Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לעצה.

אני מעוניין למכור רכב לסוחר רכבים. המחירון - 33000 ש"ח.

יצרתי קשר טלפוני עם סוחר בעל תו סחר מורשה. הוא פרש בפניי 2 אופציות:

אופציה אחת: הוא קונה ממני את הרכב ב60% מהמחירון, מעבירים בעלות, משלם במזומן וכו'.

אופציה שניה: אני משאיר אצלו את הרכב והוא מנסה בשבילי למכור אותו. הוא לוקח על התיווך 2000 ש"ח. סביר להניח שהוא יצליח למכור במחיר 80%-90% מהמחירון, ואז העסקה משתלמת לי כלכלית. אבל הבעיה היא שבאופציה הזאת הוא לא מעביר בעלות על שמו מהסיבה הפשוטה שהרכב עדיין שלי והוא מוכר בשבילי. הדבר היחיד שהוא יכול לתת לי זה אישור חתום שהרכב עומד אצלו למכירה וכל האחריות עליו וכו' וכו' - אישור שמבחינתי לא שווה את הנייר שהוא רשום עליו.

מה כדאי לעשות? יש דרך משתלמת ובטוחה להשאיר את הרכב אצל הסוחר שימכור לי??

תודה רבה.

פורסם

אח שלי עשה מכירה דומה דרך אוטו דיל וגם שם לא העבירו בעלות עד שהרכב נמכר.

לאמר לך שהוא היה רגוע כל הזמן הזה? ממש לא אבל בסוף הוא קיבל סכום גבוה יותר.

עצתי לך שאם כבר למכור דרך סוחר עשה זאת אצל חברה גדולה, ותיקה ואמינה. ככה תמעזר סיכונים

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

סוחר רכבים "מורשה" יכול לרכוש רכב מבלי להוסיף לו יד ברישיון. זה נקרא הפקדת סוחר וזה הליך מקובל אצל כל סוחרי הרכב הרציניים.

כנראה שאחיו של domo לא מכר את הרכב שלו לאוטודיל אלא לסוחר מדרכות שלבש חולצה של אוטודיל. אני בספק אם טרייד אין רציני כמו אוטודיל צריך להתעסק עם שטות כזאת בשביל עאלק "לא לאבד יד" שהוא גם ככה לא מאבד.

גם אני נאלצתי לעשות את זה פעם בעבר. להגיד לך שקרה משהו אני לא יכול, הכל היה בסוף בסדר גמור.

אבל להגיד לך שהייתי עושה את זה שוב? רק אם לא הייתה לי ברירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, זה יכול מאוד להיות. זה נקרא תיווך, ולכן לא מעבירים בעלות.

הרי אם לא שילמו לו כסף על הרכב, איך הוא יעביר בעלות אליהם?

זה לא נעשה כדי לחסוך יד, אלא פשוט כי הרכב שייך חוקית ומשפטית

לבעלים הקיים, שלא מקבל שום תמורה לרכב, עד הרגע שהוא נמכר.

גם אני חושב שאם כבר עושים דבר כזה, אז אך ורק עם מקום גדול

ומוסדר, שאתה לא חושש יותר מידי לגבי הרכב, למרות שתמיד הכל אפשרי.

פורסם

אין קשר בין התשלום לבין העברת בעלות. הרי כשאתה ניגש לדואר כדי לבצע העברת בעלות, הפקידה לא שואלת אותך כמה כסף קיבלת על הרכב שמכרת.

אני עוד לא שמעתי על חברה רצינית אחת בתחום שמתעסקת בתיווך רכבים ואני מכיר את רוב החברות. מעניין שכל החברת שמתעסקות עם זה הן חברות קטנות ולא רציניות. לדעתי זה אומר דרשני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן אבל בואו נצא מנקודת הנחה שהרכב עבר בעלות לתו סחר שלא מאבד יד נכון אבל הרכב לא נמכר די הרבה זמן והבעלים החליט להשאיר את הרכב אצלו הוא צריך לעשות שוב בעלות ואז באמת יש עוד יד,אם המקום מסודר עם תו סחר ואתה מרגיש ביטחון להשאיר אצלו את הרכב תיקח ממנו הצהרה על תאריך ושעה שהרכב אצלו זה מקובל ותופס בכל בית משפט

בהצלחה

פורסם

לעולם לא היתי בוחרת באופציה שניה, גם כשמדובר בחברים.

