Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולאישתי ברכישת רכב, כיום ברשותנו יונדאי גטס 2005 שכבר התחילה לקרטע ולא ממש בא לי לתקן אותה וגם שהיא שותה דלק כמו מים. וכמובן מעל הכל האוטו הזה לא בטיחותי.

והסיבה למסיבה היא שבעוד חודש וחצי נולד לנו ילד ראשון במשפחה אז האוטו הזה צריך לעוף (להיזרק לים גם טוב :twisted:) בתקווה ב90 יום הקרובים. אני קורא בפורום הזה כבר כמה חודשים (אולי אפילו יותר משנה :lol: ) כי תמיד היה לי בראש להחליף את הרכב אבל עכשיו זה דיי חובה.

 

 

מבחינת תקציב יש לנו אפשרות לרכוש רכב באזור ה120-130 אלף, לפעמים אני בדעה שלקנות חדש כי ככה יודעים בדיוק מה האוטו עבר ומה קרה לו. ולפעמים אני חושב שאפשר לחסוך את הסכום הזה ולקנות משהו בן שנה - שנתיים ואולי הפתרון זה לקנות רכב יד ראשונה 0 ק"מ.

 

תמיד נהגתי ברכב מדור קודם או כמה דורות קודמים ביחס לתקופה שאני נוהג, ככה שכל רכב שטיפה מודרני אני כנראה יאהב. (הייתי עם אישתי בירח דבש בארה"ב לא מזמן, יצא לנו לנהוג בשברולט קרוז ומאזדה 3 וממש אהבנו את הנסיעה של המאזדה).

 

מבחינת סוג נסיעה שהרכב יעבור הוא ברובו נסיעה באזור רעננה - כפ"ס (אבל כמובן עם פקקים בוקר/ערב) ובסופישבוע בנסיעות בינעירוניות (שרובן לא רחוקות מאד מאזור השרון).

 

לגבי הרכב עצמו אני חושב על רכב מסוג האצ'בק (סופר מיני או משפחתית רגילה?),

כמובן שיתאים לילד מאחורה (אם אופציה לעוד ילד עתידי :-P), תא מטען סביר, הייתי רוצה שהוא יהיה נוח מבחינת הישיבה, מרווח (אני בגובה 184), איבזור טוב,דלק כמה שיותר חסכוני/ממוצע (העיקר שלא ישתה ברמה שהגטס שותה ויהיה בסדר), אמין ותחזוקה/תיקונים זולים וכמובן ביטחותי.(בקיצור רכב יפה ומהנה ושיהיה אפשר לבטוח בוא).

 

מבחינת רכבים שחשבתי עליהם אם מדברים על חדש חדש.

אז חשבתי על הטויוטה אוריס 2013. (חשבתי אפילו על הגירסה של ההברידי אני בעד עולם נקי יותר, אבל אולי זה כבר יהיה יקר ממה שאני הייתי רוצה לשלם) אני אוהב את הצורה החיצונית/פנימית של הרכב.

 

אני יודע שאני הולך פה לכל הכיוונים, השכל הישר אומר שכדאי לי להשקיע ברכב עד 80 אלף. (ולא להפסיד את הירידת מחיר הראשונית). מצד שני רכב חדש מקבלים עם אחריות ויודעים מה הוא עבר. אני נוטה לכיוון של רכב חדש או אולי הכי טוב (מבחינת עלות/תועלת) ליד ראשונה ו0 ק"מ.(אני לא מחפש להחליף רכב כל שנתיים - שלוש אלא לכיוון ה5 שנים פלוס).

 

 

לגבי הגטס חשבתי לעשות טרייד אין (אני יודע שזה יהיה קשה למכור אותה בפרטי). האם גם יבואנים עושים טרייד אין או רק סוכניות ליסינג?

האם החוק החדש לגבי ה0 ק"מ נכנס מתחילת 2013?

