Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם ,

יש לי מכרה (אמא של חבר מאוד קרוב) עם התלבטות קשה בנוגע לעתידה .

ההורים פרודים , והילדים בוגרים , היא כבר חיה לבדה , והיא מבוגרת (אני מניח סביב ה-55) .

כרגע היא נעה בין עבודות הניתנות לה ע"י חברות כוח אדם .

למיטב הבנתי אין לה ניסיון תעסוקתי רלוונטי לכלום , המקסימום זה ניהול עסק שהיה למשפחה כשהיו נשואים .

היא מאוד מעוניינת בלימודים אקדמאיים , ואמרה שהיא רצתה לימודים למקצוע "אחות" או משהו בסגנון (אני מניח שזה תחום סיעודי?) אבל לטענתה היא ירדה מהעניין כשהבינה שאף בי"ח לא יעסיקה בגיל המבוגר שלה .

אני העלאתי בפנייה את האפשרויות של מקצועות רפואה משלימה (כירופרקטיקה , פיזיותרפיה וכו') , אבל לא ממש ידעתי אם אפשרי לאישה בגילה לעשות דבר איתם , בטח מבלי ניסיות והמלצות קודמות כדי לפתוח קליניקה או להתחרות בצעירים .

אין לי מושג לגבי תעודת הבגרות , אני חושב שיש לה מלאה אם זה בכלל רלוונטי בגילה .

מה בעצם אפשר לייעץ לאישה בגילה המתקדם ללמוד , שגם יאפשר לה לעסוק במקצוע אותו היא רכשה (שוב המוטיב הוא סיעודי אם אפשר , אך לא מחייב)?

לדעתי מדובר באישה מאוד אינטיליגנטית ומקסימה , ושובר את הלב לראות את הקשיים שהיא נאלצת להתמודד איתם בגילה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בעיה קשה, כיון שמדובר בלימודים של 4 שנים, ועד שהיא תסיים אותם היא תהיה קרובה לגיל 60, עם אופק תעסוקתי קצר מאוד אם בכלל קיים. וזאת מעבר לקושי הכלכלי של לימודים בהיקף מלא ללא הכנסות, ובכלל בלי להתחשב בתנאי הקבלה ללימודים.

אין לי שום רעיון מה היא יכולה ללמוד על מנת להתפרנס, אבל בגיל הזה לימודים אקדמיים, בודאי לתואר ראשון, הם יותר מתוך עניין למי שיכול להרשות זאת לעצמו, ולא מתוך כוונה לעסוק בתחום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סתם שתדע, פיזותרפיה וכירופרקטיקה הם מקצועות פרא-רפואיים מאוד קשים. בעולם יש רק כמה מקומות שמלמדים כירופרקטיה.

(75% מהמקומות בארה"ב, זה למה רוב הכירופרקטים בארץ הם אמריקאים)

פיזיותרפיה זה סיפור מסובך שמצריך 700 בפסיכומטרי.

אולי עיסוי רפואי? עלות הקורס הוא כמה אלפי שקלים, אין לי מושג לגבי עבודה ושכר אחרי זה, אני מציע לברר את זה.

פורסם

אני מכיר אישה בגיל הזה שלומד עכשיו השלמה לתואר בסיעוד (הסבה. היא גננת ומוזיקאית). היא התחילה ככוח עזר והחליטה ללכת ללמוד את המקצוע.

היא חשבה על להיות סייעת בגן ילדים פרטי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי בגיל כזה ללכת ללמוד תואר זה לא הזמן (אלא אם כן היא עושה את זה בשביל עצמה ולא בשביל עבודה). כימעט בכל מקום דורשים ניסיון, כאשר היא תסיים בגיל 60 נישאר מאט מאוד עד לפנסייה. מי ירצה להשקיע בעובדת שעוד כמה שנים הולכת לפנסייה ואין לה ניסיון?

לדעתי למשוך עד לפנסייה על עבודות כוח אדם או לקחת קורס למקצוע כלשהו. בכל אופן סביר להניח שהשכר יהיה סביב המינימום.

אולי אם יש לה כישרון לניהול עסק, היא יכולה לפתוח עסק בכלשהו תחום בו היא טובה ולהצליח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
סייעת זה שכר מינימום

נכון אבל אם אתה לוקח את שכר הלימוד ומחלק אותו בשנות העבודה הנותרות עדיף לעבוד בשכר מינימום.

פורסם

זהו , זה העתיד הכי טוב שהיא תוכל להשיג? סייעת? (שוב אנחנו מדברים על תחום הלימודים והתעסוקה , לא הקמת עסק או בכלל להיות עצמאית , וכן יש לה את היכולות ללימודים אקדמאיים) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תואר אקדמי יותיר לה כמה? 4-5 שנים של עבודה כשכירה? זה לא ישים.

