Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בדירת גן גדולה המצויידת ב- 25 נורות המחוברות יחדיו לבתי מנורה שונים, אם כי לא פועלות יחדיו (לכל חלל יש את המפסק שלו, מן הסתם). בשטח הקרקע מאחורי הבית נורות הליבון הרגילות לא הספיקו, והתקנתי שם כמה פרוג'קטורים (הלוגן) שכל אחד נותן 500 וואט.

הבעיה מתחילה עם נורות הליבון הרגילות, מה שאתם רואים על האריזה כנורת חוט להט E27. ממשלת ישראל החליטה, מסתבר, כבר לפני כשנה (ינואר 2012) לאסור כליל את מכירת הנורות הנ"ל בהספקים של 100 ו- 75 וואט, תוך תקווה שהיצרנים ו/או היבואנים יפסיקו לייצר ולייבא גם את נורות הליבון בהספקים של 60 ו- 40 וואט. המטרה היא לעבור לנורות הפלורוסנט הקומפקטיות, שחסכוניות יותר בחשמל.

לדוגמא בעוד שנורת ליבון לחדר נורמלי צורכת 100 וואט, הנורה החסכונית צורכת רק 20 וואט. אממה? "שכחו" לספר שהנורות החסכוניות יקרות הרבה יותר מנורות הליבון הותיקות - כך שנורת ליבון עולה 3 שקלים, והנורה החסכונית 30 שקלים (!). הנורות החסכוניות מסרטנות ופולטות קרינה, כך שאסור להתקרב אליהן במרחק של 30 ס"מ לפחות ויש אומרים שהאור שהן פולטות מעצבן ומרגיש כמו "קופת חולים". בחדרי מדרגות בהם פועל טיימר כיבוי לנורות חל איסור עקרוני על התקנת נורות חסכוניות מכיוון שהן לא מיועדות לעמוד בתנאים של כיבוי והדלקה תכופים - והן נשרפות אחת אחרי השניה באם מתעלמים ומתקינים אותן בכל זאת.

אני בעד שהצרכן עצמו יחליט האם הוא רוצה לחסוך או לא, ואם לחסוך אז במה. לפיכך, השגתי בדרך לא דרך סטוקים של נורות הליבון הותיקות במגוון הספקים לשנים הקרובות ושמתי במחסן, וזה לאחר שהחנויות הרגילות לא מחזיקות יותר נורות ליבון בכלל ע"פ חוק. מה יהיה גם כשהן יישרפו? אלוהים גדול.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. מצ"ב המלאי שלי :)

ליבון.jpg

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי צריך להתקרב פחות מ-30 ס"מ מהנורה?

ישנן נורות חסכוניות עם גוון "חם" שיותר נעימות לעין.

בעניין חדרי המדרגות וההדלקות התכופות, איש מהתחום הסביר לי שפלורנסט צורך בהדלקה בלבד את מה שהוא צורך בכשעתיים של עבודה.

כך שאולי עדיך להשאיר את התאורה שם דולקת 24 שעות. או לעבור ללדים (שגם הם נותנים תחושה של פאב, אולי עדיף על תחושת קופת החולים)

אני דווקא חושב שזה טוב שמתערבים בצרכנות כשזה נוגע לבזבוז משאבים. אבל גם בהגבלים האלה צריך לראות שלא עושים את ההיפך ממה שהתכוונו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא מדובר בממשלת ישראל - כל העולם המערבי אסר את השימוש במנורות הליבון בהספקים האמורים. והמגמה היא לאסור את השימוש בכל ההספקים באופן הדגתי.

אני חוזר על מה שכתבתי כבר בכמה שרשורים - קנה נורות CFL מדרוג אנרגטי A, לא משנה מי היצרן. בד"כ יש שני צבעים , "daylight" הכחלחלה (טמפרטורת צבע סביב 6500K) ו-warm (צהבהבה, טמפרטורת צבע סביב 2700K). פה ושם יש יבואנים המיבאים גם כוני ביניים. שים לב שבד"כ המנורות הכחלחלות מפיצות יותר אור. בדוק את רמת התאורה הרשומה על האריזה והמבוטאת בלומן - lm.

אישית אני מתכוון לרכוש בקרוב 1-2 נורות LED עם בסיס E27 ככי להתנסות בתאורה זו - הן נמכרות באיביי תמורת החל מ-2-3 דולר, ואפשר לרכוש עם בסיסי E27 הסטנדרטי, E14 הקטו או G4 (שני פינים זעירים). כאשר יגיעו ויותקנו אעלה רשמים. צריך לשים לב למתח הדרוש לארץ ולהספק\מספר הלדים, מנורות עם תפוקה של למעלה מ-1000 לומן עולות בין $10-15.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית אני מתכוון לרכוש בקרוב 1-2 נורות LED עם בסיס E27 ככי להתנסות בתאורה זו - הן נמכרות באיביי תמורת החל מ-2-3 דולר, ואפשר לרכוש עם בסיסי E27 הסטנדרטי, E14 הקטו או G4 (שני פינים זעירים). כאשר יגיאו ויותקנו אעלה רשמים.

