Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ע"פ חוק אתה חייב גלגל רזרבי ברכב

אבל הדבר הכי מוזר ששמעתי ממך ואני לא מבין איך הגעת לזה שיש קשר בין האורות ברכב לצריכת הדלק !!!!

מה לא ברור?... נורא אסוציאטיבי!

חשמל-> אנרגיה.. אנרגיה-> תחנת כוח-> תחנות כוח עובדות רובן בארץ על פחם, ופחם זה חומר בעירה. בונא!, דלק זה גם חומר בעירה!, אז אם אני מדליק אור בבית זה מבזבז בתחנת כוח מהפחם שהם שורפים אז גם ברכב שלי אני מדליק מנורה אז זה ישרוף יותר דלק!.

:?

תבדקו את עצמכם לפני שאתם מתבדחים על מישהו בפורום בלי להבין.

זה נכון שביטול שתי נורות קטנות שדולקות לא יביאו לחיסכון משמעותי אבל בגדול יש קשר ישיר בין צריכת חשמל מוגברת ברכב לצריכת הדלק.

פורסם
תבדקו את עצמכם לפני שאתם מתבדחים על מישהו בפורום בלי להבין.

זה נכון שביטול שתי נורות קטנות שדולקות לא יביאו לחיסכון משמעותי אבל בגדול יש קשר ישיר בין צריכת חשמל מוגברת ברכב לצריכת הדלק.

בוודאי שיש קשר ישיר, רק שההשפעה היא מינורית לחלוטין ביחס להשפעה של... אהמ... תן לי לחשוב על זה... הנסיעה עצמה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ההשפעה כול כך מינורית ואפסית שאני מוכן להתחייב שאין שום אפשרות שבעולם שתצליח להבחין בשיפור.

stio - העלות של הקנס שתקבל אם וכאשר תתפס נוהג ללא אורות, לא שווה את זה.

והקטע עם המצבר - אחי הגדול נהג 6 שנים בלי להחליף מצבר, עם אורות, מזגן, ומערכת סטריאו דולקים תמיד(!!) אז כול עוד לא תעשה מחקר ותשווה 2 רכבים מאותו דגם עם אותה כמות נסיעה כמו שלך, אז יהיה על מה לדבר, כרגע זו השערה מופרכת ללא שום ביסוס.

ומה שאמרת על האלטרנטור - מאחל לך רק בריאות, שוב נחזור לאחי הגדול, יאריס 2001, הכול עובד תמיד, אלטרנטור מקורי עדיין, מצבר הוחלף פעם 1 מ2001. אז עשה טובה.... חלאס שטויות.

פורסם

לא אמרתי שDRL זה דבר רע או בזבזני. וגם בעיקרון הUPHILL ASSIST זה פיצ'ר מצויין, בעיקר ברכב עם מנוע כזה צנום ומומנט חלש יחסית, כבר הפסקתי לספור את כמות הפעמים שנכבה לי המנוע בגלל זריקת קלאץ' מעט לא עדינה שלי. מניח שבלי הUPHILL ASSIST זה בכלל היה קורה לי יותר.

אני רק אומר שאני חושב שהיצרן היה צריך לתת לבעל הרכב את האופציה להפעיל או לנטרל את הפיצ'רים האלה לפי רצונו, כי אני בטוח שבסה"כ זה עניין של פקודה פשוטה למחשב של הרכב, אז למה למנוע את האופציה הזאת לא ברור לי.

.

ואתה צודק שהדבר הכי חשוב כמובן זה סגנון הנהיגה, אבל פה אני חושב שאני בסדר. נדיר שאני עובר בנהיגה סל"ד של 3000 . כל הזמן בודק שאני נמצא בהילוך האופטימלי לפי ההמלצה של המחשב רכב. גולש לעבר רמזורים אדומים ולא טס אליהם, וכו' וכו'.

בינתיים רק סיימתי עכשיו את ההרצה של הרכב, קצת יותר מ-1,500 ק"מ.

בנסיעות של בערך 80% עירוני ושגם רובם נסיעות קצרות עשיתי 16 ק"מ לליטר.

בנסיעות של בערך 70% בין עירוני עשיתי 19 קילומטר לליטר.

נראה לי נתונים בסדר גמור בהתחשב בזה שהרכב עדיין היה בהרצה ועוד לא ממש למדתי לנהוג בו בצורה אופטמלית. מאמין שמעכשיו זה אפילו ישתפר (בעצם זה גם יהיה תלוי במזגן שעוד לא ממש עבד עד עכשיו).

