Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום באולמות התצוגה של טויוטה ומהתרשמות קצרה לגבי הרכבים שבכותרת אציין מספר נקודות:

לגבי הטיוטה ראב4: המרחב הפנימי פשוט מפתיע, מדובר פשוט באחד הרכבים המרווחים ביותר הנעים על הכביש, לא פחות מכך. ההרגשה מאד מרווחת בכל הכיוונים והמרווח לרגליים בספסל האחורי פשוט עצום ויותר גדול למשל מהמינוואן של טויוטה הוורסו ובכלל מרווח מאד בכל הכיוונים ותוספת ריצפה כמעט שטוחה לגמרי תורמת עוד לכך.

בין היתר תנוחת הישיבה הגבוהה והמבנה של הדשבורד מאפשרים לנהג ולנוסע לשבת בנוחות, קרוב מאד לחלקו הקדמי של הרכב וכך תורמים גם הם למרווח האדיר מאחור.

מלבד זאת גם תא המטען גדול מאד, סף ההטענה נמוך מאד, אפילו יותר מריצפת תא המטען שנראית כפועל יוצא מכך מוגבהת, אבל בפועל הגובה של תא המטען יפה מאד.

בפרמטר של המרווח הפנימי ההרגשה היא שהטיוטה מרווחת ברמה של קטגוריה אחת מעל המאזדה cx5 שלי ובפרמטר של תא המטען בפרמטר של חצי קטגוריה יותר מרווחת.

אבל מבחינת איכות החומרים ולדעתי גם העיצוב הפנימי המאזדה לוקחת בהליכה את הטויוטה, בטיוטה רמת החומרים נמוכה מאד אפילו ומלבד פס מסוים בדשבורד שעטוף במעין סקיי דמוי עור כל שאר החלקים קשים ועלובים ולרבות דיפוני הדלתות הקשים (משום מה בכתבה שנכתבה עליה באתר זה נכתב שדיפוני הדלתות רכים, אני לא ראיתי את זה). מבחינת העיצוב הפנימי, לדעתי הוא מוזר במקרה הטוב, ומצועצע ועמוס בסגנון רכבים סיניים. במאזדה העיצוב נקי והחומרים רכים ומוצקים.

לגבי העיצוב החיצוני של הראב4, בתמונות היא נראית טוב יותר משמעותית מאשר במציאות לדעתי. במציאות הרכב לא מרשים מגושם ונטול כל סקסיות :wink: המאזדה יפה יותר ובעלת פרופורציות נכונות יותר.

לגבי הטויטה אוריס הייבריד, גם כאן לא אהבתי את עיצוב הפנים, נראה שנכנס לטויוטה איזה ג׳וק עיצובי מוזר, הדשבורד אנכי לגמרי ואפילו מוטה אולי לאחור, נראה לא נוח לתפעול וגורם לתחושה לא נעימה של קיר לפניך. מלבד זאת התחושה פשוטה. רמת החומרים באופן מפתיע טובה יותר משמעותית מהטויוטה ראב4 שמחירה יקר ממנה משמעותית, אבל באופן כללי ממוצעת. מלבד פיסות דקיקות של חומרים רכבים בחלק העליון של הדשבורד ובחלק העליון של דיפוני הדלתות כל שאר החלקים נוקשים.

המרווח הפנימי של הנהג טוב מאד ויש מקום יפה לרגל ימין שלא מופרעת ע״י הקונסולה המרכזית. אבל זה המקום היחיד ברכב שהוא מרווח, המושב האחורי מאחורי הנהג מרווח באופן בינוני לרגליים ואילו המושב האחורי מאחורי הנוסע פשוט צפוף ברמה מביכה לרגליים וזאת לאור כך שלאור מבנה הדשבורד מול הנוסע שבולט יחסית אחורה ופנימה לתוך הרכב, נאלץ הנוסע להזיז את כסאו אחורה.

תא המטען נראה קטן יותר מאשר הנתון של 360 ליטר.

