Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסקודה סיטיגו יש תאורה שדולקת כל הזמן (DRL) כאשר האוטו דולק, מדובר בשתי מנורות קטנות לצד הפנסים הראשיים בחזית (אני לא חושב שמדובר במנורות לד).

הבנתי מקריאה בהודעות אחרות בפורום שרכב שיש לו DRL פטור הדלקת מנורות בחורף בשעות היום. מישהו יודע אם זה תופס רק לגבי תאורת לד, או שגם הDRL שיש בסיטיגו תופס?

הבנתי שאם נמנעים מהדלקה של האורות יש שיפור מסויים בצריכת הדלק, האם זה נכון?

ושאלה נוספת, האם כדאי להפטר מהגלגל הרזרבי כדי שהאוטו יהיה קל יותר וצריכה הדלק תשתפר, הבנתי שאפשר במקום גלגל רזרבי להחזיק "ערכה לתיקון" ברכב. נכון לעשות דבר כזה?

תודה.

פורסם
בסקודה סיטיגו יש תאורה שדולקת כל הזמן (DRL) כאשר האוטו דולק, מדובר בשתי מנורות קטנות לצד הפנסים הראשיים בחזית (אני לא חושב שמדובר במנורות לד).

הבנתי מקריאה בהודעות אחרות בפורום שרכב שיש לו DRL פטור הדלקת מנורות בחורף בשעות היום. מישהו יודע אם זה תופס רק לגבי תאורת לד, או שגם הDRL שיש בסיטיגו תופס?

הבנתי שאם נמנעים מהדלקה של האורות יש שיפור מסויים בצריכת הדלק, האם זה נכון?

ושאלה נוספת, האם כדאי להפטר מהגלגל הרזרבי כדי שהאוטו יהיה קל יותר וצריכה הדלק תשתפר, הבנתי שאפשר במקום גלגל רזרבי להחזיק "ערכה לתיקון" ברכב. נכון לעשות דבר כזה?

תודה.

ע"פ חוק אתה חייב גלגל רזרבי ברכב

אבל הדבר הכי מוזר ששמעתי ממך ואני לא מבין איך הגעת לזה שיש קשר בין האורות ברכב לצריכת הדלק !!!!

פורסם
ע"פ חוק אתה חייב גלגל רזרבי ברכב

אבל הדבר הכי מוזר ששמעתי ממך ואני לא מבין איך הגעת לזה שיש קשר בין האורות ברכב לצריכת הדלק !!!!

מה לא ברור?... נורא אסוציאטיבי!

חשמל-> אנרגיה.. אנרגיה-> תחנת כוח-> תחנות כוח עובדות רובן בארץ על פחם, ופחם זה חומר בעירה. בונא!, דלק זה גם חומר בעירה!, אז אם אני מדליק אור בבית זה מבזבז בתחנת כוח מהפחם שהם שורפים אז גם ברכב שלי אני מדליק מנורה אז זה ישרוף יותר דלק!.

:?

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

תשמע, אם אתה מכבה את התאורה ברכב כדי לחסוך עוד 0.000000000000001% בצריכת הדלק אז יש לך "טיפה" בעיה.

ההוצאות רכב על רכב חדש כול כך גבוהות ביחס לדלק שזה זניח/אפסי עד לא קיים - ירידת ערך, ביטוחים, טיפולים.

צריכת אנרגיה וכאלה מובנת, אבל אורות הרכב לא משפיעות על צריכת הדלק ברמה שאתה בכלל תשים לב אליה, אני מבטיח לך ששיפור צורת הנהיגה לחסכונית יותר תניב תוצאות אפקטיביות בהרבה מאשר כיבוי האורות.

על פי חוק - חייב גלגל חלופי ברכב אלא אם הרכב הגיע ככה מהיצרן.

ובאמת שאם סקודה סיטיגו עם המנוע הפחית קולה שלה והכול עדיין לא חסכוני מספיק בשבילך, אז תעבור להיברידי או דיזל ידני או קטנוע.

פורסם

DRL הוא DRL הוא DRL. המחוקק אינו מבדיל בין סוגי הנורה השונים שמותקנים בו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לגבי הנורות שדולקות קבוע.

מישהו פרסם בפורום דרך להפסיק/להפעיל את האופציה הזו שהיא לכל רכבי VAG

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=433376&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D+%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2+VW

יום טוב.

כאן יש לך את העיקר

שלום חברים,

הפכתי את הרשת כדי להבין כיצד ניתן לבטל את הפונקציה הזו ברכב (פונקציית ה-DRL - Daylight Running Lights). מדובר באותה הפונקציה שגורמת לרכב להיות עם אורות דולקים גם במהלך היום, ומבלי שהנהג הפעיל אותם (על ידי סיבוב המתג). קראתי בפוסטים מסוימים פה בפורום כל מיני הצעות, החל מהוצאת פיוז מסוים, המשך בחיתוך חוטים וכלה בהגעה למוסך לצורך תכנות במחשב הרכב.

ובכן, אין צורך באף אחת מהשיטות הנ"ל כדי לנטרל את האפשרות הזו ברכבי VAG.

להלן סדר הפעולות:

* כנסו לרכב, סגרו הדלת.

* הכניסו מפתח לסוויץ', אבל אל תסובבו.

* הזיזו את מוט האיתות למטה (כלומר, איתות שמאלה), ובו זמנית משכו את מוט האיתות כלפיכם (משול לפעולת הבהוב של אור גבוה).

* כעת, בו זמנית, סובבו את המפתח עד למצב ON, אך אל תניעו.

