Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו נא רבותיי, דיינים מומחים:

יש לי אלמרה שנת 2000 שמתחיל להתעייף. עדיין סבבה לסטודנטים, אבל לא בתור אוטו יחיד במשפחה עם 3 ילדים. אוטו יקר בתשלומים.

עומדות בפניי 3 אפשרויות:

1. למשוך עוד קצת עם האלמרה, ולדחות בשנה-שנתיים את ההתלבטות בין שתי האפשרויות הבאות.

2. לקנות אוטו משפחתי יפני 1600 אוטומטי בן 5, מתוך מטרה להחזיק אותו במשך 5 שנים.

3. לקנות אוטו משפחתי חדש, למשל פוקוס סטיישן ידני או יונדאי I30 ידני (שניהם בסביבות 110,000 ש"ח), מתוך מטרה להחזיק אותו במשך 10 שנים. (בעוד 10 שנים הבן הגדול יהיה בן 23, בעזרת השם, ואולי אפשר יהיה להתקמבן איתו...).

כמובן, הפתעות יכולות לקרות והתוכניות עלולות להשתבש, אבל כמו שאומרים ביידיש: מענטש טראכט אונד גאט לאכט (הבנאדם מתכנן ואלהים צוחק). אני עושה מה שאני יכול לעשות.

אנחנו לא נוסעים הרבה - ממש קצת - בערך 8,000 ק"מ בשנה.

מה כדאי לעשות? האם אחת מהאפשרויות היא הרפתקה כלכלית מפוקפקת?

תודה מראש על העזרה

ופסח כשר ושמח

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

כלכלית - ללא ספק 2. בפרט אם לא נוסעים המון ויורדת ההסתברות להוצאות בלאי ותקלות. ברכב חדש, גם אם ישמור על ערכו טוב יותר ממקביליו בגלל הק"מ הנמוך, אתה עדיין מפסיד המון כסף.

פורסם

לקנות רכב בן 5 - רק אם הוא ממקור ידוע ואמין (כגון בן משפחה קרוב). היתרון הגדול הוא שכאשר הילד יגיע לגיל 17 הרכב יהיה בן 9 ולא יכאב הלב והכיס לתת לו לנהוג ברכב יחסית חדש.

מבחינת תחשיב כלכלי - אם אתה קונה רכב בן 5 עליך להביא בחשבון החלפה שלו בעוד 5 שנים, כך שעל פני 10 שנים יהיה מדובר בשתי החלפות רכב, וכן הוצאות תחזוקה יותר גבוהות (טיפולים ותיקונים), כך שבקו התחתון ההפרש בין שתי האופציות יהיה קטן ולא ברור לאיזה צד, אפילו אם התוכניות מתמלאות בלי שיבושים. כיון שקשה מאוד לתכנן לטווח 10 שנים לך עם נטיות ליבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על ההגיגים, בהחלט יש על מה להתלבט.

חומר למחשבה לחג.

שיהיה חג שמח

וסעו בזהירות

נ.ב.

אמשיך לבדוק את השרשור, אם עוד מישהו מעוניין לכתוב - אשמח לקרוא.

עוד נ.ב.

חבל שאין סמיילי בצורת מצה

פורסם

לרכוש רכב בן 3 מליסינג או עדיף מטרייד אין (לבדוק היטב ולקנות מחברה אמינה) - אם אחריות לפחות לשנה.

להחזיק 7 שנים :)

חג שמח :)

פורסם

לקנות אוטו בן 5 זה הכי נכון כלכלית.

תתחדש!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

גם לי יש שלושה ילדים ונהיה צפוף וכו'. החלטתי לשדרג לרכב גדול. לא אלאה אותך עם כל מה שעבר עלי אבל יש מה לומר לך.

א' כלכלית הכי שווה להישאר עם הרכב שיש לך כרגע ולדחות את ההחלטה לעוד שנה שנתיים, כמובן אם אין תקלות רבות ברכב הספציפי שלך. כלומר כל עוד שהוא מתפקד טוב ואתה מכיר אותו אפילו אם יש לו טיפולים יקרים תישאר איתו עוד קצת.

