Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

KO, זה לא סוף פסוק, אבל אם אתה מוסיף את זה לסיפור הכללי, אז זה משהו שמאוד משנה את

ההכרעה לכאן או לכאן.

המצב שונה מחברה להשכרת רכב, בו מלחתחילה המוצר שאתה מקבל הוא לא רכב חדש,

ויכולה להיות מחלוקת אם הוא פגום, ואיך הוא פגום.

האבא לא היה שיכור, מסומם, מעורער נפשית, או מוגבל פיזית. והפגם הוא לא פגם נסתר,

שצריך ללכת 10 מטר אחורה כדי לראות אותו, או להתכופף מתחת לרכב.

• תגובות 219
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מכיר את המקרה ולכן לא מתיימר לחוות דעה. הדבר היחיד שחרה לי היה הטענה כי האבא חתם על הטופס ולכן זב"ש. המציאות אינה שחור ולבן ומובן שגם במקרה שלי נעשו טעויות מצדנו (מומלץ לכולם להתעקש לא לקבל רכב השכרה עם פגיעות), לכן גם התפשרתי- וזה אולי גם המסר לפותח השרשור- יש מקרים שצריך לדעת "לצמצם הפסדים". האם זה המקרה? אין לי מושג.

פורסם

לי זה נשמע כאילו הרכב החליק לתוך מדרכה ורמז-לא ע"י הונדה(או מי שהרכב עבר אצלו טרם המסירה).

אני לא מחובבי המותג, אבל ההתנהגות של הלקוח כאן היא לקויה. כמו שאמרתי צרכנות גרועה מובהקת וגם הבן מוסיף חטא על פשע

ואומר שהוא לא היה קונה רכב מסוג זה. אז איפה היית לפני? גם בתהליך הרכישה וגם בתהליך המסירה.

הפשרה שהונדה מציעים בהתחשב בנסיבות היא יותר מסבירה.

עלות של 3K לג'אנט מקורי היא נורמלית לחלוטין.

אגב, באותה מידה הם יכלו רק לתקן את הג'אנט ולא היית יודע מכך לעולם וזה היה עולה להם גרוש וחצי.

עלות של 1K שהם מטילים עלייך היא גם סבירה(תלוי במידה, ביצרן ובדגם כמובן).

פורסם
אני לא מכיר את המקרה ולכן לא מתיימר לחוות דעה. הדבר היחיד שחרה לי היה הטענה כי האבא חתם על הטופס ולכן זב"ש. המציאות אינה שחור ולבן ומובן שגם במקרה שלי נעשו טעויות מצדנו (מומלץ לכולם להתעקש לא לקבל רכב השכרה עם פגיעות), לכן גם התפשרתי- וזה אולי גם המסר לפותח השרשור- יש מקרים שצריך לדעת "לצמצם הפסדים". האם זה המקרה? אין לי מושג.

ידידי המלומד, כעורך דין אתה מכיר את מבחן האדם הסביר והאדם הסביר היה רואה את זה. לא מדובר על משהו נסתר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לאחר התלבטות קשה וארוכה מאוד החלטתי להגיב לכל השרשור הארוך החד צדדי והפוגע!

אני עוסקת בתחום הרכב 17 שנים בחברות שונות (טויוטה, מיצובישי, הונדה ) דבר ראשון יש לציין שלא נכחת אף לא דקה מרגע המקרה ! ולקוחות שהיו בזמן המקרה ישמחו לספר על היחס "המשפיל" שאתה קורא לו שאביך קיבל!

שנית, אין דבר קל יותר לאיש מכירות אשר קיבל רכב עם פגם מלהעלותו חזרה על המובילית ולקבלו למחרת לאחר התיקון הנדרש.

הרכב הגיע ללא פגם הנראה לעין !!! ( הפגם היחיד שהתגלה בעת המסירה היה מיכל הדלק שלא נפתח ותוקן בחמש דקות- קפיץ שיצא ממקומו ) במזל , יש 12 מצלמות במעגל סגור המוכיחות מעל כל ספק שהרכב ירד בצורה מושלמת מהמובילית ונבדק מספר פעמים גם על ידי איש המכירות וגם (לצורך עוד זוג עיניים מקצועיות ) ע"י בעל הבית !!!

