Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

לא ארחיב במילים, כל הפירוט של התאונה כולל תמונות נמצא בקישור הנ'ל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3689703#post3689703

מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני נכנס עם האוטו למוסך אני ממש לא יודע לאיזה מוסך כדאי לגשת ומה להגיד.

אשמח לקבל המלצות על מוסך באזור באר-שבע וכמה טיפים לגבי התנהלות כללית במוסך (איזה מסמכים להביא, על מה לחתום ועל מה לא)

ואשמח לדעת כמה בערך יעלה התיקון. (הכל מפורט בשירשור)

פורסם

חבל שאין לך ביטוח מקיף, ככה היית הולך על הכי יקר, כמו שעשיתי ב406 שמכרתי.

אם אתה רוצה לחסוך עלויות, סע לרהט, בין רבע לחצי מחיר מב"ש.

(ראיתי כי אתה נהג חדש), אני ממליץ ככה כי זה רכב ישן, גם את הקוואליר בחתימה, פעם דפקו אותי בנדודים, הם שילמו למוסך ברהט רבע מחיר ממה שדרש מוסך מוכר בב"ש, מה שכן צריך לשים לב טוב טוב ולדרוש מה שצריך, שלא יהיו טעויות.

שמעתי תגובות טובות על גבי ועל אסולין.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

אם אתה אשם בתאונה ואין לך ביטוח מקיף אז אין חשיבות למוסך שאתה בוחר. כלומר, הביטוח לא משתתף בתיקון הנזק שלך אלא רק בתיקון הנזק שגרמת לרכב האחר (צד ג'). אתה יכול ללכת לכל מוסך פחחות ולא צריך מוסך הסדר.

אתה זקוק למוסך שנותן גם שירותי פחחות וגם שירותי מכונאות כללית. פחחות לצורך תיקון הנזק החיצוני ושירותי מכונאות לצורך תיקון/החלפת הרדיאטור ונזקים מכאניים אחרים שאולי נגרמו (ראש מנוע?). מוסך כזה בבאר שבע הוא למשל מוסך עמית, שהוא מוסך גדול שכולל גם מחלקת פחחות וגם מחלקת מכונאות.

פורסם

בסוף הרכב נלקח למוסך אקסקלוקסיב.

רדיאטור מים חדש

טמבון קדמי חדש מקורי

פנס ימין חדש מקורי

צביעה ויישור של המכסה מנוע ועד כמה מכות משניות.

יצא 5500 במזומן כולל עבודה, מה דעתכם?

פורסם

לדעתי זה יקר.

כמו שאמרתי למעלה, סתם בשביל פרופורציה התאונה הייתה ככה:

יום שישי בצהריים, עומד מאחורי טנדר היילקס של בנדודים, ברמזור של הוואן, קיצור הם מחליטים בלי היגיון לקחת רוורס (שישי בצהרים, שיא העומס), אני צופר וצועק, הם בשלהם, גרסו לי את המכסה מנוע, רדיאטור ופנס ימני.

ירדתי מהרכב עצבני מאוד, כולי רותח (בעיקר בגלל שנזל כל הנוזל קירור וזה היה שבוע אחרי איזה שיפוץ במערכת קירור), צעקתי עליהם, קיצור התקשרתי לאבא שלי הוא הרגיע אותי.

דיברתי איתם, הם אמרו שאין להם ביטוח.

אמרתי להם בוא נלך קודם למוסך שאני רוצה ואז נדבר על כסף.

הלכתי למוסך X מוכר עם שם טוב, הוא ראה את הרכב וזרק 4K ש"ח.

הלכתי אליהם הם אמרו לי, אין להם כסף, בוא לרהט ונסדר מחיר.

דיברתי עם אבא שלי, הוא אמר לי שזה גם ככה רכב ישן, אולי נתגמש איתם ונלך לרהט, סך הכל אני יכול להרוויח מזה (פעם הבאה שאני אצטרך חלק כלשהו, שם יהיה יותר זול, בלי הרבה עמלות תיווך).

