Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אלטרנטור מוריד כ"ס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קיי , בא נתחיל מזה ששום אלטרנטור הוא לא מושלם ככה שכל ניסיון להמיר אותו בנוסחאות לפי הכח ממש לא תופס בגלל הסיבה הפשוטה שיש ים הפסדים בגלל הרצועות והמותחנים והמנגנון הפנימי הלא מושלם ועם המון איבודי אנרגיה שלו.

אחרי שעברנו את זה , אני זוכר שראיתי כתבה שבדקו בדיוק את העינין הזה , אני לא זוכר בדיוק פרטים אבל לרכב של 150 כ"ס זה הוריד פחות או יותר 10 כ"ס ( זאת אומרת הרכב בלי האלטרנטור היה נוסע עם 160 כ"ס ).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
או קיי , בא נתחיל מזה ששום אלטרנטור הוא לא מושלם ככה שכל ניסיון להמיר אותו בנוסחאות לפי הכח ממש לא תופס בגלל הסיבה הפשוטה שיש ים הפסדים בגלל הרצועות והמותחנים והמנגנון הפנימי הלא מושלם ועם המון איבודי אנרגיה שלו.

אחרי שעברנו את זה , אני זוכר שראיתי כתבה שבדקו בדיוק את העינין הזה , אני לא זוכר בדיוק פרטים אבל לרכב של 150 כ"ס זה הוריד פחות או יותר 10 כ"ס ( זאת אומרת הרכב בלי האלטרנטור היה נוסע עם 160 כ"ס ).

ליביו

כמובן, כמובן, החיכוך... והרצועות...

לא לקחנו בחשבון את התנגדות האוויר בין הסלילים של האלטרנטור, כל שהאלטרנטור יסתובב יותר מהר, יהיו המערבולות בתוכו חזקות יותר ויגזלו יותר כוח. ואת התרחבות הרצועה בחום, שינוי פני השטח שלה ושינויים במקדמי החיכוך...

את מידת המתיחה של הרצועה...

איזו רצועה זו? V או שטוחה?

ועוד לא נענו במותחנים, אילו מיסבים יש במותחנים, מותחן קפיצי? מותחן קבוע? איזה?

בקיצור, אין תשובה "מדעית"... ז"א יש, אבל לא נראה לי שמישהו בינינו ישקיע את הזמן והמרץ בחישוב + כל המישתנים מסביב (לא אני לפחות...), לא כדי שאיזה "מיחכם" אחד שרוצה לשפר את DL 1.6 שלו לביצועים מרקיעי שחקים :? ע"י ניתוק האלטרנטור...

בקיצור, שירשור הזוי, לפני פחות משבועיים היתפרס אחד כזה בדיוק על 3 דפים... לא חבל על המקום בשרת?! יללאה, ניגמר החופש, לא?!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אמרת נכון - "אנרגיה לא נעלמת", ולכן גם לא מופיעה. אבל טעית "האלטרנטור הוא הפסד קבוע".

לא, אתה טעית!!!

האלטרנטור מסתובב בכול מקרה, ועם אתה צורך יותר חשמל

האלטרנטור לא מסתובבב מהר יותר, ולא מכריח

את המנוע לעבוד יותר!

תזכרו רק דבר אחד -אין מתנות חינם.

אלטרנטור מסתובב בכל מקרה...

ההפסדים משתנים אמנם (לפי צורך הצריכה) אבל האלטרנטור תמיד מסתובב עם המנוע ותמיד יהוו עומס ולכן הוא נחשב קבוע (שלא כמו המדחס למשל)

ליביו, אני חושב שאתה טועה, קשה לי לאמין שמדובר בהפסד שווה ערך ל-10 כ"ס.

ההפסדים האלה מהספק המנוע מאוד זניחים. (בקושי כ"ס 1)

פורסם
אני זוכר באיזה יום אחד ב"כביש" , בדקנו את העניין ... 2 רכבים שעמדו 1:1 , אחד כיבה את האורות.. חשב שזה יעזור ... מסתבר שכן :) ממש בקצת.

מעניין אם הוא עדין עושה את זה והאם תצרוכת הדלק ירדה לו עקב זאת...:wink:

פורסם

שאלה :

אם אני לא מפעיל דברים שצורכים חשמל כמו אורות , איתותים ועוד דברים שצורכים חשמל ברכב האלטרנטור יפיק את אותה כמות אנרגיה כמו אם אני כן יפעיל אורות , שואב (מתחבר למצת) ,

איתותים וכו' ... , או שזה משתנה לפי כמות הצריכה ?