אביך חזר יום למחרת עם 136 ק"מ ואז הראה לנו את המכה בג'נט - מי שראה שיש פגיעה גם בצמיג היה מנהל המוסך ומי שקרא לבעלים של הפנצ'ריה הסמוכה היה איש המכירות !!! במיידי החליפו לרכב צמיג לצורכי ביטחון !

גם משפחתך הודתה שהרכב לא היה בפיקוח ותחת עין פתוחה 24 שעות ביממה. אין דבר קל יותר לבעל הבית במידה והיה ברור שזאת אשמתנו (גם אם בשוגג) לרכוש צמיג וג'נט ולחליפם ! אבל פשוט צריך להודות באמת, הרכב נפגע וכנראה שלעולם לא נדע איפה ומתי אבל בברור לאחר מסירתו !!!! אף אחד מעולםםםם !!!! לא טען ואפילו לא חשב שיש אשמה כלשהיא או שקר בדברי אביך !!!

בסך הכל הוצאתם ( כן, כן, כולכם !) את הדברים מפורפורציות לחלוטין ! במסגרת שנות עבודתי הרבות ראיתי דברים חמורים בהרבה משריטה בג'נט ובצמיג ! דבר נוסף ואחרון , לרגע מהמקרה אף אחד לא התנער מאחריות - לא מוכנה לשמוע ולא מוכנה לקבל את המונח הזה " התנערה מאחריות" - תתבייש לך , מרגע ראשון קיבלתם טיפול ושרות מחבק ואוהב !!!!! הונדה יכלה בהחלט להתנער ובחרה לחלוק את התיקון בחלקו הגדול . וכן ג'נט מקורי עולה 3000 ש"ח וצמיג בגודל ופירמה זו עולה 1850 ש"ח (אתם קיבלתם עוד הנחה משמעותית ) .

זהו הצד השני של המטבע ....

לא היה לי יתר מדי ספק שהאמת נמצאת בין ההגיון הבריא למה שפותח השרשור טוען, ורק הוכחת שבמאיר כן יודעים לעזור כשצריך (וגם כשלא). רק חבל שמי שמקבל ארבע אצבעות רוצה את כל היד במקום להגיד תודה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לכל הגיבורים של "חתמת נדפקת" הייתי רוצה לספר את סיפור שלי (ובשביל שלא יטענו נגדי שאני סחטן, לא אציין באיזו חברה מדובר).

הרכב של המשפחה עבר תאונה. חברת הביטוח הפנתה אותנו למוסך הסדר ולסוכנות השכרה לקבלת רכב חלופי.

מכיוון שלי אין זמן ואשתי היתה בחופש, אז היא נסעה לקחת את הרכב מחברת ההשכרה ולהכניס את הרכב למוסך.

בחברת ההשכרה החתימו אותה על טופס פגיעות. הרכב אותו היא קיבלה היה עמוס בפגיעות פח, שריטות ומה לא. לאחר מספר ימים נסעתי לקחת את הרכב מהמוסך ולהחזיר את הרכב לחברת ההשכרה. נציג חברת ההשכרה עבר על הרכב ו"גילה" מכה מתחת לדלת שליד הנהג. כדי לראות בכלל את המכה יש צורך להתרחק מספר מטרים מהרכב (וכאן המקום לציין שבעת המסירה לא היה באפשרות אשתי לעשות זאת כי הרכב חנה בין רכבים). כמובן שסוכנות ההשכרה ניסתה "להלביש" את המכה עלי. אני התקוממתי, זעקתי, טענתי ועוד, אבל הם ידעו שאין לי הרבה מה לעשות אז בפשטות אמרו לי: "בעיה שלך תשלם 500-600 ש"ח"!!!!!

