Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני מתכוונת לרכוש פורד פוקוס 2009, 60 ק"מ באחת מחברות הליסינג. הרכב הוצג בפניי עם בדיקת קומפיוטסט שעבר לפני כחצי שנה והוא תקין למעט שלושת הסעיפים הבאים (בדיוק כמו שכתוב בטופס):

1.סרן קידמי ומערכת היגוי- מערכת היגוי: מנוע/ משאבת הגה פגום, נזילת שמן

2. שלדת מרכב- תקוני מרכב משמעות נמוכה, סימני פגיעה דופן שמאלי, הוחלפו חלקי מרכב, כנף קדמית שמאלית הוחלפה, תקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/שריטות צבע+פגמים, נזק לפגושים

3. מערכת בלמים ללא פרוק גלגלים: בלמים קדמיים: לתקן רפידות

השאלה שלי היא מה המשמעות של סעיף 1 ו- 3? בסעיף 1, נזילת שמן ממערכת ההיגוי- ממה זה יכול לקרות ואיך מטפלים בזה? מה העלות המשוערת של זה? והאם זה משהו שאני יכולה לחייב את החברה שמוכרת לי את הרכב לתקן את זה טרם המסירה?

ולגבי סעיף 3, בלמים קדמיים לתקן רפידות - האם זה נורא? הגיוני לרכב הזה?

בגדול, כפי שבטח מבינים מהשאלות שלי, אין לי ניסיון עם רכבים כלל, זהו הרכב הראשון ואני רוצה להיות בטוחה שאני עושה עסקה טובה.

אשמח לתשובה מהירה, אני אמורה ביום א' הקרוב להשלים את תהליך הקנייה (ניתנה מקדמה זעירה על העסקה)

תודה מראש,

רויטל

פורסם

קודם כל - לקחת לבדיקה מטעמך ובמקום שאת (ורק את) בוחרת, ולא לסמיך על בדיקה "מוזמנת".

לעניין הרג'קטים: נזילת שמן ממערכת ההגה - יש להחליף / לשפץ משאבת הגה כח. אם קיים - לתקן במיידי.

גם רפידות בלימה - במידה ומשופשפות מאוד / גמורות - יש להחליף ללא דיחוי (אילו מערכות קריטיות).

קחי את הרכב לבדיקה משלך. אני מאמין שיתווספו עוד קצת ליקויים. אם הם אינם קריטיים - ניתן להתקדם (לבקש מהחברה לפני הבדיקה, שאם את רוכשת - שיתקנו מה שצריך תיקון).

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה על התשובה המהירה :) !

אני בהחלט מתכוונת לקחת למכון שאני אבחר.

אבל האם שני הליקויים האלו בעייתים ברמה של להתרחק מהאוטו או שלאחר תיקון\החלפה זאת תחשב קנייה טובה?

והחברה צריכה לתקן לי את זה, נכון? להתעקש?

שוב תודה,

רויטל

פורסם

יש ים של פוקוסים למכירה בחברות הליסינג .

חפשי אחת בלי הבעיות הללו ודבר חשוב - אל תשלמי להם אגורה מראש .

בדרך כלל הם מבקשים מקדמה של כמה אלפים ואם את מתחרטת הם לא מחזירים את הסכום ששלמת .

לא תהיה לך בעיה למצוא אחת נקייה .

סוף השנה מתקרב וזה הזמן שלך ללחוץ עליהם ולהוריד את המחיר .

פורסם

איילצבי במידה והרכב ייבדק במכון נוסף ואלו הבעיות היחידות שיש ברכב, מדובר בקנייה כדאית אם מחשיבים את הליקויים במחיר המכירה.

הרכבים הללו לא נמכרים במחירון, החלפת רפידות קדמיות נובעת מבלאי סביר של רכב שנסע 60K ק''מ, יש כאלה שמחליפים כל 100K ויש גם פחות תלוי באופי הנסיעה, לא מדובר בסיפור יקר סדרי גודל של 500 ש''ח.

נזילה ממשאבת הגה, לא ממש הגיונית ברכב כה חדש, אך לא מדובר במשהו קטסטרופלי, שיפוץ משאבה יכול להגיע לסכום של כ-1000 ש''ח, או לרכוש אחת מפירוק, לא חסר חלקים לרכבים הללו בשוק המשומשות.

דבר נוסף במידה ואת רוכשת את הרכב במקום מסודר, הם מציעים גם "השבחה" בעצם תיקון של הליקויים הקיימים ומתן אחריות-בדקי זאת.

בשורה התחתונה לא להתפשר על בדיקה נוספת ה-500 שקלים הללו יתנו לך לישון טוב בלילה, ללכת למכון בדיקת ש-את! בחרת ולא בחרו בשבילך, וכמובן לתקן את הליקויים הללו במיידי מכיוון שמדובר ב-2 מערכות בטיחותיות.

פורסם

רפידות תחליפי כמה מאות שקלים בודדות.

משאבת הגה במידה ונוזלת מחיליפים.2 בעיות שוליות ופתירות .

מה שחשוב שילדה נקייה ומצב מנוע תקין!!

בהצלחה

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
, סימני פגיעה דופן שמאלי,

אני מאוד לא אוהב את הרישום הזה, וממליץ לבדוק זאת לעומק. אמנם לא רשום ויתכן שגם אין נזק לשילדה או לקצה השילדה, ואולם אם הדופן היא פנימית בתא המנוע, לא הייתי נוגע באוטו הזה, אלא במחיר נמוך משמעותית.

יש לקחת כפי שכתבו לך למכון בדיקה משלך, רצוי מאוד רחוק מסניף חב' הליסינג, ומבלי לומר להם מראש לאיזה מכון את לוקחת, אלא את הכיוון הגיאוגרפי בלבד.

מומלץ משם, או אולי לפני, לגשת למוסך מורשה, ולפחח, לבדוק מה הם רואים ברכב, להזכיר, זהו לא תחליף לבדיקה, ואין הם נותנים אחריות, אבל הם מכירים את הרכב ואת העבודה טוב מכולם.

בהצלחה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...