לבסוף יצא שהלכתי איתם לרהט, הם שילמו שם 1200 שקל וקיבלתי: רדיאטור חדש מהקופסא, פנס ותושבות חדש (אחרי שישבתי להם על הראש שאין לא מזיז את הרכב בלי תושבות חדשות), ובנוסף הם פירקו המכסה מנוע, יישרו וצבעו מחדש, ויצא טוב בעיניי (כבר יותר משנה והוא מבריק כמו חדש).

ובוא נעזוב רגע את העניין "שיכול ליהיות מצב" זה חלקים של רכבים גנובים, תאכלס אם אני יחפש חלק בעתיד ואצלם יהיה זול יותר אני כנראה אלך אליהם, אני אשם שבמדינה שלנו שוחטים במיסים.

ועוד דבר, מי שחושב שעשיתי טעות בללכת איתם לרהט, אני חיי יותר מ18 שנה ליד בנדודים, אני מכיר אותם, שומע כל יום ב5 בבוקר את המואזין, אם הייתי סוגר איתם על ה4K, לא בטוח שהייתי מוצא אותם אחרי הניתוק של השיחת טלפון.

אז 5.5K ועוד במזומנים נראה לי המון, במיוחד שזה מכונית יפנית. (לרוב אמריקאיות שוחטות במחירים לחלפים).

(וקח עוד מקרה, אבא שלי פגע בשועל ב100 קמש עם הפיז'ו שמכרתי, חודש אחרון למקיף, החלטנו להתפנק, ללכת למוסך הכי יקר שבהסדר, עלה סך הכל 3K (אני שילמתי אולי חצי שזה השתתפות עצמית), והחליפו: טמבון (פירוק וצבעו בלבן, יצא כמו חדש מהמפעל), שמו פנס ערפל (זכוכית) חדש, וזוג וונטות.

(אז תוסיף לזה 800 שקל או פחות של רדיאטור, צביעה וישור של מכסה מנוע נגיד זה 500 שקל, ביחד 1.3K, הגעתי ל4.3K בערך.)

לא נורא, תלמד להבא.

פורסם

תודה על העצה!

אבל לרהט לא הייתי מכניס את הרכב לא משנה מה המצב. בנוסף הם אלו שהציעו לקחת את הרכב שלך לרהט ולכן היה להם אינטרנס לקצץ בעלויות.

בקשר למחיר זה באמת באסה וכנראה יהיה שכר הלימוד שלי של להבא לעשות גם ביטוח מקיף.

פורסם

בסדר, אמרתי כבר מה הסיבה שלא התעקשתי איתם.

דבר שני כל אחד והבחירה שלו.

פשוט לי קשה לשלם פי 3 ופי 4 כדי לקבל עבודה דומה. (ותוסיף לזה את כל המיסים ועמלות תיווך, והחלקים שבאים בדרך כלל מאותה פירוקיה).

כל אופן, תלמד תחקור תעז ותבצע, בעולם הרכב, אני מבטיח לך שזה לא קשה, גם תרוויח המון, וגם הסיכון לא גבוה. (מקסימום, תשלם את אותו כסף למוסך, במידה ותעשה טעות בבית ותעצור עצמך בזמן).

גם כיף לעבוד לבד על הרכב, כי אחרי שאתה מסיים אתה יודע שעשית את זה מהלב, ובלי חשבון של כסף.

אני לא יודע איך הרכב שלך בנוי, אבל אם חס וחלילה חלקים כאלו היו הולכים אצלי ברכב, והיה לי זמן לבוד עליו, אני הייתי יודע להחליף כמה מהם לבד בבית, בלי עלות עבודה ובלי הרבה עמלות תיווך. (רדיאטור פנס וטמבון (במידה והתושבות או מה שלא יהיה לא נהרסו).