לאחר דין ודברים והכנסת הביטוח, המוסך ואלוהים לתמונה, הגענו לפשרה שאשלם 150 ש"ח וקיבלתי תוספת נחמדה של מכתב איום מעוה"ד של חברת ההשכרה.

אני במקצועי עו"ד אז המכתב לא עשה לי מאומה חוץ מכעס כלפי החברה בתור לקוח וידיעה ברורה שלא אני ולא משפחתי המורחבת תעשה עסקים עם החברה הזאת.

נ.ב.

מלבד הנסיעה מחברת ההשכרה הביתה, אשתי לא נהגה בו, ויש לי חניה פרטית. אני נהגתי ברכב פעם אחת לעבודה (גם שם יש לי חניה) ולחברת ההשכרה. אופי הפגיעה הוא כזה שנגרם, לעניות דעתי, מניסיון לא מוצלח להרים את הרכב על ג'ק.

בקיצור, גם אם חתמת על טופס, עדין יכול להיות שפספת מכה והחתימה אינה תעודת הכשר לחברה שהצדק (לא המשפטי, למרות שגם הטופס לא סוף פסוק) עימה.

רק אוסיף שלי ולמשפחתי יש ניסיון של עשרות פעמים ששכרנו רכב בחו"ל. מעולם לא היתה לנו בעיה ומעולם לא קיבלנו רכב במצב כל כך גרוע.

אנא סלח לי על הפקפוק אבל הסיפור שלך לא נשמע טוב גם כן! אינני מכיר שום מכה שדורשת להתרחק כמה מטרים, אפשר להתכופף. בנוסף, אנשים חכמים מבקשים להוציא את הרכב מהחניה למקום מואר היטב ומרווח דיו על מנת לבחון את הרכב. אישתך התרשלה (בהנחה שהמכה באמת הייתה קיימת בעת המסירה). תחת ידיי עברו מספר לא קטן של רכבי ליסינג והשכרה. הרכבים שברשותי יוצאים לטיפולים, נהוגים על ידי נהגי חברה, ואני מקפיד לבדוק הכל ואפילו לצלם. פעמים רבות הנהג שאוסף את הרכב לא שם לב למכות שיש ולא מסמן. למרות זאת אינני תולה את הנזק על חב' הליסינג אף פעם.

היה לי מקרה בדיוק כמו שלך עם סף דלת תחתון (קדמית ימנית). המכה הייתה די רצינית ובזוויות מסוימות היא נסתרת ולכן הנהגים היו מפספים זאת פעמים רבות.

אגב, הנהג שאסף היום את הרכב שלי לטסט ללא שם לב לכלום ואני הראתי לו שפשןף אחד בעצמי. על האחרים הקטנים ויתרתי. את הלחיצה בקורה A לא הראתי לו. כשחזר הוא הציע לי לעשות סיבוב ולבדוק שהכל תקין, אחריו הוא ביקש ממני חתימה על כך שאין מכות חדשות ברכב. או שהוא כבר נדפק פעם אחת במשכורת או שאולי זה נוהל חדש (ח"ח על הגדלת ראש בכל מקרה) עכשיו הוא מכוסה...

אפרופו המכה בקורה A. בחנתי אותה מקרוב באור שונה ושמתי לב שזה לא חפץ שנפל מלמעלה אלא יש גם שריטה קטנה שמטפסת לגג. זה אומר שחפץ הושלח לעבר הרכב (כדור, תיק או משהו אחר, ילדים מסתובבים שם וראיתי דברים כאלה קורים), או שאבן פגעה בי במהלך נסיעה ולא שמתי לב - מוזר מאוד אבל אפשרי כי בידוד הרעשים ברכב טוב ואם שמעתי מוזיקה או שהיה רעש אחר (למשל צפירה של משאית סמוכה) הייתי יכול לפספס.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
לאחר התלבטות קשה וארוכה מאוד החלטתי להגיב לכל השרשור הארוך החד צדדי והפוגע!

