Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין להסב את הרכב שלי (שברולט ספארק 2011, 1.2 ידני) לשימוש בגז.

ממוצע ליטר/ק"מ שהרכב עושה היום הוא 1 ל - 15.

הרכב עושה בסביבות 15,000 ק"מ בשנה.

אני מעריך שאשאר עם הרכב כשנתיים נוספות (מהיום) לפחות. אולי אף יותר.

קיבלתי מספר הצעות מחיר למערכת של לנדי רנזו כולל משמנת ומערכת גז ממוחשבת.

אלו כל הפרטים שיש לי. אשמח לשמוע את דעתכם על ההסבה בפועל תוך התמקדות בהסבת שברולט ספארק (לא מצאתי כאלו שעשו זאת), והאם יש נקודות נוספות שעלי לקחת בחשבון לפני שאפעל.

תודה מראש,

פורסם

אני משער שאף אחד עוד לא ענה לך כי הם פשוט המומים מהרעיון.

תראה, הסבת רכב לגז היא הגיונית ואולי אפילו מומלצת כשמדובר במפלצות זוללות דלק כמו הטנדרים האמריקאים (למשל). הספארק לחלוטין לא עונה על הדרישה הזו- הוא כבר חסכוני מאד, בייחוד הידני, ולא ברור לי איך קיבלת הצעת מחיר כי אני לא רואה איפה ימקמו את המיכל ברכב כל כך קטן. בנוסף, הקילומטרז' השנתי שציינת לא מצדיק הסבה כזו.

עצתי לך, שתשכח מכל העניין. שמור על כספך למטרות טובות יותר.

פורסם

הי יוחאי,

תודה על התגובה.

קיבלתי הצעה מכמה מקומות לגבי ההתקנה. כשהתעקשתי לברר היכן ישימו את המיכל, אחד אמר שמאחור ניתן לשים מיכל של 67 ליטר נטו. המשמעות היא שאין בגאז', אבל מצד שני מעולם לא שמתי בו משהו. אז זה לא מפריע.

מיקום שונה של המיכל הוא במקום הגלגל ספייר, לטענת המתקינים, מדובר ב - 40 ליטר נטו.

בחישוב יבש ולאור כל המשתנים שציינתי, ההשקעה מחזירה עצמה לאחר שנה וחצי ומנקודה זו מדובר ברווח נקי.

האם עדיין לא כדאי לשקול את האפשרות?

פורסם

עד כמה שאני זוכר היה רכב מבית UMI שהמתקינים של הגפ"מ אמרו לו שהמערכת מתאימה לו לרכב, ולאחר זמן מה הרכב התחיל לעשות לו בעיות.

אותן בעיות לא יכלו להיות מכוסות על ידי האחריות של UMI כי בזמן שאתה מתקין כזו מערכת אתה פשוט גורם לאחריות שלך לפוג.

הייתי ממליץ לך מעבר לסקר שוק, פשוט לבדוק את הנושא הזה באינטרנט על מנת לא להתאכזב.

שים לב שרכב עם גפ"מ אינו יכול להיכנס לחניונים תת קרקעיים.

כמו שאמר קודמי, הרכב שלך גם ככה חסכוני, אין טעם לבצע זאת.

Polo 2012

פורסם

למה אין טעם? זה שהרכב שלו חסכוני זה לא אומר שאין הוצאות על דלק. ונכון להיום עם התקנת מערכת גז, הוא יכול לחסוך עוד 4 אלף שקל בשנה.

מה שכן, זה קצת מוזר להתקין מערכת גז שתשתלם לאחר שנה וחצי, כשאתה מתכוון ממילא להשאר עם הרכב בסביבות השנתיים מהיום.

פורסם

ציינתי שאני מתכוון להישאר עם הרכב מינימום שנתיים, ייתכן שיותר.

הכוונה היתה שלא אמכור את הרכב לפני הזמן שציינתי.

עשיתי חיפוש ברשת וגם כאן אחר הסבות של ספארק. לצערי לא מצאתי. לא סיפורים לחיוב ולא לשלילה.

פורסם

כבר עשו את זה,אבל אני לא ממליץ,הרכב מספיק חסכוני.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

• תוכן חדש...