על העזרה. אני מבין שלא כדאי לי להוסיף כרגע אחוריים חזקים.

לגבי סאב יחד עם קומפוננט אני אבדוק את זה. בכל מקרה אני אצטרך בשביל זה להגדיל משמעותית

את התקציב לכיוון ה 3000 שקל. ( עם מגבר )

אין לי כל כך חשק להרכיב סאב לא יודע למה אבל זה נראה לי מסורבל ומורכב מדי בשבילי ובטח גם

ההתקנה כולל המגבר תעלה לי הון ולא מתאים לי. אני מנסה להימנע מהצעד הזה.

איך לדעתכם ישמע סט קומפוננט סביר של מורל או מגנט מקדימה עם מגבר ללא סאב ?

אני ארגיש שיפור לעומת המערכת הקיימת שלי ?

דבר אחרון , תנסו למצוא לי פתרון לרוקפורד במידה ואני הולך על סט קומפוננט עם מגבר.

חבל לי להשאיר אותם מאחורה כי אין להם ממש משמעות שם בלי מגבר ובטח כשאתם אומרים

שעדיף ללא רמקולים מאחורה כי הם נותנים תחושה של סראונד.

פורסם
אוקיי.

תודה רבה על העזרה. אני מבין שלא כדאי לי להוסיף כרגע אחוריים חזקים.

לגבי סאב יחד עם קומפוננט אני אבדוק את זה. בכל מקרה אני אצטרך בשביל זה להגדיל משמעותית

את התקציב לכיוון ה 3000 שקל. ( עם מגבר )

אין לי כל כך חשק להרכיב סאב לא יודע למה אבל זה נראה לי מסורבל ומורכב מדי בשבילי ובטח גם

ההתקנה כולל המגבר תעלה לי הון ולא מתאים לי. אני מנסה להימנע מהצעד הזה.

איך לדעתכם ישמע סט קומפוננט סביר של מורל או מגנט מקדימה עם מגבר ללא סאב ?

אני ארגיש שיפור לעומת המערכת הקיימת שלי ?

דבר אחרון , תנסו למצוא לי פתרון לרוקפורד במידה ואני הולך על סט קומפוננט עם מגבר.

חבל לי להשאיר אותם מאחורה כי אין להם ממש משמעות שם בלי מגבר ובטח כשאתם אומרים

שעדיף ללא רמקולים מאחורה כי הם נותנים תחושה של סראונד.

דבר ראשון זרוק מודעה לרמקולים של רוקפורד, מה שיהיה יהיה, אין לך מה להפסיד.

צעד הבא תקנה קומפוננט טוב (קומפוננט קדמי טוב הוא עמוד התווך של כל מערכת איכותית, אפשר לחפש גם משומשים במצב טוב) ובהתחלה תחבר אותו רק עם הרדיו דיסק. יש הרבה אנשים שטוענים שהרדיו דיסק מספיק להם בהחלט בשביל הקומפוננטים שלהם.

במידה והוא לא יספיק לך תצטרך לשקול או קניית מגבר שני ערוצים כדי להגביר אותם או קניית מגבר 4 ערוצים כדי להגביר גם סאב בנוסף אליהם. בכל אופן זה תהליך שיכול גם לקחת זמן ולאפשר לך ללמוד עוד ועוד ובמקביל אולי לחסוך עוד קצת כסף בשביל התוספות.

מניסיון אישי בסאונד לרכב אין קיצורי דרך, אם רוצים באמת להינות זה עולה כסף.

פורסם

החלטתי ללכת בסופו של דבר על רמקולים 6X9 מאחורה. קפצתי אתמול לשמוע קצת מערכות

ברכב עם סט של 6X9 מאחורה של PIONEER ( לא זוכר את הדגם אבל 330W )

ומקדימה היו 2 קדמיים 6.5 של PIONEER גם. לאחוריים היה מגבר 2 ערוצים קטן

של רוקפורד והתרשמתי מאוד מהמערכת. יחסית למחיר זה מתאים לי.