אני משתמש במנורת לדים "תירס" עם 108 לדים 7 וואט.

יש לי אחת בגוון חם ואחת בגוון קר.

משתיהן אני מאוכזב מהתאורה שהן מפיקות.

אחת מהן נמצאת בשירותים, אני מדליק אותה בימי שבת לאורך כל הלילה. לפניה הייתה נורה פלורסנטית ממש קטנה 14 וואט. ואני יכול להגיד בביטחון מלא שהנורה הפלורסנטית נתנה אור הרבה יותר נעים.

יש תחושה חשוכה עם הלדים.

אולי צריך להוסיף עוד נורה כזאת בשביל להנות מתאורה נורמלית, אבל אז עניין החיסכון מתפספס.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כנראה שמנורת הלד שלך שוות ערך ל-CFL של 10-14 ואט, שהוא באמת חלש. אני משממש ב-CFL בני 23-27 ואט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש דגמי נורות מסובסדים. קיצר, סתם בכיינות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

המסובסדים הם בדרגה אנרגטית B או גרועה מכך. לא שוות את המאמץ.

פורסם
מי צריך להתקרב פחות מ-30 ס"מ מהנורה?

ישנן נורות חסכוניות עם גוון "חם" שיותר נעימות לעין.

בעניין חדרי המדרגות וההדלקות התכופות, איש מהתחום הסביר לי שפלורנסט צורך בהדלקה בלבד את מה שהוא צורך בכשעתיים של עבודה.

כך שאולי עדיך להשאיר את התאורה שם דולקת 24 שעות. או לעבור ללדים (שגם הם נותנים תחושה של פאב, אולי עדיף על תחושת קופת החולים)

אני דווקא חושב שזה טוב שמתערבים בצרכנות כשזה נוגע לבזבוז משאבים. אבל גם בהגבלים האלה צריך לראות שלא עושים את ההיפך ממה שהתכוונו.

הטענה לגבי צריכת החשמל בהדלקה היא אגדה אורבנית.

שקול לכמה שניות של הפעלה לכל היותר.

הרס הנורות הפל' בהדלקות תכופות הוא אמיתי לגמרי.

אצלנו בחדר המדרגות דלוקות קבוע 24\7 ומחזיקות שנים.

גם טיימר להדלקה בלילה בלבד עובד היטב.

המסובסדים הם בדרגה אנרגטית B או גרועה מכך. לא שוות את המאמץ.

ההבדל בין A ל B זה כמו להתווכח אם פריוס יותר חסכונית מהונדה אינסייט.

נורת ליבון תהיה שקולה לדודג' ווייפר משופרת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ההבדל בין A ל B זה כמו להתווכח אם פריוס יותר חסכונית מהונדה אינסייט.

נורת ליבון תהיה שקולה לדודג' ווייפר משופרת.

ההבדל בין A (בד"כ פיליפס, אוסרם או גנריות טובות כגון יונדאי היותר יקרות) לבין האחרות (בד"כ לינג לונג למינהו) מתבטא בכמות האור המופץ על ידי הנורה כאשר ההספק זהה. אני חשתי בהבדל עד כדי כך שאפסנתי כמה נורות גנריות ובמקומן קניתי נורות מדירוג A.

פורסם

1. הסיניות הזולות אכן מאכזבות.

2. יונדאי בסדר גמור.

3. כשהאריזה מבטיחה שהאור שקול לליבון 100 אז מה שבאמת תקבל זה אור כמו ליבון 75 אולי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש מספר סוגי נורות הנמכרים במותג יונדאי - חלקן איכותיות (ממותגות Teva), האחרות ירודות.

אני מסכים שהמחירים הנדרשים תמורות נורות פיליפס ואוזרם מוגזמים, אלא אם מדובר במבצעי שתיים או שלוש נורות במחיר אחת.

פורסם

אני קניתי לבניין נורות של יונדאי (כמדומני27 וואט) עם אחריות לשנתיים ב 30 שח לזוג, בגוון ביניים (מעולה), לא צהוב מידי ולא לבן בית מרקחת.

מאירות מעולה

.

בעבר ניסיתי לשים כאלה בחדר המדרגות והן מתו תוך זמן קצר ואז החזרתי את הליבון חזרה לחדרי המדרגות.

הנורות החסכוניות אכן מיועדות רק לעבודה ממושכת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...