Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו S80 טורבו או סאאב 9-5?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעונין לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל .מה כדי? מחיר שוק לא מענין אותי

הסאאב שנת 99 מנוע 2300 טורבו .הוולבו שנת 2000. שנהם באותו מחיר

הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות יום יומיות של מקסימום 20 -30ק"מ ובסופי שבוע כ200 ק"מ וגם לא תמיד

אני יודע שסאאב פשטו את הרגל ואולי יהיה לי קשה עם החלקים

יש מצב שיש גם רובר 75 שנת 99 באותו מחיר .מה אתם אומרים על הדגם הזה?

פורסם

לא ממליץ על S80T6 משנים האלו. היא חזקה מאוד כאשר תקינה, אבל כאשר מתחילות בעיות היא קורעת את הכיס וגם שותה הרבה דלק (אני לא הצלחתי להשיג איתה צריכה יותר טובה מ1 ל8 וזה בבין עירוני, רק לצורך השוואה הרכב הנוכחי שלי עושה בבין עירוני בין 1 ל14 עד ל 1 ל16 עם מזגן). עדיף קנה משהו אמין יותר (היה לי מספיק קיק דאון ראשון ואחרון כדי להבין את זה), למשל דגם ללא טורבו.

אני מבין שמחיר נמוך של מכוניות האלו קורץ לך והכל טוב ויפה עד שהן תקינות. לגבי סאאב אני לא יכול לומר הרבה כי לא היה לי רכב כזה, אולי חברי פורום נוספים יוכלו לשפוך יותר אור בנושא.

אני ממליץ על רכב אטמוספרי עם מנוע גדול יותר מאשר רכבי טורבו אירופאיים ישנים (למשל מרצדס E320 בעל מנוע חזק למדי וגם אמין).

על פי רשימת מכוניות שרשמת ניראה לי שאתה מחפש הרפתקאות במוסך.

מה התקציב?

ועוד דבר אחד קטן. עם S80T6 מאוד קל לאבד את הרישיון לצמיתות וכל זה בלי לעבור 3500 סל"ד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שהיתי יותר צעיר היתי נהג בוס עם וולבו S80טורבו .בזמנו טיפלתי ברכב בארז .עד כמה שאני זוכר האוטו היה כל כך חזק שמהקיק דאון היתי הורס את התושבות .

ביום של החתונה שלי בדרך לאולם הנהג שלקח אותנו עשה תאונה .

מחיר הנזק בזמנו 20000 שח

IMG_0177.JPG

IMG_0178.JPG

IMG_0179.JPG

IMG_0180.JPG

פורסם

אחרי שהלכתי לראות את הרכבים לולבו יש בעיה עם חישן למדה .לסאאב יש בעיה הגריל המצופה ניקל מתקלף.יש סדקים ובפנסים האחורים .האם יש עדין אפשרות להשיג חלקים קוסמטים חדשים לסאאב?

לגבי החישן בולבו באחד השירשורים מישהו רשם שזה עולה כ1000 שח באיבי מצאתי את זה

http://www.ebay.de/itm/Lambdasonde-NEU-4-polig-fur-Toyota-/180804961525?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3AVolvo|Model%3AS80&hash=item2a18d0c4f5

זה שווה בכלל?

פורסם

יש אפשרות להשיג את כל החלקים לסאאב. חדשים ומפירוק. בארץ או מחו"ל.

לקבלת יותר מידע על סאאב ממליץ לך שתפנה לקומונה של מועדון סאאב בתפוז. יש סיכוי סביר שגם מכירים שם את הסאאב הספציפית שברצונך לקנות.

יש המון מידע וטיפים על מה לבדוק שקונים סאאב 9-5 וזה שהניקל בגריל מתקלף זה לא אחד מהם.

ולפני שאתה הולך לקנות, כדאי מאוד שתפנים ויפה שעה אחת קודם, שאם אתה מתכוון להחזיר את הרכב למצב חדש מהמפעל (כלומר שהכל פיקס, שום דבר לא מתקלף, סדוק וכו') - לרכב יוקרתי בן 10 - שזה יעלה לך יותר מלקנות רכב חדש מהחברה.

