Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע מוסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. עבור מוסו (דיזל טורבו 2001) המוסכניק שלי "הורה" לי לשים רק 5W40. האם אני יכול לעבור ל 10W40 או 15W40 או שאני לוקח איזשהו סיכון בנזק ממשי למנוע ? תודה

פורסם

ולמה לשים שמן 10 או 15 שאין להם שום יתרון (ורק חסרונות) על פני שמן 5?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא נעים להגיד, אבל- המחיר. היום אפשר למצוא את ה 15 ברבע-שליש מחיר מה- 5. ובנוסף- יש לי סטוק מהאחרים.

אשמח לתשובה על השאלה עצמה.

ולמה לשים שמן 10 או 15 שאין להם שום יתרון (ורק חסרונות) על פני שמן 5?

איתמר.

פורסם

שמנים זולים איכותם בהתאם. חסכון של כמה עשרות שקלים פשוט לא שווה את זה בבלאי הנוסף שמצטבר במנוע ובפגיעה בביצועי הרכב וצריכת הדלק.

אין שום בעייה עקרונית בשימוש בשמן 10 או 15 רק הקפד שהם יהיו בתקן המתאים אותו דורש היצרן וכדאי (מאוד) שהשמן יהיה מיצרן מוכר ולא איזה מוצר מדבקה עלום שם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...