כל הבאסה שאצלי לדוגמא, אי אפשר להסתדר בלי הרכב, ככה שאי אפשר לחסוך עוד ולקנות חלקים מאיביי (זמן של משלוח).

כמובן שאם מדובר ברכב חדש, בן 4 שנים לכל היותר, אתה יכול למחוק כל מה שרשמתי באשכול הזה, אני הייתי הולך לבעל מקצוע שלא עושה טעויות.

(חוץ מזה שיש מקיף ברכב חדש, ככה שאפשר להתפנק).

פורסם
בסוף הרכב נלקח למוסך אקסקלוקסיב.

רדיאטור מים חדש

טמבון קדמי חדש מקורי

פנס ימין חדש מקורי

צביעה ויישור של המכסה מנוע ועד כמה מכות משניות.

יצא 5500 במזומן כולל עבודה, מה דעתכם?

עכשיו זה כבר לא ישנה כלום ,

שילמת הרבה יותר מידי .

לצערי/ך ראיתי את הפוסט רק עכשיו וחבל שכך . יכלתי להוזיל לך את ההוצאה משמעותית.

Gn'f'R

פורסם

מה שתיארת בראשית ההודעה זה כבר לא טיפולים ,

המלצתי היא בנושא מוסך פחחות + כל שאר הדברים שתיארת.

אם אתה מעוניין בטיפולים סדירים לרכב הוכל גם להמליץ לך על מוסכים מצויינים ואמינים בתחום ב"ש .

אשלח לך מחר בבוקר הודעה פרטית מפורטת יותר .

Gn'f'R

פורסם

הרכב תוקן.

אני בהזדמנות יעלה תמונות.

בקצרה אני יכול להגיד שהחלקים הם מקוריים סה'כ העבודה הייתה טובה אבל לא משהו מיוחד, יש רווח בין הטמבון לפנסים בקצות הרכב (אני יעלה תמונה בקרוב) אבל חוץ מזה הכל היה טוב.

עוד דבר שהפריע לי ומבחינתי זה Deal Braker אמיתי. זה שהבעלים לא היה מוכן לתת מסמכים של התיקון ושל החלקים שהוחלפו לומרות שביקשתי מספר פעמים. ונופף במשפטים כמו "אז אני יצטרך לקחת ממך מע'מ" "אם תהיה לך בעיה תבוא אליי". הבנתי שאין עם מי לדבר ובסה'כ אני את החשבון שלי עשיתי.

שילמתי את השכר לימוד, והכרתי מוסך/פחח שלשם את הרכב אני לא אכניס.

פורסם

תראה, זה לא נכון לצחוק או לרדת עליך (מה שהרהה אנשים שישמעו יעשו), כי אין לך ניסיון, פעם ראשונה חטפת כאפה, מקווה שתפיק לקחים להבא, במיוחד שזה רכב ישן, שלא ריאלי להשקיע בו הרבה.

לקחים שאני רואה:

גם שילמת שחור, וגם יקר. (אני לא רואה בעיה בלשלם שחור, אבל אני לדוגמא הייתי משלם שחור רק למישהו שאני מכיר טוב ורק אחרי שאני עושה "חושבים".)

אולי אני לא צריך לומר את זה, זה עבירה עד כמה שאני יודע, אבל כל אחד בתוך תוכו חושב כמה כסף מהמיסים האלה הולך לאוכלי חינם (ביניהם בנדודים ופינגווינים) ומקבל עצבים.

לא נורא, חוץ מזה כל אחד במהלך כל החיים שלו מקבל כאפות, עד שצובר ניסיון וידע.

גם ברכב שלי, בהתחלה הלכתי למורשים שעקצו וחיבלו ברכב (שהמנהל מבריג פלאג ודופק ראש מנוע, זה חבלה).

אבל הפקתי לקחים ואני לא אתקרב אליהם בחיים שלי.

• תוכן חדש...