Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מבקש את עצתכם/עזרתכם בנושא של ייבוא בולמים אחוריים עבור הדרבי שלי.

לפני שבוע רכשתי בשעה טובה (ובהרבה כסף) זוג בולמים אחוריים חדשים עבור הדרבי שלי (מצ"ב תמונה). הבולמים נקנו בספרד.

העלות כולל המשלו הסתכמה בסך של 1052.03 ש"ח.

מאחר ואני פסימי מטבעי, יש לי הרגשה שמשרד התחבורה יעשה לי בעיות. על מנת להקדים תרופה למכה, ניסיתי להבין מה אני צריך לעשות מראש ע"מ שהבולמים לא יתקעו היכן שהוא.

בעצתו של אורן ליבנה, מילאתי טופס "בקשה לאישור יבוא אישי לצריכה עצמית חלקי חילוף ומכלולים לרכב". צירפתי חשבונית רכישה על שמי (הקבלה הממוחשבת מאיביי), צירפתי צילום תעודת זהות שלי, וצירפתי צילום של רישיון הדרבי להוכיח שהוא רשום על שמי.

עד כאן ההקדמה. היכן הבעיות/שאלות? ובכן:

1) כתוב בטופס "צילום רישיון רכב בתוקף" - הדרבי מפורק ובאמצע שיפוץ. ברור שהרישיון לא יכול להיות בתוקף. ציינתי בהערה על גבי הצילום שהאופנוע בשלבי שיפוץ. האם זה בסדר או שצריך לעשות משהו אחר?

2) כתוב בטופס "למוצרי תעבורה בטיחותיים: אישור ממוסך היבואן/מוסך מורשה" - יבואן אין ולכן צריך לדעתי אישור מוסך מורשה (אני יוצא מנקודת הנחה שבולמים הינם אביזר בטיחותי. אם אני טועה, תקנו אותי וזה אומר שהסעיף לא רלוונטי לגבי). האם יש ניסוח מסויים שצריך להיות על גבי האישור מהמוסך המורשה? אם כן, האם למי שיש אותו יוכל לשלוח אלי?

3) כתוב בטופס "הודעת דואר" - אני לא רוצה להמתין להודעת הדואר שתתקבל רק אחרי שהבולמים יגיעו (נשלח במוצ"ש מספרד) אלא להקדים ולפנות לקבלת האישור עוד לפני שהחלק מגיע לארץ ונתקע בדואר/מכס. האם ישנה אפשרות לבקש אישור מראש? או שאני סתם פוץ ואולי אף אחד לא יבקש ממני כלום?

אני יוצא מנקודת הנחה שלפחות אחד או שניים מחברי הפורום ייבאו בעבר בולמים לאופנוע או לרכב, ולכן אשמח מאוד לעצתכם/עזרתכם.

תודה רבה.

שלומי

shocks.jpg

פורסם

היי,

יש לשלוח את התכולה הבאה במעטפה לרחוב המלאכה 8 ת"א, מחלקת ייבוא אישי - חלקי חילוף ומכלולים:

1. צילום רישיון רכב, לא משנה אם בתוקף או לא

2. טופס בקשה של משרד התחבורה (ניתן להוריד באתר משרד התחבורה) ובו לרשום בכתב יד בבירור במקום שנראה לעין (אין עמודה ספציפית) - רכב אספנות.

3. צילום ת"ז

4. חשוב מאוד לזירוז והקלה בתהליך - מכתב מלווה קצרצר שבו רשום שמדובר בחלק מסוג כך וכך המיועד לרכב/אופנוע אספנות וכן שהחלק מיועד לשימוש אישי בלבד

5. חשבונית/הוכחת קניה עם פירוט ומחיר

6. אישור מוסך מורשה כלשהו שמתעסק באופנועים, בו רשום שהפריט שמופיע בחשבונית מספר XXX מתאריך YYY מתאים לכלי הרכב מספר ZZZ-ZZZ מסוג BBBB. על האישור להיות כתוב אם בכתב יד או מודפס, על דף ובו יש את לוגו המוסך בראש הדף ובתחתית, חתימה, חותמת ומספר מוסך.

לחכות שבועיים והאישור אצלך. רוב הסיכויים שהאישור יגיע עוד לפני החלק, מה שמשאיר לך ללכת עם האישור ביום קבלת הודעת הדואר ולשחרר את החלק.

אחלה בולמים, אם אני זוכר נכון קניתי כאלו למונטסה שלי :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אח שלי הזמין מבריטניה 4 בולמים חדשים למיני מיינור שלו והוא לא נדרש להמציא שום אישור.

לפי דעתי אל תעיר את הדובים , תמתין בסבלנות ואולי תופתע לטובה והבולמים יגיעו אלייך כחבילה רגילה בדואר ישראל.

בהצלחה.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בוקר טוב לכולם,

אחרית דבר לגבי יבוא הבולמים, רק כדי לסגור קצוות בצורה מסודרת עבור כולנו.

ובכן, נהגתי בהתאם לעצתו של ליאור המפורטת שתי תגובות מעל הודעה זו. מילאתי את הטופס הנדרש, צירפתי אישור תשלום מ-paypal, צילום תעודת זהות, צילום רישיון רכב, אישור מוסך מורשה (למעשה, כל מוסך זה בסדר גמור) ומכתב נלווה קצר עם פירוט מספרי טלפון וכתובת דוא"ל (לא היה צורך אבל ליתר ביטחון).

שלחתי עם שליח אל משרד התחבורה ברחוב המלאכה 8 תל-אביב והוא אכן השאיר את המעטפה בכניסה כנדרש. זה היה בתאריך 4/12/12.