אני עוסקת בתחום הרכב 17 שנים בחברות שונות (טויוטה, מיצובישי, הונדה ) דבר ראשון יש לציין שלא נכחת אף לא דקה מרגע המקרה ! ולקוחות שהיו בזמן המקרה ישמחו לספר על היחס "המשפיל" שאתה קורא לו שאביך קיבל!

שנית, אין דבר קל יותר לאיש מכירות אשר קיבל רכב עם פגם מלהעלותו חזרה על המובילית ולקבלו למחרת לאחר התיקון הנדרש.

הרכב הגיע ללא פגם הנראה לעין !!! ( הפגם היחיד שהתגלה בעת המסירה היה מיכל הדלק שלא נפתח ותוקן בחמש דקות- קפיץ שיצא ממקומו ) במזל , יש 12 מצלמות במעגל סגור המוכיחות מעל כל ספק שהרכב ירד בצורה מושלמת מהמובילית ונבדק מספר פעמים גם על ידי איש המכירות וגם (לצורך עוד זוג עיניים מקצועיות ) ע"י בעל הבית !!!

אביך חזר יום למחרת עם 136 ק"מ ואז הראה לנו את המכה בג'נט - מי שראה שיש פגיעה גם בצמיג היה מנהל המוסך ומי שקרא לבעלים של הפנצ'ריה הסמוכה היה איש המכירות !!! במיידי החליפו לרכב צמיג לצורכי ביטחון !

גם משפחתך הודתה שהרכב לא היה בפיקוח ותחת עין פתוחה 24 שעות ביממה. אין דבר קל יותר לבעל הבית במידה והיה ברור שזאת אשמתנו (גם אם בשוגג) לרכוש צמיג וג'נט ולחליפם ! אבל פשוט צריך להודות באמת, הרכב נפגע וכנראה שלעולם לא נדע איפה ומתי אבל בברור לאחר מסירתו !!!! אף אחד מעולםםםם !!!! לא טען ואפילו לא חשב שיש אשמה כלשהיא או שקר בדברי אביך !!!

בסך הכל הוצאתם ( כן, כן, כולכם !) את הדברים מפורפורציות לחלוטין ! במסגרת שנות עבודתי הרבות ראיתי דברים חמורים בהרבה משריטה בג'נט ובצמיג ! דבר נוסף ואחרון , לרגע מהמקרה אף אחד לא התנער מאחריות - לא מוכנה לשמוע ולא מוכנה לקבל את המונח הזה " התנערה מאחריות" - תתבייש לך , מרגע ראשון קיבלתם טיפול ושרות מחבק ואוהב !!!!! הונדה יכלה בהחלט להתנער ובחרה לחלוק את התיקון בחלקו הגדול . וכן ג'נט מקורי עולה 3000 ש"ח וצמיג בגודל ופירמה זו עולה 1850 ש"ח (אתם קיבלתם עוד הנחה משמעותית ) .

זהו הצד השני של המטבע ....

כל הכבוד על התגובה, הגיע הזמן שגם הצד השני ישמיע את טיעונו!

אני מניח שהיחס הטוב שהלקוח מקבל הוא לא לזכותו של הבן..

הרשי לי לומר לך, כי בתור אחד שאחראי על פיצויים בסכומים הרבה יותר גדולים, אני מבין כמה קשה לכם לראות את התגובה של פותח השרשור וזאת לאחר כל המאמצים וההשקעה מצדכם.

אני חושב שמאוד מפתה לבטל את הסדר הפיצוי ולשלוח את הבן להסביר לאב מדוע.

ולכל המגיבים בשרשור ולחברי הפורום בכלל,

הרבה פעמים אתם מאמינים אמונה עיוורת לכל חבר אשר החליט "לשתף" אותנו במקרה הנושא שקרה לו מול יבואן זה או אחר.

הרבה פעמים אתם מתלהמים, מייעצים לערב עורכי דין, לפנות לעיתונות, ובאופן כללי להשחיר את פני החברה.

