Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

תאמין לי, לזה באמת אין לי תשובה, זה משתנה כל פעם - אבל קצבאות זה לא תשובה

כבר ענה פה חרדי לפניך. התשובה היא כסף שחור (העלמות מיסים).

אנחנו לא חושבים שהחרדים מעלימים מיסים. אנחנו יודעים את זה.

הספיק לי לעבוד כמה שנים בעסק בבני ברק, עם אוכלוסיה חרדית בשביל לראות את זה בעיניים שלי. הקופה רושמת אולי 60% מהעסקאות. הלקוחות הם אנשים עובדים, אבל רשומים כתלמידים בישיבה או בכולל.

אני זוכר את אחד הלקוחות הכי גדולים שלנו, צלם ידוע שכל החרדים מכירים את שמו והיה רשום כתלמיד כולל, מסביר לי שאבא שלו אמר לו לא לשלם מיסים כי הוא (אבא שלו) כבר שילם הרבה מיסים. אבא שלו היה קצין בקריה ברבנות הצבאית. כלומר הרוויח כסף על תפקיד שאף אחד לא באמת צריך ולצערו היה חייב לשלם מיסים.

לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

הרוב היהדודי המובהק הצביע במודע! למען מפלגות שהצהירו שבאו לחזק את הזהות היהודית של מדינת ישראל.

כבר קיבלת פה תגובה ממישהו שהצביע איתכם וכועס על היהירות והסחטנות שלך.

אם הם יגמרו לטפל בערבים הם יעברו לטפל בכם.

המזל היחיד שלך, זה שהם תלויים בחדלי אישים כמו בן גביר שלעולם לא יצליחו לספק להם את מה שהבטיחו.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

כבר ענה פה חרדי לפניך. התשובה היא כסף שחור (העלמות מיסים).

אנחנו לא חושבים שהחרדים מעלימים מיסים. אנחנו יודעים את זה.

הספיק לי לעבוד כמה שנים בעסק בבני ברק, עם אוכלוסיה חרדית בשביל לראות את זה בעיניים שלי. הקופה רושמת אולי 60% מהעסקאות. הלקוחות הם אנשים עובדים, אבל רשומים כתלמידים בישיבה או בכולל.

אני זוכר את אחד הלקוחות הכי גדולים שלנו, צלם ידוע שכל החרדים מכירים את שמו והיה רשום כתלמיד כולל, מסביר לי שאבא שלו אמר לו לא לשלם מיסים כי הוא (אבא שלו) כבר שילם הרבה מיסים. אבא שלו היה קצין בקריה ברבנות הצבאית. כלומר הרוויח כסף על תפקיד שאף אחד לא באמת צריך ולצערו היה חייב לשלם מיסים.

נניח שאתה צודק

כמה אחוז מהכסף השחור הזה היה הולך למדינה? 17 אחוז? כמה זה מס הכנסה?

תוריד את זה ועדיין נשארת עם סכום מכובד

להגיד שאני קונה דירה מקצבאות זה לא סביר בעיני

אולי מוויתור על חופשות ורכב חדש?

סתם שאלה בעניין צמצום הילודה.

הרי גם לבני דודינו יש משפחות ברוכות...

האם אין לכם אינטרס לשמור על רוב יהודי בארץ הזו? 

או שאתם מעדיפים אותם על החרדים.

פורסם
לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

17 אחוז זה מעמ.

מס הכנסה+מס בריאות+ביטוח לאומי יכול להגיע גם ל60 אחוז מההכנסה.

לפני 20 דקות, נקודה טובה כתב:

הם כבר מזמן לא בקצב שלכם. הילודה אצלם הרבה יותר קרובה לזו של היהודים החילונים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

@נקודה טובה

שמע, זה פחות המספרים (שגם הם לרעתכם, המגזר החרדי צורך יותר ממה שהוא תורם). 

זה עיקרון השוויון. 

ישראל נבנתנה על רעיון כור ההיתוך, לפעמים הוא הצליח יותר ולפעמים פחות. 

חלק גדול מהתהליך הזה קורה בצה"ל. 

החרדים לא מוכנים להשתתף בזה (לא בצה"ל ולא ברעיון). 