פורסם

ירדתי מהענין של הסאאב.אולי האוטו ניראה טוב מבחוץ אבל ברגע שפתחתי את מכסה המנוע וראיתי את כל הקומבינות שעשו .ירד לי מהרכב הספציפי הזה .אמשיך לחפש וולבו S80 ועדיף ללא טורבו

פורסם

מחיר סאאב כזאת הוא בין 10 ל15 בשנים 99-2000

אולי שווה להשקיע עוד טיפה ולקבל רכב שמור ומטופל. היות ויש הרבה אנשים שרוכשים את האוטו הזה בגלל המחיר ומפה מתחילה הבעיה של קומבינות בתיקונים בגלל חוסר ידע וכסף. רכב שמור כנראה לא יהיה למכירה כי מי שיש לו כזאת למה לו להחליף?

פורסם

גם מה- S80 באותם שנתונים תברח כמו מאש- מדובר ברכב לא אמין שהאחזקה שלו יקרה.

אם כבר וולוו בשנתונים שציינת, עדיף לרכוש S60 מודל 2001. רכב הרבה יותר אמין.

פורסם

כבעלים לשעבר של 9-5 ידנית ,רכב מדהים חזק ואמין ,וולבו S80 זה בור ללא תחתית מבחינת הוצאות ואחזקת רכב, הסאאב הרבה יותר אמינה ,אין בעיה של חלקים.

יש בארץ מספר אקזמפלרים מדהימים של סאאב ,שווה לחפש , ובמחיר בדיחה .

פורסם

עם היסטוריה של צמד S80 במשפחה, אני יכול להעיד שמדובר בבור ללא תחתית, אפילו שהאקזמפלרים שמורים מאוד.

הטיפולים והאחזקה יקרים, ואני לא מדבר על מחשבים שונים (דוגמת הABS), שיכול ללכת ועולה הון תועפות. יש לא מעט הפתעות מיוחדות ברכב, אפילו המצבר - בעל צורה מיוחדת שיושב בתא המטען.

M-TECH E46

פורסם
עם היסטוריה של צמד S80 במשפחה, אני יכול להעיד שמדובר בבור ללא תחתית, אפילו שהאקזמפלרים שמורים מאוד.

הטיפולים והאחזקה יקרים, ואני לא מדבר על מחשבים שונים (דוגמת הABS), שיכול ללכת ועולה הון תועפות. יש לא מעט הפתעות מיוחדות ברכב, אפילו המצבר - בעל צורה מיוחדת שיושב בתא המטען.

אני סבור שבכל רכישה של רכב משומש, קיים שילוב של קצת מזל וקצת מאפייני הנהיגה והתחזוקה של הבעלים הקודמים.

כבעל וולוו s80,2.4,non-turbo , ורכב משפחתי [אשתי, לאורך כל השנים רכב "משפחתי 1.6 ליסינג"], מבחינת כמות התקלות,

אין כל הבדל. הוולוו נכנס לטיפול אחד לשנה וזהו. עדיין לא חויתי "נפילה" של מחשב כזה או אחר [טפו-טפו], וגם ההיסטוריה של

בעליו הקודמים [אוטוטו בן 10, טופל כל חייו במוסך וולוו], מעידה על שגרת טיפולים סטנדרטית לכל דבר.

אינ יודע באיזה דגם מדובר אצל eli z. גם אצלי המצבר בתא המטען, אולם הננו ורטה רגיל לכל דבר, ולמי שהדבר "מפריע" ניתן לחבר כבלי-התנעה הן בתא המנוע מקדימה והן בתא המטען מאחור, עניין של הנדסת אנוש שבדית אם תרצו להאמין שהנימוק הינו חלוקת משקל מאוזנת והגנה על המצבר מ-"עודפי-חום" השוררים ברגיל בתא המנוע...

• תוכן חדש...