Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(המלצה לרכב) עד 10K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב לנסיעות של כ- 20 ק"מ כל כיוון בין עירוני.

ומידי סוף שבוע נסיעות מירושלים לחיפה וחזרה.

הדרישות שלי מהרכב הן:

אמינות

חסכונית

אוטומטית

הסכום שאני מוכן לשלם עבור הרכב הוא 10K+-

בעקרון אני לא רוצה רכב שיעלה 30K כיוון שאני מחפש משהו לתווך הארוך ומחירון הרכב ירד משמעותית עם השנים,

לכן אני חושב על רכב בכיוון של 10K שהמחירון שלו לא יכול לרדת יותר מידי וגם אם הוא ירד אז לא ירידה משמעותית מה גם שבשנתונים הישנים מחירון כמעט ולא מדבר.

חשבתי על מס' כיוונים לרכב- טויוטה סטארלט, סוזוקי בלנו, פיאט פונטו (פחות מדבר) ולא עולה לי לראש עוד רכבים.

אשמח אם תוכלו להציע ולהמליץ לי מה כדאי ולמה?

תודה מראש..

פורסם
שלום,

אני מחפש רכב לנסיעות של כ- 20 ק"מ כל כיוון בין עירוני.

ומידי סוף שבוע נסיעות מירושלים לחיפה וחזרה.

הדרישות שלי מהרכב הן:

אמינות

חסכונית

אוטומטית

הסכום שאני מוכן לשלם עבור הרכב הוא 10K+-

בעקרון אני לא רוצה רכב שיעלה 30K כיוון שאני מחפש משהו לתווך הארוך ומחירון הרכב ירד משמעותית עם השנים,

לכן אני חושב על רכב בכיוון של 10K שהמחירון שלו לא יכול לרדת יותר מידי וגם אם הוא ירד אז לא ירידה משמעותית מה גם שבשנתונים הישנים מחירון כמעט ולא מדבר.

חשבתי על מס' כיוונים לרכב- טויוטה סטארלט, סוזוקי בלנו, פיאט פונטו (פחות מדבר) ולא עולה לי לראש עוד רכבים.

אשמח אם תוכלו להציע ולהמליץ לי מה כדאי ולמה?

תודה מראש..

אין לאף אחד ניסיון עם סוזוקי בלנו? שנת 98-00??

פורסם

סוזוקי בלנו היא מטחנת דלק היה כזאת לאחי שנת 2000.

לגבי פיאט פונטו לדעתי כזאת אוטומטית לא כדי להיתקרב פיאט לא מומחים לתיבות הילוכים אוטומטיות לי יש פיאט פונטו elx ידנית ואני מרוצה עד השמיים מימנה אחלה של רכב אבל עם תיבת הילוכים ידנית זאת דעתי האישית.

לגבי הטויוטה אין לי ניסיון איתה לכן תחכה שיגיב מישהו בעל ידע על הרכב הזה.

פורסם
סוזוקי בלנו היא מטחנת דלק היה כזאת לאחי שנת 2000.

לגבי פיאט פונטו לדעתי כזאת אוטומטית לא כדי להיתקרב פיאט לא מומחים לתיבות הילוכים אוטומטיות לי יש פיאט פונטו elx ידנית ואני מרוצה עד השמיים מימנה אחלה של רכב אבל עם תיבת הילוכים ידנית זאת דעתי האישית.

לגבי הטויוטה אין לי ניסיון איתה לכן תחכה שיגיב מישהו בעל ידע על הרכב הזה.

בפונטו יש תיבת הילוכים יפאנית של חברת AISIN. היפאנים שמעתי שמבינים משהו בזה.

פורסם
בפונטו יש תיבת הילוכים יפאנית של חברת AISIN. היפאנים שמעתי שמבינים משהו בזה.

יכול להיות שאתה צודק אני פשוט ככה הבנתי מכמה וכמה אנשים שהיה להם ויש להם את הרכב ואת הניסיון עם הרכב הנ״ל שהוא אוטומטי וגיבשתי לעצמי את הדעה הזאת.

פורסם

תהיה מוכן להשקיע המוווווווווון זמן בחיפושים עבור המציאה.

מה כוונתי במציאה?

רכב שהוא לא שחוק מדי עם גיר אוטומטי במצב טוב. מנסיוני, אין הרבה כאלה מתחת ל-10.

ואתה בטח רוצה שהיא תראה סביר, כלומר ללא מכות וחלודה...

