Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת...בגדול ווליום של 20-24 מספיק לי..השאלה אם מעבר לזה זה שוחק לאורך זמן את הרכיבים מהר יותר.

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

תלוי כמה עיוות יש באות שיוצא מהמגבר.

ככל שההספק גדל והאות מעוות (דיסטורשיין או קליפניג) ככה תקצר את חיי הרכיבים יותר.

בד״כ טוויטרים הם הרכיבים הכי רגישים וילכו לעולמם קודם.

אם בווליום שציינת זה נשמע לך בסדר וזה מספיק עוצמה אז אני לא חושב שיש יותר מידי סיבה לדאוג.

הרף הזה משתה מרכיב לרכיב, אין גבול קבוע מראש.

אוהד - אי אפשר לשמוע קליפינג ברוב המקרים אלא אם כן זה כלכך גס שהגל סינוס הופך לגל מרובע.

פורסם
זה תלוי במספר דברים

האם אתה שומע קליפינג?

האם יש לך מגבר?

האם יש לך קומפוננט או רמקול קואקסיאלי?

איזה רדיו יש לך?

טמפו 6

מגבר יש.

מה זה קליפינג? :? מכיר את זה מעולם מושגים אחר...

רדיו פיוניר 4250

הכל יד 2 (חוץ מהסאב)

בגלל זה אני לא רוצה לשחוק עוד יותר שאהנה מהם לפחות שנה אם לא יותר...

בינתיים איכות השמע- מעולה !!! אני כל כך מרוצה ....(למרות שמהתקנה אתמול, לא ממש יצא לי להאזין בנהיגה

בגלל היום הגשום לא הוצאתי הרכב, אבל לא התאפקתי מלעשות כמה ניסיונות בתוך הרכב החונה :lol: )

פורסם

ב הפיונירים הפשוטים מתחילים להוציא אות מעוות אחרי ווליום 46, זאת אני יודע כעובדה ומבדיקה שעשיתי בעצמי.

אך עם זאת הגיין צריך להיות מכוון בהתאם, גבוהה מידי בגיין או בווליום ויש סיכוי טוב שהטוויטרים יתבשלו.

כיוון מאוד פשוט הולך ככה:

תסגור את הגיינים, תרים את הווליום עד כ44-45 ותתחיל להרים את הגיין עד שתשמע עיוות ברמקולים, תוריד טיפה והרי זה מכוון.

זה לא שיא הדיוק בכלל אבל זה טווח בטוח.

פורסם
אגב תעשה את זה עם רכב מונע ולא סוויץ'.

בנוסף אם אתמול שמעת כשהרכב על סוויץ' אז תדע שכשהאוטו מונע ישמעו יותר טוב.

הפיונירים הפשוטים מתחילים להוציא אות מעוות אחרי ווליום 46, זאת אני יודע כעובדה ומבדיקה שעשיתי בעצמי.

אך עם זאת הגיין צריך להיות מכוון בהתאם, גבוהה מידי בגיין או בווליום ויש סיכוי טוב שהטוויטרים יתבשלו.

תסגור את הגיינים, תרים את הווליום עד כ44-45 ותתחיל להרים את הגיין עד שתשמע עיוות ברמקולים, תוריד טיפה והרי זה מכוון.

חבר'ה תודה...

במחשבה שנייה...רמי כיוון לי את כל העסק...אז אני יכול להיות רגוע. אין סיכוי שאגיע לאזור ה-40 בווליום...:turn-l:

פורסם

זה שרמי כיוון לא אומר כלום.

לך תשאל כמעט כל מתקין מה זה קליפינג - הוא יחשוב שאתה מדבר סינית.

בארץ אין נסיון ואין ידע אצל רוב המתקינים. עצוב אבל זה המציאות.

פורסם

מחזק את דבריו של דיויד.

כשהמתקין כיוון לי את המערכת הנחתי שהוא יודע מה הוא עושה, אבל עדיין הייתה לי ההרגשה שלא הכל מנוצל כמו שצריך, קראתי קצת וירדתי לרכב לנסות, אני יכול להבטיח לך שהכל מכוון יותר טוב ממה שהוא כיוון.

JL Audio

פורסם
ב הפיונירים הפשוטים מתחילים להוציא אות מעוות אחרי ווליום 46, זאת אני יודע כעובדה ומבדיקה שעשיתי בעצמי.

נשמע מעניין.

רק מה זה ה"גיינים"....אודה להסבר יותר ל"פשוטי העם" שאוכל ליישם את זה...תודה

פורסם

הנה ציטוט שיסביר לך בצורה מפורטת יותר:

אפשר לרשום מדריך אין-סופי על תיאוריות ועל איך צריכים לכוון מערכת.

בשורה התחתונה יש רק דבר אחד שקובע איך תשמע המערכת: האוזן שלנו.

אנחנו בעלי הרכב ואנחנו יודעים מה אנחנו אוהבים לשמוע. לכל אחד יש טעם אחר וכל אחד מנסה לכוון את המערכת שתקלע לטעם שלו.

מאוד יכול להיות שתתאכזבו מהרגע הראשוני בו תדליקו את המערכת, אך לרוב ניתן לעבוד ולשפר את הרמה ההתחלתית ולקבל תוצאה נעימה ויפה.

י"א. למה צריך לשים לב שנייה לפני הדלקת המערכת?

ווליום. ברגע הדלקת המערכת בפעם הראשונה הנמיכו את הווליום ל -0. שנייה אחת של חוסר זהירות והרמקולים יכולים להשרף.

