Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שמתי לב שבהרבה מכוניות חדשות יש מערכת כזות ברח לי השם שלה משהו stop/star לא חשוב

הבנתי שברכב מודרני (במקרה שלי קורולה 03') כאשר המנוע מתחמם אחרי כמה דקות של נסיעה לפעמים בעצירות של כמה דקות יותר חסכוני לדומם מנוע ואז להתניע (כל עוד טמפ העבודה לא יורדת משמעותית) כי ההתנעה תיקח פחות דלק

נגיד אני יתחיל לדומם מנוע ברמזורים לכמה דקות ואז יתניע וימשיך אם ההרגל הזה, בהנחה שהמנוע כבר מספיק חם האם יגרם בלאי משמעותי למכלולים מסויימים ברכב? סטארטר?

מכוניות היברידיות כל עצירה אני חושב המנוע בנזין מפסיק לעבוד.

כי גם ככה החיסכון בדלק במקרה הטוב יהיה 5% או משהו זניח אז מעניין אם שווה לתרוח

מה שכן אולי זה יעיל אם נקלעתי למצב שהמיכל עוד שניה מתרוקן.

בגדול זה רצוי? למה קראתי באיזה ספר של רכב אחר שבהמתנה של יותר מדקה יותר חסכוני לדומם מנוע

מסרב לחתום:evil:

פורסם

נזק

ברכבים עם מערכת עצור וסע בדרך כלל יש חיישנים שמזהים בדיוק מה מצב המנוע כאשר הוא כבוי ומה תזמון ההצתה אשר יניע אותו מייד.

ברכב רגיל ,אין כאלו חיישנים ולכן ההנעה היא על פי תזמון קבוע שאינו יעיל ואף גורם לעומס על האלטרנטור ולמעט בזבוז דלק.

לא מומלץ לבצע ברכב שאינו מותאם לזה.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

אחרי שהמנוע מגיע לתחום טמפ' העבודה (אפילו לפני הטמפ' האופט') אכן רצוי לדומם מנוע אם זה למשך זמן של יותר מדקה. ההתנעה היא מיידית במקרה הזה ולא דומה להתנעת מנוע קר.

במקרה של עצירה ממושכת יותר, כזאת שהטמפ' תרד משמעותית - על אחת כמה וכמה - לדומם.

אבל (!) דומם רק איפה שבטוח לדומם (למשל רמזור שאתה מכיר כארוך במיוחד ויש לך אינדיקציה לפני הירוק, למשל טיימר לרמזור הירוק או רמזור של הולכי רגל למעבר שלפניו אתה עומד, או שעוברת רכבת משא. ואם אתה מחכה לבחורה: שמע לי, עדיף לדומם!)

וכמובן: בצע חיפוש, הנושא נידון לא פעם בפורום.

פורסם

זה לא רק הקטע של הטמפרטורה שחשוב כמו הנקודה של לחץ השמן ובכלל אספקת השמן למכלולים הנעים. כאשר אתה מכבה את המנוע לחץ השמן מפסיד והשמן מטפטף בחזרה לקארטר. ואז שאתה מתניע, המשאבה שוב בונה לחץ ויש את הזמן שהמנוע עובד ללא שמן. להיפך, אני מעדיף לתת למנוע לעבוד דקה שניים ברציפות מאשר לכבות ולהתניע שוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ברכב עם מערכת עצור/סע יש סטרטר ומצבר מחוזקים, שבנויים לעמוד בהרבה יותר מחזורי התנעה, לעומת הרגילים.

או לחיחופים מערכת אחרת, שמניעה את המנוע, כמו למשל התנעה באמצעות אלטרנטור בדגמי פיז'ו/סיטרואן.

ברכב רגיל, אם תכבה את המנוע בכל רמזור - אפשר להניח שהסטרטר, זר שיניים בגלגל תנופה, הסוויץ' והמצבר ידרשו החלפה לפני הזמן, ובהחלפה אחת שלהם ביזבזת את כל מה שחסכת על דלק במשך אולי 3-5 שנים.

ויש כמובן גם את ההיבט הבטיחותי, בעת הצורך לא תוכל לצאת מהמקום במהירות ותבזבז שניות יקרות.

אני לא ממליץ לכבות מנוע ברכב רגיל, במהלך נסיעה.

אני כן ממליץ לכבות מנוע בכל עצירה שהיא מחוץ לכביש - בהמתמה לנוסע שירד, בתחנת דלק וכו.

