Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני לא עושה דברים כאלו (אולי בחגיגות העצמאות) אבל יש לי שאלה מאוד חשובה שעדיין אין לי תשובה מלאה עליו.

כשזורקים תחת פניה חדה, מלבד זה שהוא שוחק את הגלגלים (האם זה ממש הורג אותם?) האם זה הורס גם דברים אחרים?

הדבר הזה נורא אבל נורא חשוב לי, אז אני מבקש ממכם מנהלים לא לנעול את האשכול הזה

פורסם

כן, אם האוטו שלך לא מחוזק ולא מיועד לדברים כאלה זה יכול לדפוק לך הרבה בדרים, דוגמת ציריות, תפוחים ודברים אחרים שקשורים לגלגלים ואני לא אתחיל לפרט אותם.

בזמן שעבדתי במוסך ראיתי מקרה אחד של אוטו של נהג חדש שעשה יותר מידי "זריקות תחת" על האלנטרה 1.6 שלו.....

פורסם
כן, אם האוטו שלך לא מחוזק ולא מיועד לדברים כאלה זה יכול לדפוק לך הרבה בדרים, דוגמת ציריות, תפוחים ודברים אחרים שקשורים לגלגלים ואני לא אתחיל לפרט אותם.

בזמן שעבדתי במוסך ראיתי מקרה אחד של אוטו של נהג חדש שעשה יותר מידי "זריקות תחת" על האלנטרה 1.6 שלו.....

אם אתה לא יודע, למה אתה כותב?

מה הקשר לציריות ותפוחים? (בהנעה קדמית לפחות). אם מדובר על זריקות תחת באמצעות בלם יד - זה יכול לגרום לשחיקה מואצת במכלולי הבלימה מאחור ובמנגנון בלם היד, בנוסף לפגיעה בצמיגים. בכל מקרה בכל נהיגה "חזקה" יש שחיקה מואצת של מכלולים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם אתה לא יודע, למה אתה כותב?

מה הקשר לציריות ותפוחים? (בהנעה קדמית לפחות). אם מדובר על זריקות תחת באמצעות בלם יד - זה יכול לגרום לשחיקה מואצת במכלולי הבלימה מאחור ובמנגנון בלם היד, בנוסף לפגיעה בצמיגים. בכל מקרה בכל נהיגה "חזקה" יש שחיקה מואצת של מכלולים.

רוני

אז אתה רוצה להגיד לי שבזמן זריקת תחת, כשהגלגל נסחף נגד כיוון התנועה שלו, עם כל הלחץ המופעל על כל המכלול של הגלגלים נגד כיוון התנועה שלו, הדבר היחיד שיקרה זה שחיקת צמיגים(ואני לא מדבר על זריקה פה זריקה שם, אני מדבר על זריקות רבות ותכופות)?

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, אני ניתקלתי במקרה כזה, ותאמין לי הנזק אצלו היה הרבה יותר גרוע משחיקה של צמיגים....

ובמקום ישר להתקיף ולהגיד שאני לא יודע וכותב סתם, אתה יכול גם לדבר בצורה יותר נחמדה ולשאול למה ניראה לי שדווקא זה יקרה וכד'.

ואני פונה אלייך עם כל הכבוד שמגיע לך בתור בן אדם והמנהל של הפורום.

פורסם
אז אתה רוצה להגיד לי שבזמן זריקת תחת, כשהגלגל נסחף נגד כיוון התנועה שלו, עם כל הלחץ המופעל על כל המכלול של הגלגלים נגד כיוון התנועה שלו, הדבר היחיד שיקרה זה שחיקת צמיגים(ואני לא מדבר על זריקה פה זריקה שם, אני מדבר על זריקות רבות ותכופות)?

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, אני ניתקלתי במקרה כזה, ותאמין לי הנזק אצלו היה הרבה יותר גרוע משחיקה של צמיגים....