 

אני מקווה שהייתי יחסית ברור,אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים ועל איזה רכבים כדאי לי לבדוק?

 

תודה רבה!

פורסם

כמה הערות, למרות שאין לי המלצות לדגם ספציפי:

1. אהבת את המאזדה 3 בארה"ב כיון שהיא היתה עם מנוע 2 ליטר (או יותר). בארץ רוב ה-3 מצויידות במנוע 1.6 ליטר והן די אנמיות. וזה מעבר לכך שהספסל האחורי מאוד לא נוח. הייתי מוותר על הדגם.

2. תא המטען בהאצ'בק יחסית מצומצם. זה לא אומר שלא תסתדרו, אבל אם חושבים על טווח של שני ילדים (או יותר) יש יתרון לסדאן. תוספת של 200-300 ליטר לנפח תא המטען עשויה להיות מועילה למשפחה.

3. יש רכבי סופרמיני שעשויים להתאים לצרכיכם, במיוחד כאלה בתצורת סדאן, והם עשויים להיות זולים משמעותית ממשפחתיות. אישית גידלתי שני ילדים עם סופרמיני (רנו 14 ובהמשך שקודה פייבוריט) ושלושה עם סופרמיני בעלת תא מטען נפרד (יונדאי אקסנט) כך שבהחלט אפשר להסתפק בגודל זה. מצד שני - אם התקציב (לרכישה ואחזקה) מאפשר יש יתרון למשפחתית.

4. העצה המעשית ביותר: במרבית הערים סוכנויות הרכב מתרכזות באיזור אחד. קח את זוגתך לטיול של אחה"צ וצאו לסיבוב בסוכנויות, תוכלו להתרשם מהמבחר, מהנוחות ומגודל תא המטען. כך תצמצמו את מספר המועמדות. לאחר מכן הזמינו נסיעות מבחן, בדקו את תנאי התשלום (אם זו בעיה) ורק אז בחרו סופית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
אתה יכול להשיג היום קיה פורטה שזה רכב משפחתי אמין 0 קילומטרים ב-95000

 

נשמע מפתה לחלוטין, ומוסיף שאלה של מי ואיפה מציע מכוניות חדשות באפס קילומטר יד ראשונה בהנחה משמעותית?

אני מכיר רק בנתניה ולא ממש צריך לתת להם כאן פרסומת אם אתה באזור רעננה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

כל חברות הליסינג הגדולות מציעות רכבים עם 0 ק"מ בהנחה.

 

המובילות הן אלבר ו-AVIS

 

דוגמאות?

 

קאיה פורטה - 95000 ש"ח.

מאזדה 3 - 105000 ש"ח

פוקוס 5 דלתות 1.6 אוט' - 109000 ש"ח

סיאט איביזה 1.2TSI אוט' - 92900 ש"ח

פיאט 500 רובוטית - 95000 ש"ח.

ניסאן מיקרה 1.2 אוט' - 82900 ש"ח

סיטרואן DS3 1.6 אוט' - עולה 100000 ש"ח

 

ועוד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה.

ותודה ZVIT על הרשימה של כל המחירים, עוזר מאד!

באמת כדאי לנו ללכת למגרש ולראות ולהרגיש כל אוטו.

אני חושב שהכיוון הוא כבר על משפחתית רגילה וזהו. כי סך הכל יהיה לנו רק רכב משפחתי אחד אז עדיף שיהיה יחסית גדול.

אני חושב ללכת על אוטו 5 דלתות. אם לא האצ'בק אז אולי אני אסתכל על סטיישנים שיהיה יותר תא אחסון.

פשוט אני אוהב את הרעיון שאפשר לקפל את הכסאות אם צריך להעביר דברים ולהוסיף עוד מרחב.

 

אני אחזור לעדכן אם יהיו לנו התלבטויות לגבי רכבים שראינו.

 

תודה שוב!

×
×
  • תוכן חדש...