כל זאת, לרוב, ללא כל הוכחות ברורות מצד פותח השרשור וכמעט תמיד ללא הישמע הצד השני.

הגיע הזמן שתלמדו מנסיון, לכל מטבע יש שני צדדים!

אל תתנו לפורום הזה להפוך לפורום ניגוח נותני שירות וסגירת חשבונות.

עכשיו הזמן לאכול כובעים.

בתאבון :wink:

פורסם

לנייט דריבר,

כפי שאמרתי אני לא מכיר את המקרה= לא ראיתי בעיניים. אז אני לא יודע להגיד אם אדם סביר היה רואה או לא. מי זה בכלל אדם סביר? בהנחה שהמכה אכן היתה בעת מסירת הרכב והאבא של פותח השרשור לא ראה, במגבלותיו, אני לא יודע מה יחליט שופט פלוני אם זה היה סביר או לאו. אתה יודע, נהדר לך.

סלואו ספרינטר (אחלה שם דרך אגב),

לא טענתי שאנחנו 100% נקיים, אבל לקורא לזה התרשלות?!?! המרחק גדול. מה עוד שאתה בעצמך אומר שהמון נהגים מפספסים את סוג המכה הזה (בהנחה שאנחנו מדסרים על אותה מכה), ואתה בתוקף תפקידך, מודע לזה, נחשף לזה ופועל בהתאם. זה רק מחזק את כל ענין האדם הסביר/ התרשלות.

בכל אופן, השורה התחתונה שלי זהה לשלך- לאדם שאין זה עסוקו, מומלץ להסריט את הרכב. אני יכול להגיד שבזכות זה נמנע מחברים בפלוגת המילואים שלי לעלות למשפט והטעות שלי היא שלא הנחתי את אשתי לנהוג כך. על הטעות הזו שילמתי 150 ש"ח וזה במסגרת ניהול/ קניית סיכונים. וזה מה שהמלצתי לפותח השרשור לעשות (לנהל סיכונים).

פורסם

אני לא חושב שזה נכון (החלק האחרון של דבריך). אמנם, האינסטינקט הראשוני הוא לקפוץ לצד הלקוח, אך זכורים לי לא מעט אשכולות בהם הסבירו לו שהטיעונים שלו - בעדינות - מגוחכים.

ואכן, עקב התגובה האחרונה פותח האשכול בעיקר צריך להתבייש בעצמו. מה שהוא כתב היה עיוות של המקרה, ובצורה מכוערת למדי.

אם באמת אביו חזר לאחר 136 ק"מ לסוכנות עם פגם אז למען האמת, זבש"ו. מאיר (אני מניח שזה מגיע ממאיר, ואם לא אז הסוכנות) יצאו הרבה - הרבה יותר מבסדר, כדי לתת לך הרגשה טובה עם הרכישה, למרות שיתכן כי הפגם נגרם באשמת אביך.

הקטע העצוב הוא, שאנשים כמוך גורמים לנתוני שירות להתייחס לכל לקוח כאשם עד שהוחכה חפותו. יש פה עניין לא קטן של ביצה ותרנגולת (קודם היה שירות מחורבן, או צרכנים מחורבנים?) אבל סיפורים כאלו בהחלט לא מסייעים לשינוי תודעת השירות (והצרכנות!) בארץ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אנשים פשוט צריכים להפעיל קצת שיקול דעת לפני שהם מגיבים בהתלהמות.

אני דבר ראשון בדקתי מה מידת הצמיג, לא דורש יותר מידי זמן, כמה הקלקות על העכבר והתברר שזו מידה לא סטנדרטית כלל (225.45R17).

לאחר עוד ארבע הקלקות על העכבר, היה ניתן גם לראות כי מחיר הצמיג במידה הנ"ל מאוד תלוי בחברת הצמיגים ונע בין 600 ש"ח (לא סביר שהרכב הגיע עם צמיגים כאלו נחותים) לבין מחירים של מעל 1,000 ש"ח לצמיג מיצרן "נורמאלי" (מישלין לדוגמא).