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
שאלה :

אם אני לא מפעיל דברים שצורכים חשמל כמו אורות , איתותים ועוד דברים שצורכים חשמל ברכב האלטרנטור יפיק את אותה כמות אנרגיה כמו אם אני כן יפעיל אורות , שואב (מתחבר למצת) ,

איתותים וכו' ... , או שזה משתנה לפי כמות הצריכה ?

תחשוב ככה:

חברת חשמל מספקת לך לבית באופן קבוע 220 וולט מתח (קבוע)וזרם של כ-100אמפר (נגיד 100, אין לי מושג כמה באמת).(הזרם משתנה בהתאם לצריכה)

גם אם לא תחבר דברים לחשמל, עדיין יהיה מתח קבוע(תמיד ישארו 220 וולט)

ולזרם תיהיה כמות מסוימת.

אבל אם תחבר דברים לחשמל, אתה תשתמש בזרם ותוריד מכמותו. כמו-כן אתה תעלה את ההספק (וואט). (כמו אנרגיה תמורת אנרגיה)

חברת חשמל לא יתחילו לספק לך יותר זרם כדי לעמוד בהספק שאתה צורך מהחשמל בביתך.

לבסוף-אם תצרוך יותר מדי, יקפוץ לך הריליי-פחת (פקק ראשי)

עכשיו הבנת?

פורסם
תחשוב ככה:

חברת חשמל מספקת לך לבית באופן קבוע 220 וולט מתח (קבוע)וזרם של כ-100אמפר (נגיד 100, אין לי מושג כמה באמת).(הזרם משתנה בהתאם לצריכה)

גם אם לא תחבר דברים לחשמל, עדיין יהיה מתח קבוע(תמיד ישארו 220 וולט)

ולזרם תיהיה כמות מסוימת.

אבל אם תחבר דברים לחשמל, אתה תשתמש בזרם ותוריד מכמותו. כמו-כן אתה תעלה את ההספק (וואט). (כמו אנרגיה תמורת אנרגיה)

עכשיו הבנת?

מה אתה עכשיו עושה לי השוואה לחברת חשמל , רק סיבכת לי את החיים עוד יותר :?

הבנתי שהזרם הוא קבוע ברכב 12V והוא לא משתנה (12 וולט) .

מה שמשתנה בעצם זה כמות הזרם , וזה לפי הצריכה שלי באותו רגע , נכון ?

Mitsubishi Colt 2003

פורסם
מה אתה עכשיו עושה לי השוואה לחברת חשמל , רק סיבכת לי את החיים עוד יותר :?

הבנתי שהזרם(לא זרם, מתח ) הוא קבוע ברכב 12V והוא לא משתנה (12 וולט) .

מה שמשתנה בעצם זה כמות הזרם , וזה לפי הצריכה שלי באותו רגע , נכון ?

נכון מאוד. הזרם וההספק הם היחידים שמשתנים...לפי הצריכה הרגעית.

פורסם
נכון מאוד. הזרם וההספק הם היחידים שמשתנים...לפי הצריכה הרגעית.

המתח הוא קבוע - סליחה :roll:

הזרם וההספק משתנים בהתאם לצריכה ...

שאלה נוספת :

הזרם וההספק מופקים לפי מהירות (?) העבודה של האלטרנטור ?

אם נגיד אני מחבר נגיד רדיו , מדליק אורות , מחבר שואב וכו' ... (מחבר הרבה צורכי חשמל) זה מעלה

את צריכת הדלק ? או שהצריכה נשארת אותו דבר ?

Mitsubishi Colt 2003

פורסם
שאלה נוספת :

הזרם וההספק מופקים לפי מהירות (?) העבודה של האלטרנטור ?

אם נגיד אני מחבר נגיד רדיו , מדליק אורות , מחבר שואב וכו' ... (מחבר הרבה צורכי חשמל) זה מעלה

את צריכת הדלק ? או שהצריכה נשארת אותו דבר ?

לא יודע בדיוק איך עובד מכנית האלטרנטור אבל נראה לי שכן.

אני יודע שכשרכב מונע מכבלים של רכב אחר אז נהוג ללחוץ על דוושת הגז כדי לזרז את תהליך היווצרות הזרם וההספק הדרוש באלטרנטור.

אין קשר לצריכת דלק.

