Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צודק.

יחד עם זאת,

(יחסית) מעטים אלו שבאמת באמת חשוב להם ההנאה האחורית. ואלו, (א) ישקיעו ויקנו אחת מהצמד (ב) יקנו מיאטה.

כל השאר,

ימצאו הנאה (מספקת) מרכבי הנעה קדמית איכותיים ומתנהגים וגם לא ימצאו עצמם הרבה מאחור (אם בכלל) בכבישים עירוניים...

זו הייתה כוונת המשורר. ומאחר ואני נמנה על אלו, אני מתנצל שלא הסברתי עצמי כראוי.

למען הסר ספק - אין ספק שמי שבאמת מחפש הנ(ע)אה מנהיגה לא יתפשר ויקח מכונית הנעה אחורית ולא ימצא את מבוקשו אפילו בRS250 CUP :wink:

אולי יש משהו שאני לא מבין. אבל נהגתי בצמד האחוריות האלו גם נסיעה מנהלתית וגם נסיעה ספורטיבית ועדיין לא הצלחתי להבין מה יש בהנעה האחורית שאין לי בהנעה הקדמית.ברצינות.

אין לי שאיפה לעשות דריפטים. כשאני במסלול יש פניות שאני לוקח על הצד ונהנה מכל רגע למרות שטכנית זו לא הדרך להשיג זמני הקפה טובים יותר.

אני שואל את החברה שכל הזמן טוענים שאין כמו הנעה אחורית מה אני לא מבין. נסו להסביר לי. תודה

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול - תחושת האצה אחרת (העברת המשקל לאחור משפרת את התאוצה במקום להפריע לה) ותחושת היגוי נקייה יותר. הכל, כמובן, ברכב שכויל בהתאם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יכולת טובה יותר לכוון את הרכב עם גז (תוך כדי יצירת היגוי ייתר) לפעמים בגלל שזה יעיל ולפעמים בגלל שזה כיף.

ובאופן כללי, היגוי ייתר נחשב קשה יותר ומהנה יותר בנהיגה ספורטיבית, ברכב הנעה אחורית יש הרבה יותר פוטנציאל להביא להיגוי ייתר קליל תוך כדי נהיגה מבלי לבצע פרובוקציות מוזרות.

פורסם

וחלוקת משקל טובה יותר.

שומדבר לא מתאזן לתוך פנייה כמו מכונית עם חלוקת משקל טובה יותר. בהשוואה כל מכונית הנעה קדמית מרגישה עם משקולת באף.

לא להרגיש את ההבדל?!

לא מבין איך אפשר שלא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יכולת טובה יותר לכוון את הרכב עם גז (תוך כדי יצירת היגוי ייתר) לפעמים בגלל שזה יעיל ולפעמים בגלל שזה כיף.

ובאופן כללי, היגוי ייתר נחשב קשה יותר ומהנה יותר בנהיגה ספורטיבית, ברכב הנעה אחורית יש הרבה יותר פוטנציאל להביא להיגוי ייתר קליל תוך כדי נהיגה מבלי לבצע פרובוקציות מוזרות.

ואיפה עושים את זה אם אין מסלול סגור?:wink:

אז בארצנו הקטנה, אולי עדיף הנעה קדמית חזקה ו "מהנה פחות" מהנעה אחורית , חלשה יותר ו "מהנה יותר"?

מהנעה קדמית חזקה , עם שלדה מעולה, אפשר להפיק אנרגיות מצויינות הן בכביש ציבורי והן במסלול.

פורסם

עם מיאטה\BRZ\GT86 אתה יכול לחרע כל פניית הילוך שני עם אספלט חלקלק ומבריק, ואת זה יש במדינתנו הכושלת לרוב. גם כיכרות. הסיכוי שלך להפיק משהו חיובי מהמגאן בתנאים האלו הוא אפסי. סתם שתדע.

הבעיה של המכוניות האנמיות והמגעילות האלו היא כשהמהירות עולה או כשמדובר באספלט טוב או כשהכביש מתיישר ואז אין להן מה לתת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז בארצנו הקטנה, אולי עדיף הנעה קדמית חזקה ו "מהנה פחות" מהנעה אחורית , חלשה יותר ו "מהנה יותר"?

מהנעה קדמית חזקה , עם שלדה מעולה, אפשר להפיק אנרגיות מצויינות הן בכביש ציבורי והן במסלול.

מה אתה מפיק מצמיגי 235 מחוץ למסלול?

אפילו לא ציוץ...

רועי - מכוניות עם ביצועים של אלו שהזכרת רגשו יפה מאוד עד לא מזמן. כל מה שצריך זה להתאים את האחיזה לביצועים, כי אני לא זוכר את עצמי עובר את 150 בנס הרים, גם לא כשהמכונית יכולה (אבל אני נהג לא טוב...).

פורסם
מה אתה מפיק מצמיגי 235 מחוץ למסלול?

