Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לקרוב משפחה יש שברולט אופטרה 2008, המיכל עיבוי נסדק והוא קנה אחד חדש מקורי והרכיב אותו בעצמו, השלים את החסר בנוזל קירור סגר את הפקק והניע את המנוע, הוא התקשר אלי וסיפר לי את מה שקרה ועשה, ואני אמרתי לו שלא יכול להיות שללא סיבה המיכל עיבוי נסדק אלא יתכן והמנוע רתח מבלי שירגיש והמיכל כתוצאה מלחץ יתר נסדק.

הוא הגיע אלי עם הרכב (גר עשרות מטרים ממני) בדקתי, ואני מגלה כי הנוזל קירור לא עובר בצינור רדיאטור עליון, פתחתי את הצינור רדיאטור עליון והתנעתי את המנוע לשניה ומים זרמו דרך הצינור רדיאטור עליון(כאשר הוא מנותק), אך כאשר הוא מחובר מים לא זורמים דרכו כאילו שיש אוויר כלוא שלא מצליח להתנקז, מרגישים את הצינור ריק אבל רותח מאדים(קיטור).

גילתי כי הטרמוסטט תפוס על מצב פתוח קבוע, השעון חוםפ מנוע מראה קבוע כי החום ב"רבע" של הסקאלה ולעולם לא מגיע לחצי.

כאשר משאירים את המנוע לעבוד כאשר הפקק של מיכל העיבוי פתוח אחרי כ 3 דקות פתאום בא גל של לחץ וכל המים פורצים דרך פתח המילוי בלחץ חזק.

כאשר המנוע עובד רגיל עם פקק סגור ושהוא בטמפ' עבודה, מיד איך שמכבים את המנוע שומעים מים רותחים מבעבעים בתוך הבלוק מנוע דקות ארוכות.

בקיצור יש בעיית סירקולצייה וניקוז אוויר, ולכן בדקתי את משאבת המים ע"י כך שניתקתי את הצינור רדיאטור עליון והתנעתי כדי לראות אם היא תקינה ומזרימה מים בלחץ החוצה וכך היה היא מזרימה מים בלחץ.

הטמ' מנוע ע"פ סורק תקלות היא 96 מעלות ובה המאווררים לא נכנסים לפעולה, רק כאשר הפקק מיכל עיבוי סגור ואני מפמפם את הצינור רדיאטור עליון המאוורר נכנס לפעולה לכמה שניות.

למיכל עיבוי ישנם 3 צינורות 1 עבה שדרכו הנוזל קירור נכנס למנוע, ואחד דק לידו שהוא מחזיר נוזל קירור למיכל עיבוי, והשלישי שמחובר בחלקו העליון של מיכל העיבוי ולא עובר נוזל קירור, לא נכנס ולא יוצא דרכו כלום גם כאשר אני מנתק אותו לא יותא ממנו כלום.

המערכת קירור ברכב הזה היא סגורה דומה לשל רוב VW, פורד פוקוס (אין פקק לרדיאטור אלא רק מיכל עיבוי שרק בו יש פקק) ולכן המערכת סגורה לאוויר אטמוספרי.

הגעתי להשערה כי אם והטרמוסטט תקול ותפוס על מצב פתוח קבוע האם יתכן כי כאשר הטרמוסטט פתוח הוא מונע מהאוויר להתנקז?

יתכן והאוויר מתנקז אך ורק כאשר המנוע קר והטרמוסטט סגור?

בקצרה ולסיכום ישנה סירקולציה רק בין המנוע לבין מיכל העיבוי, לרדיאטור לא מגיע מים ולא עבר דרכו מים.

ואין סתימה במערכת.

אני מבקש עזרה לגבי הניקוז אוויר ברכב הזה, כי בבעיה כזו לא נתקלתי, תמיד כשהחלפתי לרכב כזה טרמוסטט/מיכל עיבוי לא הייתה לי בעיה של ניקוז אוויר תמיד הנוזל קירור עבר דרך הצניר הדק שבחלקו העליון של המיכל עיבוי, וזה המקרה הראשון בו אני לא מזהה את הבעיה, גם לא היה לי זמן להתעסק בזה כרגע אלא רק מחר.