פורסם

אני לא מבין את ההיגיון - אתה רוצה רכב לתווך ארוך, אבל לא מוכן להשקיע 30 אלף ש"ח בגלל ירידת ערך.

בסוף תקנה רכב ישן ועייף ב 10 אלפים, תשקיע בתיקונים, ועדיין לא בטוח שהוא יחזיק מעמד לתווך ארוך, כולל נסיעות ירושלים-חיפה.

בכל זאת, אתה יכול למצוא סביב התקציב דייהטסו שרייד \שרייד קלאסיק - רכב אמין מאוד וחסכוני, אבל לא נוח ולא בטיחותי.

וגם כאן כדאי לשלם כמה אלפים יותר על הרכב במצב שמור יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני לא מבין את ההיגיון - אתה רוצה רכב לתווך ארוך, אבל לא מוכן להשקיע 30 אלף ש"ח בגלל ירידת ערך.

בסוף תקנה רכב ישן ועייף ב 10 אלפים, תשקיע בתיקונים, ועדיין לא בטוח שהוא יחזיק מעמד לתווך ארוך, כולל נסיעות ירושלים-חיפה.

בכל זאת, אתה יכול למצוא סביב התקציב דייהטסו שרייד \שרייד קלאסיק - רכב אמין מאוד וחסכוני, אבל לא נוח ולא בטיחותי.

וגם כאן כדאי לשלם כמה אלפים יותר על הרכב במצב שמור יותר.

תנסה להיכנס לראש שלי..

אם אקנה רכב ב-30 אלף, קרוב לוודאי שגם לו יהיו טיפולים ואולי חלקים יותר יקרים.

לאחר מספר שנים ירידת הערך תהיה הרבה יותר משמעותית מירידת ערך של רכב ישן יותר?!

אני מעדיף לקנות רכב מאזור שנת ה-2000 במצב סביר-טוב בתקווה שאצטרך להוציא עליו רק טיפולים שותפים ולאחר מספר שנים שאצטרך למכור המחיר שלא לא ירד משמעותית וגם אם כן זה לא יכאב לכיס..

פורסם

מה שאתה כותב נראה טוב מאוד .. על הנייר.

בפועל, אם אתה רוצה להחזיק את הרכב שנים רבות, לנסוע עליו מרחקים גדולים ולהיות בטוח שלא תיתקע, תצטרך לתחזק את הרכב הישן, וזה יעלה יותר מאשר רכב ב 30 אלף ש"ח משנתון מתקדם, הרבה יותר.

אני כבר לא מדבר על נושא הבטיחות.

לשנים רבות אני כן מציע לך להגדיל את התקציב ולקנות רכב אמין משנתון יותר מתקדם.

יונדאי אקסנט\קיה ריו -אלה אופציות יותר זולות לשנתון מתקדם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה שאתה כותב נראה טוב מאוד .. על הנייר.

בפועל, אם אתה רוצה להחזיק את הרכב שנים רבות, לנסוע עליו מרחקים גדולים ולהיות בטוח שלא תיתקע, תצטרך לתחזק את הרכב הישן, וזה יעלה יותר מאשר רכב ב 30 אלף ש"ח משנתון מתקדם, הרבה יותר.

אני כבר לא מדבר על נושא הבטיחות.

לשנים רבות אני כן מציע לך להגדיל את התקציב ולקנות רכב אמין משנתון יותר מתקדם.

יונדאי אקסנט\קיה ריו -אלה אופציות יותר זולות לשנתון מתקדם.

מה לגבי חסכון בדלק? אני יודע מבדיקה שעשיתי שהבלנו לא רעות בחסכון דלק אך לגבי הדגמים שאתה ציינת ידוע משהו?

ואגב, על איזה שנתונים אתה מדבר?

פורסם

לי יש שרייד 2000

אמנם לא הכי נוח, לא "מזמין" מבחינת אסתטיות אך אמין מאוד

יש לי אותו כבר שנה וחצי (עלה לי 13K), נקנה מזוג מבוגרים שאנחנו מכירים, הרכב טופל במוסך מורשה קבוע כל שנה ובמצב מכני מעולה.

עשיתי לו לא מזמן טיימינג + משאבת מים + טיפול גדול - שמן מנוע, שמן גיר, מי קירור, פילטרים, פלאגים.

למעט החלפת מנורה, וישרים ו-2 גלגלים לא נכנסתי איתו למוסך אפילו פעם אחת, אף פעם לא נתקע ואף פעם לא אכזב.

