Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

חיים טוב ביחס לאלה בשטחים ובמדינות ערב אבל פחות טוב מאזרחים יהודיים.

חיים יופי, גם ביחס ליהודים.

תקנים שמורים בשירות הציבורי, מתחילים ללמוד בגיל 18 במקום 21 כמו היהודים בתנאים מקלים, כל המקומות עבודה פתוחים בפניהם וכל מקומות הבילוי. אין להם שום, אבל שום מחסום. 

תמצא לי משהו אחד שיש ליהודי הקלה לעומת ערבי.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

תמצא לי משהו אחד שיש ליהודי הקלה לעומת ערבי

קבלה לעבודה, שכירת דירה, כניסה למועדונים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:
לפני 4 שעות, yb כתב:

באוזניים שלי , ואני אסייג שאולי הידע החלקי שלי בנושא אז מקווה שלא עושה עוול ומפספס משהו,  התקציב הזה נשמע לי בסגנון של תקצוב סגן שר שמונה לא מהסיבות הנכונות והתקציב שלו לא ישמש למטרות הנכונות. גם מבחינה הפרקטית שהולך להיות קיצוץ חריף כללי בדברים הכרחיים שהם בשר ולא שומן, אז קל וחומר מקומות שלא מכשירים את הדור הבא לקבל כלים שחייבים לשוק העבודה ויפגעו בחוסן הכלכלי של כולם.  

דבר שני, זה גם סמל למשהו עקום ולא נכון, מוסדות שהם קודם כל בעצם אומרים אנחנו רוצים להתבדל ולא להיות חלק מהסיפור הציוני וגם הצורה שהכספים האלה ניתנים בסוג של אתנן פוליטי בדלת צדדית הכספים קואליציונים, זה עקום.  

מה כן צריך לעשות עניינית ? החינוך החרדי צריך ויכול לשמור על הגרעין הערכי שלו לאורך חייו ולהתקדם לשלב הבא עם לימודי ליבה (ואפילו קצת ציונות בסגנון של סימפטיה לצהל) ולקבל תקצוב מלא על מלא בדרך המלך.   

מודה שלא ירדתי לסוף דעתך ממש בסעיף הראשון. 

אבל אתייחס לשני- אתה בעצם מציע בחסות ערפל הקרב לפתור "בעיה" אידיאולוגית שלך עם החינוך החרדי. 

אז הנקודה היא לא הכסף "המיותר" שהחינוך החרדי  גונב על חשבון הפיתה של החייל בעזה. אלא סתם מחלוקת ישנה צורת החינוך החרדי- וגיוס המלחמה ככלי לנגח בו.

לזה אני קורא פופוליסט. (לא לך יותר לכתבת הנכבדה)

לוקחים מלחמה על שלל האסוסיאציות הרגשיות שבה-ומקשרים אותה לילדים שלומדים בתת תנאים שהם גונבים את הכסף של הצבא

לגבי החלק הראשון שלי:   המלחמה הולכת לעלות המון כסף, ערמות, דברים הכרחיים ובסיסיים שמתוקצבים היום יקוצצו, מספר ששמעתי- עד עכשיו המלחמה עלתה 30 מיליארד שח וזאת רק ההתחלה של ההתחלה.

אז התוספת שאנחנו מדברים עליה לא נשמעת בראש סדר העדיפויות, בטח לא בזמן של ממשלת אחדות שקמה למען מלחמה. זאת עובדה שבו לאוקטובר המציאות אחרת מה6 באוקטובר,  הרבה דברים לא רלבנטים, אולי גם תוספת שכר לחיילים אפרופו. 

בקשר לחלק השני אליו התייחסת,  כשאתה אומר את המילה פופוליזם, זה כמו לכתוב שזה נובע משנאת חרדים, כלומר האוזניים נסגרות ונגמר הדיון.   יש לי ביקורת על הרבה קבוצות שבתוך המכלול החרדי,  יש לי גם ביקורת על לפיד ועל כולם,   אני לא אוהב פויילישטיקים ועוקמים , ומי שנותן יותר למשל דרוזים שעושים להם עוול והפליה והם ציונים נאמנים צריך לתעדף אותם גם יותר מידיי לצורך העניין, אותו דבר גם הפוך, לא רק חרדים כמובן,  

כמו שלוחם מקבל יותר מג'ובניק שמקלה יותר ממי שלא התגייס. זה לא מגזרי זה עניין עקרוני דעה כללית שיש לי לא רק בזמן מלחמה.  

