Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גם למשאיות חלוקה יש בלמי אוויר.

נראה שיחידת הבלימה האחורית-שמאלית לא נכנסה לפעולה.

אני לא הצלחתי לראות שום אור בלם. (במגבלות איכות התמונה).

אני מניח שיש גם מערכות בקרת יציבות וחלוקת עומס בלימה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

ממה שאני זוכר (השד יודע מאיפה) זה נכון לגבי משאיות כבדות, סמי או פול טריילר. לא למשאיות אחודות קצרות.

מהנסיון שלי (שיעור נהיגה אחד על משאית של לימוד נהיגה()יש את האגזוזברייק גם במשאיות הקטנות

פורסם

האגזוז ברייק זה מערכת עזר לסיוע בבלימה, סוג של בלימת מנוע.

למשל שימוש באגזוז-ברייק בירידה לצורך שמירה על רפידות הבלימה.

מערכת הבלימה העיקרית משתמשת במדחס, מיכל אויר דחוס, צינורות אויר שהולכים לכל הסרנים, ליחידות בלמי האויר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

משתף כאן שני סרטונים שהופיעו אצלי בפיסבוק ביומיים האחרונים שבהם ילדים קפצו לכביש והנהג בלם ברגע האחרון:

זה הסרטון הראשון.

https://www.facebook.com/reel/1307423004858720

בסרטון הזה רואים פעוט שמתפרץ פתאום לכביש(לא במעבר חצייה), כשזה נראה שהוא כמעט נופל , ואמא שלו רצה אחריו ומנסה לתפוס אותו.

הנהג בסרטון סוטה לצד ברגע האחרון ומצליח לעצור, שומעים איך הוא ממש נלחץ ולא סגור אם הוא פגע בילד או לא, כשברקע שומעים מישהו שאומר לו "הצלת לו את החיים, הוא קפץ לכביש",  הנהג עדיין מתעקש וממשיך לשאול " לא נגע בו הרכב?", כשברקע שומעים אותו מתנשף מרוב לחץ ופחד. רציתי לשאול כאן את מומחי הפורום האם לדעתכם הנהג נהג נכון?, או שהוא היה יכול להיערך למצב הזה טוב יותר כי יש מכוניות שחונות בצד, ולכן אולי היה סיכוי שהוא היה מצליח לזהות את ההתפרצות עוד לפני הסטייה והבלימה הפתאומית? . שלא תבינו כאילו אני מאשים כאן את הנהג או שופט אותו, זה באמת מצב מאוד מפחיד, אני פשוט שואל האם לדעתכם היה אפשר להגיב עוד לפני.

וזה כבר הסרטון השני

https://www.facebook.com/reel/936311299244403

גם כאן יש ילד שרץ לכביש לא במעבר חצייה, אבל המצב כאן קצת שונה, יש רכבים שחונים משני הצדדים, ויש גם באמפר שמאט את הנהג. אומנם בקטע שבו הילד התפרץ ורץ לכביש אין מעבר חצייה, אבל רואים מעברי חצייה קרובים מאוד באזור, מה שדורש מהנהג להאט.

גם בסרטון הזה יש נהגוס שעוצר בזמן, רק שכאן הוא נשמע אולי טיפה מעט יותר רגוע מהנהג בסרטון הקודם. אחרי שהילד נעצר, שומעים את אדון נהגוס צופר לילד צפירה קצרה ומעיר לו במעט כעס.לדעתכם הנהג צדק או שהאחריות שלו הייתה לנסוע לאט יותר? חלק בתגובות לסרטון שיבחו את הנהג על הנהיגה שלו ועל כך שעצר בזמן, אבל חלק מהמגיבים טענו שהבאמפר היה מה שהאט אותו ושהוא נסע יחסית מהר לתנאי הדרך, ושהיה צריך להיות מוכן להתפרצות של ילדים על יד אזור מגורים.

גם כאן אני שואל את מומחי הפורום מה אתם חושבים, האם הנהג נהג נכון לתנאי הדרך או שפשוט היה לו יותר מזל משכל?

• משעמם 1
פורסם

חד משמעית לתת כבוד לנהגים. רשה מאוד להעריך את מהירות הנסיעה, אבל במקרה הראשון הנהג נוהג במהירות דומה לרכב שלפניו, לא נראה כמהירות חריגה לקטע.

הרושם הוא שבמקרה הראשון הילד ברח להורה (או אח גדול) שעשה מאמץ לתפוס אותו. לא תקין, מסוכן, אבל יכול לקרות. המקרה השני הוא הפקרות, נתנו לאחות (?) הקצת יותר גדולה להשגיח על הילד, מעברהליכולתה. נראה שבשני המקרים אין להאשים את הנהגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שני הנהגים נהגו כשורה, לא התעסקו בטלפון ולא מיהרו. כל הכבוד. בהחלט הצילו את הילדים מפציעה קשה או מוות.

פורסם (נערך)

אולי בסרטון השני הוא רגיל לנהוג לאט יותר בסביבה חרדית🤨, שם המודעות לזהירות בדרכים היא אפסית 

היה עוד סרטון השבוע של ילד חוצה בזחילה!!!! את הכביש

נ.ב 

אני חרדי וגר בעיר חרדית

עריכה אחרונה על ידי עוזי ל
פורסם
לפני 4 שעות, NEW10 כתב:

האם לדעתכם הנהג נהג נכון?, או שהוא היה יכול להיערך למצב הזה טוב יותר כי יש מכוניות שחונות בצד, ולכן אולי היה סיכוי שהוא היה מצליח לזהות את ההתפרצות עוד לפני הסטייה והבלימה הפתאומית? .

