Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי בלילה אני נוסע לאילת ומתכוון לנסוע כרגיל דרך מצפה רמון (הדרך המועדפת עלי בד"כ, בזכות הנופים והכביש המפותל).

בשבת אני מתכוון לחזור בשעות שבהן עדיין יש אור וחשבתי לחזור בדרך אחרת, רצוי מעניינת. הבנתי שכביש מעלה עקרבים מעניין, מלבד המצב הרעוע שלו. אשמח לשמוע דיעות ורעיונות אחרים.

תודה!

פורסם

ממליץ לנסוע מכביש 12 שמתחבר לכביש 40 בצומת שיזפון, במקום מכביש 90. גם יותר יפה, גם פחות תנועה ומשטרות.

ארוך יותר ב-9 ק"מ, אבל זה מתקזז עם הזמן בקלות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שתי אופציות נחמדות נוספות (כי בתכלס, אין כל כך הרבה כבישים באזור הזה):

1. כביש 90 לכל אורכו, עד החיבור עם כביש 1 ומשם לתל-אביב.

2. כביש 12 עד שיזפון, כביש 40 עד צומת משאבים ומשם על כביש 222/232 עד ניצנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטרף להמלצה על כביש 12 עד שיזפון, ומשם על כביש 40.

אני תמיד ממשיך עם 40 עד ב"ש, אבל נתנו פה אופציות נוספות.

לא לשכוח לתדלק באילת לפני היציאה, אין תחנות דלק על כביש 12...

ומחזק את ההחלטה לנסוע (לפחות עד מצפה רמון) באור יום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מצטרף להמלצה על כביש 12 עד שיזפון, ומשם על כביש 40.

אני תמיד ממשיך עם 40 עד ב"ש, אבל נתנו פה אופציות נוספות.

לא לשכוח לתדלק באילת לפני היציאה, אין תחנות דלק על כביש 12...

האם המצב הבטחוני לאורך כביש 12 טוב? אם כן, אז בהחלט אחזור משם.

זמן הנסיעה לא ממש מטריד אותי. אם הדרך יפה וארוכה בשעה, זה בסדר גמור. מה דעתכם למשל על הדרך הזו:

http://goo.gl/maps/d3lLD (שילוב של כביש 12 + מעלה עקרבים בהמשך)

והנה מסלול שכולל גם את ההצעה של צביקה:

http://goo.gl/maps/Cm5BP (כביש 12 + מעלה עקרבים + כביש 222/232 עד ניצנים)

אבל זה כבר נראה לי ארוך מדי, אפילו עם רכב ליסינג... ;)

ומחזק את ההחלטה לנסוע (לפחות עד מצפה רמון) באור יום.
בהלוך אני נוסע דרך מצפה רמון בלילה (יציאה ב-6 בערב), אבל זו לא תהיה הפעם הראשונה. אני אוהב לנסוע משם בכל שעות היום. בחזור אני מעוניין לנסוע בדרך אחרת.
פורסם

לדעתי גם כביש 12 וגם דרך מעלה עקרבים זה קצת מוגזם, מבחינת הזמן.

אם עוד לא היית במעלה עקרבים אני ממליץ מאוד לנסוע משם, דרך יפהפיה ובד"כ ריקה לחלוטין מתנועה. הכי כיף זה לעשות אותה לאט (חוץ מהקטע המפותל המפורסם שגם אותו אני ממליץ לך לעשות מאוד בזהירות בפעם הראשונה) ועם עצירות נוף מרובות.

שינוי קטן למפה שצירפת: כשאתה מגיע על כביש 227 (מעלה עקרבים) לצומת ה-T עם כביש 206 - פנה שמאלה במקום ימינה. אחרי שני קילומטר פנה ימינה לכביש 225. איתו אתה עולה עד ירוחם ומשם ממשיך לבחירתך עד תל אביב. הקטע הקצר הזה על כביש 225 - אחד האהובים עלי ביותר (לאו דווקא מבחינה דינמית, אם כי גם את זה ניתן לטעום בו). אתה כבר תבין לבד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

האמת שנראה לי לא מוצדק לסבול את כביש הערבה למרחק כזה גדול רק בשביל להגיע למעלה עקרבים.

במאזן הכללי יוצא שגם הדרך פחות כיפית לנהיגה, גם יותר ארוכה ב-15 ק"מ, גם סיכוי גדול להתקע מאחורי משאיות או

סתם נהגי שבת, גם משטרה.. מיותר לדעתי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לדעתי גם כביש 12 וגם דרך מעלה עקרבים זה קצת מוגזם, מבחינת הזמן.

אתה צריך לזכור שהמטרה של הנסיעה היא לא להגיע הביתה בזמן הקצר ביותר, אלא גם לנצל את ההזדמנות לטיול.

אם עוד לא היית במעלה עקרבים אני ממליץ מאוד לנסוע משם, דרך יפהפיה ובד"כ ריקה לחלוטין מתנועה. הכי כיף זה לעשות אותה לאט (חוץ מהקטע המפותל המפורסם שגם אותו אני ממליץ לך לעשות מאוד בזהירות בפעם הראשונה) ועם עצירות נוף מרובות.
לא הייתי שם, וזו בדיוק התוכנית.