ב' במידה ואתה לא שולט בעצמך (כמוני) ומחליט לשדרג (לפני שאתה חייב עקב הרחבת המשפחה) יש בפניך כמה חישובים שאתה צריך לקחת בחשבון. כל מה שאמרת, בנוסף לשקול האם המשפחה תתרחב במהלך השנים הקרובות. במידה וכן אתה צריך להתכונן פיזית ונפשית למעבר לרכב עם יותר מקומות ישיבה.

ג' בנוגע לדילמה שלך איזה רכב לקנות, הייתי מייעץ לך לא לקנות רכב חדש בשום אופן. ירידת הערך של רכבים חדשים בשנתיים הראשונות הוא הזוי - לא מדבר על זה שאתה משלם איזה 5 -10 אלף שקל רק בשביל להוציא אותו את החמש מטר מחניון היבואן. ברכב מיד שניה אתה נותן לפראייר אחר להוציא אותו מהיבואן (אני בטוח שהוא נהנה מזה אבל הוא שילם על זה הרבה). תקנה רכב יפני - ואין שום עניין לקנות ממשפחה או חבר, הפוך יהיו מריבות מיותרות - יש הרבה יפנים יד שניה מצויינים בשוק. קח אותו לבדיקה מקיפה לפני שאתה קונה אותו.

אם התקציב שלך הוא 110 אלף ש"ח - השמים הם הגבול. הרכבים האלה בנויים לסחוב לנצח בלי תקלות - כמובן כל עוד שאתה מטפל בזמן ובמסירות. בכל אופן לא לגעת ברכבים צרפתיים איטלקיים למיניהם. רק צרות תראה הם בטווח הארוך.

בהצלחה

פורסם

אם אתה זקוק למכונית משפחתית, יש כיום את האופציה של 0 ק"מ מליסינג.

תמורת סביבות 90K אתה מקבל רכבים משפחתיים אוטומטים מוצלחים, עם 3 שנים אחריות.

יש כיום אפשרות לפרוש לתשלומים ל-5 שנים ואולי אפילו יותר (תלוי בהסדר שלך עם הבנק).

בוודאות לא תסבול משום ירידת ערך בגלל רישום הליסינג ברכב שלך, כי בעוד 10 שנים הרכב יהיה עם 100 אלף ק"מ עליו בערך, שזה פחות או יותר מה שנמכר היום על רכבים בני 3 במגרשי הליסינג.

לכן - אני לחלוטין ממליץ לך ללכת על חדש, אם ידך משגת.

פורסם

אין לי ספק שהחשך החזקת האלמרה היא הימור רציני. המכונית כבת 13, אולי יותר, והפתעות יקרות במוסך צפויות בכל רגע, שלא לדבר על אי הנעימות להתקע בדרך עם 3 ילדים. לכן הייתי מוריד אופציה זו מהפרק.

בוא נסה לעשות תרגיל בחשבון גס, עם התיחסות רופפת למחירון יד 2:

רכישת רכב חדש מתוך כוונה להחזיק בו 10 שנים (ומשהו כמו 80,000-100,000 ק"מ) בהנחה שתקבל תמורת האלמרה כ-15,000 ש"ח יהיה עליך להוסיף עוד 95,000 ש"ח. בעוד 10 שנים תמכור את המכונית החדשה, נניח תמורת 20,000 ש"ח. סה"כ עלות הרכב, מבחינת ירידת ערך - 90,000 ש"ח.

אם תרכוש את המכונית "יד ראאשונה מליסינג" תמות 90,000 ש"ח ותמכור אותה כעבור 10 שנים תמורת, נניח, 12,000 ש"ח (הפחתה של 25% בגלל היד הוירטואלית) - ההפסד מצטמצם ל-78,000 ש"ח.

עכשיו נבדוק אפשרות אחרת: לרכוש משפחתית בת 6. למשל מאזדה 3 ילידת 2008. הערכת מחיר סבירה - 55,000 ש"ח. כעבור 5 שנים תמכור אותה תמורת 25,000 ש"ח ותחזור על התהליך. סה"כ תפסיד על ירידת ערך כ-60,000 ש"ח. כלומר מבחינת ירידת ערך עדיפה רכישת מכונית בת 6 והחלפתה כעבור 5 שנים. אבל בכך שכחנו משהו: הרכב המשומש יזדקק להרבה יותר טיפולים, וגם הזמן שאתה תבלה אתו במוסך במקום בדרכים או שווה משהו. נניח, בצורה שמרנית, שהטיפול רכב בן 5 יעלה, במהלך 5 שנים, 5000 ש"ח יותר מאשר ב-5 השנים הראשונות לחייו. לפיכך נפחית מההפרש שחישבנו 5,000 ש"ח.