34 הודעות ועוד היד נטויה...

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
רועי - מכוניות עם ביצועים של אלו שהזכרת רגשו יפה מאוד עד לא מזמן. כל מה שצריך זה להתאים את האחיזה לביצועים, כי אני לא זוכר את עצמי עובר את 150 בנס הרים, גם לא כשהמכונית יכולה (אבל אני נהג לא טוב...).

זמנים משתנים. המכוניות האלו יכולות להביא אותך לפניה במהירות סבירה, אבל על היגוי יתר תחת כוח אין מה לדבר והן לא יתנו שום ריגוש בקטעים הישרים.

פורסם
עם מיאטה\BRZ\GT86 אתה יכול לחרע כל פניית הילוך שני עם אספלט חלקלק ומבריק, ואת זה יש במדינתנו הכושלת לרוב. גם כיכרות. הסיכוי שלך להפיק משהו חיובי מהמגאן בתנאים האלו הוא אפסי. סתם שתדע.

אפשר גם בהילוך שלישי בחלק מהכיכרות 8)

אכן איכות האספלט בארץ לא משהו...

מילא אם לפחות היא היתה אחידה, אבל היא גם משתנה בצורה קיצונית ממקום למקום, מאספלט שבבלימת חירום יוציא לך את העניים מהחורים לכיכרות שמסל"ד כמעט סרק בהילוך שני אפשר להוציא את התחת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אבל על היגוי יתר תחת כוח אין מה לדבר והן לא יתנו שום ריגוש בקטעים הישרים.

זה לא נכון והסרטונים מוכיחים את זה...

פורסם
זה לא נכון והסרטונים מוכיחים את זה...

הם מוכיחים שכאשר כריס האריס נכנס לפניה על מסלול חזק על הברקסים ומוציא זנב, הוא יכול למשוך את ההחלקה עוד כמה עשרות מטרים על הכוח, כשהאוטו ב5000 סל"ד וצפונה. כל הכתבות הרציניות על הרכב (כלומר, אלו שבאנגלית מאנגליה) אומרות שהיגוי יתר תחת כוח על כביש ציבורי הוא בגדר פנטזיה ותו לא.

פורסם

דווקא בארצנו הקטנה מכוניות ספורט חלשות הן מספקות לא רע - אין לך הרבה כבישים שבהם אתה חייב מנוע סופר-חזק בשביל ליהנות, ובטח לא מסלולי מירוצים...

מבחינת מה "עדיף" - זה עניין של העדפות :wink:

אחרי 3.5 שנים עם הנעה אחורית, אני מעדיף את היתרונות שלה על פני כל הנעה קדמית שנהגתי עליה, גם החזקות והמתנהגות במיוחד.

הבעיה של המכוניות האנמיות והמגעילות האלו היא כשהמהירות עולה או כשמדובר באספלט טוב או כשהכביש מתיישר ואז אין להן מה לתת.

אני מתנגד ל"אנמיות ומגעילות" כיוון שנהגתי על לא מעט מאותן אנמיות ומגעילות (לא שיש הרבה מכוניות הנעה אחורית ללא טורבו או איזה V6 ומעלה) על כבישים מהירים מאוד כמו סדום-ערד ונהנתי עד מאוד. כשהכביש מתיישר הן איטיות יותר? נכון. אז מה...

הם מוכיחים שכאשר כריס האריס נכנס לפניה על מסלול חזק על הברקסים ומוציא זנב, הוא יכול למשוך את ההחלקה עוד כמה עשרות מטרים על הכוח, כשהאוטו ב5000 סל"ד וצפונה. כל הכתבות הרציניות על הרכב (כלומר, אלו שבאנגלית מאנגליה) אומרות שהיגוי יתר תחת כוח על כביש ציבורי הוא בגדר פנטזיה ותו לא.

אם אתה מיומן וכתלות בכביש, עד מהירות של כ-100 קמ"ש אפשר להוציא זנב תחת כוח די בקלות במכוניות הללו. זה קשה, צריך להיות מאוד מדויק, אבל זה הרבה יותר כיף מליפט-אופים ותפיסתם.

במהירות נמוכה, 50-70 קמ"ש, זה קל עד כדי בדיחה במיאטה/טויובארו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מתנגד ל"אנמיות ומגעילות" כיוון שנהגתי על לא מעט מאותן אנמיות ומגעילות (לא שיש הרבה מכוניות הנעה אחורית ללא טורבו או איזה V6 ומעלה) על כבישים מהירים מאוד כמו סדום-ערד ונהנתי עד מאוד. כשהכביש מתיישר הן איטיות יותר? נכון. אז מה...

מסכים לחלוטין, הנעה אחורית מכויילת היטב, חלשלושה ככל שתהיה, זה המתכון להכי הרבה כייף שאפשר למצוא בסדום-ערד או אלקוש-בירנית.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...