פעם אחרונה שנתתי את הרכב לידיד טוב - הרכב חזר אלי אחרי חודש (כשהו לא נמכר כמובן) עם מכה מעצבנת בפגוש אחורי, 500 ק"מ מיותרים על מד עוץ.

ירידת ערך המחירון שספגתי באותו חודש - כ-2000 ש"ח

לגבי האופציה הראשונה - תלוי בנתונים של הרכב ועד כמה אתה לחוץ למכור מהר.

פורסם

אם אתה לחוץ למכור, לך על אופציה א' וסע לשלום.

בסה"כ במצב של ימינו, כל רכב נמכר סביבות 20-30% מתחת למחירון - אז אנחנו מדברים על התפשרות של 3-4 אלף בסה"כ מתחת למחירון...

פורסם

לא הבנתי מה ההתלבטות, אתה מוכן להסתכן בשביל עוד כסף? אז תסתכן.

אני לא מכיר תחמונים, "שיטות", "קומבינות", ו"יהיה בסדר". מכרת רכב? העברת בעלות מסודרת בדואר. סטו.

ברגע שיש העברת בעלות בדואר, 20 שניות לאחר מכן שהקונה יבצע פיגוע התאבדות, אותך זה לא מעניין.

אז אני מבין את ה"פיתוי" למכור ב80-90% לסוחר, ובטח הוא גם מנסה לדחוף אותך לכיוון כי מה אכפת לו? מכר, נתן לך ולקח את הקופון שלו. לא מכר, קח חזרה את הרכב ותעוף צפה. כבונוס תקבל עוד קצת ק"מ, ירידת ערך נוספת, ואת הידיעה שמי שיודע מה עשו ואיך התנהגו לרכב שהוא "היה סגור במגרש"....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מה אתם רוצים מהבנאדם? סה"כ הוא רוצה למסור את הרכב למתווך.

אתם לא מכירים מתווכי דירות? או מתווכים בכל סוג נכסים אחר?

הוא לא מעביר בעלות, וצריך לעשות זאת מול מקום מוסדר וגדול,

כדי שלא יהיו לו הפתעות בהמשך.

לוקחים הצהרה מהמגרש עם התאריך והק"מ של הרכב, וזהו.

מומלץ גם לתעד פגיעות חיצוניות וכדומה, שלא יהיה ספק בהמשך.

אם הרכב נמכר, סבבה, אם לא, אין מה לעשות, הפסדת חודש

של ירידת ערך והוצאות קבועות על הרכב.

אם זה כדאי או לא? שיעשה לבד את החשבון. בהנחה והרכב יימכר ב 20%

מתחת למחירון, הבחור יקבל עוד כ 4.5K שקל(אחרי עמלת הסוחר), אני לא חושב שזה מעט,

ואולי שווה את הנסיון. למרות שלדעתי מקום גדול ומוסדר ייקח יותר מ 2K ש"ח עמלה.

פורסם

אף אחד לא רוצה ממנו שום דבר, רק אומרים לו מה מול מה.

ולא הבנתי מה חידשת, אמרת לו בדיוק מה שאמרתי לפני זה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

כנראה שאחיו של domo לא מכר את הרכב שלו לאוטודיל אלא לסוחר מדרכות שלבש חולצה של אוטודיל. אני בספק אם טרייד אין רציני כמו אוטודיל צריך להתעסק עם שטות כזאת בשביל עאלק "לא לאבד יד" שהוא גם ככה לא מאבד.

צביקה היקר, אל תזלזל. "במקרה" היתי נוכח ומדובר באוטו דיל סניף ירושלים.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

• תוכן חדש...