המראה החיצוני של האוריס למרות התשבחות שקיבלה במבחני הרכב, לדעתי פשוט אנמי לחלוטין והרכב נראה פשוט וחסר נפח ויציב ראויה. יונדאי i30 שמה אותו בכיס הקטן מבחינה של עיצוב חיצוני לדעתי.

הפולקסווגן הגולף למשל שנמצאה במבחן רכב שערך רוני אהרונוביץ כקצת יותר טובה מאשר האוריס, לדעתי הרבה יותר טובה בפרמטרים אלה, של איכות חומרים, עיצוב פנימי ומרווח פנים עדיף משמעותית על האוריס. פשוט רמה אחת לפחות מעל האוריס.

הערותיי אלו הם כמובן רק לגבי פרמטרים שניתן לראות באולם התצוגה ואני לא מתייחס לנסיעה ולחסכון האדיר בדלק שמקנה האוריס הייבריד וכן לאבזור הרב הכלול בה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

עיצוב זה עניין סוביקטיבי לחלוטין. השאלה היא התמורה למחיר. הבנתי שהראב 4 יקרה מרוב המתחרות שלה, לא?! כמה מבקשים עליה? וכן, גם בעיני הCX5 עדיפה ומובילה את הקטגוריה הזאת מרוב הבחינות.

פורסם

אני לא מסכים איתך לגבי האוריס, היא נראית טוב, ארוכה יותר ופחות "סופר מיני".

לא מבין מה הבעיה בדאשבורד?להפך, הגיע הזמן למשהו קצת פחות עמוס, לא?

אגב, הנה מבחן דרכים אחרון על האוריס הרגילה, לא זכור לי רכב משפחתי\קומפקטי בזמן האחרון שקיבל כל כך פידבקים חיובים במבחן דרכים האלו. אגב, 6.9 שניות בין 80-120, מדהים.

לגבי התא מטען, לא לשכוח שאפשר לקפל מושבים.

http://www.cartube.co.il/road-test/113-toyota-roadtest/2554-2013-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%E2%80%93-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%94-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%9E%D7%99%D7%AA.html

פורסם

אף פעם לא הבנתי את העיסוק ב"חומרים רכים". למה הם חייבים להיות רכים? מי ממשש אותם ולמה? מי דופק את הראש בדיפוני הדלתות? האם פרווה מלאכותית על הדשבורד ב"רכב פרחה" נחשב לחומר רך ונעים למגע? ואיך כל ה"רכות ונעימות למגע" קשורות לאיכות הרכב? אם אני אהוב את הרכב שלי אהבת אמת, האם אכפת לי מפלסטיקה רכה או קשיחה? או שאני לא יודע למשש במקומות הנכונים? :oops:

פורסם

האוריס באולם היא בטח לבנה לא? בצבעים אחרים לדעתי היא נראית לא רע. הבעיה העיקרית שלי עם האוריס (בעצם כל דגמי טויוטה כמעט) אלו הפנסים מאחור המזכירים רכבים מלפני עשור ויותר. לגבי תא הנוסעים שלה, מסכים עם כל מילה, אבל לפחות יש קצת פחות משטחים, זוויות, עיגולים, טרפזים וכל צורה אחרת העולה על הדעת כמו בראב4.

מה עובר על המעצבים של טויוטה? אין לי מושג, זה מרגיש לפעמים כאילו הם ניגשים לגן ילדים, מבקשים מהם לצייר ומכל הציורים הם מרכיבים איזה משהו. מה שכן, הנדסת האנוש תמיד יוצאת טובה למרות "הבלאגן" העיצובי.

פורסם

אכן, האוריס החדשה לא מרשימה באיכות תא הנוסעים, וההרגשה של חיסכון מוגזם.

אפילו ירדו מ 4 חלונות חשמלי אוטו' ועברו לחלון אוטו' אחד.

באוריס ההיברידית העיניין מתחדד גם בתצוגה עלובה של המערכת ההיברידית.

בהתחשב בכך שהפריוס נמכרת ב 15 אלף יותר + הטבות, הכדאיות שלה בספק.

מה שכן, מהתרשמות נהיגה קצרה, היא מעט שקטה ונעימה יותר מהפריוס.

• תוכן חדש...