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 22 דקות, CX25GTI כתב:

אין לי שום כוונה להגן על ביבי , הוא נושא באחריות למצב וצריך ללכת הביתה.

זה שהוא אינו לוקח אחריות לא אומר שאין לו אחריות כראש הממשלה, זה הרי התפקיד והאחריות מגיעה כמעט בילט אין.

מי שקובע מדיניות ביטחון הוא הצבא , המלצות סד"כ , הרכב הסד"כ וכדומה הם באחריות הצבא בהתאם להנחיות וצפי של אמ"ן ומערכות הביון הישראלי.

כל ראשי מערכת הביטחון ב 15 שנה האחרונות צריכים להיחקר , כולם כולל כולם , הקונספציה אינה של אדם ספציפי אלא של מערכת שלמה אשר אימצה וכשלה כישלון חרוץ.

אתה רואה רק את ביבי , אני רואה מערכת שלמה שצריכה ללכת הביתה.

הבעיה שלי היא לא אם הוא אחראי או לא ואני מקבל שמי שעושה גם טועה. מה שמפריע לי זו ההתחמקות והניסיון להפיל הכל על אחרים כי זה מראה שאבן אדם שם את עצמו מעל לטובת כל המדינה.

לגבי מדיניות אתה טועה. את המדיניות קובעת הממשלה והצבא מגיש תכניות לאישור איך ליישם אותה. כמו שכתבת הוא ממליץ.

כשלצבא אין תקציב או אין חיילים (אם בגלל גיוס לא מספק בגלל פטורים מסודים שונים, קיצוץ במילואים ואם בגלל תקציבים שמחייבים קיצוץ ביחידות השונות) הוא חייב לתעדף. הרי ברור לכולם שהאופטימים זה כל 20 מטר טנק מסביב לכל המדינה, מאוחורי כל טנק פלוגת חי"ר ומעל לכל 10 טנקים מסק"ר אבל כולנו יודעים שיש הבדל גדול בין הרצוי למצוי והצבא צריך לתמרן בין שניהם.

אין ספק שהכשל הוא גם מדיתי תפיסתי, גם מודיעיני וגם מבצעי אבל כשבעל מקצוע לוקח אחריות על העבודה והטעויות שלו אני יכול לסמוך עליו.

ובקשר לקיל זון, אנחנו המדינה היחידה שיכולים להגיע לגבול שלה, לחתוך את הגדר ואנחנו נבליג.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

אף אחד לא הסביר לקרויזר שעמיחי אליהו האדיוט רק השתמש במטאפורה?

image.thumb.png.85fc68d9ce89f9185ad9f2ad65b47765.png

אני מציע שקרויזר יקרה מה הוא אמר ושיישם על עצמו את מה שלדעתו צריך לעשות לאנשים כמוהו.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

קבלה לעבודה, שכירת דירה, כניסה למועדונים.

קבלה לעבודה - יש חוק שאוסר עליהם?

שכירה דירה - כנ"ל

כניסה למועדונים - קח סקופ, גם לסתם אתיופים/מזרחיים שבאים עם ג'ינס קרוע וחולצה מזויפת של בלנסיאגה יש בעיות בכניסה, אבל הם תובעים את המועדון ומקבלים ארגז בלי הוכחת נזק.

קיצר הוכחת את מה שאני טוען - אין פה שום דבר נגד אזרחים ערבים בצורה ממוסדת, מה שאתה הזכרת זה נטו אנשים פרטיים שהולכים בניגוד לחוק. גם אזרחים ערבים עושים את זה ליהודים שהם לא אוהבים.

רוצה להעסיק ערבים, תעסיק. רוצה להשכיר להם דירה, תשכיר. זה לא קשור למדינה, או לבן גביר בשלטון.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הפלסטיני היה מת שיעשו לו כאלה אפליות...

אין לו עבודה בכלל והמועדון היחיד שיש לו זה בר נרגילות בלי אלכוהול. דירה? כל הבטון לבניה הלך למנהרות.

הגזענות שיש בישראל כלפי אזרחים ערבים היא מגעילה ולא צריכה להתקיים, אבל אין מה להשוות את החיים שלהם לשל הפלסטינים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

קבלה לעבודה - יש חוק שאוסר עליהם?

שכירה דירה - כנ"ל

כניסה למועדונים - קח סקופ, גם לסתם אתיופים/מזרחיים שבאים עם ג'ינס קרוע וחולצה מזויפת של בלנסיאגה יש בעיות בכניסה, אבל הם תובעים את המועדון ומקבלים ארגז בלי הוכחת נזק.