לרכב החדש יהיו לא מעט יתרונות: אתה תכיר את ההיסטוריה שלו (לא יהיו הפתעות של שלדה במכירה), הוא יהיה יותר חסכוני בדלק, הוא יהיה יותר בטיחותי. מצד שני, אולי הביטוח יהיה יותר יקר. סה"כ העלות הנוספת של רכב חדש לעומת משומש שיוחלף שוב במשומש תתבטא, על פני 10 שנים, במשהו בסדר גודל של 13,000-25,000 ש"ח (וזאת בלי לביא בחשבון הנחה סבירה שהחדש יהיה יותר חסכוני בנקודות אחרות).

עכשיו נכנסים כבר היכולות הכלכליות והערכים שלך: האם תוספת הבטיחות, השקט הנפשי (לפחות בשנים הראשונות) ואפילו ההנאה בקריעת ניילונים שוה סכום כזה. לדעתי - בתור בעל משפחה עם 3 ילדים - ההשקעה ברכב בדרגת בטיחות יותר גבוהה שוה את המאמץ הכלכלי. ולהעיר על כך כי 5 כוכבי בטיחות של 2013 הם יותר מ-5 כוכבי בטיחות של 2008. מצד שני - עלות המימון של רכב חדש (ריבית על הלואה או אבדן הכנסות מחסכון שיוצא מהבנק לטובת היבואן) מגדילה את עלות הרכב החדש.

אישית עמדתי לפני כשנתיים וחצי לפני דילמה דומה לשלך. לא היה לי שום היסוס, רכשתי רכב חדש. מבחינתי הצורך להכנס לעתים מזומנות למוסך הוא בעיה רצינית שפוגעת בסדר ואיכות החיים שלי ולכן מכרתי את הקורולה בת ה-12 שלי (מן הסתם לא פחות אמינה מהאלמרה שלך) ורכשתי רכב חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב תודה לכולם.

הקורולה בת ה-12 של sperial הזכירה לי שיקול נוסף:

כשקונים משומש, מרכיבים רשימה של דגמים שבאים בחשבון, וקונים את הראשון שמוצאים במצב טוב. לא תמיד מוצאים בדיוק מה שרוצים.

כשקונים חדש קונים מה שרוצים.

למה נזכרתי בזה? כי לפני שקניתי את האלמרה הלכתי לבדוק איזו קורולה שהיתה במצב נוראי. בסוף הפור נפל על האלמרה.

ארוץ לשאול את אשתי, היא טובה בזה. :lol:

פורסם

לפי דעתי האישית הלא מחייבת:

להחזיק יונדאי ל 10 שנים ,הייתי אומר שזה לא ממש מעשי!

אדרבא יונדאי מליסינג ולהחזיק בה 7 שנים. בתאוריה הכל וורוד!

חבל שהחיים בתאוריה רחוקים לפעמים גם שנות אור מהחיים בפרקטיקה.

הרכבים האלה טובים ל3-4 שנים מעבר לעניין שהרכב מרגיש בלוי וכל ק"מ ניכר בו ובנסיעה שלו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הוא מתכוון לרכב חדש לגמרי שנקנה עם רישום ליסינג.

ובכל מקרה מוישה אתה שוכח שהיונדאי של היום זה לא הג'אנק המתפרק של שנות ה-90 שהיה מתנפח בשמש.

אלה רכבים עמידים בטירוף עם פלסטיקים קשיחים ואיכותיים. אין שום סיבה שלא ליהנות מהם 10 שנים בכיף.

פורסם

עזוב אותך משטויות וחישובים עלומים לעוד 10 שנים, החישובים מבוססים על העבר, בטוח שלא זה יהיה העתיד. תקנה חדש ותהנה.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...