פורסם

אם אתה אומר שזה כמו בפוקוס אז פה מתחילה הבעיה.

בפורדים לוקח המון זמן לנקז את האוויר.

אבל לפי מה שאני זוכר, החלפת מיכל העיבוי לא אמורה להיות מסובכת כך גם ניקוז האוויר באופטרה, המיכל נמצא בצד ימין, צמוד לקיר האש.

אני מניע את הרכב עם פקק חצי פתוח(שיכניס/יוציא אוויר, אבל שלא יתיז את המים החוצה) עד לטמ' עבודה ואז אני סוגר מביא לרכב לעבוד כמה דק' עד שהמאווררים נכנסים לפעולה, ואז אני מכבה את הרכב וכשהוא מתקרר אני ממלא מים עד לסימן וזהו.

אני הייתי בודק שהרדיאטור לא סתום, אם עכשיו שהטרמוסטט במצב פתוח הרכב מתחמם אז כשהוא יהיה במצב סגור הרכב יתחמם עוד יותר.

קובי

פורסם

זה פחות או יותר מה שאני תמיד הייתי עושה משאיר את הפקק פתוח ומניע עם נוזל קירור ומחכה עד שאני רואה את הנוזל קירור עובד דרך הצינורות במיכל העיבוי פשוט רואים את הסירקולצייה במיכל עיבוי.

אבל כאן לא מגיעה סירקולציה הנוזל קירור פשוט עומד ולא זז, אלא רק יש אותה בין המנוע לבין המיכל עיבוי, לרדיאטור אין סירקולציה.

דיברתי עם חבר התייעצתי איתו והוא אמר לי שהוא מכיר את הרכב וכדי לנקז אוויר צריך לנתק את הצינור הדק העליון מהמיכל עיבוי ולהניע את המנוע ולחכות כמה שניות עד שיצא נוזל קירור מהצינור הדק שבמיכל עיבוי ורק אז לחבר אותו, והבעיה היא שזה פשוט לא קורה.

המצב הוא בדיוק כמו שהמשאבת מים אכולה ולא מזרימה מים שבפועל היא תקינה וכן דוחפת נוזל קירור.

השאלה היא האם טרמוסטט פתוח קבוע יכול ליצור את הבעיה הזו של חוסר ניקוז אוויר, יכול להיות שהטרמוסטט ברכב הזה יש לו חשיבות לניקוז האוויר כאשר הוא במצב סגור?

שוב אני חוזר ברכב הזה הטרמוסטט תקול ותפוס קבוע על מצב פתוח ולא נסגר לעולם מיותר לציין שמחר אני יחליף אותו בכל מקרה.

המנוע ע"פ השעון חום הסקאלה היא ברבע, אבל הסורק מראה 96 מעלות והמאוורר לא נכנס לעבוד, אלא רק כאשר הפקק סגור ואני מפמפם בצינור רדיאטור עליון ותחתון.

פורסם

בדקתי ולרדיאטור חימום עבור נוזל קירור, החימום בתא הנוסעים עובד חזק, משמע עובד לשם נוזל קירור כמו שצריך.

יש כאן בעיה של סירקולציה רק לרדיאטור מנוע.

וגם מה שקורה הוא שהנוזל קירור עומד במנוע הוא רותח בגלל שהוא עומד במקום ולא מסתחרר ואז כשהוא רותח הוא הופך לקיטור ובמכה אחד פורץ למיכל עיבוי והנוזל קירור פורץ החוצה בלחץ חזק ופתאומי.

פורסם

טוב אז סוף סוף מצאתי את הוראות היצרן, מחר אני יחליף טרמוסטט וינסה:

1. Place a pan below the vehicle to catch the draining

coolant.

