Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי עקב חוסר זמן אני מכין תגובה זריזה בלי ציטוטים מסודרים.

נתחיל מהלא קשור - הלחיצה שקיבלתי בקורה A ככל הנראה מחפץ שנפל מהבניין בו אני מתגורר - ראשית מדובר ברכב ליסינג. אני אחוייב על הזנק הזה בכל מקרה. אינני בטוח שלבניין יש ביטוח צד ג' (אנחנו לא ממש מסודרים בעניין הועד). גם לי יש חלונות שיוצאים לאותו כיוון וגם אין לי כל הוכחה שזה קרה מתחת לבית במקום הזה. תביעה די מיותרת ובעייתית. היות ואשתי עובדת בחברת ביטוח ועוסקת בתחום אפשר לבדוק את העניין אבל על פניו נראה בלתי אפשרי... למזלי התיקון או ירידת הערך לא יצאו מהכיס שלי בכל מקרה.

חצי קשור - מישהו כתב שמכיר מהנדס מכונות שמבין ברכבים אך גר רחוק ושזה בעייתי לקרוא לו למעמד קבלת הרכב. יש לי משהו מצחיק לומר על זה - איש קרוב אליי לא מבין ברכבים ובכלל אדם שההגדרה "פראייר" מתלבשת עליו בול. חתנו לומד הנדסה, בעל תואר הנדסאי מכונות כמדומני ומשמש בתפקיד טכני בכיר למדיי בתחום המכונות בצבא. לכאורה מבין עניין, אופנוען וחובב רכב שמטפל ברכבים שלו לבד.... הלכו לרכוש רכב ממגרש... קנו את אחד הרכבים המזעזעים שניתן לדמיין, בעל תכונות טכניות נוראיות, במצב לא מי יודע מה ושילמו עליו הרבה יותר משוויו הריאלי. ומה בנוסף? מי שמכר להם את הרכב הוא "חבר" של אותו בחור "מבין עניין".

אני לא מזלזל בידע שלו כמכונאי שמתעלה על שלי בעשרות מונים. אינני יודע כיצד איפשר רכישה של רכב ברמה הזו, עם רמת בטיחות כזו והתנהגות כביש כזו (אם להתייחס לעולם המחשבים בשטיחות יש מתכנתים ויש משתמשים.. ברכב אני מכונאי גרוע אבל אני משתמש לא רע ובזה מסתכמת ההבנה שלי במכוניות. אז ההתרשמות שלי מהרכב כמשתמש פשוט נוראית... איך כמכונאי הוא לא פירש את זה לא ברור לי).

ולמה אני אומר את כל זה בשרשור הנ"ל? כדי שתבינו שאין גבול לאירוניה וש"מומחים" זה עוד לא הכל. צריך לסמוך על השכל הישר, על ההגיון הבריא, על החוק ועל עצמך... חתמת - שילמת.

לפותח השרשור - אני משוכנע שאביך אדם מדהים. אני משוכנע שאתה בן נהדר. אני נוטה במידה מסויימת להאמין שהנזק באמת היה קיים קודם. אבל חתימה במקרה הזה היא המכרעת. כל אחד מקבל כפה בחייו, אביך כנראה קיבל אותה קצת מאוחר.. אבל אני בטוח שלהבא הוא ילמד, עם כמה שזה כואב ועצוב. הטענה שלכם לא עומדת גם במבחן המשפט ולכן ככל שנותר הוא למזער נזקים ולהודות להונדה על הצעתם הנדיבה תהיה אשר תהיה. אין את מי להאשים חוץ מאת עצמך. טעויות עושים - וגם משלמים עליהן.

נכון, חווית קניה, נכון 150,000 ש"ח, מצפים ללא פחות מ.... וכו' וכו'... אבל חוק זה חוק, את נושא האחריות האישית וההתגוננות האישית אף אחד עוד לא ביטל.

קלישאה אחת אומת שאדם חכם יודע לתקן טעויות ואדם נבון יודע לא לעשות אותן. סיפורים מסוג זה תורמים לרבים אחרים ורבים ילמדו מהניסיון המר שלכם. אני שוב מאחל שזה יהיה הדבר הגרוע ביותר שמשפחתך תדע אי פעם.