פורסם

m.l אני לא מבין על מה אתה מדבר. הקנס הוא 100 ש"ח, אני נוסע על הרכב הנוכחי כמעט 5 שנים ואפילו לא החלפתי נורה אחת. עם הפיאט הקודמת נהגתי עוד 3 שנים בלי להחליף נורות. מחירה של נורת H7 ראשית לרכב הנוכחי הוא כ- 50 ש"ח למשהו נורמלי של OSRAM, כפול 2 זה 100 ש"ח. ברכב מותקנים עוד 2 נורות חניה קדמיות, עוד 2 נורות ללוחית רישוי האחורית ועוד 4 נורות חניה אחוריות (2 לכל פנס). אילו הייתי נוסע עם אורות והייתי נזקק להחלפת כל הנורות במקרה הקיצוני, איפה הייתי יוצא יותר מופסד? ועוד לא התייחסתי לחיסכון בצריכת הדלק בכל השנים בהם נהגתי ברכבים כמעט 80K נסועה במצטבר.

חוק האורות ביום נועד לקבוע עובדה בשטח, לא רצו לפתח מצב שכל נהג מפעיל שיקול דעת האם להדליק או לא, ואז יהיו ויכוחים עם השוטרים בנוסח "יש פה רק ענן קטן, תיכף השמש חוזרת". אני לא מדליק אורות כשלא צריך, בדיוק כמו שאני לא מדליק את האור בחדר מדרגות כשלא צריך, ובדיוק כמו שהתאורת רחוב לא עובדת בשעות היום כי... לא צריך! גם אם אקבל דוח של 100 ש"ח החיסכון שחסכתי במשך כל השנים הוא פי 3 לפחות. לגבי המצבר קיבלתי את ההערה שלך.

פורסם

תראה, כול אחד עושה כראות עיניו ברכבו האישי.

דעתי בנושא התאורה בצורה מאוד תמציתית היא כזו:

החיסכון בדלק אפסי עד לא קיים, כנ״ל נזק לאלטרנטור/מצבר, בקשר לנורות אתה צודק שיש להן בלאי, אבל אם בצורה כולשהיא זה יכול לגרום לילד קטן שיחשוב לקפוץ לכביש לראות אותי מתקרב, או רכב שייראה לפני ודבר כזה יימנע תאונה או חיי אדם, אני מוכן לשלם על זה.

עוד דבר קטן לגבי נורות, ככה כי אנחנו בנושא - אבא שלי מורה נהיגה, הרכב שלנו זו פאביה 2009 1.9 טורבו דיזל ידנית, הרכב מונע רצוף בערך 10 שעות ביום ולפעמים יותר, בכול התקופה הזאת החלפנו מנורות קדמיות בלבד פעם אחת, השאר עוד מקוריות, ברכב שלי ושלך ושכול בנאדם שנוסע רגיל הנורות עובדות אולי 10 שעות בשבוע.

שתבין שאני לא אומר סתם דברים, יש לי סימוכין לדברים האלה, גם אצל אבא שלי מ2009 עד היום לא הוחלף אלטרנטור, מה שכן הוחלף מצבר, ו2 נורות ראשיות, ב3 שנים, לרכב שנוסע 10 שעות ביום בממוצע עם אורות דולקים, מזגן, ורדיו. אז באמת שאני לא רואה איפה הבלאי הגדול שאתה מדבר עליו, וזה רכב שתלמידים זורקים קלאצ׳ ומכבים אותו לפחות אינספור פעמים ביום, תחשוב כמה הנעות הוא עובר.

פורסם

בגדול אתה צודק (ז"א באופן תיאורטי).

רק שים לב שנורת לד או אור חניה לצורך העניין הם נורות שצורכות בערך 5 וואט, לא תפסתי באיזה רכב אתה נוסע אבל בוא נניח שיש לו 70 כ"ס, ז"א שהמנוע יכול להפיק 52200 וואט, הפחתת עומס של 5 וואט בודדים מהמנוע הזה לא תביא לישועה, ובוודאי שלא תהיה מורגשת (אפסית).

רוצה לחסוך בדלק?

האצות עדינות יותר, ושמירה על טורים נמוכים.

SCANSPEAK

פורסם

פורום שיפורים - כוח, אחיזה ומה שבניהם.

כנראה שמה שבניהם נתון לפרשנות. :?

ולחשוב שעוד שני מנהלים ענו לשרשור המיותר הזה..