זה לא קשור לרשויות (למרות שעד לפני כמה שנים לא יהודי לא יכול היה לרכוש בית על אדמת מנהל) אבל זו האפלייה שקיימת. לא כל מה שלא קיים בחוק מפורש לא קיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 24 דקות, Night Driver כתב:

זה לא קשור לרשויות (למרות שעד לפני כמה שנים לא יהודי לא יכול היה לרכוש בית על אדמת מנהל) אבל זו האפלייה שקיימת. לא כל מה שלא קיים בחוק מפורש לא קיים.

אז יש אפליה נגד בוגרי מכללות בחברות גאמפא, במכירת דירות לנתמכי ביטוח לאומי, וסלקציה במועדונים לאנשים נטולי כישורים חברתיים.

נו בחייאת נהגוס.

פורסם

https://www.youtube.com/watch?v=-1NFirxhXWE

סרטון שנתקלתי בו עכשיו, בן שפירו עומד בדיבייט מול סטודנטים (טיפשים) באוקספורד, ומפוצץ אותם בצורה מאוד חדה וברורה, אבל כשאין להם מה לענות הם עוברים להאשמה הבאה, כמובן בלי שום יכולת לשנות את הנרטיב השקרי שלהם ואת העובדות הלא נכונות שהם מחזיקים בהן.

מאוד מאוד מעניין.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

יש הרבה מאוד בני משפחה אשר מסרבים להקרין את הסרטים הללו אשר חלקם מגיעים לרמת סנאף.

השאלה היא האם אתה מוכן להיכנס למלחמת סרטי זוועה עם צד שקדושת החיים אצלו פשוט אינה בלקסיקון.

לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

יוסי, זה לטחון מים, מאמץ מיותר. לנצח אותם במי יותר מסכן לא נצליח לעולם, וטוב שכך. אנחנו מסתכלים לעתיד, הם נשארים בחרא שלהם. כל המהות שלהם זה להיות הכי מסכנים בעולם.

דעת הקהל תמיד תהיה נגדנו, אי אפשר לשנות את זה. למשל הסורים רוצחים נשים וילדים כל יום וזה לא מעניין.

לבוא עכשיו ולהגיד "זה לא יעזור", כאשר לא ניסינו אפילו... הרשיני להסתייג מזה.

דעת הקהל כלפינו, לעולם לא תשתנה. 

רק  שבמקרה הזה, יכלו להיות בעולם הרבה פחות קיצוניים שמפגינים נגדנו. 

אנשים ממדינות שונות כבר אינם מאמינים בכתבות על הזוועות של אותו יום בדרום שמשודרות אצלנו כמדי שעה. הטלוויזיות "השכנות" מאכילים אותם ברוע ובשנאה שלא הייתה כבר עשרות שנים. בעיקר מבתי החולים שלהם. 

חמאס התנהג כמו דע"ש באירוע הנ"ל. ואף גרוע יותר. חייבים להוכיח את זה לכולם. ואין דרך אחרת, מאשר בתקשורת. עם אזהרה לפני. מי שלא ירצה שלא יסתכל .

בשלב ראשון ,צריך להתחיל לסלק לאלתר את כל צלמי וכתבי ALJAZEERA מהמדינה, לגרש אותם מכאן. כל משדר שלהם מתחיל ב-"פלסטין הכבושה" - "ירושליים הכבושה" ועוד משפטים בסגנון. אח-כך, "פשעי המלחמה של ישראל"...

אם חמאס צריך להימחק, אז המעט שצריך להתחיל לעשות, זה לסלק מהמדינה את התומכים בו באופן רשמי .

ויפה שעה אחת קודם. כנ"ל בקשר לסרטוני הזוועה .

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

להגיד את זה זו רשעות.

להגיד את זה בתור שר בממשלה, זה צירוף של רשעות וטמטום.

אם אני זוכר נכון אתה מורה בישראל, מה שבכלל מייאש אותי.

אני רוצה לחדד עוד את דבריי, כי מקריאה חוזרת של הודעתי, אני יכול להתפרש לא נכון.

זה לא שחלומי הרטוב זה להקים כאן מחנה השמדה, לרצוח מכל הבא ליד.

נשים גברים וטף.

