Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הכתבה הנ"ל:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4136860,00.html

והתקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח (אם זה משהו שממש שווה חרגיה אז אפשר לחרוג)

הן מיועדות לרכיבה בעיר וטיולים, שבילי שטח לא קשים בטירוף

חדש או משומש?

בגדול אין לי בעיה עם יד שניה במצב טוב אם החיסכון מצדיק את זה

אבל אין לי מושג איך רוכשים אופניים יד שניה - מה יש לבדוק בדיוק ואיך לא רוכשים חתול בשק?

אני מאזור המרכז - פ"ת

אם יותר זול במקום אחר בארץ (ב"ש\מטולה\דימונה או כל חור אחר) אין לי בעיה לנסוע ולרכוש שם (יש לי איך להוביל זוג אופניים)

אז מה אתם ממליצים?

תודה מראש

פורסם

היה לי זוג של raleigh A1 עד שהן נגנבו לפני חודש וחצי. עשו את העבודה 6 שנים. קניתי אותן יד שניה מחבר ב-850 ש"ח בזמנו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני רוכב כבר מעל 3 וחצי שנים עם ספשיליזד P1 AM. דגם מעולה, בלמי דיסק (ששודרגו להידראולים כי קיבלתי במתנה :) ), 28 הילוכים, בולם סבבה (קצת כבד לדעתי).

האופניים עצמן יותר קשוחות וכבדות מדגם ההארד רוק. שלדעתי יהיה עדיף לך.

תחפש אופני קרוס קאנטרי. אל תתפתה לרכוש דגם עם בלמי דיסק אם הם אינם איכותיים (אוויד BB5 שהיו לי היו גרועים, טוב מה ציפיתי מברקסים שקוראים להם ביבי :p )

ממליץ על אופניים ללא בולם אחורי במחיר הזה, כי הוא עושה יותר נזק מתועלת אם הוא לא איכותי (מקסימום כסא קצת יותר מרופד)

שים לב שאם אתה קושר את האופניים בחוץ תדאג שלא יהיה שחרור מהיר לגלגלים ולכסא, הגניבה שלהם תהיה קשה יותר.

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם
אני רוכב כבר מעל 3 וחצי שנים עם ספשיליזד P1 AM. דגם מעולה, בלמי דיסק (ששודרגו להידראולים כי קיבלתי במתנה :) ), 28 הילוכים, בולם סבבה (קצת כבד לדעתי).

האופניים עצמן יותר קשוחות וכבדות מדגם ההארד רוק. שלדעתי יהיה עדיף לך.

תחפש אופני קרוס קאנטרי. אל תתפתה לרכוש דגם עם בלמי דיסק אם הם אינם איכותיים (אוויד BB5 שהיו לי היו גרועים, טוב מה ציפיתי מברקסים שקוראים להם ביבי :p )

ממליץ על אופניים ללא בולם אחורי במחיר הזה, כי הוא עושה יותר נזק מתועלת אם הוא לא איכותי (מקסימום כסא קצת יותר מרופד)

שים לב שאם אתה קושר את האופניים בחוץ תדאג שלא יהיה שחרור מהיר לגלגלים ולכסא, הגניבה שלהם תהיה קשה יותר.

האוויד BB5 נחשבים כמעט הפסגה בבלמי דיסק מכאנים.

אתה רוכב עכשיו על הידרואלים יקרים בהרבה בטח אם אתה טוען כך.

או שהאויד שלך לא היו בכלל מתוחזקים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

מציע שתקרא את השרשור הזה, דנו שם בעניין בהרחבה (כולל חפירה שלי), התקציב גם דומה לשלך.

בכתבה המליצו על GT, יש לי שני זוגות שלהם ואני מרוצה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תודה רבה לכולם, עברתי על השירור ש-RedLabel נתן

אבל עדיין אני לא יודע - האם כדאי יד שניה ואיך יודעים שהאופניים במצב טוב?

ואם אני הולך על זוג חדש - היכן כדאי ללכת להתעניין? ועל אילו דגמים כדאי לשים לב?

תודה

פורסם

אני ממליץ על אופניים חדשים ,

מרידה, GT או ספשלייזד יעשו את העבודה , תן קפיצה לתל-אביב לרחוב החשמונאים וסביבתו ותבדוק מה מציעים .

קח בחשבון תוספת לתקציב עבור קסדה סבירה פלוס וכפפות.