2. Remove the surge tank cap.

3. Unplug the drain cock.

CAUTION : Dispose of the used coolant to a used

coolant holding tank to be picked up with the used oil

for disposal. Never pour the used coolant down the

drain. Ethylene glycol antifreeze is an extremely toxic

chemical. Disposing of it into the sewer system or the

ground water can contaminate the local environment.

4. Catch the escaping fluid in a drain pan.

5. Remove all sludge and dirt from inside the surge

tank. Refer to ”Surge Tank” in this section.

6. Plug the drain cock.

7. Add the clean water to the surge tank.

8. Fill the tank slowly so that the upper reservoir hose

remains above the water line. This allows the air

inside the cooling system to escape.

9. Start the engine.

10. Run the engine until the thermostat opens. You can

tell the thermostat is open when both radiator

hoses are hot to the touch.

11. Stop the engine.

12. Repeat Steps 1 through 9 until the drained water is

clear and free of coolant and rust.

Notice : Never use an antifreeze mixture more concentrated

than 60 percent antifreeze to 40 percent water. The

solution freezing point increases above this concentration.

13. Fill the cooling system through the surge tank with

a mixture of ethylene glycol antifreeze and water.

The mixture must be at least 50 percent antifreeze,

but not more than 60 percent antifreeze.

14. Fill the surge tank to the specified MAX fill mark on

the outside of the tank.

פורסם

כן, בדיוק רציתי לעדכן.

החלפתי טרמוסטט.

מילאתי את המיכל עיבוי עד הסוף ממש עד הסוף, כאשר המנוע קר לחלוטין השארתי את הפקק פתוח ולאט לאט הנוזל קירור חילחל לתוך המנוע והמפלס החל לרדת, לאחר מכן שהפסיק המפלס לרדת התנעתי את המנוע ותפסתי גז על סל"ד 3.5K קבוע ותוך כדי המשכתי למלא נוזל קירור עד שהפסיק להחסיר, סגרתי את הפקק, המנוע הגיע לטמפ' עבודה ובדקתי את המפלס והיה תקין, כעבור זמן מה המאווררים נכנסים לפעולה והכל עובד טוב, והצנור הדק שקודם לא עבר דרכו נוזל קירור עכשיו מזרים נוזל קירור כמו שצריך.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום, אני רוצה לנצל את הנסיון שקבלת מהאופטרה....

יש לי שברולט אוואו ביג 2008

החלפתי לה את המיכל עיבוי ורציתי לדעת איך ואם אני אמור לנקז אוויר מהמערכת.

ועל הדרך אני מעוניין להחליף לגמרי את הנוזל לחדש

תודה מראש ברק

פורסם

ברק, פתח פקק ניקוז ורוקן את המים.. סגור אותו, מלא מים במיכל העיבוי והשאר את המכסה פתוח ולא לסגור חשוב מאוד אחרת יכנס חמצן למערכת, התנע והשאר את הרגל על הגז באופן קבוע על 2 וחצי טורים (3.5 סתם מאמץ את המנוע) ותוך כדי שחבר יסתכל על מיכל העיבוי ויוסיף מים שלא יחסר תמיד עד הסימון העליון... כאשר הוונטה תדלק תדע שעבר מחזור קירור שלם והמערכת מלאה נוזל קירור וניתן לסגור את הכל.... ממליץ בוקר אחרי לבדוק אם חסר טיפה נוזל במיכל עיבוי וגמרנו...

בהצלחה...

פורסם

בשברולט בדגמים הנ"ל מערכת ניקוז אוויר אוטומטית כל מה שצריך זה למלא נוזל קירור תוך לחיצה על הדוושה והמערכת עושה את העבודה

פורסם

אני ממליץ להכניס את הרכב לאחד ממוסכי הרשת לבדוק בצורה יסודית את מערכת הקירור.

כשל במערכת הקירור של המנוע יכול לגרום לנזק מיידי ולכן מומלץ שמוסך יבדוק את הרכב בצורה יסודית.

• תוכן חדש...