חס וחלילה, אנחנו לא נאצים

אבל מנגד, חיי אחיי החיילים ותושבי הדרום חשובים לי מאשר חיו של פלסטינאי, ולא משנה מה גילו

ובוא נדבר תכלס, אם מחבל חמאס מתבצר בתוך בית ספר שיש בו גם חפים מפשע ואפילו ילדים

אני לא בעד לעשות פעולה שתסכן את חיי הלוחמים כדי להימנע מפגיעה בחפים מפשע

אלא אעדיף לעשות פעולות שישמרו על חיי הלוחמים גם במחיר של פגיעה בחפים מפשע

כי אם הם, לא מרחמים על האזרחים והאחים שלהם

ומשתמשים בצורה צינית ברחמנות שלנו,

למה אנחנו צריכים לרחם עליהם?

מי שחף מפשע, שינוס דרומה (ואם לא נותנים לו, זה לא בעיה שלנו)

בסופו של דבר, לאחר שעת השין, כל מי שנשאר בצפון הרצועה, סימן שהוא לא חף מפשע.

וזה לא משנה לי אם הוא מחזיק בנשק בפועל או משמש מגן אנושי

שניהם מסכנים את חיי הלוחמים שלנו

ואחרי שהמלחמה תגמר, רצועת עזה צריכה להיות טהורה מפלסטינאים

אנחנו לא רוצים להרוג אותם בכוונה

הם מוזמנים לעבור לאיפה שהם רוצים (וזה לא אמורה להיות בעיה שלנו איך ולאן הם עוברים)

אנחנו כמדינה רחמנית, יכולים אפילו לעזור להם בשינוע שלהם למקומות אחרים אם הם ירצו בזה (למרות שצפוי שהם פשוט ינסו לרצוח את הצוות על הספינה, כי ככה הם מיסודם)

אבל אנחנו לא יכולים לאפשר לעצמנו להשאיר ברצועת עזה פלסטינים ,

כי השארת אוכלוסיה "תמימה" היום, הניסיון מראה שהיא תהיה פחות תמימה עוד כמה שנים

ומספיק לנו טבח אחד

אנחנו לא רוצים עוד טבח

מספיק לנו מלחמות איתם

אנחנו רוצים לאפשר חיים רגועים ובטוחים לתושבים שלנו

ועולם מתנגד?

ברור שהוא יתנגד,

הוא בעצמו לא מוכן לקבל את המפלצות האלה.

ולכן הוא לא מוכן לקבל אותם

ואם באופן תאורתי, יש שם כמה משפחות שיכלו להוכיח שמעולם לא תמכו בטרור, לא הם, לא ילדיהם, ולא משפחה מדרגה שניה

אולי אותם יהיה אפשרי להשאיר, עם 10 עיניים עליהם

השאר, שפשוט ילכו מכאן

ולא בעיה שלנו איך ולאן. אנחנו לא צריכים לספק לאויב שלנו פתרונות.

שהם כבר הוכיחו שהם מספיק יצירתיים כדי לתכנן טבח מעוות שדפק כמו שעון ברמה שאפילו הגרמנים יכולים ללמוד ממנו, אז שיהיו יצירתיים איך לצאת מכאן

• אהבתי 1

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, yossiaviel כתב:

בשלב ראשון ,צריך להתחיל לסלק לאלתר את כל צלמי וכתבי ALJAZEERA מהמדינה, לגרש אותם מכאן. כל משדר שלהם מתחיל ב-"פלסטין הכבושה" - "ירושליים הכבושה" ועוד משפטים בסגנון. אח-כך, "פשעי המלחמה של ישראל"...

אם חמאס צריך להימחק, אז המעט שצ

ישדרו בדיוק אותו הדבר ממקום אחר.

אין איך לנצח במלחמה הזאת ואין סיבה להיכנס אליה. יש טונות של סרטונים ברשת על מי היה פה קודם ומה זה "פלסטין" ובמקביל מלא שקרים ושטויות. מי שמאמין לצד של אלה ששמחים כשילדים נרצחים, שיהיה לו בהצלחה כשיכריחו אותו לחיות תחת חוקי השריעה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אל לנו להתבושש במלחמת ההסברה, זה קרב אבוד מראש מעצם הבודי קאונט של האוכלוסיה המוסלמית רבתי. 

בסוף לכל אדם בערך שעבר את גיל 21 יש דעה מגובשת ויהיה קשה להסיט אותו ממנה.

אני כן מקווה שהתמונות שעלו מההפגנות וההשחתה בוושינגטון יעשו משהו באמריקה ויחרצו סופית את גורל הבחירות הקרובות.

• תוכן חדש...