שינוי קטן למפה שצירפת: כשאתה מגיע על כביש 227 (מעלה עקרבים) לצומת ה-T עם כביש 206 - פנה שמאלה במקום ימינה. אחרי שני קילומטר פנה ימינה לכביש 225. איתו אתה עולה עד ירוחם ומשם ממשיך לבחירתך עד תל אביב. הקטע הקצר הזה על כביש 225 - אחד האהובים עלי ביותר (לאו דווקא מבחינה דינמית, אם כי גם את זה ניתן לטעום בו). אתה כבר תבין לבד.
נשמע מסקרן... זה המסלול החדש:

http://goo.gl/maps/eOfZL

פורסם
האמת שנראה לי לא מוצדק לסבול את כביש הערבה למרחק כזה גדול רק בשביל להגיע למעלה עקרבים.

במאזן הכללי יוצא שגם הדרך פחות כיפית לנהיגה, גם יותר ארוכה ב-15 ק"מ, גם סיכוי גדול להתקע מאחורי משאיות או

סתם נהגי שבת, גם משטרה.. מיותר לדעתי.

אפשר לוותר על כביש הערבה ועדיין להגיע למעלה עקרבים, אבל זה מוסיף עוד 40 דקות נהיגה:

http://goo.gl/maps/gWEwN

אגב, אין לי שום כוונה לנהוג ברצף. אני מתכוון לעשות הרבה הפסקות, ובחלקן להסתובב ברגל עם המצלמה ולקחת את הזמן שלי. זה הופך גם מסלולים ארוכים יותר לאפשריים, כל זמן שבאמת יש מה לראות בהם.

פורסם

בעיני - אלא אם ממש רוצים לנסוע גם בכביש 12 - אין מה לחשוש או לזלזל בכביש הערבה. יש לו קסם משלו.

לגבי המסלול האחרון שהעלית, עם הירידה מירוחם והסיבוב במכרות הפוספטים - קח בחשבון שזה כנראה יקח הרבה יותר זמן מההערכה ב-GPS. הדרך לאחר הפניה ימינה מכביש 225 ל-206 היא בחלקה דרך עפר כבושה מאוד, אבל עדיין תגביל אותך במהירות הנסיעה. מדובר על הדרך הראשית באיזור המכרות, אבל יש שם עוד אינספור דרכים קטנות יותר או פחות ודי קל "ללכת לאיבוד". למה במרכאות? כי זה סה"כ שטח לא גדול מדי, וכל עוד שומרים על הכיוון הכללי אין בעיה להתחבר חזרה לדרך הראשית.

אם אתה נוסע עם GPS דולק קח בחשבון שייתכן והוא לא מכיר את הנתיב במדוייק, ז"א יכוון אותך היכן שאין דרך וכו'. חובה להשתמש שם בשכל הישר ובקצת אמונה כיוונית.

כל האמור מהיכרות מאוד מעמיקה עם האזור, אם כי הפעם האחרונה שהסתובבתי באיזור מכרות הפוספסטים הייתה לפני כמה שנים, ייתכן ודברים השתנו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הדרך הזאת שסימנת עכשיו היא לא באמת כביש אלא יותר שביל סלול במידה מסוימת. עביר לכל כלי רכב (בדרך כלל) אבל לא כביש.

נסעתי בדרך הזאת לפני כמה חודשים עם שברולט סילברדו וכמובן שלא היו לי בעיות עבירות מיוחדות, אבל אני לא יודע כמה הייתי רוצה לקחת לשם רכב משפחתי רגיל.

פורסם

לפי ויקיפדיה המצב של מעלה הערבים עגום ומסוכן לנסוע בו/הוא בכלל סגור.

מישהו יכול לחוות את דעתו?

בפסח אני מתכנן נסיעה לאילת והחזרה בשעת צהריים צריכה להיות מעניינת

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הכביש סגור.

סגור, כלומר יש שלט שאומר שהכביש סגור לנסיעה אבל אין שום מחסום או משהו כזה. נסעתי בו לאחרונה לפני כמה חודשים והכביש אכן לא במצב טוב, אבל לא ברמה שאי אפשר לנסוע בו. פה ושם יש קצת בורות, מקומות בהם השוליים קרסו וכמובן שאין מה לדבר על מעקות בטיחות או כאלו דברים. כמובן שמאז עברו הרבה מים בנחלי הנגב והיו כמו שטפונות חזקים באזור, אז לך תדע מה קרה לכביש מאז.

בכל מקרה, אני ממליץ לעשות את הדרך הזאת דווקא בהלוך ולא בחזור.

פורסם
בכל מקרה, אני ממליץ לעשות את הדרך הזאת דווקא בהלוך ולא בחזור.

בהלוך אני יכול לנסוע רק בלילה, כך שזה לא ממש אופציה.

יש משהו שמונע נסיעה בכביש הזה בחזור (כלומר לכיוון צפון)?

• תוכן חדש...