Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בזמן כיבוי הרכב אחרי נסיעה הטמפ' יכולה לעלות אפילו יותר מבזמן שהמנוע פועל.

נכון, וזה באמת מה שקורה, לפחות ברדיאטור. החום עולה ואיתו הלחץ במערכת הקירור. בעת דימום המנוע גם משאבת המים מפסיקה לעבוד וכך מצטבר חום ולחץ במערכת הקירור על אף שלכאורה דוממנו את המנוע והפסקנו את מקור החום.

באופן אישי אני משתדל להמתין לפני דימום המנוע עד שהמאווררים יסיימו את פעולתם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם תעשה חיפוש תמצא תשובה מופרטת.

בינתיים אני לא מוצא.

אם אתה יכול לעזור לי באיזה רמז (שם משתמש, מילות מפתח) או הכוונה - אני אהיה אסיר תודה לך.

פורסם
נכון, וזה באמת מה שקורה, לפחות ברדיאטור. החום עולה ואיתו הלחץ במערכת הקירור. בעת דימום המנוע גם משאבת המים מפסיקה לעבוד וכך מצטבר חום ולחץ במערכת הקירור על אף שלכאורה דוממנו את המנוע והפסקנו את מקור החום.

איתמר.

בשביל מה אתה ממתין שהמאווררים יסיימו את פעולתם ?

לפי דעתי מיותר לחלוטיין.

איזה כייף לי :)

פורסם

יכול להיות, אחרת היצרן היה דואג שהם יעבדו גם לאחר כיבוי הסוויצ'.

בכל מקרה זמן ההמתנה לא עולה על כמה שניות, לא מדובר בדקות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר.

איך אתה יודע שהחום והלחץ במערכת הקירור עולים לאחר הדממת המנוע?

פורסם

מנועים מודרניים מצויידים גם במשאבת מים חשמלית, בנוסף על המכנית, עם שני מחזורי קרור - ראש המנוע בלבד וכל המנוע. לאחר כיבוי המנוע, ממשיכה המשאבה החשמלית לסחרר מים בראש המנוע, לעיתים גם בטורבו, לצינון.

פורסם
יכול להיות, אחרת היצרן היה דואג שהם יעבדו גם לאחר כיבוי הסוויצ'.

בכל מקרה זמן ההמתנה לא עולה על כמה שניות, לא מדובר בדקות.

איתמר.

אבל היצרנים באמת דואגים שהם יוכלו לעבוד גם לאחר כיבוי הסוויץ'.

על זה השרשור.

אצלך זה לא ככה?

פורסם

לא, אבל אם מדוממים ומחזירים את הסוויצ' ל ON המאווררים עובדים.

לגבי העלייה בלחץ, לאחר דימום המנוע הרבה פעמים ניתן לראות ולשמוע את עליית הלחץ במערכת הקירור. אני בטוח שכל מי שיש לו חיישן טמפ' נוזל קירור ברכב יוכל להעיד שזה מה שקורה.

אולי נאמת את זה בשישי עם מישהו עם מתאם ה OBD :wink:

איתמר.

פורסם
מנועים מודרניים מצויידים גם במשאבת מים חשמלית, בנוסף על המכנית, עם שני מחזורי קרור - ראש המנוע בלבד וכל המנוע. לאחר כיבוי המנוע, ממשיכה המשאבה החשמלית לסחרר מים בראש המנוע, לעיתים גם בטורבו, לצינון.

לא רק המודרניים, גם ברנו 21 שנת 94 ,ניתן לשמוע את המשאבה החשמלית מזרימה מים כאשר המנוע חם וכבוי לאחר נסיעה.(סויץ סגור)

פורסם
לא, אבל אם מדוממים ומחזירים את הסוויצ' ל ON המאווררים עובדים.

לגבי העלייה בלחץ, לאחר דימום המנוע הרבה פעמים ניתן לראות ולשמוע את עליית הלחץ במערכת הקירור. אני בטוח שכל מי שיש לו חיישן טמפ' נוזל קירור ברכב יוכל להעיד שזה מה שקורה.

אולי נאמת את זה בשישי עם מישהו עם מתאם ה OBD :wink:

איתמר.

