Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי, אני לא מנסה לחדש את המסקנות של רובכם לגבי מצלמות המהירות, אלא רק להראות זווית מעט יותר... סטטיסטית לגבי ההנחה שהן לא משמשות כאמצעי להורדת מספר התאונות אלא פשוט כאמצעי לסחוט מאיתנו כספים.

לא הייתי ציני.

emotion of motion

פורסם

תודה שי, אבל אני חושש שבעניין הגדלת המהירות המותרת מתחילת 2011 ככל הנראה אין מספיק נתונים סטטיסטיים מובהקים בשביל לספק תמונה טובה. זו אחת הסיבות שבדקתי את 10 השנים האחרונות ולא רק שנה או כמה חודשים - המדגם פשוט קטן מדי... יש לך רעיונות נוספים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

או מה יש לח"כ נורית תירוש להגיד: "משטרת ישראל מתכוונת להציב את המצלמות בהרבה מאוד מקומות שמועדים למהירות גבוהה ולא בהכרח מועדים לפורענות... משום שהם מתכוונים להציב את המצלמות הללו בכבישים רחבים מאוד, עם תשתית נוחה מאוד, שם יש נטייה לנהגים לפתח מהירות."

עוד לא קראתי הכל, אבל אם זה בסיס לכתבה שלך כדאי שתשים לב - לח"כ קוראים רונית, לא נורית.

:turn-l:
פורסם
זה לא בסיס לכלום מעבר למה שנכתב כאן, אבל תודה בכל מקרה! תוקן.

למה בעצם? הרי אם "אור ירוק" מרשים לעצמם להפציץ "מחקרים" שבעקבותם נחקקים חוקים ותקנות למה שאנחנו (ובכוונה כותב אנחנו) לא נציג את הנתון האמיתי.

שלא תטעה, כאשר מונח לפני מקבל החלטות נתונים בעיקר אם הם סטטיסטים, הוא יסמוך עליהם כמו תורה מסיני, פשוט כי אין לו משהו אחר כאלטרנטיבה. בוא נדאג שהנתונים מולו יהיו הנתונים הללו, ישנם מספיק ח"כ שירצו להרוויח נק' זכות כאלו שהסירו/הזיזו את המצלמות.

אני מוכן אף לסייע במידת הצורך באיסוף נתונים על כבישים נוספים.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אתה צודק. אבל צריך עוד לחשוב איך להציג את זה בצורה השוואתית נכונה. כלומר - אני יכול לתת עוד המון דוגמאות למקומות שבהם יש מצלמות ואין הרבה תאונות, אבל כדאי להראות כבישים אחרים בהם יש מוקדי תאונות רבים ואין מצלמות. או לחשוב ביחד איך אפשר להציג חלופות עדיפות על המצלמות (אכיפה מסוג אחר, שיפור בתשתיות וכדומה). הבעיה היא שבעוד המשטרה והמשרד לבטחון פנים רוצים להוריד תאונות, האוצר רק רוצה כסף, ולזה אין לי תשובה...

בכל מקרה, הנה שתי דוגמאות נוספות. הראשונה של כביש עם מעט תאונות קטלניות ושתי מצלמות חדשות, שממזרח לו יש כביש הרבה יותר מסוכן - ובו אין מצלמות.

attachment.php?attachmentid=295919&stc=1&d=1342014740

4 תאונות קטלניות בקטע זה ב-10 שנים. באחת נהרגה הולכת רגל. נכון, די מסוכן, אבל שימו לב לטקסט - 8 תאונות קטלניות בכביש ממזרח...

דוגמא נוספת על כביש החוף:

attachment.php?attachmentid=295920&stc=1&d=1342014740

שימו לב שמאז בניית הגדר אין יותר תאונות קטלניות באזור זה, ושמרבית התאונות היו פגיעה בהולך רגל עקב אופיו הבעייתי של האזור.

gatso_akko.jpg

gatso-jiser.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים שחשוב להציג את הנתונים כראוי ולהציג אלטרנטיבות עדיפות, העניין הוא שלרוב האלטרנטיבה תהייה פתרון אחר ולא מצלמה. שנינו יודעים שהמצלמות הללו לא נועדו למנוע תאונות אלא למלא את קופת המדינה, ובתחום הזה אי אפשר להציג אלטרנטיבה.

אם האוצר היה מסכים להודות שאלו מדפסות כסף בהפעלת המשטרה היה אפשר לאלצו להקצות X% מהכסף הנגבה לשיפור תשתית ובכך היה יורד מס' ההרוגים בשנה כמו הדוגמה האחרונה שהבאת.

כרגע המצב הוא שישנם אנשים שבאמת מאמינים שמצלמות אלו נועדו להפחית את ההרוגים ורוב ההרוגים נהרגו כתוצאה מנהיגה במהירות מופרזת. אני לא משלה את עצמי שהן ירדו אך יתכן והיחס אליהם ישתנה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...