עכשיו לגבי אופי המוזיקה שלי אני לא חושב שאני אלך על פיוניר או קנווד. חשבתי ללכת על רמקולים יותר איכותיים במיד ושלא סתם דופקים באסים ללא טעם.

מה אתם אומרים על הרמקולים האלה :

http://www.rockfordfosgate.com/products/ez2rockford/ModelInfo/ModelInfo.asp?ItemKey=10061282&CategoryDesc=Punch%20Coaxials

אני אשים אותם מאחורה ויעביר את הרוקפורד 6.5 קדימה. הרמקולים עולים 800 שקל.

בהפרש אני אקנה מגבר 4 ערוצים עד 1000 שקל. ( העליתי את התקציב ל 2000 )

עכשיו אני צריך את המלצתכם למגבר הכי טוב במחיר הזה. אל תתמקדו דווקא בוואטים אלא יותר חשוב לי האיכות שלו ושהיה מחברה נורמלית.

אשמח לשמוע תגובות לטובה ורעה לגבי הבחירה שלי. אם יש לכם במחיר דומה של עד 800 שקל לאחוריים רמקולים עדיפים ( INFINITY שמעתי ביקורות טובות ) אז סבבה.

תודה.

נ.ב - שכחתי לציין שאני גם רוצה לקנות טוויטרים טובים. כרגע מה שיש לי זה טוויטרים זולים מאוד ואני לא רוצה להשאיר אותם. ראיתי זוג שנראה לי טוב -

http://www.audionet.co.il/details.asp?id=492&lead_id=&look=

עוד אפשרויות ? עדיף אפילו אם אפשר ב 150-200 שקל.

פורסם
החלטתי ללכת בסופו של דבר על רמקולים 6X9 מאחורה. קפצתי אתמול לשמוע קצת מערכות

ברכב עם סט של 6X9 מאחורה של PIONEER ( לא זוכר את הדגם אבל 330W )

ומקדימה היו 2 קדמיים 6.5 של PIONEER גם. לאחוריים היה מגבר 2 ערוצים קטן

של רוקפורד והתרשמתי מאוד מהמערכת. יחסית למחיר זה מתאים לי.

עכשיו לגבי אופי המוזיקה שלי אני לא חושב שאני אלך על פיוניר או קנווד. חשבתי ללכת על רמקולים יותר איכותיים במיד ושלא סתם דופקים באסים ללא טעם.

מה אתם אומרים על הרמקולים האלה :

http://www.rockfordfosgate.com/products/ez2rockford/ModelInfo/ModelInfo.asp?ItemKey=10061282&CategoryDesc=Punch%20Coaxials

אני אשים אותם מאחורה ויעביר את הרוקפורד 6.5 קדימה. הרמקולים עולים 800 שקל.

בהפרש אני אקנה מגבר 4 ערוצים עד 1000 שקל. ( העליתי את התקציב ל 2000 )

עכשיו אני צריך את המלצתכם למגבר הכי טוב במחיר הזה. אל תתמקדו דווקא בוואטים אלא יותר חשוב לי האיכות שלו ושהיה מחברה נורמלית.

אשמח לשמוע תגובות לטובה ורעה לגבי הבחירה שלי. אם יש לכם במחיר דומה של עד 800 שקל לאחוריים רמקולים עדיפים ( INFINITY שמעתי ביקורות טובות ) אז סבבה.

תודה.

נ.ב - שכחתי לציין שאני גם רוצה לקנות טוויטרים טובים. כרגע מה שיש לי זה טוויטרים זולים מאוד ואני לא רוצה להשאיר אותם. ראיתי זוג שנראה לי טוב -

http://www.audionet.co.il/details.asp?id=492&lead_id=&look=

עוד אפשרויות ? עדיף אפילו אם אפשר ב 150-200 שקל.