איך רואים ושומעים עליית לחץ (כל עוד אין פריצה של נוזל או אדים החוצה)?

אבל גם אם החיישן יראה עליה של הטמפ', זה אומר שזו עלייה בקירבת החיישן, וזה חייב לבוא על חשבון מקום אחר שמתקרר (כי אחרת מצאנו מקור אנרגיה יש מאין), ובכל מקרה, מכיוון שהחיישן נמצא בבלוק או בראש המנוע, והמאוורר יכול לקרר רק את הנוזל שנעצר ברדיאטור, אז מה זה נותן שהמאוורר עובד? הוא (כמעט ו)לא משפיע על הטמפרטורה היכן שהחיישן נמצא.

פורסם

התיאוריה שלי:

א. אחרי כיבוי המנוע החום של נוזל הקירור עולה ולא יורד, ואיתו גם כן הטמפרטורה הכללית של ראש המנוע.

ההסבר (כדי שלא תגידו שהמצאתי אנרגיה יש מאין): בזמן פעולה המנוע מייצר חום אדיר, כ 800 מע' צלזיוס, בו בזמן מערכת הקירור דואגת להוריד את הטמפרטורה כל הזמן ע"י סיחרור מים מ\ואל הרדיאטור ושם צינונם על ידי המאוורר. הטמפ' התקינה לראש המנוע ולמנוע עצמו היא קבועה בכדי שלא ייפרץ אטם הראש ושלא יתעוותו הבוכנות. בזמן פעולה הטמפרטורה כל הזמן מורדת בכח ע"י המים שזורמים במערכת ומקוררים ברדיאטור.

ברגע שהמים מפסיקים לזרום במערכת, אוטומטית הטמפרטורה עולה, כלומר, משתווה לטמפרטורה ששוררת בתוך הבוכנות שעד לפני רגע בערו מחום (מינימום 800 מעלות), ואז ממילא עולה הטמפרטורה של הבלוק וכל המנוע גם אחרי שהוא כבה.

(זאת אומרת, הטמפרטורה לא עולה יותר מבזמן שהמנוע דלק, רק שאין מי שיוריד אותה ואז בגלל שכל המנוע והראש עשויים מתכת, החום מתפשט לכל הכיוונים).

מכאן חלק ב:

גם אחרי שהמנוע כבה והמשאבה מפסיקה לסחרר את המים, יש יצרנים שתיכננו את המנוע שהמאוורר של הרדיאטור ימשיך לעבוד.

ולהסבר: המעבר דרך המשאבת מים לא נסגר, וכמו כן גם הטרמוסטט שבתוך הפלאנץ' עדיין פתוח.

ממילא, אם נקרר את המים שבתוך הרדיאטור, נקבל פיעפוע לפי הכלל שמים חמים לוחצים החוצה, ואז הם יצאו מתוך הבלוק אל הרדיאטור שמה עושה להם? נכון מאוד. מקרר אותם על ידי הוונטה שממשיכה לעבוד גם אחרי שהמנוע כבה.

עד מתי? עד שהחיישן ירגיש שהטמפרטורה שבבלוק או שבראש כבר לא מסוכנת. (זה יכול להיות גם חיישן במים, אבל העיקרון זהה. המערכת ממשיכה להוריד את החום הכללי של המנוע והראש כדי למנוע נזקים, גם אחרי שהמנוע כבה).

אם למישהו לא נראה משהו, בבקשה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

מדוייק. עלפי עיקרון הידרוסיפוני מיים חמים יצאו מהראש לרדיאטור גם ללא משאבה ומיים קרים יכנסו לבלוק.

ישנם רכבים ישנים ללא משאבת מיים שמנצלים עיקרון זה.

פורסם
בינתיים אני לא מוצא.

אם אתה יכול לעזור לי באיזה רמז (שם משתמש, מילות מפתח) או הכוונה - אני אהיה אסיר תודה לך.

חפש: סתימת אדי דלק

פורסם
התיאוריה שלי:

א. אחרי כיבוי המנוע החום של נוזל הקירור עולה ולא יורד, ואיתו גם כן הטמפרטורה הכללית של ראש המנוע.