הדבר השני הוא שהחרדים שממילא לא רואים את עצמם חלק מהכלל, מטילים ומנסים להטיל הגבלות משונות על כלל הציבור כמו איסור עבודות בשבת, איסור תחב"צ בשבת, הפרדה מגדרית וכו'. 

הדבר השלישי הוא, אבל זה כבר עניין שלך, זה שהיהדות של החרדים היא פשוט מצחיקה. היא לא קרובה ליהדות מימי התנ"ך שאותה אתם מתיימרים לקיים.

אף דמות בתנ"ך לא הלכה עם כיפה, אף אחד לא לבש חליפה שחורה וחולצת כפתורים לבנה, אין שום איסור לאכול בשר עם חלב וכו' וכו'. 

רוב הלימוד בישיבות הוא של גמרא ומשנה, כלומר אנשים בשר ודם שמשום מה מייחסים להם איזה חוכמה אגדית ויכולת לקבוע את רצון אלוהים. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 36 דקות, נקודה טובה כתב:

לא רוצה לצמצם את הילודה לאף אחד.

מבחינתי כל מי שבא לחיות איתי כשווה חובות ושווה זכויות ומכבד את אורח חיי כמו שאני מחבד את שלו הוא אזרח רצוי. לא אכפת לי אם הוא מתפלל ולמי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, נקודה טובה כתב:

אני התכוונתי לתשתיות לא למסוממים

אז גם תשתיות, אני עוד גרתי במקומות הללו כשיש חושך אין תאורה ברחוב ואם יש זה יום המזל שלי..

זה לא פואנטה להגיע היום לשכונה (התקווה) ולראות מדרכות מסותתות או מצלמות אבטחה בכל קרן רחוב.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני 58 דקות, נקודה טובה כתב:

זה לא העניין. אתה (לא אתה ספציפית כמובן) מוותר על חופשות ורכב חדש, קונה דירה זולה בעיר חרדית עניה צפופה ומוזנחת, שבלי אזור תעסוקה שפועלים בו עסקים של חילונים ומשלמים ארנונה מטורפת לא היה לה סיכוי להתקיים ולשרת את התושבים, מגדל 4-5-6 ילדים שצורכים שירותי בריאות ורווחה ועוד מהמדינה ומשלם מיסים רק מהכנסה של אישתך.

התלונות הן לא כלפיך כאדם, אלא כלפי המערכת שמאפשרת ומעודדת אותך לחיות ככה כשמשפחה אחרת עובדים שני ההורים ומסתפקים בפחות ילדים כדי לממן את זה.

משפחה עם 6 נפשות שצורכת שירותים מהמדינה ומשלמים מיסים ממשכורת אחת, ומשפחה של 3 נפשות שצורכת שירותים מהמדינה ומשלמים מיסים מ2 משכורות. מי מממן את מי?

אז אתה יכול לומר (שוב, לא אתה ספציפית) תעשה כמוני, תרד ברמת החיים, תביא הרבה ילדים, תנצל עד הסוף את כל מה שהמדינה נותנת "בחינם" ואל תעבוד קשה. אם כולם יעשו את זה, מאיפה יהיה למדינה לתת שירותי רווחה ורפואה וביטחון ב"חינם"?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עניתי לך על זה בצורה די ארוכה. זה לא רק הקצבאות. תראה את התמונה שצרפתי בעמוד הקודם.

תוסיף לזה את זה שיהדות התורה הולכת לדאוג עכשיו גם להנחות לחרדים בדיור.

אתה מנסה למצוא איזו נקודה אחת שבה כביכול אם תוכיח שאתה לא מקבל הרבה מהמדינה אז כל הטענה נגדכם נפסלת. אבל זה לא עובד ככה. זה מכלול דו כיווני, שבו אתם גם לוקחים אלפי שקלים יותר ממה שאתם תורמים או מייצרים בחודש, וגם מקשים לשמר על המדינה כמדינה מתפקדת.

אני לא רואה ערך ברוב יהודי אם בסופו של דבר הוא מחזיר אותי לרמת חיים של גטו יהודי בבלארוס שבו המשפחה שלי חיה לפני 100 וקצת שנה. לא על זה הם חלמו בגלות, כמו שאומרים. המטרה של מדינה יהודית אף פעם לא היתה סתם קיבוץ של כמה יותר אנשים שאפשר להגדיר אותם כיהודים במקום אחד. מדינה כזו שגם אין לה כלכלה חזקה וכו׳ לא תשרוד גם יום - לא משנה כמה מיליונים יהיו כאן.