בהצלחה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תגובות 219
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה אתה חושב כך?

אם נתרכז בעיקר ונתעלם מכל התפל שרץ בשרשור אז:

לזכות האבא עומדת העובדה שהרכב היה בבעלותו זמן קצר מאוד ומבחינה סטטיסטית סביר להניח שהגלגל נפגע באחד משלבי העברת הרכב מהיצרן לידיו.

איך שלא תהפוך את זה, אם אני הייתי צריך לפסוק בעניין הייתי הולך על פשרה ובמובן הזה היבואן יותר מהוגן.

האב אסף את הרכב ממעלות.

בהנחה כי הוא נסע ישר לבנו בקריות, ולא נסע לשום מקום אחר, הוא עבר קצת יותר מ-40 ק"מ.

כך שמבחינה סטטיסטית, לא בטוח שהטיעון שלך תופס.

אם היה יוצא מהסוכנות ולאחר 10 דקות שב לסוכנות עם אותה הבעיה, ניחא, אבל לשוב אליהם מבפר ימים לאחר האיסוף ועם כ-100 ק"מ לערך (יש גם דרך חזור..), נו באמת..

מה שכן, אני מסכים איתך ב-100% לגבי המשפט האחרון, היבואן היה יותר מהוגן.

פורסם

יבואן הוגן, לא מעמיד מצג שווא של גלגל עלוב במחיר מנופח להחריד של 3000 ש"ח וכפיית הסדר ברכישת צמיג במחיר נבזי של 1000 ש"ח.

ברור לי שאין כאן שום רצון טוב ונכונות לפיצוי, מחיר ריאלי לגלגל עבור היבואן הוא באיזור ה 800 ש"ח לכל היותר, מחיר צמיג ליבואן באיזור ה 400 ש"ח ומטה, כלומר היבואן מפסיד לכל היותר 200 ש"ח בהצעת ההוגנת שלו.

אילו לא היה מנסה לאלץ את הלקוח לשלם את ה 1000 ש"ח כדי לממן את הגלגל הייתי יכול לקרוא למונקי ביזנס הזה עסקה הוגנת,

כרגע מדובר בקומבינה ישראלית טיפוסית המסריחה מהתחסדות.

פורסם

אלון, אני יותר ממסכים עם שכתבת.

הנקודה שלי שונה, העלאת הרכב למובילית והורדתו בחזרה, פעולה שארעה לפחות פעמיים (מהמפעל לאוניה ומהמכס לסוכנות), הטענת הרכב על האוניה, הוצאתו להתקנות - כל אלה הן פעולות מועדות לפורענות.

מהבחינה הזו הנהיגה של האב הרבה יותר "בטוחה".

לכך כיוונתי שמבחינה סטטיסטית סביר יותר שהרכב נפגע בהובלה, אם כי אדגיש שוב - אין לי שום מחלוקת נוספת עם תוכן ההודעות שכתבת בעניין הזה.

פורסם

פרוקסימה, היבואן גם יכל לשלוח אותו לכל הרוחות בטענה של, חתמת, בעיה שלך.

אז לא עשו את זה, וניסו למצוא פתרון. מה אכפת לך כמה עולה ליבואן החלקים?

צריך להיות לך אכפת אם זה סידור סביר עבור הלקוח.

תחשוב שהוא היה צריך ללכת להחליף עכשיו ג'אנט וצמיג, כמה היה עולה לו?

אתה מסיר אחריות מהלקוח ב 100%, בעוד שזה בכלל לא בטוח שזה המצב.

נכון, הגיוני יותר שזה קרה בהובלה. הגיוני שאם הלקוח היה גורם לכך הוא היה

מרגיש. אתה בטוח שזה היה המצב ב 100%? אני לא חושב.

פורסם

עברתי ברפרוף על השרשור ולדעתי יש פה מקרה קלאסי של "לא שמתי לב ואין לי מושג אם אנחנו אשמים או היבואן אבל הוא עשיר ואני עני אז אני אפיל את זה עליו".