כפתורי HP ו LP שעל המגבר. הכפתורים האלה מווסתים את רמת החיתוך של המגבר. אנחנו לא רוצים שהרמקולים "ינגנו" את כל טווח התדרים, ז"א אנחנו בעצם מאוד רוצים, אך מרבית הרמקולים לא מסוגלים לנגן תדרים נמוכים (80 ומטה) בצורה נאותה, ואנחנו צריכים לסנן אותם.

מתג ה HP עושה את העבודה הזאת בשבילנו. הוא בעצם אומר למגבר לחתוך את כל התדרים ממנו ומטה. יש מגברים בהם ניתן לכוון את תדר החיתוך ויש מגברים בהם "מובנה" תדר כלשהו בין 80-120. בכל מקרה רצוי תמיד להשתמש ב HP באיזור ה 80. ניתן לראות מה קורה ב 60, אך סביר להניח שתתחילו לשמוע חרחורים מהרמקולים בשירים מסויימים, בעיקר עם הרבה באס.

כפתור ה LP עושה את העבודה ההפוכה. גם הוא אומר למגבר איזה תדרים לחתוך, אך בכיוון מעלה. באופצייה הזאת אנחנו משתמשים כאשר מחברים סאבוופר, שאמור לנגן רק תדרים נמוכים. גם כאן מומלץ לחתוך אותו באיזור ה 80, וזאת ע"מ שישלים לנו את התדרים הנמוכים שהרמקולים לא מסוגלים לרדת אליהם.

באס-בוסט (Bass-Boost). הפונקציה הזאת במגבר מדגישה את הבאסים. משתמשים בה בעיקר אם רוצים לקבל באס קצת יותר עוצמתי מהסאב. יש הטוענים כי הפונקציה מיותרת ו"מלכלכת" את הסאונד. הכי טוב לשחק קצת עם הפונקציה (בעדינות!) ולראות מה קורה.

גיין (Gain). הגיין הוא כפתור חוגי המשווה את עוצמת הסיגנל מההד-יוניט לקדם מגבר הפנימי. אם נתרגם את הסינית לעברית נאמר שהגיין אחראי שהעוצמה שמגיעה דרך ה RCA מההד-יוניט לא תהיה גבוהה מדי. לפני ההפעלה הראשונית חובה לשים את הגיין על 0! (שמאלה עד הסוף)

איך עושים את זה? מרימים בזהירות את הווליום ביחידת הראש עד 75% מהעוצמה המקסימלית שלו (לדוגמה, אם הווליום בהד-יוניט שלנו מגיע עד 50 – נסובב את כפתור הווליום עד שנראה 35 בסקאלה). ניגשים למגבר ובזהירות מתחילים לסובב את הכפתור שרשום עליו Gain. מסובבים אותו עד שמתחיל להשמע צליל מעוות מהרמקולים (בשמו המקצועי – Clipping). נחזיר את הגיין טיפה אחורה – וסיימנו. אם בזמן נסיעה אנחנו שומעים חרחורים מהרמקולים – כנראה שהגיין ו\או הבאס-בוסט חזקים מדי. סובבו אותם קצת אחורה ותראו מה קורה.

JL Audio

פורסם

תיקח הקלטה של להקה כמו system of a down - תעביר אותה המרה ל128KBPS

אחרי זה תשלח אותה באינטרנט לאיזה מאה משתמשים :-P

תמצא אחד שהמיר אותה לFLAC :-D

פתח אותה חזרה לWAVE :lol:

ואח"כ תמיר אותה חזרה לMP3 ותצרוב אותו כטרק אודיו לדיסק :roflmao:

נראה לי שאחרי דבר כזה מספיק שרק תלחץ על כפתור הווליום והרמקולים שלך ישלחו את עצמם לעולם שכולו טוב :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=mXwLxcSniGw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סתם נקודה למחשבה:

כשמצטטים מישהו, נהוג לציין את המקור.

אדי, טוב שלא המלצת לו גם למגנט את ההארדיסק בין לבין.

ולשים Bass Bust.

ו...

ואללה לא יודע.

משעמם בבית.

מתחדשת*

פורסם

הדבר האחרון בבית זה משעמם - בעבודה יש לי כרגע רגעים מתים פה ושם, אתה יודע, דצמבר-ינואר סוף שנה, כולם בחו"ל מסטולים גם ככה

:-D

אני כותב את ההודעות בין לבין דבר שאני עושה תוך כדי עבודה - זה מנקה לי את הראש :oops:

כל הפואנטה שלי היא שאי אפשר לענות על השאלה הזו כי אתה לא יודע מה איכות ההקלטה - להתחיל משם.

ואתה לא יודע מה איכות ההתקנה של הרכיבים ואיך הם מותקנים ואם הרכב בכלל מבודד בצורה כזו או אחרת - לסיים שם.

וכל מה שבאמצע זה עוד המון המון אפור.

התשובה היא ככל שתדאג שאות המקור תהיה נקיה יותר ותפעיל פחות מניפולציות ביחידת הראש והמגברים וכל מכשיר נוסף שעובר בדרך - הסיכוי שאתה תוכל להגביר יותר את האות ועדיין לשמוע נקי יהיה גבוה יותר.

וכן - גם יחידות ראש על סיגנל נקי, יש להן נקודת עיוות מסויימת. יש מכשירים טובים יותר ויש מכשירים טובים פחות וזה לא משהו מדיד כי כל יצרן בכל סדרה בכל דגם יכול להוציא תוצאות שונות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...