Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לזוג שיתאים בשנתיים הקרובות גם לתינוק.

התקציב הוא עד 40 אלף.

ראיתי 2 אפשרויות השבוע ואילו הפרטים:

סוזוקי איגניס 2006 - GLS אוט' 1.3

נפח:1,300, יד:2, אוטומט

40,000 ₪, טסט עד:08-2013

ק"מ:113,000, בעלויות קודמות:פרטיות,

הונדה סיויק 2005 - ES אוט' 1.6

נפח:1,600, יד:2, אוטומט

39,000 ₪ טסט עד:12-2013

ק"מ:132,000, בעלויות קודמות:פרטיות

ממה שהבנתי שניהם רכבים אמינים וטובים עם צריכת דלק טובה.

ההבדל המשמעותי הבולט הוא הגודל, ההונדה משפחתית ומרווחת והאיגניס זה גיפון עם מטען קטן אבל עדיין אפשר לעבוד איתו.

מה אתם ממליצים או הערות שלכם על הדגמים האילו?

פורסם

בחרת שני רכבים שהם קצת בעייתים.

סיוויק 2005 זה הדור הקודם-קודם של הסיוויק, הוא יקר יחסית ולא ממש שווה את ההפרש במחירים בינו לבין מתחרות יפאניות אחרות. מיצובישי לאנסר 2008, למשל, תעלה לך כמעט אותו הדבר. למה לשלם יותר ולקבל רכב ישן יותר?

סוזוקי איגניס זה ג'יפון בערך כמו שאני סטודנט לגיאוגרפיה. כלומר, כן, פגשתי פעם שניים-שלושה סטודנטים לגאוגרפיה, אפילו נגעתי בהם. זה לא הופך אותי לכזה.

האיגיניס היא סופר-מיני קטנה עם גג גבוה, אין בה שום דבר ג'יפוני. מכונית אמינה וחסכונית, אבל לא מהמוצלחות בקטגוריה בכל הנוגע לאבזור, נוחות או בטיחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה צביקה על התגובה,

לגבי מיצובישי לאנסר 2008 שהצעת האם היא חסכונית בדלק/טיפולים ו "לא רואה מוסך" כמו הסיוויק?

לגבי האיגניס התכוונתי שהיא גי'פון במראה החיצוני וכחובב גי'פים זה נחמד לעין, אבל זה בהחלט לא מה שיגרום לי לקנות אחת.

רשמת: "מכונית אמינה וחסכונית, אבל לא מהמוצלחות בקטגוריה בכל הנוגע לאבזור, נוחות או בטיחות."

אמינות וחסכון זה בהחלט מה שאני מחפש, אבל אתה אומר שיש מתחרות?

האם המתחרות שלה בקטגוריה עומדות בתקציב של עד 40 אלף?

פורסם

אם מה שאתה מחפש בראש ובראשונה זה אמינות וחיסכון אז האיגניס בהחלט יכולה לבוא בחשבון. העניין הוא שהיום ב-40 וקצת אלף ש"ח אתה יכול למצוא מכוניות כמו סוזוקי אלטו או יונדאי i10 בנות שנתיים מליסינג/השכרה. אני נוטה להאמין שרכב חדש יותר (שנתיים לעומת 7 שנים על הכביש) יהיה אמין יותר, אם כי במקרה הזה גם קטן יותר (וגבולי מאוד אם מדובר על רכב שאמור להסיע ילדים). בתקציב הזה אתה גם יכול למצוא פיאט גרנדה-פונטו ידנית, מאוד חסכונית ובניגוד לשמועות גם די אמינה.

לגבי הלאנסר - צריכת הדלק שלה קצת פחות טובה משל הסיוויק, אבל אם אתם לא נוסעים הרבה כנראה שזה יהיה הבדל זניח. לאחרונה פורסם איזה מחקר בריטי שטען שהלאנסר היא המשומשת האמינה ביותר בבריטניה, אז כנראה שהיא באמת "לא רואה מוסך".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתייחס רק בנוגע לאיגניס כבעלים של אחת לשעבר.

זהו רכב מצויין מבחינת אמינות ועלויות אחזקה, תנוחת ישיבה גבוהה ונעימה והרגשה של "ג'יפון".

הבעיה היא שהוא רחוק אלפי שנות אור מג'יפון... הרכב התחפר לי בשכבת עפר דקה (!) וזאת עקב קוטר צמיגים מגוחך ששמו לרכב הזה שגם משפיע מאוד בהרגשת היציבות (הרכב רוקד ברוחות).

אבל אם כל הבעיות איתו הוא חוסר כח מזעזע.. המנוע שואג בעליות והקיק דאון חוגג אבל הרכב פשוט עגלתי!

אם הוא מיועד לתוך עיר לא מרובת עליות הוא בהחלט בחירה לא רעה אבל כמו קודמיי יש בחירות טובות יתר.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

אם אתה מחפש רכב אמין, קומפקטי וחסכוני נסה דייהטסו סיריון, פשוטה מאוד אבל לא מחסירה שום דבר מהותי מהנוסעים והנהג, מרווחת למדי ונמצאת בכמויות גדולות בלוחות ובמגרשי חברות הליסינג.

בהצלחה.

פורסם

היי מייק,

הסיריון הייתה בהחלט אחד הבחירות הראשונות שלי,

הבעיה היא ואולי אתה או החבר'ה הטובים פה יתקנו אותי,

היא שבתקציב של 40 אלף מצאתי רק רכבי סיריון שהיו בעבר בליסינג.

אציין שחיפשתי בסיריון רכב שהוא לפחות 2005.

בכלל האם אני צריך להיות מש מוטרד מרכבים שהיו בליסינג?

פורסם

סיריון כדאי לחפש מ-2006 ומעלה שזה הדגם האחרון שנמכר בישראל והוא הרבה יותר טוב מהדגם שקדם לו ששווק עד 2005.

רכבים כאלה עולים בין 30 ל-35 אלף שקלים ואכן רובם היו בליסינג בעבר אבל אני לא ממש חושב שזה שיקול, עבר כבר דיי הרבה זמן מאז וכולם בידיים פרטיות. חפש רכב עם נתונים טובים וכמובן אל תוותר על בדיקה במכון שתבחר (ומומלץ לקרוא חוות דעת על המכון באינטרנט בטרם תיגש לשם).

פורסם

בקשר לאיגניס, בתור בעל ניסיון רב עם הרכב (מודל 2002 ), לחיוב הרכב מאוד שימושי- היתרון של המראה הג'יפאי שלו מעבר לעיצוב הוא השימושיות- כשמקפלים את הומשבים האחוריים חלל ההטענה ענקי פשוט וגם הגגון המקורי.

בנוסף כמו שכבר אמרו הוא כמובן חסכוני וזול לתחזוקה ולא פחות חשוב שומר על ערכו ונהנה מביקוש מצוין בניגוד להרבה רכבים שמאבדים מערכם בקצב מהיר, דרך אגב הרכב משמש אצלנו בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר והוא בסדר גמור, מנוע 1300 בסדר גמור

החסרונות, הם שזה לא רכב למי שמחפש רכב סופר מפואר עם שיכלולים בסגנון צרפתי.

חסרון אפשרי נוסף, הוא שאפשר לקנות רכבים חדשים יותר, אבל חלקם עשויים להיות עם אמינות פחות טובה או זוועות מוטוריות (כגון אלטו לדוגמא), עם שמירת ערך שאני מאמין שתיהיה פחות טובה.

• תוכן חדש...