באמת שאין לי מושג מאיפה הפגיעה בחישוק וזה גם לא משנה. הלכתם לקחת מוצר חדש בידיעה שאתם לא מבינים בזה בשיט ובכל זאת בחרתם ללכת לבד (שמתם 150K אז אתם חוסכים עוד אלפייה של שמאי כשאתם יודעים שאין לכם מושג?), קיבלתם רכב שחתמתם שהוא תקין, נסעתם כמה עשרות/מאות ק"מ וכשגיליתם החלטתם שהיבואן אשם ב 100%. אני נהג די מיומן עם מאות אלפי ק"מ על הכביש שמסוגל להרגיש דברים ברכב שרוב הנהגים לא ירגישו וגם אני גיליתי לא פעם חתך, פגיעה בצמיג שאין לי מושג מאיפה היא הגיעה. אתם החלטתם מיידית שזה היבואן.

אתה עדיין מתחמק מהעלאת תמונות של הצמיג (וזה שאתם נוסעים עם חליפי לא משנה את העובדה שהצמיג הפגום שלך ואני מאמין שאתה שומר עליו מכל משמר כדי לנסות להוכיח את טענותיך).

רכב חדש עובר רישוי ועובר בקרת איכות של היבואן. ביקשתם לראות את הטפסים? אם היתה פגיעה סביר להניח שאחד האנשים בשרשרת סימן אותה.

זה שהיבואן מרויח הרבה או מפסיד הרבה זה לא עניינו של אף אחד חוץ מאת בעלי המניות. הוא עדיין לא חייב לספוג נזק של 4K לכל אחד שרכבו פגוע למרות שהוא חתם שהכל תקין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יבואן הוגן, לא מעמיד מצג שווא של גלגל עלוב במחיר מנופח להחריד של 3000 ש"ח וכפיית הסדר ברכישת צמיג במחיר נבזי של 1000 ש"ח.

ברור לי שאין כאן שום רצון טוב ונכונות לפיצוי, מחיר ריאלי לגלגל עבור היבואן הוא באיזור ה 800 ש"ח לכל היותר, מחיר צמיג ליבואן באיזור ה 400 ש"ח ומטה, כלומר היבואן מפסיד לכל היותר 200 ש"ח בהצעת ההוגנת שלו.

אילו לא היה מנסה לאלץ את הלקוח לשלם את ה 1000 ש"ח כדי לממן את הגלגל הייתי יכול לקרוא למונקי ביזנס הזה עסקה הוגנת,

כרגע מדובר בקומבינה ישראלית טיפוסית המסריחה מהתחסדות.

קישקוש.

סתם לצורך העיניין, יש לך מושג איזו מידה הצמיג?

האם אתה יודע את העלות לצרכן של צמיגים במידה זו?

האם אתה יודע איזו חברת מציגים באה על הרכב הנ"ל (אני מקווה שאתה לא שם שני צמיגים שונים על אותו הסרן)?

את התשובות לכל השאלות הנ"ל ניתן למצוא בהודעות קודמות בשרשור זה.

מחיר של 1,000 ש"ח לצמיג במידה זו הוא הגיוני ביותר.

מה הקשר עלות ליבואן הונדה?!

האם הוא גם אחראי על יבוא הצמיגים? אני מניח שלא.

העלות שלו היא זהה לעלות לצרכן פחות הנחת כמות, אם יש לו בכלל (הרי כמה צמיגים הוא כבר מחליף במסגרת האחריות, ועוד במידה זו?)

לגבי הג'אנט, הוא נוקב את העלות לצרכן של ג'אנט מקורי של הונדה במידה 17 אינץ', במקרה זה 3,000 ש"ח זה אפילו דיי זול בהשוואה ליבואנים אחרים.

הוא הרי לא ביקש ממנו את העלות, ואני לא מבין מה הסיבה להכנס לכיס של היבואן וכמה זה עולה לו, בעיקר בזמן שהוא לא חייב כלום.

פורסם

לכל הגיבורים של "חתמת נדפקת" הייתי רוצה לספר את סיפור שלי (ובשביל שלא יטענו נגדי שאני סחטן, לא אציין באיזו חברה מדובר).