* לאחר כשלוש שניות לערך, יישמע צפצוף שמבשר כי התהליך הסתיים בהצלחה.

* כמובן שהפעולה היא הפיכה: על מנת להחזיר את הפונקציה, יש לפעול על פי סדר ההוראות הנ"ל, רק במקום לאותת שמאלה יש לאותת ימינה.

f

קובי

:-)

פורסם

מי שכתב שעל פי חוק חייב להיות גלגל רזרבי ברכב, שיבדוק את עצמו. בתקינה של רכב חדש חייב להיות גלגל רזרבי או מערכת ניפוח או צמיגי ראן-פלט אבל עד כמה שאני יודע אין חוק שמחייב לנסוע עם גלגל רזרבי ברכב. האם בטסט שנתי בדקו לך פעם שיש לך גלגל רזרבי?!

פורסם

מומלץ ואף רצוי להוריד גם את הטאסות, יחסוך לך עוד אלפית האחוז בצריכת הדלק.

כי ביננו, גברים אמיתיים נוסעים עם ג'אנט ברזל בלבד.8)

לא כ"כ חכם (שלא לדבר על לא חוקי) לנסוע ברכב ללא גלגל רזרבי מתוך בחירה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
מי שכתב שעל פי חוק חייב להיות גלגל רזרבי ברכב' date=' שיבדוק את עצמו. בתקינה של רכב חדש חייב להיות גלגל רזרבי או מערכת ניפוח או צמיגי ראן-פלט אבל עד כמה שאני יודע אין חוק שמחייב לנסוע עם גלגל רזרבי ברכב. האם בטסט שנתי בדקו לך פעם שיש לך גלגל רזרבי?![/quote']

כן לי בדקו מספר פעמים שיש גלגל רזרבי,

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קודם כל אני לא הייתי מבטל אופציית DRL אם היתה קיימת, ובתנאי שהיא אכן מדליקה רק זוג נורות קדמיות וללא תאורה אחורית ותאורת פנים כלל.

במידה ונוסעים עם תאורה רגילה (2 נורות ראשיות, 2 נורות חניה קדמיות, תאורת מס' רישוי ותאורה אחורית) הדבר גוזל כ- 3% מצריכת הדלק, וזה ע"פ מחקר של אור ירוק. מכיוון שמחיר הדלק גם כך גבוה ולא פורפורציונלי, אני באופן אישי לא מדליק אורות בכלל בכבישים בינעירוניים בתנאי מזג אוויר טובים, קרי שמש מחייכת בשמיים ושמיים כחולים.

לפני שאתם קופצים שזה מסוכן בטיחותית או סיכון בדו"ח, אני אומר שיש לי רישיון 8 שנים עם 0 תאונות, 0 מכות חניה, 0 דוחות ובקיצור הכל אפס עגול (טפו טפו טפו).

בנוסף לעליה בצריכת הדלק בהדלקת אורות, ישנו בלאי גבוה יותר לאלטרנטור, מצבר ולנורות עצמן. אולי בגלל זה אני נוסע כמעט 5 שנים ומעל 52 אלף ק"מ בלי להחליף מצבר או נורות כלל. במידה והיה לי DRL הייתי נוסע איתו ועדיין לא מדליק אורות.

בעניין הצמיג רזרבי לא הייתי מוריד אותו, למרות שע"פ פיזיקה פשוטה פחות משקל -> פחות דלק, אבל ממש לא הייתי ממליץ.

פורסם

ראשית אני רוצה להודות באופן ציני לכל מי שצחק עלי.

kobi_g תודה על הטיפ לביטול הDRL על ידי המוט של האיתות. ניסיתי את זה ולצערי זה לא עובד. כנראה שסיטיגו לא ממש נחשבת מכונית ממשפחת VAG מבחינת היצרן. גם אין שום אופציה לבטל את הUPHILL ASSIST שהבנתי שבמכונית כמו גולף למשל יש שליטה על זה. חבל.

הייתי מאוד מעוניין לבטל את הDRL באמת כשהחורף יסתיים אבל לפי מה שקראתי בספר של הרכב כנראה שהאופציה היחידה לעשות את זה היא דרך הלוח של הפיוזים שנמצא מתחת להגה, ואני לא מתכוון לעשות את זה כי אני לא מבין כלום במכוניות ורק עלול לעשות נזק.

אולי זה גם אפשרי לבטל את הDRL דרך התחברות למחשב של הרכב, אבל גם את זה כמובן אין לי שום דרך לבצע.

לגבי הגלגל הרזרבי, לפי מה שהבנתי באירופה בהרבה רכבים היום, כולל הסיטיגו, הרכב מגיע ללא גלגל ספייר או שזה רק אופציה בתשלום, בין השאר בגלל שיקולים של משקל הרכב. לכן אני לא חושב שהשאלה הייתה עד כדי כך מצחיקה ומטופשת.

פורסם

היא קצת מצחיקה כי אין שום סיבה לבטל את ה-DRL, זה לא יעזור לך בכלום. גם ביטול העזרה בזינוק בעלייה מיותר - למה שלא תרצה להשתמש בו?

בנוגע לגלגל הרזרבי, די תתבאס כשתוותר עליו ותקבל פנצ'ר...

אתה באמת לא מבין שהחסכון שתקבל מכל הדברים האלו גם ביחד אולי יתמצה בכמה שקלים בודדים בשנה? עניין לחלוטין חסר משמעות ביחס להשפעה של צורת הנהיגה שלך על הצריכה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...