פורסם
קודם כל אני לא הייתי מבטל אופציית DRL אם היתה קיימת, ובתנאי שהיא אכן מדליקה רק זוג נורות קדמיות וללא תאורה אחורית ותאורת פנים כלל.

במידה ונוסעים עם תאורה רגילה (2 נורות ראשיות, 2 נורות חניה קדמיות, תאורת מס' רישוי ותאורה אחורית) הדבר גוזל כ- 3% מצריכת הדלק, וזה ע"פ מחקר של אור ירוק. מכיוון שמחיר הדלק גם כך גבוה ולא פורפורציונלי, אני באופן אישי לא מדליק אורות בכלל בכבישים בינעירוניים בתנאי מזג אוויר טובים, קרי שמש מחייכת בשמיים ושמיים כחולים.

לפני שאתם קופצים שזה מסוכן בטיחותית או סיכון בדו"ח, אני אומר שיש לי רישיון 8 שנים עם 0 תאונות, 0 מכות חניה, 0 דוחות ובקיצור הכל אפס עגול (טפו טפו טפו).

בנוסף לעליה בצריכת הדלק בהדלקת אורות, ישנו בלאי גבוה יותר לאלטרנטור, מצבר ולנורות עצמן. אולי בגלל זה אני נוסע כמעט 5 שנים ומעל 52 אלף ק"מ בלי להחליף מצבר או נורות כלל. במידה והיה לי DRL הייתי נוסע איתו ועדיין לא מדליק אורות.

בעניין הצמיג רזרבי לא הייתי מוריד אותו, למרות שע"פ פיזיקה פשוטה פחות משקל -> פחות דלק, אבל ממש לא הייתי ממליץ.

נו באמת, מחקר של אור ירוק... ממש שיא האובייקטיביות.

אותם אור ירוק כתבו שחור על גבי מצגת שכלי רכב עם אור דולק נתפסים כקרובים יותר ומביאים לשמירת מרחק, ושהדלקת אורות מפחיתה את תאונות הדרכים. לזה אני מבין שלא נוח לך להאמין.

תבין, ש"ראייה" זה משהו שמתפרש על טווח די רחב. אין "רואה" ו"לא רואה". יש רואה יותר טוב, פחות טוב, יותר ברור, פחות ברור וכולי.

לפיכך, הדלקת אורות, גם באמצע אוגוסט ב12 בצהריים של יום בהיר ושטוף שמש, הופכת את יכולת הניראות (לא את הראייה שלך) של הרכב המדליק ליותר גבוהה. זה הכל.

ואם זה יגרום לך להבחין בו חצי שנייה לפני (וזה יגרום. אתה פשוט לא מוכן להודות בזה)- דיינו.

בסך הכל לגרום לך להבחין ברכב חצי שנייה וחצי מטר לפני מה שהיית מבחין בו אם הוא לא היה מדליק. זה הכל, פתח את הראש, נסה להבין.

אגב, מקווה מאוד בשבילך שאותה תיאוריה שהמצאת לעצמך פועלת על כל אותם הנהגים שנוסעים סביבך יום יום.

אם אתה רואה רכבים עם אורות כבויים ואורות דלוקים באופן שווה לא אומר שכולם ככה. להזכירך אתה לא שולט בכל הנהגים שנוסעים סביבך,המעט שאתה יכול לעשות זה להבליט את עצמך טיפה יותר.

אבל חבל על ביזבוז הזמן להסביר לך את זה כי בכל מיקרה אתה עמוק בדעה שאורות בראות תקינה אינם מוסיפים דבר.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אני רק אומר שאני חושב שהיצרן היה צריך לתת לבעל הרכב את האופציה להפעיל או לנטרל את הפיצ'רים האלה לפי רצונו, כי אני בטוח שבסה"כ זה עניין של פקודה פשוטה למחשב של הרכב, אז למה למנוע את האופציה הזאת לא ברור לי.

לא, הוא לא.

DRL זה חובה באירופה.

uphill - מעבר לעובדה שאין שום יתרון בביטול המערכת (בניגוד לביטול בקרת משיכה נניח), אם הלקוח יתדרדר לאחור כשהמערכת מנוטרלת, שלא יבוא להתלונן אח"כ...

פורום שיפורים - כוח, אחיזה ומה שבניהם.

כנראה שמה שבניהם נתון לפרשנות. :?

ולחשוב שעוד שני מנהלים ענו לשרשור המיותר הזה..

נכון, כי זה משעשע :-D

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...