מעטים התארים האקדמיים שמאפשרים להתחיל עבודה בתחום מוגדר (כמו ראיית חשבון, עריכת דין, הנדסה, מחשבים, רפואה), ומתוכם מעטים עוד יותר שמאפשרים קבלת משכורת גבוהה כבר כמתחילים. באף אחד מהם לא יהיה לה סיכוי בגלל הגיל המבוגר וחוסר הנסיון הקודם, גם אם תשרוד את התואר (וזה לא בא לזלזל ביכולותיה האינטלקטואליות, אמא שלי למדה לתואר שני בחינוך בגיל הזה, אבל זה לא כמו תואר ראשון בהנדסה, וגם זה היה לה קשה).

אם מתחשק לה ללמוד, הייתי הולכת לכיוון של תעודה מקצועית כלשהי. מה היא אוהבת? אם להיות אחות משך אותה, אז הכיוון שלה הוא טיפול באנשים, או שגם תחומים ריאליים יותר כמו, נניח, ייעוץ מס ידברו אליה?

אני, כשקראתי את ההודעה שלך, חשבתי ישר על הכיוון של רפואה אלטרנטיבית, שם לגיל שלה יש הרבה פחות משקל. זה לא תואר אקדמי, וזה כנראה ייקח אותה לכיוון של לעבוד כעצמאית (שאגב, נשמע לי כיוון יותר הגיוני מהשאיפה להיות שכירה, עבורה), אבל אם יש לה כישרון וגישה לאנשים, אפשר להתפרנס יפה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני מבין את הקשיים שאתם מעלים , וזאת הסיבה שאני מתייעץ אתכם מה כן היא יכולה לעשות .

הנקודה היא לא ללמוד למטרות כייף , אלא על מנת לרכוש מקצוע , וכן יש לה את הרצון והיכולת לכך .

לדעתי מקצועות כמו רוא"ח וכדומה אינם מתאימים לה , אבל המקצועות הסיעודיים או הרפואה המשלימה תפורים עלייה (להזכירכם , היא חולמת להיות אחות) .

האם אתם בטוחים בכך שאין מקצוע שהיא תוכל ללמוד אשר יאפשר לה להיות מועסקת כשכירה?

אם האפשרות היחידה שלה היא אכן להיות עצמאית , איך בעצם עושים את זה?

אם היא הייתה צעירה ברור שלעבוד כשכירה מעט ואז לפתוח קליניקה (במקרה שבחרנו במקצוע של רפואה משלימה) , אבל במקרה הזה קליניקה תהיה צעד לא חכם (לפחות בשלבי התחלה) וטיפול בבית הלקוח אם קיים כזה דבר גם כנראה לא ממש יעבוד (בלי "שם") .

מבין את החפירה שלי , אבל אם היא לא תעשה משהו עכשיו היא אבודה !

פורסם

הבעיה זה שיש לה מעט מאוד שנים כשכירה עד גיל הפנסיה.

לכן כיוום של רפואה אלטרנטיבית כעצמאית או שכירה ואח״כ עצמאית יכול להתאים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כשאנחנו מדברים על גיל הפנסה , אנחנו מדברים מנקודת המבט של המעסיק?

ונניח והרעיון אכן יהיה לעבוד כשכירה כמה שנים שנותרו עד לפנסיה , ואז כעצמאית - נראה לכם שבמקצועות האלו יש לה סיכוי למצוא עבודה?

פורסם

כמעסיק אם בא לי אדם שיש לו עוד 4-5 שנים עד הפנסיה אין לי בעייה אם הוא בא עם ניסיון אבל אם אני צריך לקחת אותו ולהשקיע בו עד שיהיה יעיל (אם בכלל כי אין לי אפילו נתוני עבודה קודמים כדי להעריך את הסיכויים שלה להצליח) אז לא כדאי לי. לא מדובר במישהי שתבוא עם ערך מוסף שיגרום לה להיות עדיפה על בחורה בת 40 שבאה עם ניסיון ויש לה יותר שנים לעבוד.

פורסם

כדאי לברר בלשכת התעסוקה אם היא עונה לקריטריונים המזכים אותה בהכשרה למבוגרים.

זה מה שמצאתי באתר משרד התמ"ת:

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/06F4564E-291D-4E25-99B1-DD7159E8EE8B.htm

כפי שאמרו, לימודים אקדמיים מקצועיים בגיל מתקדם אינם פשוטים וגם אינם זולים.

יש באתר רשימת קורסים מקצועיים בהיקף של כמה מאות שעות, חלקם מתקיימים בערב ומתאימים למי שכבר עובד.

היא צריכה לראות האם יש שם משהו שנראה לה מתאים.

• תוכן חדש...