אתמול הגיע אלי האישור המיוחל. בדיוק כפי שאמר ליאור, עוד לפני שהבולמים הגיעו לישראל.

מהחותמות שעל גבי האישור ניתן ללמוד כי כבר באותו יום בו הגיעה המעטפה אל משרד התחבורה היא נפתחה ונבדקה (יש חותמת דואר נכנס לתאריך 4/12/12), ויומיים אחר כך בתאריך 6/12/12 נחתם האישור ע"י גב' ברכה דוידסקו שתוארה הוא "ראש ענף תחום ייצור סחר וייבוא" (להבא, כדאי שתוסיפו את שמה על גבי המעטפה כאשר אתם פונים אל משרד התחבורה. בסך הכל, עכשיו כאשר למדנו את שמה הפכנו כבר משפחה.......).

אתמול בתאריך 16/12/12 נחתה המעטפה בתיבת הדואר. סה"כ 13 ימים מרגע המשלוח ועד רגע קבלת האישור ואני מניח שזה היה מגיע מעט מהר יותר אלמלא היעילות של דואר ישראל ושליחיו היעילים באור-יהודה.

אז זהו, עכשיו כולנו יודעים מה צריך לעשות ואל מי לפנות כדי לקבל אישור לייבוא חלק מחו"ל במקרה הצורך.

השלב הבא, רק בשביל הספורט, אני שוקל לייבא מנוע קומפלט עבור הפאנטיק...... לחלקי חילוף כמובן (ואם אפשר אז בנפח 125 :twisted: ). מעניין אם זה עשוי להצליח.

שיהיה לכולנו יום טוב.

שלומי

פורסם
בוקר טוב לכולם,

אחרית דבר לגבי יבוא הבולמים, רק כדי לסגור קצוות בצורה מסודרת עבור כולנו.

ובכן, נהגתי בהתאם לעצתו של ליאור המפורטת שתי תגובות מעל הודעה זו. מילאתי את הטופס הנדרש, צירפתי אישור תשלום מ-paypal, צילום תעודת זהות, צילום רישיון רכב, אישור מוסך מורשה (למעשה, כל מוסך זה בסדר גמור) ומכתב נלווה קצר עם פירוט מספרי טלפון וכתובת דוא"ל (לא היה צורך אבל ליתר ביטחון).

שלחתי עם שליח אל משרד התחבורה ברחוב המלאכה 8 תל-אביב והוא אכן השאיר את המעטפה בכניסה כנדרש. זה היה בתאריך 4/12/12.

אתמול הגיע אלי האישור המיוחל. בדיוק כפי שאמר ליאור, עוד לפני שהבולמים הגיעו לישראל.

מהחותמות שעל גבי האישור ניתן ללמוד כי כבר באותו יום בו הגיעה המעטפה אל משרד התחבורה היא נפתחה ונבדקה (יש חותמת דואר נכנס לתאריך 4/12/12), ויומיים אחר כך בתאריך 6/12/12 נחתם האישור ע"י גב' ברכה דוידסקו שתוארה הוא "ראש ענף תחום ייצור סחר וייבוא" (להבא, כדאי שתוסיפו את שמה על גבי המעטפה כאשר אתם פונים אל משרד התחבורה. בסך הכל, עכשיו כאשר למדנו את שמה הפכנו כבר משפחה.......).

אתמול בתאריך 16/12/12 נחתה המעטפה בתיבת הדואר. סה"כ 13 ימים מרגע המשלוח ועד רגע קבלת האישור ואני מניח שזה היה מגיע מעט מהר יותר אלמלא היעילות של דואר ישראל ושליחיו היעילים באור-יהודה.

אז זהו, עכשיו כולנו יודעים מה צריך לעשות ואל מי לפנות כדי לקבל אישור לייבוא חלק מחו"ל במקרה הצורך.

השלב הבא, רק בשביל הספורט, אני שוקל לייבא מנוע קומפלט עבור הפאנטיק...... לחלקי חילוף כמובן (ואם אפשר אז בנפח 125 :twisted: ). מעניין אם זה עשוי להצליח.

שיהיה לכולנו יום טוב.

שלומי

ספר לנו האם בסופו של דבר דרשו ממך אישור או לא עבור שיחרור הבולמים.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם
ספר לנו האם בסופו של דבר דרשו ממך אישור או לא עבור שיחרור הבולמים.

היי אבי,

כמובן, אני אעדכן ברגע שיגיעו. הבעיה שהם עדיין לא הגיעו וחלפו כבר מעל 3 שבועות מאז הרכישה. אני מקווה שלא נעקצתי....

שלומי

פורסם

סבלנות שלומי, סבלנות.

כעת החגים בחו"ל וכולם שולחים דברים.

חוץ מזה דואר ישראל יש לו רק ציור של צבי....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

שלום לכולם,

סוף דבר, אתמול בערב הגיעה ההודעה מהדואר שממתינה חבילה עבורי.

היום בבוקר פדיתי אותה לא לפני ששילשלתי לקופת המדינה סך סמלי של 216 ש"ח עבור מכס.

לא נדרשתי להציג את אישור משרד התחבורה.

כל ההליך מתחילתו לעד סופו ארך חודש ויומיים, מרגע התשלום למוכר באיביי ועד רגע הפידיון בדואר.

המוצר נשלח מספרד. אני לא יודע למה זה ארך זמן רב כל כך אך אני מניח שזה בגלל תקופת החגים בחו"ל כפי שציין ירון.

לסיפור הרכישה המלא + תמונות עדכניות אתם מוזמנים להיכנס לשרשור הדרבי שלי. עוד מעט אעלה את הסיפור.

שלומי

• תוכן חדש...