פעם אחת הייתה בעיה של מנוע וישר אחורי (ששרף פיוזים), פירקתי את המנוע והחלפתי לו את הגריז שהתקשה עם השנים), והכל עובד.

ממליץ מאוד - רכב שגם קל לתחזק אותו עצמאית.

כל הטיפולים שעשיתי לו (ומה שאני עוד מתכנן לעשות לו) זה רק עקב בלאי טבעי שתצטרך לעשות גם בכל רכב אחר.

אם אתה קונה רכב בסכום זה, לאחר כמה שנים כבר לא ישתלם לך למכור אותו, זה רכב שכדאי להחזיק אותו עד שימות לגמרי.

מה שכן - חשוב לקנות רכב שאתה יודע מי האבא והאמא שלו, ואיך תחזקו אותו (היסטורית טיפולים).

פורסם
לי יש שרייד 2000

אמנם לא הכי נוח, לא "מזמין" מבחינת אסתטיות אך אמין מאוד

יש לי אותו כבר שנה וחצי (עלה לי 13K), נקנה מזוג מבוגרים שאנחנו מכירים, הרכב טופל במוסך מורשה קבוע כל שנה ובמצב מכני מעולה.

עשיתי לו לא מזמן טיימינג + משאבת מים + טיפול גדול - שמן מנוע, שמן גיר, מי קירור, פילטרים, פלאגים.

למעט החלפת מנורה, וישרים ו-2 גלגלים לא נכנסתי איתו למוסך אפילו פעם אחת, אף פעם לא נתקע ואף פעם לא אכזב.

פעם אחת הייתה בעיה של מנוע וישר אחורי (ששרף פיוזים), פירקתי את המנוע והחלפתי לו את הגריז שהתקשה עם השנים), והכל עובד.

ממליץ מאוד - רכב שגם קל לתחזק אותו עצמאית.

כל הטיפולים שעשיתי לו (ומה שאני עוד מתכנן לעשות לו) זה רק עקב בלאי טבעי שתצטרך לעשות גם בכל רכב אחר.

אם אתה קונה רכב בסכום זה, לאחר כמה שנים כבר לא ישתלם לך למכור אותו, זה רכב שכדאי להחזיק אותו עד שימות לגמרי.

מה שכן - חשוב לקנות רכב שאתה יודע מי האבא והאמא שלו, ואיך תחזקו אותו (היסטורית טיפולים).

תודה רבה חבר..

כמה בערך עלו לך הטיפולים בו שציינת?

בנוסף, מה תצרוכת דלק? ידני או אוטומט?

פורסם

ידני, היה עד עכשיו רכב שני בבית ולכן עשיתי איתו בעיקר נסיעות קצרות שעיקרן בתוך העיר והצריכה הייתה בסביבות 1:10-1:11

תדלוק אחרון (בנסיעה משולבת יותר) היה 1:13 והתדלוק הקרוב נראה שיהיה אפילו יותר חסכוני (הערכה שלי אבל יכול להיות שאני טועה).

צורת הנהיגה היא דיי חשובה בצריכת דלק, כל חיי הבוגרים נהגתי על רכבי ליסינג 1.6-1.8 והייתי "חוגג", כשהגעתי לרכב שלי במיוחד כשהייתי נוסע עליו פעם ב.. אז הייתי קצת אגריסיבי, עכשיו שהנסיעות שלי קצת יותר ארוכות (ועכשיו גם אשתי נוהגת עליו) אז אני משתדל להאיץ בצורה מתונה ולא לחרוג מעל 3000 סלד, זה מוכיח את עצמו בצריכה.

טיפולים :טימינג ומותחן, מחזירי שמן, משאבת מים, שמנים, מי קירור, פילטרים, פלאגים - בערך 700 שקל, עבודה (נעשתה בעזרת חבר פורום ולא במוסך) 600.

צמיגים - זוג 500 שח

וישרים - קניתי עכשיו זוג ב 20 שקל מהקופונים, גם ככה אחרי החורף הם מתחילים לחרוק.

גריז למנוע וישר אחורי - 40 שקל (עבודה עצמית).

נדמה לי שזה הכל, יש לי עוד כמה דברים עתידיים לעשות (שוב - דברים של בלאי טבעי) אבל בנתיים אני דוחה אותם כי הם לא קריטיים.

בהצלחה.

• תוכן חדש...