ובמקום ישר להתקיף ולהגיד שאני לא יודע וכותב סתם, אתה יכול גם לדבר בצורה יותר נחמדה ולשאול למה ניראה לי שדווקא זה יקרה וכד'.

אני דיברתי על נזק מצטבר. כמובן שיכול לקרות שמישהו יבצע היגוי יתר חריף, יפגע במשהו וישבור משהו בסרן האחורי. אפשר גם שיתעקם משהו בחיבורים של הגלגלים, הכל יכול לקרות. תבדיל בין פגיעה מיידית ושחיקה מואצת.

בנוגע למשפט האחרון שלך - הפנמתי :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני דיברתי על נזק מצטבר. כמובן שיכול לקרות שמישהו יבצע היגוי יתר חריף, יפגע במשהו וישבור משהו בסרן האחורי. אפשר גם שיתעקם משהו בחיבורים של הגלגלים, הכל יכול לקרות. תבדיל בין פגיעה מיידית ושחיקה מואצת.

בנוגע למשפט האחרון שלך - הפנמתי :wink:

רוני

על זה בדיוק דיברתי, לא דיברתי על פגיעה במשהו, דיברתי בדיוק על נזק מצטבר, אחרי זריקות תכופות ורבות של התחת, זה כמעט ודאי שתהיה פגיעה בסרן האחורי או/ו בציריות או/ו בתפוחים, כי מופעל עלהם לחץ שהם לא בנויים בשבילו ואלה ישברו כמעט בודאות.

הדוגמה שהבאתי הבחור הגיע על גרר אחרי עוד זריקת תחת, והתלונן שהוא שמע קול של שבירה ואחרי זה האוטו קפץ כולו ובקושי זז, כשהרמנו את האוטו ראינו שהתפוח שלו שבור לגמרי והציריה כבר התחילה להתעקם......(ולפי הצמיגים שלו אפשר היה לראות שאין הרבה פניות שהוא לוקח בלי זריקת תחת :-) )

והוא יצא ממש לא בזול מכל העסק.

בקשר למשפט האחרון שלי, אמרתי את זה כי אחרי הכל כולנו פה כדי לעזור זה לזה ולגלות דברים חדשים, אני מאמין שאף אחד פה לא כותב סתם כדי להגדיל את מספר ההודעות שלו או דווקא( יכול להיות שיש בודדים לא יודע) כי כולם פה אנשים בוגרים.

ולפעמים קורה שאנשים טועים(לא במקרה שלי :wink: ), ללא שום כוונה רעה, אז כדי שכולם יצאו בהרגשה טובה עדיף להסביר להם שהם טעו וזה לא נכון כי...

שלא תבין אותי לא נכון, אין לי פה בעיה אם אף אחד, לדעתי אתם המנהלים עושים פה אחלה עבודה...:-D

פורסם

נזקים עיקריים:

1. צמיגים

2. קצת ציריות/משולשים (אחורית, כפולה).

3. נאבות (מייסבים ושאר מרעין בישין)

4. במקרה של סרן אחורי בסגנון של PSA (או טנדרים קרביים), תושבות סרן.

5. סובארו DL? עזוב, שום דבר לא מתקלקל בה. לא משנה מה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

למקרה עם האלנטרה שדיברת עליו...

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

הדוגמה שהבאתי הבחור הגיע על גרר אחרי עוד זריקת תחת, והתלונן שהוא שמע קול של שבירה ואחרי זה האוטו קפץ כולו ובקושי זז, כשהרמנו את האוטו ראינו שהתפוח שלו שבור לגמרי(אבל ממש לגמרי), והציריה כבר התחילה להתעקם והתחילו להופיע סדקים קטנים...(ולפי הצמיגים שלו אפשר היה לראות שאין הרבה פניות שהוא לוקח בלי זריקת תחת :-) ), יש לבחור מזל שהתפוח נשבר והוא היה חייב לההכניס את האוטו למוסך, כי אחרת זה היה יכול להיות הרבה יותר גרוע..... ואני לא מדבר על הנזק לגלגלים.....

