Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב יונדאי קופה 97

שלום לאחרונה סבלתי מנזילות מי קירור מאזור המנוע (צנרת) ,

חיזקתי כמה פעמים והתופעה חזרה על עצמה כל פעם מצינור אחר .. (פעמיים)

החלטתי לרכוש צנרת חדשה .. ניגשתי לחנות חלפים וקניתי 2 צנרות המתחברות לרדיאטור,

וזווית אחת , הרכבתי הכל מלאתי מים (משתמש רק בירוקים ממותג ידוע) .

הכל סבבה הכל זורם .. אחרי יום בדקתי אם אין נזילות אין .

החלטתי לבחון את הלחץ בצנרת ולחצתי על גז ואז הופיעה תופעה מדאיגה ,

הצינור זווית החל להתכווץ וככל שנתתי יותר גז הוא נהפך לשטוח עד למצב שבו המים לא זורמים כלל .

כמובן שישר חשדתי בצנרת והחלטתי ללכת למוסך כדי שירוקנו את המים החדשים שמאלתי בצורה מסודרת

יפרקו את הצינור לאחר החלפה יחזירו את הכל למקומו ..

אך כאשר המוסכניק ראה את תופעת הצינור המתכווץ הוא החליט כי התרמוסטט דפוק ויש להסירו .

זה הסיר את התרמוסטט ולא החליפו בחדש וכמובן שהתקלה הסתדרה ..

לאחר בדיקת הנושא הבנתי כי כעט מעגל המים הקצר יותר אשר נועד להביא את המנוע לטמפרטורת עבודה , בוטל .

וצפוי לי בעתיד סדק במנוע , מיד יצרתי קשר עם המוסך ובקשתי להרכיב תרמוסטט חדש .

שאלה היא האם עלי להחליף את צינור הזווית באותה הזדמנות או להישאר עם אותו אחד והוא בעצם התכווץ עקב התרמוסטט התכול ?

יש לציין כי צינור הזווית הייתה הסיבה שמלכתחילה החלטתי להחליף את כל הצנרת והקודם לו ניסדק בקצה ואף ה"בנד ברזל" שלו ניסדק .. לנסות עם הצינות הנוכחי או להחליפו לפני מלויי המים ? כשקניתי את החדש היה רשום עליו יונדאי 96 ואני יודע שב96 היו מנועיי 1.8 ושלי 2 יש קשר לדבר ?

תודה על הקריאה ..

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תפקיד התרמוסטט הוא לעזור למנוע להגיע לטמ' עבודה במהירות האפשרית.

חם/קר מידי זה לא טוב, יותר בלאי, שחיקה ועוד.

לכן התרמוסטט משמש כמו פקק בין המעגל הקצר לארוך ועוזר למנוע להתחמם/ להתקרר כנדרש.

מה שקורה כרגע אצלך זה שאין תרמוסטט, לכן יקח למנוע יותר זמן להגיע לטמ' עבודה שלו, כתוצאה מזה יהיה לך יותר בלאי ושחיקה מוגברת( לטווח הרחוק, זה לא אומר שמחר הולך לך מנוע בגלל זה), כמובן צריכת דלק גבוהה יותר ועוד.

אני מציע לך להרכיב תרמוסטט חדש.

הצינור עם הזיות, אתה בעצם מתכוון לצינור בצורת ר', צינור יחסית קטן שמתחבר ישירות על מנוע, בצד שמאל של התרמוסטט?

קובי

פורסם

לגבי התרמוסטט הכל מובן ,

לגבי הצינור אכן מדובר על צינור "ר" קצר יחסית ..

הקודם לו ניסדק באזור הבנד והבנד ניזוק גם הוא (מדובר בבנדים ישנים שעובדים בלחץ ויש לקופפם ... )

הצינור (ר) הוחלף לחדש אך כאשר נתתי גז הוא התכווץ כמו ניילון , השאלה אם הדבר קרה בגלל תרמוסטט תקול או

שהוא פשוט לא עומד בלחץ ? האם לחליף את הצינור בשנית בעת הוספת התרמוסטט .. ?

פורסם

קודם כל אם נזל לך מים מצינור אחד, ולאחר חיזוקו נזלו מים מצינור אחר, אז לדעתי יש לך אוויר במערכת.