כך שתוך דקה וחצי, חצי מן התגובות המתלהמות (גנבים, צמיג צריך לעלות 400 ש"ח ועוד דברי חוכמה) בוטלו.

לאחר מכן, סתם עיניין אותי מבחינה לוגית מה הסיכוי שהנזק נגרם אל מחוץ לסוכנות.

שוב, קליק אחד לגוגל מפות, עוד מספר קליקים ושחזור דבריו של הבן ועולה כי הרכב נסע מינימום 100 ק"מ עד שחזר לסוכנות מספר ימים לאחרי המסירה.

בנוסף, דיי בתחילת השרשור הגיב חבר פורום אשר הגדיל ראש ונסע בעצמו לסוכנות (כל הכבוד, לא בטלן מקלדת כמו הרוב).

לדבריו, נסע בכדי לבדוק איך אפשר לעזור לחבר הפורום, אך לאחר הצגת הראיות בפניו (אני מניח אותם צילומים מ-12 מצלמות האבטחה) הוא היה בטוח בצדקת הסוכנות ואף חזר על דבריו מספר פעמים.

המתלהמים בחרו להתעלם גם מזה.

פורסם

לאחר עוד ארבע הקלקות על העכבר, היה ניתן גם לראות כי מחיר הצמיג במידה הנ"ל מאוד תלוי בחברת הצמיגים ונע בין 600 ש"ח (לא סביר שהרכב הגיע עם צמיגים כאלו נחותים) לבין מחירים של מעל 1,000 ש"ח לצמיג מיצרן "נורמאלי" (מישלין לדוגמא).

כך שתוך דקה וחצי, חצי מן התגובות המתלהמות (גנבים, צמיג צריך לעלות 400 ש"ח ועוד דברי חוכמה) בוטלו.

בוא ואעזור לך קצת, זוג הצמיגים הקדמי שברכבי הוא במידה הזו, עבור צמד טויו T1R שילמתי לא מזמן 1,500 ש"ח.

והטויו מתומחרים נמוך, צמיגים ברמה הזו עולים לא פחות ממחיר הטויו.

אבל היי, זה רק בגלל שאני פראייר שדופקים בקלות, ברור שכל אחד אחר היה מצליח למצוא צמיג ב- 400 ש"ח...:evil:

פורסם
האדם הסביר=האדם הרצוי. האדם הרצוי היה בודק את הרכב ומגלה מכה מסוג זה.

ויש שמה חתיכת מכה בג'אנט שמלווה בחתך רציני בצמיג.

זה פורום רכב ולא פורום משפטי, לכן אסתפק רק בלרשום שהאדם הסביר הוא ממש לא האדם הרצוי. בכלל, כל מושגי השסתום האלה לא כל כך נהירים אז לא נתחיל להתווכח ולשעמם את כולם.

ושוב, אני בכלל לא מתייחס למקרה הספציפי. התמונות שהוא פרסם לא מוכיחות דבר לעיני הלא מקצועיות, לכן (בפעם השלישית) תרומתי לדיון התמצתה ב: 1. לפעמים האמת היא לא שחור ולבן. 2. להבא תסריטו את הרכב. 3. נהלו/ קנו סיכונים.

ומכאן, איש כטוב בעיניו יעשה.

פורסם
לנייט דריבר,

כפי שאמרתי אני לא מכיר את המקרה= לא ראיתי בעיניים. אז אני לא יודע להגיד אם אדם סביר היה רואה או לא. מי זה בכלל אדם סביר? בהנחה שהמכה אכן היתה בעת מסירת הרכב והאבא של פותח השרשור לא ראה, במגבלותיו, אני לא יודע מה יחליט שופט פלוני אם זה היה סביר או לאו. אתה יודע, נהדר לך.

יש תמונות אז לא צריך לנחש.

ואם האבא מוגבל ביכלתו לזהות פגמים ביחס לאדם הממוצע אז שיתכבד ויזמין סיוע בתשלום או שלא בתשלום על מנת להתגבר על המגבלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...