והוא יצא ממש לא בזול מכל העסק.

פורסם

לא רציתי לפתוח ת'רד בנושא אבל אם כבר הועלה נושא זריקות התחת (וגם הוזכרה זריקת תחת עם שימוש בהנדברקס) אז יש לי שאלה:

אני מנסה לעיתים רחוקות (ואל תסקלו אותי... , אני עושה את זה במגרשים נטושים) להרים הנדברקס באמצע סיבוב (מהירות של בערך 40 קמ"ש) ולא קורה כלום. לא תחת ולא נעליים. כל מה שקורה זה שהרכב מאט (כאילו שהשתמשתי בבלימה רגועה עם הדוושה).

יכול להיות שהכבל מההנדברקס לבלמים לא מספיק מתוח?

יכול להיות שהבלמים האחוריים (ד"א - בלמי תוף) לא חזקים מספיק?

(שכחתי לציין שהרכב עליו מדובר הוא הונדה סיויק DX שנת 95)

אשמח לשמוע תשובה.

בתודה מראש , עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם
לא רציתי לפתוח ת'רד בנושא אבל אם כבר הועלה נושא זריקות התחת (וגם הוזכרה זריקת תחת עם שימוש בהנדברקס) אז יש לי שאלה:

אני מנסה לעיתים רחוקות (ואל תסקלו אותי... , אני עושה את זה במגרשים נטושים) להרים הנדברקס באמצע סיבוב (מהירות של בערך 40 קמ"ש) ולא קורה כלום. לא תחת ולא נעליים. כל מה שקורה זה שהרכב מאט (כאילו שהשתמשתי בבלימה רגועה עם הדוושה).

יכול להיות שהכבל מההנדברקס לבלמים לא מספיק מתוח?

יכול להיות שהבלמים האחוריים (ד"א - בלמי תוף) לא חזקים מספיק?

(שכחתי לציין שהרכב עליו מדובר הוא הונדה סיויק DX שנת 95)

אשמח לשמוע תשובה.

בתודה מראש , עמרי

בהחלט יכול להיות שהכבל handbrake שלך כבר ראה ימים טובים יותר, עושה רושם שאין מספיק לחץ על הבלמים האחוריים, לגבי התוף: תוף זה אכן לא משהו אבל כבר יצא לי לנעול גלגלים אחוריים גם עם בלמי תוף אחוריים.

פורסם

חח

גם אני מעביר לפעמים תזמן בזריקות באיזה מגרש נטוש.. :)

בלי בלמים.. האוטו פשוט זורק בשלב כלשהו...

אני לא יודע אם זה התלהבות של התחלה

אבל אני בהחלט נהנה..... :roll:

עוד לא מצאתי מקום ממש רחב שנותן יד חופשית בעיניין..

אבל זה מגרש חנייה חביב - מבודד..

מידי פעם עוברות ניידות בגלל שזה גם מקום פטוצנציאלי לעסקי סמים וכאלה..

ואפילו עצרה אותי שם ניידת ל"בדיקה שיגרתית" (אעלק..הפכו לי את הכל האוטו...)

הפחידה אותי קצת כי היא הגיע קצת אחרי שיצאתי מהזריקה האחרונה..

הם בטוח שמעו אבל לא ראו...

הלווי והייתי מכיר מקום בטוח לגמרי.. (מבחינת החוק..) (המקום הנל תמיד ריק!)

hope for the best, expect the worse.

פורסם

כמו שכתבתי בהודעות הקודמות...אם תמשיך ככה לזרוק בלי הפסקה את האוטו, האוטו יזרוק בחזרה עלייך, תקרא בהודעות הקודמות מה יכול לקרות, וגם אם פעם הבאה שוטרים יראו אותך עושה את זה אתה יכול לאכול אותה....

• תוכן חדש...