ב) בלי תרמוסטט, לא רק שלרכב יהיה קשה להגיע לטמפ' עבודה, אלא לפעמים הוא גם לא יגיע בכלל לטמפ' עבודה, ואז הבלאי יהיה מואץ, וכך גם תצרוכת הדלק.

אני שונא שבמוסך מחליטים על ביטול תרמוסטט, זה בסדר אולי רק בשביל בדיקה, למרות שגם את הבדיקה הייתי מבצע עם קומקום.

אני הייתי ממתין לתגובת המומחים פה..

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

הנזילות הגיעו פרק זמן של חודשים אחת אחרי השניה והשניה הגיעה כאשר הצינור "ר" ניסדק באזור הבנד .

כעת השאלה מאוד ממוקדת האם להחליף את צינור ה"ר" בשנית עקב כך שהחדש התכווץ כמו ניילון לפני שהוסר התרמוסטט , האם הוא התכווץ בגלל התקלה בתרמוסטט או לחלופין הוא לא עומד בלחץ ..

הדבר ניבדק עם מנוע אחרי נסיעה ארוכה , וגם כשהיה קר לחלוטין .. (גז והתכווצות הצינות עקב כך .. )

פורסם

האם הצינור "ר" תמיד היה, כלומר האם הזווית הזו בכלל דרושה?

הלחץ שיש לך במערכת נגרם או בגלל אוויר במערכת, או בגלל הכיווץ הזה, לכן אני שואל.

יש לך 2 צינורות, אחד מהרדיאטור למטה ולמנוע, ואחד מהרדיאטור למעלה, ולתרמוסטט, איפה הזווית?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

אם אני מבין נכון הצינור שאתה מיתכוון אליו יושב אי שם מאחורי סעפת היניקה מתחת לחליל המזרקים. אני עדיין מנסה רק להבין את ההיגיון בין טרמוסטט תקול לבין היתכווצות הצינור הנ"ל. הצינור הזה מישתתף במעגל הקירור הקצר ואם הטרמוסטט תקול במצב של סגור אז חום המנוע ונוזל הקירור הרותח אמור לנפח אותו ולא לכווץ. קורית פעולת וואקום שהיא לא תקינה וצריך לבדוק מדוע זה קורה. קשה לי להאמין שהטרמוסטט הוא הגורם לבעיה ואני בספק אם טרמוסטט חדש ייתן פיתרון אבל בוא נחכה לתשובות מהמומחים.

פורסם

כן כמובן , הצנרת הייתה המנגנון היה , לא הנדסתי שום דבר כל מה שנרכש פורק לפני הגיע איתי לחנות חלפים והתאימו לי צנרת מדויקת לפי הצורה , לאחר מיכן במקום הצנרת הישנה הורכבה חדשה .. אז שוב לא הנדסתי דבר ולא היה אוויר במערכת .

פורסם

בדיוק מאור הבנת הכל פרט למיקום הצנרת , שלושת הצינורות ממוקמים באותו אזור ,

שני צנרות מגיעות מהרדאטור אזור עליון ותחתון מתחברות לתושבת הממוקמת על הבלוק מנוע ,

מאותו אזור עובר צינור נוסף שמתחבר ככל הניראה למשאבה לפי מה שיצא לי לחקור בתמונה שמצאתי כעת באינטרנט..

1 ו 2 מגיעים מהרדיאטור , 3 (ר) ככל הניראה מתחבר למשאבה . 541918_10151004619838180_103307926_n.jpg

פורסם

לא ידידי, מצטער, זה לא הצינור שהיתכוונתי אליו. הצינור שהיתכוונתי נימצא מאחורה ליד סעפת היניקה ולא ממש ניתן ממש לראותו (קשה) ומה שאתה מראה פה הוא צינור שנימצא מאחורי סעפת הפליטה. זה המנוע שבדיוק אצלך ברכב?

פורסם
WTF IS "קומפרסייה" ... !!!! lol

תניע את הרכב על מנוע קריר שמיכסה הרדיאטור פתוח ותיראה אם המיים עומדים ללא כל תזוזה או קפיצה ושאין בהם היצטברות של בועות. חזור לעדכן.

• תוכן חדש...