Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן,

אם לצורך העניין מלאתי 23 ליטר (חצי טנק) ואני צריך למלא שוב, אך ממלא את אותה הכמות,

אני יכול לחשב את מס הקילומטרים שהרכב גמע מהתדלוק הראשון עד הנוכחי (חלקי 23 ליטרים)?..

או שמא חובה למלא טנק מלא?

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם

לא אתה לא יכול לעשות חישוב כזה כי מה זה נותן שמילאת 23 ליטר? אתה יודע כמה בפועל מילאת על הק"מ שנסעת? אין לך יכולת לדעת כי אין לך נקודת רפרנס של סוף המיכל. רק בתדלוק פול אתה יכול לדעת שאם המשאבה קופצת אז זו אותה נקודה שאליה שאתה חוזר בכל תדלוק (כמובן עדיף שהתדלוק ייעשה באותה תחנה ואם אפשר אז באותה משאבה ככה זה יותר מדויק אבל לא קריטי).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא אתה לא יכול לעשות חישוב כזה כי מה זה נותן שמילאת 23 ליטר? אתה יודע כמה בפועל מילאת על הק"מ שנסעת? אין לך יכולת לדעת כי אין לך נקודת רפרנס של סוף המיכל. רק בתדלוק פול אתה יכול לדעת שאם המשאבה קופצת אז זו אותה נקודה שאליה שאתה חוזר בכל תדלוק (כמובן עדיף שהתדלוק ייעשה באותה תחנה ואם אפשר אז באותה משאבה ככה זה יותר מדויק אבל לא קריטי).

תודה רבה על התשובה,

אני מנסה להבין, אם תדלקתי מיכל מלא (45 ליטר) ונסעתי x קילומטר, למה אני פשוט לא יכול לעשות את החישוב עד לנקודה בו אני צריך לתדלק שוב?.. למה אני צריך לחזור על התהליך ואז לחשב ולא בתדלוק אחד?

פורסם

לא צריך להגזים "באותה משאבה".

אם הוא יעשה פול עד הסוף עד שהדלק ממש יתחיל להישפך לו אז זה לא משנה באיזה משאבה הוא ישתמש.

מה שכן כדאי שיעשה את זה באותה תחנה למרות שיכול להיות שבשבוע מסוים הדלק בתחנה עשוי להיות "פחות" טוב מאשר בשבוע אחר.

פורסם

אותה משאבה- זה לא רציני אבל שימו לב הנפח משתנה ביחס לטמפ... כלומר מילוי מיכל בתל אביב בצהרי היום

והשלמת המיכל בירושליים למחרת בבוקר עלול לגרום מספר אחוזי סטייה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בשביל שהתוצאה תהיה פחות או יותר מדויקת, מתי עלי לתדלק טנק מלא שוב? לחכות למנורה שתדלק או על פי מד הדלק שהוא מגיע פחות או יותר מעט לפני הסוף?

אני לא מבין למה אני צריך למלא שוב אם אני יודע בוודאות שהכמות שתכנס למיכל היא שוב! 45 ליטאר (טנק מלא), אז מה ההבדל?

פורסם

אתה בהחלט יכול לחשב ללא מילוי מיכל מלא.

אופציה אחת היא למדוד לאורך הרבה זמן - לאפס מד מרחק ולרשום בצד את כמות הליטרים לאורך זמן ולקחת כרפרנס התחלה/סוף מדידה את אחת השנתות של מד הדלק, למשל האמצע. זה פחות מדוייק אבל כיוון שמדובר במדידה לאורך זמן הטעות מתקזזת ונהיית זניחה.

אופציה שניה - לקחת כרפרנס את הנורה שנדלקת קצת לפני שנגמר המיכל. כך אני מדודד וזה עובד לא רע (אני לא יכול למלא טנק מלא תקלה טכנית שלא בא לי לפתור בינתיים).

והכי טוב - שילוב של שתי האופציות - לפי הנורה ולאורך זמן.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

ממליץ לקרוא את המאמר כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=439199

יש שם הסבר על אופן מדידת צריכת דלק.

אפשר גם לעשות חיפוש באתר, הנושא הזה הוסבר עשרות אם לא מאות פעמים ואין צורך לעלות את זה שוב.

בעיקרון, רק תדלוק מיכל מלא, איפוס מד מרחק, נסיעה עד שבמיכל נשאר כ 1/4 כמות (או פחות, לא ממש משנה), תדלוק מיכל מלא שוב וחלוקת מספר הקילומטרים שעברת במספר הליטרים שנכנסו יתן תוצאה מדוייקת פחות או יותר. רצוי לחזור על המדידה כמה פעמים ולעשות ממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...