המנוע מפעיל את האלטרנטור-באופן חד כיווני

או כמו שאמר לפני No Nick.inc

האלטרנטור לא מסתובבב מהר יותר, ולא מכריח

את המנוע לעבוד יותר!

פורסם

עכשיו הבנת?

הוא אולי הבין ,אבל אתה לא.

מה זה ריליי פחת ?

תחליט אם אתה מדבר בעברית או אנגלית.ממסר פחת.

ואם כבר אנחנו קטנוניים ,ממסר פחת בכלל לא מגן בפני עומס יתר ,אלא בפני זליגת זרם אל האדמה (כמו במקרה התחשמלות דרך גוף).

מי שמגן בפני עומס יתר הוא הפיוז /נתיך (בבתים הישנים) שהיה עשוי חומר קרמי מבודד ותיל מוליך , או המפסק האוטומטי של ימינו. שניהם מתחממים במקרה של עומס יתר ומנתקים את אספקת המתח (או זרם ,מה שתרצו - גורמים לנתק בקו).

פורסם
לא, אתה טעית!!!

ההפסדים משתנים אמנם (לפי צורך הצריכה) אבל האלטרנטור תמיד מסתובב עם המנוע ותמיד יהוו עומס ולכן הוא נחשב קבוע (שלא כמו המדחס למשל)

ליביו, אני חושב שאתה טועה, קשה לי לאמין שמדובר בהפסד שווה ערך ל-10 כ"ס.

ההפסדים האלה מהספק המנוע מאוד זניחים. (בקושי כ"ס 1)

BMW, אני ממליץ לך לבקר (4 שנים) בפקולטה להנדסה, ובמיוחד בקורס "המרת אנרגיה" שם תלמד

קצת. אחר כך תוכל לדבר בבטחון כזה.

ההספק שגוזל האלטרנטור מהמנוע שווה להספק החשמלי הנצרך ממנו (+ הפסדי חיכוך זניחים).

אלטרנטור המסתובב עם המנוע אבל לא מחובר חשמלית איננו צורך הספק מכני מהמנוע (שוב, למעט

הפסדי החיכוך). צריכה של 736 וואט (כ- 60 אמפר) מהאלטרנטור מורידה 1 כ"ס מהמנוע.

:turn-l:
פורסם
הוא אולי הבין ,אבל אתה לא.

מה זה ריליי פחת ?

תחליט אם אתה מדבר בעברית או אנגלית.ממסר פחת.

ואם כבר אנחנו קטנוניים ,ממסר פחת בכלל לא מגן בפני עומס יתר ,אלא בפני זליגת זרם אל האדמה (כמו במקרה התחשמלות דרך גוף).

מי שמגן בפני עומס יתר הוא הפיוז /נתיך (בבתים הישנים) שהיה עשוי חומר קרמי מבודד ותיל מוליך , או המפסק האוטומטי של ימינו. שניהם מתחממים במקרה של עומס יתר ומנתקים את אספקת המתח (או זרם ,מה שתרצו - גורמים לנתק בקו).

שמר, למה להתעסק בזוטות:wink:

אני נוהג להגיד ריליי פחת, אתה תגיד ממסר פחת.

לגבי הפיוז/עומס/נתיך....פשוט לא נכנס לפרטים הקטנים.

העיקרון אותו עיקרון.

פורסם
BMW, אני ממליץ לך לבקר (4 שנים) בפקולטה להנדסה, ובמיוחד בקורס "המרת אנרגיה" שם תלמד

קצת. אחר כך תוכל לדבר בבטחון כזה.

ההספק שגוזל האלטרנטור מהמנוע שווה להספק החשמלי הנצרך ממנו (+ הפסדי חיכוך זניחים).

אלטרנטור המסתובב עם המנוע אבל לא מחובר חשמלית איננו צורך הספק מכני מהמנוע (שוב, למעט

הפסדי החיכוך). צריכה של 736 וואט (כ- 60 אמפר) מהאלטרנטור מורידה 1 כ"ס מהמנוע.

745.699872 לפי גוגל, ולמי שעדיין לא הבין שייקח את האופניים שלי ויעשה נסוי- נוסעים עם דינמו פעם אחת עם נורה ופעם בלי אתם תחושו שקשה יותר לפדל עם הנורה דולקת.

האלטרנטור יסתובב תמיד באותה מהירות, המנוע יצטרך להתאמץ יותר כשהעומס יגדל.

• תוכן חדש...