פורסם

מצטרף לשאלה עם תוספת קלה

מה קורה עם רכבי טורבו אחרי נסיעה מאומצת? הריי לרוב רצוי להשאיר את המנוע עובד כדקה שתיים על מנת לקרר ולהאט את סיבובי הטורבו, אם המערכת תדומם את המנוע, השימון לטורבו יפסיק והדבר יגרום נזק לציר.

או שיש אפשרות שהמערכת יודעת בדיוק מתי הכי "בריא" לדומם?

פורסם

זה מזכיר לי שבגרמניה (לפני יותר מ-10 שנים, עוד לפני המצאת מערכות ה-START STOP) היה נהוג שם לכבות מנועים

בהמתנות ברמזורים (ארוכים) ובמפגשי פסי רכבת. כמובן רק במקומות של המתנה ארוכה ולא ב-"כל רמזור".

אם הרכב מניע, מה שנקרא בנגיעה, ואין כל מיני רעשים של גלגלי שיניים - אז אין שום בעיה.

הסטרטרים, המצב תקין, אמורים להחזיק המון שנים (2 רכבים שלי מעל 190,000ק"מ ללא שום בעיה עם הסטרטר המקורי, בשלישי עוד מעט 250,000ק"מ גם עם המקורי, אך פורק פעם אחת לניקוי בלבד - אפילו הפחמים לא הוחלפו).

כמו כן סטרטר אין צורך להחליף, ניתן לשפץ.

פורסם
מצטרף לשאלה עם תוספת קלה

מה קורה עם רכבי טורבו אחרי נסיעה מאומצת? הריי לרוב רצוי להשאיר את המנוע עובד כדקה שתיים על מנת לקרר ולהאט את סיבובי הטורבו, אם המערכת תדומם את המנוע, השימון לטורבו יפסיק והדבר יגרום נזק לציר.

או שיש אפשרות שהמערכת יודעת בדיוק מתי הכי "בריא" לדומם?

במכוניות טורבו מודרניות יש מערכות שימון/קירור לטורבו שפותרות את הבעיה הזו.

בצע חיפוש בפורום, הנושא נידן מספר פעמים.

כמו כן, לאחר נסיעה מאומצת, אם טמפ מנוע מעל ערך מסויים מערכת עצור סע לא תכבה את המנוע, אלא תאפשר לו להתקרר קודם.

זה מזכיר לי שבגרמניה (לפני יותר מ-10 שנים, עוד לפני המצאת מערכות ה-START STOP) היה נהוג שם לכבות מנועים

בהמתנות ברמזורים (ארוכים) ובמפגשי פסי רכבת. כמובן רק במקומות של המתנה ארוכה ולא ב-"כל רמזור".

אם הרכב מניע, מה שנקרא בנגיעה, ואין כל מיני רעשים של גלגלי שיניים - אז אין שום בעיה.

הסטרטרים, המצב תקין, אמורים להחזיק המון שנים (2 רכבים שלי מעל 190,000ק"מ ללא שום בעיה עם הסטרטר המקורי, בשלישי עוד מעט 250,000ק"מ גם עם המקורי, אך פורק פעם אחת לניקוי בלבד - אפילו הפחמים לא הוחלפו).

כמו כן סטרטר אין צורך להחליף, ניתן לשפץ.

אני מניח שאתה מניע את הרכבים שלך 4-6 פעמים ביום, כמו רוב האנשים.

ולזה בערך תוכן הסטרטר. היה לי רכב עם מעל 300.000 קילומטר עם סטרטר מקורי שאפילו לא פורק ולא עבר שום טיפול אף פעם.

אבל- הנחה שלי בלבד- שאם תניע 40 פעם ביום הסטרטר יתקלקל מוקדם מנצפוי. לא ברור מתי, אבל סביר של ק"מ 300.000 לא יגיע. כנ"ל מצבר יחזיק פחות זמן מהרגיל.

פורסם
אבל- הנחה שלי בלבד- שאם תניע 40 פעם ביום הסטרטר יתקלקל מוקדם מנצפוי

מסכים אתך, אך לא מדובר כאן על 40 פעמים ביום, אלא מקסימום עוד כ-2 עד 4 פעמים ביום (בנוסף).

פורסם

הבנתי שמדברים על כיבוי מנוע בכל רמזור. ואז לא בעיה להגיע לכמה עשרות התנעות ביום.

אם מדובר על פעמיים שלוש נוספות ביום - זה לא ישפיע על שום דבר.

• תוכן חדש...