האינטגרציה של הערבים זו בעיה מקבילה אמיתית. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעה, נקודה טובה כתב:

נניח שאתה צודק

תוריד את זה ועדיין נשארת עם סכום מכובד

הנקודה שמנסים להעביר לך ואתה לא מקבל היא שאתה לוקח הרבה יותר ממה שאתה נותן.

לצורך הדוגמה,המדינה  תממן בחינם 2 לידות,אתה רוצה 7 ילדים תשלם על עוד 5 לידות מהכיס שלך(לידה בלי סיבוכים עולה לא מעט).

קונדומים,גלולות והתקן למניעת הריון זה דברים זולים יחסית ביחס לגידול ילד.

ביקורים בטיפת חלב, תרופות בסל הבריאות וכו'.

נכון שזה מגיע לך כאזרח,אבל זה עולה המון המון כסף(שאני מממן לך בתור רווק שכיר במקום שיהיו לי אוטובוסים בתדירות גבוהה יותר לעבודה).

לפני שעה, נקודה טובה כתב:

הילודה אצלם נמצאת בירידה משמעותית.

אני לא רואה בציבור שנגד המדינה והמוסדות שלה יהודי.

שינקר לתוך הסידור שלו 7000 פעם ביום גם.

אני מחבר יהדות עם ציונות ביחד,זה בלתי נפרד בעיני כשחיים בישראל.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 10 שעות, נקודה טובה כתב:

זה נכון. אבל תראה את השכונה שלי - לא היית מוכן לגור בכזה מקום גם אם היו משלמים לך ארנונה

אני גר ברחובות.

בערך חצי מהתושבים פה הם דתיים או חרדים. אני עובר לא מעט פעמים באזורים החרדיים של העיר והם ממש ממש לא במצב רע.

אולי פחות מרווחים ויפים מהשכונות החדשות, אבל נקיים, סלולים, יש מדרכות כבישים.

למעשה שקלתי בעצמי לקנות בית בשכונה גבולית ומעורבת, אבל ירדתי מזה כי לא בא לי שבעוד שנה או שנתיים יחליטו לסגור את הרחוב שאני גר בשבתות וגם לא בא לי לעשות על האש בפרצוף של שכנים שומרי שבת.

ועדיין, באזורים האלו הארנונה מראש הרבה יותר נמוכה ממה שאני משלם וגם עליה התושבים שם מקבלים עד 90 אחוז הנחה, כתלות במספר הילדים.

אז הם מקבלים אחזקת שכונות על חשבוני ובתמורה בוחרים בראש עיר דתי, שמקפיד לסגור חצי עיר בשבת ולבנות בתי כנסת ומקוואות בשכונות חילוניות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 שעות, נקודה טובה כתב:

נו, איך אמר הרב שך "במה אתם יהודים"?

אדרבה מעניין אותי להבין,

אפילו שאני דיברתי על הסטטוס קוו כ'מדינה יהודית' וזה נשמע שאתה מדבר על היהדות כלפי האדם.

עריכה: אתה כן דיברת על מדינה יהודית - זה אני שעייף

הגרמנים והאנטישמים בברה"מ לא עמדו לנו על הראש עם רשימת תרי"ג מצוות ורק מי שמקיים אחוז מסוים חטף.

לפני 4 שעות, נקודה טובה כתב:

אין לך מושג כמה שאתה צודק, וממש במקרה, גם אני ורבים מתושבי עירי מצרים על כך, אבל שוב - אני לא לוקח יותר ממה שאני נותן, לא? אא"כ תטען שהמדינה צריכה בסוף לשלוח לעירייה שלי מענקי סיוע - צריך לבדוק אם זה נכון ואם זה לא קורה גם בערים חילוניות.

