Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיסים על רכבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

תמיד רציתי לדעת איזה מיסים וכמה אחוז מיסים לוקחים על הרכבים בישראל.

כי אני הבנתי שהרכבים בישראל נורא יקרים לעומת רוב המדינות בעולם.

מס אחד אני יודע שזה 17% מע"מ מה הם השאר? וכמה אחוז כל אחד מהם?

תודה.

פורסם

מע"ם+מכס+מס רכב(כלול בתוך מס מותרות).

המס על הרכב הוא מס היסטורי שהטילו כשמכונית הייתה מוצר שרק העשירים יכלו להרשות אותו לעצמם ומאז פשוט לא הורידו אותו.

בנוסף למע"ם שמשולם על רוב מוצרי הצריכה והמכס שמשולם על מוצרים שנכנסים מחו"ל.

מס על הרכב הוא בסביבות ה100%-יש הקלות של מיסוי ירוק וההפך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

נו בטח שלא יורידו, למה להוריד?

"אנחנו לא מרוויחים כסף, אין כסף בקופת המדינה"

רק בגלל זה קורה מה שקורה בארץ, בגלל אנשים פשוט מתים לגור במדינה שבה אין כל כך הרבה מיסים.

טוב תודה.

פורסם
נו בטח שלא יורידו, למה להוריד?

"אנחנו לא מרוויחים כסף, אין כסף בקופת המדינה"

רק בגלל זה קורה מה שקורה בארץ, בגלל אנשים פשוט מתים לגור במדינה שבה אין כל כך הרבה מיסים.

טוב תודה.

לא ירדתי לסוף דעתך,מה התכוונת באמור לעיל?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
שלום,

תמיד רציתי לדעת איזה מיסים וכמה אחוז מיסים לוקחים על הרכבים בישראל.

כי אני הבנתי שהרכבים בישראל נורא יקרים לעומת רוב המדינות בעולם.

מס אחד אני יודע שזה 17% מע"מ מה הם השאר? וכמה אחוז כל אחד מהם?

תודה.

מאז רפורמת המס הירוק ב-2009, המס על מכוניות עומד על 83%. על זה מוסיפים 17% מע"מ ועל רכבים ממדינות איתם אין הסכמי אזור סחר חופשי, כגון יפן, ישנה תוספת של 7% מכס. מהסך הכל (אם אני לא טועה), מבצעים הפחתה לפי מדרגות המס הירוק, בין 0-15,000 שקל. צריך כמובן לזכור שמכיוון שבישראל זיכוי המס הירוק עובר ישירות דרך היבואן ולא כהטבה ישירה לצרכן הפרטי, כך שלמעשה אתה לא באמת יודע כמה מתוך זיכוי המס הירוק מגולם במחיר הסופי של הרכב (עוד משהו עקום במדינה ובבדיחה שנקראת שוק חופשי).

על רכב חשמלי, המס כיום עומד על 8% ועל רכב היברידי המס כיום עומד על 30%.

פורסם
מע"ם+מכס+מס רכב(כלול בתוך מס מותרות).

המס על הרכב הוא מס היסטורי שהטילו כשמכונית הייתה מוצר שרק העשירים יכלו להרשות אותו לעצמם ומאז פשוט לא הורידו אותו.

בנוסף למע"ם שמשולם על רוב מוצרי הצריכה והמכס שמשולם על מוצרים שנכנסים מחו"ל.

מס על הרכב הוא בסביבות ה100%-יש הקלות של מיסוי ירוק וההפך.

100%? אשמח לקבל סימוכין לכך.

כנ״ל לגבי הבחור שהגיב מעליי, ע״פי חישובך מס על מאזדה שמיוצרת ביפן הוא 107%.

אשמח לקבל סימוכין לכך.

פורסם

אתה רוצה סימוכין?תכתוב באינטרנט ותקבל אותם(בשביל מה פתחת שרשור בכלל?) אנחנו לא זורקים מספרים סתם.

ויודעים מה כותבים ולצערי זה נכון(מיסוי מטורף!)

פורסם

לא אני פתחתי את השרשור.

לא טענתי שאתם זורקים מספרים באוויר.

מקובל שמי שמעלה טענה מוכיח אותה, לכן ביקשתי סימוכין.

האינטרנט מלא במספרים שונים. למשל כתבה בכלכליסט שבה היה רשום שהמדרגה העליונה של המס היא 72% כולל כל המסים.

פורסם
...לכן ביקשתי סימוכין.

...למשל כתבה בכלכליסט שבה היה רשום שהמדרגה העליונה של המס היא 72% כולל כל המסים.

נאה דורש - נאה מקיים.

נא צרף סימוכין לתגובתך !

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

1. כתבה מ-YNET ולא מכלכליסט (אפשרי שזכרוני הטעה אותי):

"...בנוסף, המיסוי על כלי רכב בעלי הנעת כלאיים - המשלבים מנוע חשמלי ומנוע בנזין - יושווה ב-2015 לזה של כלי רכב רגילים (שיעמוד מ-2010 על 72%)."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3492338,00.html

פסקה שלישית

ממשיך לחפש את הכתבה מכלכליסט

2.

http://www.shomershabes.com/service/heb.asp?logoImg=11111&es=&eh=&eh2=166&nh=0&nh2=1&p=%E9%F9%F8%E0%EC&cid=730

כרגע לא ניתן לגשת לכתבה, אלא רק בצאת החג, אבל רשום שם כך:

"...ב- 1.12.05 הופחת שיעור מס הקניה על רכב פרטי ל- 89% ועל רכב מסחרי ל- 73%. זהו הצעד הראשון בתכנית שיעדה להפחית את מס הקניה על רכב פרטי ל- 72%"

3.

"...התשובה של רשות המסים: "היום, במקום שיעור מס אחיד של 72% על כל כלי הרכב, "

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000611433

פסקה שלישית מהסוף

4.

"...משרד האוצר החל להפחית באופן מדורג על פני 5 שנים את מס הקניה על כלי רכב החל מדצמבר 2005 (הקטנת מס הקניה לשיעור של 89% בעבור רכב פרטי ו- 73% בעבור רכב מסחרי והפחתתו המדורגת עד ל- 72% בינואר 2010 וינואר 2007, בהתאמה)."

פסקה חמישית מהסוף

בית ההשקעות מעלות -

http://82.80.247.35/$sitepreview/maalot.co.il/content.asp?pageId=213

ממשיך לחפש את הכתבה מכלכלסיט

אני לא טוען שזה המיסוי לכל הרכבים, משום שיש מאפיינים שונים כגון רכב חשמלי והיברידי, אני טוען שזה מה שאני יודע ולא שמעתי שהמיסוי הוא 100%.

נאה דרש נאה קיים.

פורסם

הסתכלתי בשתי כתבות שצרפת - בשתייהן מדובר על מס קניה בלבד.

המיסים על מכונית מורכבים ממס-קניה, מכס, מע"מ.

שיעור המיסים הכולל מגיע עד ל-128 אחוז.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...