אני פשוט שואל האם לדעתכם היה אפשר להגיב עוד לפני.

הנהג צדק או שהאחריות שלו הייתה לנסוע לאט יותר? 

אני חושב שכבר ענו לך בעבר, ואולי גם אני, שאי אפשר לצפות כל תרחיש אפשרי בכל רגע.

לא רק שזה לא מעשי, זה גם היה משתק את התנועה. אי אפשר לנהוג כל הזמן במחשבה שמאחורי כל מכונית יקפוץ ילד או שדלת תיפתח פתאום או שמישהו יירד מהמדרכה בלי להסתכל או שחפץ יעוף לכביש או שמשיהו יוציא את הראש מפתח הביוב. פשוט אי אפשר יהיה להתקדם בצורה סבירה.

נהיגה נכונה לא אומרת לחזות כל דבר מראש, אלא להעריך סיכונים ולנהוג בהתאם לתנאי הדרך. לשמור מרחק, להתאים מהירות לתנאי הכביש ובכללי להיות ערני ומרוכז. אבל זה לא אומר לנסוע כל הזמן כמעט על אפס או עם רגל על הבלם.

אני אתן דוגמה אישית: לפני שנים נסעתי בגבעתיים בכביש שהוא בירידה (מותר עד 60), וליד מעבר החצייה עמדו אנשים ברמזור אדום. כלב קשור של אחד מהם קפץ לכביש, בלי שהבעלים בכלל שם לב. בלמתי בלימת חירום, ורק אז הבעלים משך אותו חזרה (לא עצרתי). לפי הגישה שלך, הייתי אמור מראש לנסוע במהירות אפסית רק בגלל שאולי משהו כזה יקרה. אבל אם מאחוריי נוסעת משאית כבדה? או אוטובוס שאני יודע שלא יספיק לבלום? גם לזה יש משמעות וסיכון. נהג צריך לקבל החלטות מהירות ולא תמיד יש פתרון מושלם.

השאלות החוזרות שלך בנושא די מראות על חוסר ניסיון או חוסר ברישיון. כי השאלה הנכונה היא לא האם הנהג היה יכול לנבא את האירוע, אלא האם הוא נהג בזהירות, במהירות סבירה לתנאי הדרך, האם היה ערני בשביל להגיב ברגע שהסכנה הופיעה. בשני המקרים התשובה היא (לדעתי) חיובית ואי אפשר לבוא אליהם בטענות רק כי מישהו אחר התפרץ לכביש באופן פתאומי.

לפני 17 דקות, עוזי ל כתב:

אני חרדי וגר בעיר חרדית

לעיתים יוצא לי לנהוג בבני ברק (משתדל שלא). באופן אוטומטי אני נדרך מלנהוג שם.

פורסם
לפני 55 דקות, עוזי ל כתב:

המודעות לזהירות בדרכים היא אפסית

לא מדוייק, כשהייתי בתלמוד תורה קיבלנו שיעורים ייעודיים על זהירות בדרכים

[קראו לזה ''ילדי הזה''ב] אני חושב מטעם עיריית ירושלים.

גם כשפתחו רכבת קלה ב 2010 שלחו בחור נחמד להסביר לילדים על שינויי התחבורה

היה ''מלמד'' [מורה] מיוחד שתפקידו היה להעביר את הכביש להסעה בזמני העומס.

וכך אני גם מחנך את ילדיי בעזרת השם.

וכמובן- זה ממש מצוה מהתורה!

לפני 35 דקות, ArikB כתב:

לעיתים יוצא לי לנהוג בבני ברק (משתדל שלא). באופן אוטומטי אני נדרך מלנהוג שם.

זו עיר צפופה בלי קשר למגזר, וגם במאה שערים וגלילותיה זה רחובות צרים ונדרש זהירות מיוחדת. אבא שלי תמיד מוריד מהירות באזורים האלה.

משתדל לעזור

פורסם

האם יש תוכנה חינמית להעלאת סרטון בו מופיע כלי רכב - והתוצאה היא זיהוי של פרטי לוחית הרישוי?

הקפאת תמונה לא מצליחה ליצר תמונה מספיק חדה שמאפשר זיהוי. הרכב פונה במהירות והצילום של הלוחית נעשה ממצלמה שמכוונת אליו ואינה בתנועה.

פורסם

מעולם לא ניסיתי, אבל המחשבה הראשונה שעלתה לי היא שימוש ב-AI לחידוד תמונות. גיגלתי, יש מסתבר לא מעט אופציות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, מיץ פטל כתב:

האם יש תוכנה חינמית להעלאת סרטון בו מופיע כלי רכב - והתוצאה היא זיהוי של פרטי לוחית הרישוי?

הקפאת תמונה לא מצליחה ליצר תמונה מספיק חדה שמאפשר זיהוי. הרכב פונה במהירות והצילום של הלוחית נעשה ממצלמה שמכוונת אליו ואינה בתנועה.

אדרבה, תעלה לכאן, וננסה לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...