אני חוזר על ההמלצה שבשביל לנצל את איכות הסאונד (במיוחד בשביל חובבי מוזיקה אינסטרומנטלית) הבסיס לכל מערכת סאונד היא זוג קומפוננט קדמי איכותי שמכירים את הסאונד שלו ואוהבים את התכונות שלו. תנסה לפני הקניות לראות אם אתה מצליח למכור את הקואקסיאלים של רוקפורד.

פורסם

la dvd, כמובן שרכב בלי רמקולים אובליים מאחורה, ובלי סאב, ועם קומפוננט "איכותי" שמקבל הספק "נקי" מהפאנל, זה לא מערכת אידיאלית, אפילו חלוקת תקציב לקויה ביותר, אין לי שמץ של מושג למה אתה ממליץ לו על כך, האם זה הSETUP אצלך ברכב?

vast27, כמובן וכמובן שאם הינך מעוניין בבאס כלשהו, תהייה חייב או סאב, או לחלופין 6על9, אם תרכוש קומפוננט איכותי, ללא הגברה, לא תנצל אותו ואף תקבל תמורה נחותה ממה שרמקולים "רגילים" נציליים יתנו לך עם הגברה של הפאנל.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
la dvd, כמובן שרכב בלי רמקולים אובליים מאחורה, ובלי סאב, ועם קומפוננט "איכותי" שמקבל הספק "נקי" מהפאנל, זה לא מערכת אידיאלית, אפילו חלוקת תקציב לקויה ביותר, אין לי שמץ של מושג למה אתה ממליץ לו על כך, האם זה הSETUP אצלך ברכב?

vast27, כמובן וכמובן שאם הינך מעוניין בבאס כלשהו, תהייה חייב או סאב, או לחלופין 6על9, אם תרכוש קומפוננט איכותי, ללא הגברה, לא תנצל אותו ואף תקבל תמורה נחותה ממה שרמקולים "רגילים" נציליים יתנו לך עם הגברה של הפאנל.

אני יורד מהנושא של קומפוננט מכמה סיבות.

1. מחיר. קומפוננט איכותי שאני אהנה ממנו יגזול לי מהתקציב בסביבות 800 - 1000 שקל.

2. ברכב שלי האקוסטיקה לא מהטובות שאפשר למצוא במכוניות יקרות. המיקום שניתן לחבר את

הרמקולים מקדימה לא משהו ונראה לי שאני לא אנצל את הסט בצורה הטובה ביותר וחבל.

3. אני לא מתכוון לקנות סאב. קומפוננט ללא סאב זה לא רציני.

אני לא מצפה מהמערכת שתהיה ברמה של מערכת יוקרה באלפי שקלים. נראה לי שאני אהנה

משילוב של הרוקפורד שיש לי כרגע 6.5 מקדימה עם 6X9 מאחורה ברמה טובה.

בנוסף אני אחבר מגבר 4 ערוצים לכל הרמקולים וסט טוויטרים טוב ואני חושב שבמחיר ההשקעה

של 1500 - 2000 שקל למגבר + רמקולים 6X9 וטוויטרים אני לא אצטער.

עכשיו נותר לי להחליט על מה אני הולך. עד עכשיו לא קיבלתי שום חוות דעת על 6X9 מומלץ.

אני אשמח לקבל הצעות לרמקולים 6X9 המומלצים ביותר ב 500 שקל. ומגבר 4 ערוצים ב 1000.

תודה.

פורסם

מצדד בבחירה שלך, אך לא אצטרך להמלצות של רמקולים אובליים ב500 שח משום שאני לא חושב שיש לי מספיק נסיון , או אומדן מספיק טוב.

לגבי מגברים

יש לך את הבלאופנקט GTA, יש לך מאגנט XCITE

ויש לך מאגנט סקורפיון, עם שני המגברים הראשונים יש לי ניסיון חיובי, ותמורה טובה למחיר, עם השלישי אין לי ניסיון עדיין..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...