הסיבה שאני ממליץ על זוג חדש היא שאופניים ראשונים עדיף שיגיעו מחנות - כך תוכל לגשת בכל רגע נתון לבצע מתיחות \ כיוונונים \ שאר ירקות ובחלק מהמקומות (מצמן למשל) ייתנו לך תחזוקה שותפת לשנה הראשונה בחינם, שזה כשלעצמו נהדר ותוכל ללמוד מזה הרבה.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

תודה על התגובה

מרידה ו-GT זה אצל רוזן&מינץ, נכון?

וספשלייזד זה אצל מצמן?

אגב יש לך דגמים ספציפים מומלצים?

למשל GT AVALANCHE 2.0/3.0 וכו'?

המחירים בחנויות אופניים הם ניתנים למיקוח או סופיים בד"כ?

תודה רבה

פורסם

לגבי היבואנים , רשמת נכון .

לגבי דגמים , קצת קשה לי עם האבזור של הGT AVALACHE 3.0 , אני הייתי מעדיף את ה2.0 אבל הם יקרים לך משמעותית, אם כי השוני בפעולתם יהיה מורגש בהחלט.

אני מניח שעבור אופניים ראשונים זה קצת "מעל לפופיק" אבל אני לא רואה סיבה לקנות אופניים ב2000 שקלים שלא שווים את ה2000 האלה , אם להיות כנה .

במקרה הזה או שתוסיף כסף - או שתקנה (בעזרת אדם בעל ידע וניסיון ולא כל חבר שקצת רוכב ..) אופניים מיד שנייה , שם ה2000 שלך יקנו לך אופניים ששווים לפחות 3500 על המדף כחדשים .

לא נכנס לך לכיס , אלא פשוט מסביר בצורה מאוד ברורה את עמדתי (זו דעתי האישית),

אני רוכב מעל עשר שנים והתנסיתי בכמה זוגות של אופני זנב קשיח (אחלה בית ספר לרכיבה) וכמה זוגות אופני שיכוך מלא.

למעשה, בימים אלה אני חוקר אפשרויות להחלפת המכונה הנוכחית שלי (ראה את המודעה בלוח אלטזעכן בפורום) באחת קצת אחרת.

בסופו של יום - להיות רוכב אופניים חובב + בישראל זה עסק יקר ולא כלכלי, עליך לחשוב כיצד להפיק ממנו את המקסימום - וזה בהחלט אפשרי , בטח בטווחי המחיר שעליהם מדובר במקרה שלך.

יש כאן כמה וכמה חברי פורום מהמרכז שהם רוכבים מקצועיים למדי ויכולים (אני מקווה) לעזור לך, אני טיפה רחוק בשביל זה.

דפדף מעט בת'רדים בנושאי אופניים פה ב"עוף טופיק" :wink: , הכר את הנפשות הפועלות וקבל מידע - משם יהיה לך קל יותר.

כל קניה מתחילה בסקר שוק ולימוד התחום. הקניה הזו לא שונה .

בהצלחה . :-P

עריכה: אגב, כמעט תמיד המחיר סופי , אבל ניתן לשנורר "מתנות" קטנות כמו נוזל נגד תקרים (או "ג'יפה" בלשון הרוכבים) לגלגלים ובקבוק מיים וכמובן הנחה על איבזור נלווה כמו כפפות וקסדה בעת רכישת האופניים.

פורסם

תודה על הפירוט הרב

אני מעדיף אפילו להשקיע יותר מ-2000 ש"ח ולא להתבאס לאחר מכן שחסכתי

השאלה כמה כדאי להשקיע? אני יכול גם להכפיל את הסכום, אבל אני מצפה שגם התמורה לכסף תיהיה הרבה יותר גבוהה

ומה לחפש באופניים שיציעו לי בחנויות? (על אילו רכיבים לשים דגש ולא להתפשר ועל מה לשים דגש)

תודה רבה!

פורסם

אני אסגור לך את הפינה הזו:

מבחינתי הAVALANCHE 2.0 סוגרים לך את כל הפינות , אופני זנב קשיח עם מפרט טוב (בולם טוב ומערכת הילוכים טובה למתחילים), רק לדאוג להתאים מידה נכונה של שלדה בהתאם לגובה שלך .

אל תיכנס לממבו-ג'מבו הטכני , אתה לא תצא מזה .

(למען הסר ספק, אין לי מניות ברוזן ומינץ או מצמן או כל חברה אחרת). :wink:

פורסם

כן גם אני חשבתי על AVALANCHE

על אלה אתה ממליץ: http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=778&ArticleID=4653

שאומרים לי AVALANCHE 2.0 יש רק מפרט אחד לאופניים האלה?