אתם קיבלתם במתנה אזור תעשיה מכניס ארנונה (בשיעור גבוה של עסקים), מלא בעסקים שלא קשורים לבני ברק, אופיה או תושביה, נטו כי העיר לא מסוגלת להכניס מספיק כסף. זאת בדיוק הבעיה. אי אפשר להגיד, ברמת הפרט, "אני לא מבקש את זה אז לא אכפת לי", אבל לחיות כמגזר פרזיטי לחלוטין ברמת המאקרו.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

image.thumb.png.cea5cc2c9c20bcaaf7ef33aca34a5702.png

עוד קצת נתונים מעניינים לגבי מענקי איזון מוניציפליים, כאן:

https://next.obudget.org/i/budget/0018110301/2022

אם מסתכלים על הנתונים של 2021, 7 מתוך 10 הישובים/מועצות הראשונים ברשימה, חרדים/דתיים מובהקים.

ירושלים אגב בכלל לא ברשימה - היא מקבלת תקציב מיוחד שנקרא מענק הבירה ובשנת 2021 עמד על כמעט מיליארד ש"ח.

• אהבתי 5

חזיר דיזל

פורסם

וזאת תמצית הביקורת. מילא לחיות על חשבוננו בגטאות הסגורים שלהם, היו סופגים את זה. אבל גם לחיות על חשבוננו וגם למנוע מאיתנו את החיים שלנו? זאת כבר הגזמה. תעשו מה שאתם רוצים, אל תכפו את האמונה שלכם על אחרים. חכמים ממני אמרו שאמונה זה כמו ז@&. טוב שיש, לא צריך לדחוף בכוח.

וכן, הכפיה הדתית מייקרת לנו את החיים בכל אספקט. בין אם זה בתקצוב עיריות/מועצות נחשלות על חשבון תקציבים שיכולים היו להיות מחולקים לטובת כלל הציבור, בין אם זה בייקור מזון כתוצאה ממערך כשרות מנופח ומסובסד מסים, בין אם בנטל המס הלא שוויוני בעליל, ובזה שבגלל שני מגזרים (לא רק החרדים במקרה הזה) שלא משלמים מס באופן כמעט גורף, אין אפשרות להפחית את שיעורי המס הפרועים שיש כאן, ואי אפשר לאכוף כי הערבים יצעקו גזענות והחרדים יצעקו אנטישמיות וקאפואים ואף פוליטיקאי לא אמיץ מספיק בשביל להתעלם.

• אהבתי 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 דקות, RK כתב:

וזאת תמצית הביקורת. מילא לחיות על חשבוננו בגטאות הסגורים שלהם, היו סופגים את זה. אבל גם לחיות על חשבוננו וגם למנוע מאיתנו את החיים שלנו? זאת כבר הגזמה. תעשו מה שאתם רוצים, אל תכפו את האמונה שלכם על אחרים.

אני איתך

בגדול קיבלתי את מה שרציתי, החכמתי רבות.

תודה לכם על התגובות ועל הכנות.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מעלה פה הודעת דוברות שנתקלתי בה להמחשה

*דוברות משרד האוצר*

*סבסוד הצהרונים יימשך*

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', החליט להמשיך את הסבסוד המוגדל בתכנית "ניצנים" לצהרונים לילדים בגילאי 3-8 בסך של כ-250 שקל לחודש לכל ילד למשך חודשיים נוספים, כך שסך התשלום להורים יעמוד על 50 עד 100 שקלים בחודש לתלמיד באשכול חברתי כלכלי 4 ו-5. זאת, מתוך כוונה להמשיך את התקצוב עד לסוף שנת הלימודים, במסגרת אישור תקציב המדינה.

למשפחה בעלת שני ילדים מדובר בחיסכון של כ-1000 שקל בחודשיים אלו. מההטבה ייהנו כ-60 אלף ילדים.

*שר האוצר, ח״כ בצלאל סמוטריץ׳:* "יוקר המחיה בישראל מורגש בכל בית. הצעדים הראשונים שלי במשרד נועדו להקל על אזרחי ישראל. סבסוד הצהרונים הוא צעד נכון וצודק ולכן יש להמשיך אותו גם בשנת 2023. התקציב בפתח, והוא יכלול רפורמות רבות. לנגד עינינו אזרחי ישראל וכלכלתה של מדינת ישראל. בעזרת השם, נשמור על המסגרת הפיסקלית, נגבש תקציב אחראי ומוטה צמיחה ותשתיות, ובד בבד נשמור על אזרחי ישראל. אני מודה לאנשי המקצוע במשרד האוצר שהתגייסו לפיתרון מהיר של הבעיה".

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...