ההסבר (כדי שלא תגידו שהמצאתי אנרגיה יש מאין): בזמן פעולה המנוע מייצר חום אדיר, כ 800 מע' צלזיוס, בו בזמן מערכת הקירור דואגת להוריד את הטמפרטורה כל הזמן ע"י סיחרור מים מ\ואל הרדיאטור ושם צינונם על ידי המאוורר. הטמפ' התקינה לראש המנוע ולמנוע עצמו היא קבועה בכדי שלא ייפרץ אטם הראש ושלא יתעוותו הבוכנות. בזמן פעולה הטמפרטורה כל הזמן מורדת בכח ע"י המים שזורמים במערכת ומקוררים ברדיאטור.

ברגע שהמים מפסיקים לזרום במערכת, אוטומטית הטמפרטורה עולה, כלומר, משתווה לטמפרטורה ששוררת בתוך הבוכנות שעד לפני רגע בערו מחום (מינימום 800 מעלות), ואז ממילא עולה הטמפרטורה של הבלוק וכל המנוע גם אחרי שהוא כבה.

(זאת אומרת, הטמפרטורה לא עולה יותר מבזמן שהמנוע דלק, רק שאין מי שיוריד אותה ואז בגלל שכל המנוע והראש עשויים מתכת, החום מתפשט לכל הכיוונים).

מכאן חלק ב:

גם אחרי שהמנוע כבה והמשאבה מפסיקה לסחרר את המים, יש יצרנים שתיכננו את המנוע שהמאוורר של הרדיאטור ימשיך לעבוד.

ולהסבר: המעבר דרך המשאבת מים לא נסגר, וכמו כן גם הטרמוסטט שבתוך הפלאנץ' עדיין פתוח.

ממילא, אם נקרר את המים שבתוך הרדיאטור, נקבל פיעפוע לפי הכלל שמים חמים לוחצים החוצה, ואז הם יצאו מתוך הבלוק אל הרדיאטור שמה עושה להם? נכון מאוד. מקרר אותם על ידי הוונטה שממשיכה לעבוד גם אחרי שהמנוע כבה.

עד מתי? עד שהחיישן ירגיש שהטמפרטורה שבבלוק או שבראש כבר לא מסוכנת. (זה יכול להיות גם חיישן במים, אבל העיקרון זהה. המערכת ממשיכה להוריד את החום הכללי של המנוע והראש כדי למנוע נזקים, גם אחרי שהמנוע כבה).

אם למישהו לא נראה משהו, בבקשה.

זה ההסבר הכי הגיוני בעיני עד כה, אבל יש לי בכל זאת בעיה עם החלק האחרון.

מה שאתה מתכוון אליו, לדעתי, אינו פעפוע, ואני לא מכיר את הכלל שמים חמים לוחצים החוצה.

במערכת בה יש נוזל בטמפ' שונות, הנוזל החם רוצה לעלות למעלה משום שצפיפותו נמוכה יותר. בכדי שהמים ימשיכו להסתחרר ללא משאבה כתוצאה מהפרשי טמפרטורה, האזור החם (ראש המנוע) צריך להיות נמוך יותר מהקר (הרדיאטור).

ככה עובד דוד שמש, למשל, וככה עובדת מערכת קירור תרמו-סיפונית, שהיתה נהוגה במנועי כלי רכב לפני עשרות שנים, כשמשאבות מים היו מכלול יקר ולא כל כך אמין, ההספקים היו נמוכים ותאי המנוע גדולים (גבוהים בעיקר). אבל במכוניות המודרניות שלנו זה לא ככה, ולדעתי זרימה תרמוסיפונית כזו היא זניחה, אם בכלל קיימת.

פורסם
מדוייק. עלפי עיקרון הידרוסיפוני מיים חמים יצאו מהראש לרדיאטור גם ללא משאבה ומיים קרים יכנסו לבלוק.

ישנם רכבים ישנים ללא משאבת מיים שמנצלים עיקרון זה.

רק אם ראש המנוע יהיה נמוך יותר מראש הרדיאטור!

וגם אז, כדי שתהיה ספיקה משמעותית, הפרש הגובה צריך להיות גדול.

• תוכן חדש...