והבנתי שהמודל לא משנה כלכך אם זה 2012 או 2011? (רק מוזיל)

ויש לך מושג מתי יוצא 2013 :p (כי בטח יוזילו את ה2012)

תודה רבה!

פורסם

הייתי היום בסניף מצמן הקרוב והוצע לי Specialized HardRock Sport Disc 29 או 26.

על הנייר, אני חושב שהן נחותות יותר מה-GT, אך גם זולות יותר (כ-2700 מחיר ראשוני)

http://www.matzman-merutz.co.il/?CategoryID=3101

והנה השוואה שמצאתי בין דיגמי 2012 באינטרנט:

http://mountain-bikes.findthebest.com/compare/3440-3483/2012-Specialized-Hardrock-Sport-Disc-29-vs-2012-GT-Avalanche-2-0

אני רק רוצה לוודא מבעלי ידע וניסיון שאכן ה-GT Avalanche 2.0 עדיפות :)

תודה רבה!

פורסם

השאלה העיקרית שלי אליך: רכבת עליהם בכלל?

לדעתי, ומנסיוני (ואני מניח שיסכימו איתי כמה מחברי הפורום), הייתי ממליץ לך ללכת על האופניים שהכי נוחות ומתאימות לך בפועל.

לא להתחיל עם השוואות מפרטים, שילדות וכדו', כי אין לדבר הזה סוף. סך הכל הדגמים די דומים ברמת המפרט היבש. ההבדלים בעיקר קיימים בשילדה, במבנה שלה, בכיול של החלקים השונים. וכל זה מאוד נתון לתחושותיו של הרוכב ומשתנה מאוד מאדם לאדם.

לפני שקניתי את האופניים שלי (שרשור ההתייעצות שלי), בדקתי מעל 7-8 זוגות אופניים, חלקן משומשות וחלקן חדשות מהניילון.

בסוף קניתי את מה שיש לי כיום, cannondale SL2 29er. איך שעליתי עליהם- ידעתי שזה זה. כמובן שזה אחרי שלקחתי לחנות אופניים לצורך בדיקה לפני הקנייה (יד2) והתאמת הכיסא וכדו' בשבילי (המכונואופן עזר לי מאוד בהחלטה). כמובן שההתאמות נעשו בכל הזוגות שבדקתי.

אופניים יקרות יותר לא בהכרח יעשו לך את זה (כמובן בטווח המחירים הקרוב). אני יכול לומר שניסיתי SCOTT SCALE שברמת המחירים של סביב ה4.5-6 אלף ש"ח, ולא התלהבתי מהם במיוחד. ניסיתי גם אופני TREK (בחנות), שגם מצאו חן בעיניי והיו בשורה עם הcannondale, אך ירדו משיקולי מחיר (הcannondale מיד 2 עלו 2000 כאשר הTREK היו עולות 5800). יש גם אופני מדבקה מאותו היבואן של TREK (שכחתי את השם), ב2300, שכמעט קניתי אותם (היו מוצלחות למדי).

כיום אני עם קילומטראז' של 180 ק"מ על הקנונדייל, ולא מתחרט לרגע. הגלגלי ה29" הופכים אותם למכונת מהירות אמיתית וכיפית (עשיתי מסלולי אופנים כדוגמת דרך בורמה- בירידות ועוד).

לך לחנויות, תעשה סיבובים על האופניים (אחרי התאמתם אליך- גובה הכיסא וכדו'), ולך עם הלב. מקסימום בהתלבטות בין 2-3 דגמים סופיים תוכל לחזור ולהתייעץ שוב.

עוד נקודה- ציוד מגן איכותי (קסדה, למרפקים וברכיים, כפפות) ושאר פיצ'קעס יעלה לך עוד 500-800 ש"ח, לפחות.

מנצל"ש: אשמח לרעיונות למסלולים עם ירידות ארוכות סטייל "אוטוסטראדות", כמו למשל המסלול משורש (דרך בורמה) עד לטרון.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצר,

אני מותח את התקציב לאיזור ה-8K וחשבתי על האופניים הבאות GIANT TRANCE X3:

1. http://www.giant.co.il/TRANCE-X3-2012.html

2. http://www.giant-bicycles.com/en-us/bikes/model/trance.x3/9034/48901/#specifications

זה נכנס בתקציב שלי (עולות סביב ה-8-8.1K)

השאלה אם זו בחירה טובה?

נסעתי עליהן ונהנתי

תודה רבה וחג שמח!

• תוכן חדש...