הרכב של המשפחה עבר תאונה. חברת הביטוח הפנתה אותנו למוסך הסדר ולסוכנות השכרה לקבלת רכב חלופי.

מכיוון שלי אין זמן ואשתי היתה בחופש, אז היא נסעה לקחת את הרכב מחברת ההשכרה ולהכניס את הרכב למוסך.

בחברת ההשכרה החתימו אותה על טופס פגיעות. הרכב אותו היא קיבלה היה עמוס בפגיעות פח, שריטות ומה לא. לאחר מספר ימים נסעתי לקחת את הרכב מהמוסך ולהחזיר את הרכב לחברת ההשכרה. נציג חברת ההשכרה עבר על הרכב ו"גילה" מכה מתחת לדלת שליד הנהג. כדי לראות בכלל את המכה יש צורך להתרחק מספר מטרים מהרכב (וכאן המקום לציין שבעת המסירה לא היה באפשרות אשתי לעשות זאת כי הרכב חנה בין רכבים). כמובן שסוכנות ההשכרה ניסתה "להלביש" את המכה עלי. אני התקוממתי, זעקתי, טענתי ועוד, אבל הם ידעו שאין לי הרבה מה לעשות אז בפשטות אמרו לי: "בעיה שלך תשלם 500-600 ש"ח"!!!!!

לאחר דין ודברים והכנסת הביטוח, המוסך ואלוהים לתמונה, הגענו לפשרה שאשלם 150 ש"ח וקיבלתי תוספת נחמדה של מכתב איום מעוה"ד של חברת ההשכרה.

אני במקצועי עו"ד אז המכתב לא עשה לי מאומה חוץ מכעס כלפי החברה בתור לקוח וידיעה ברורה שלא אני ולא משפחתי המורחבת תעשה עסקים עם החברה הזאת.

נ.ב.

מלבד הנסיעה מחברת ההשכרה הביתה, אשתי לא נהגה בו, ויש לי חניה פרטית. אני נהגתי ברכב פעם אחת לעבודה (גם שם יש לי חניה) ולחברת ההשכרה. אופי הפגיעה הוא כזה שנגרם, לעניות דעתי, מניסיון לא מוצלח להרים את הרכב על ג'ק.

בקיצור, גם אם חתמת על טופס, עדין יכול להיות שפספת מכה והחתימה אינה תעודת הכשר לחברה שהצדק (לא המשפטי, למרות שגם הטופס לא סוף פסוק) עימה.

רק אוסיף שלי ולמשפחתי יש ניסיון של עשרות פעמים ששכרנו רכב בחו"ל. מעולם לא היתה לנו בעיה ומעולם לא קיבלנו רכב במצב כל כך גרוע.

פורסם

אני אשמח אם מישהו מכל החכמים שמדבר על מחיר הצמיג ימצא אחד כזה (225/45/17 98w) במחיר יותר זול מ-1000 ₪. אנחנו לא יבואני צמיגים, אלא רוכשים אותם כמו כל צרכן אחר, עם הנחה כזו או אחרת.

פורסם
לכל הגיבורים של "חתמת נדפקת" הייתי רוצה לספר את סיפור שלי (ובשביל שלא יטענו נגדי שאני סחטן, לא אציין באיזו חברה מדובר).

הרכב של המשפחה עבר תאונה. חברת הביטוח הפנתה אותנו למוסך הסדר ולסוכנות השכרה לקבלת רכב חלופי.

מכיוון שלי אין זמן ואשתי היתה בחופש, אז היא נסעה לקחת את הרכב מחברת ההשכרה ולהכניס את הרכב למוסך.

בחברת ההשכרה החתימו אותה על טופס פגיעות. הרכב אותו היא קיבלה היה עמוס בפגיעות פח, שריטות ומה לא. לאחר מספר ימים נסעתי לקחת את הרכב מהמוסך ולהחזיר את הרכב לחברת ההשכרה. נציג חברת ההשכרה עבר על הרכב ו"גילה" מכה מתחת לדלת שליד הנהג. כדי לראות בכלל את המכה יש צורך להתרחק מספר מטרים מהרכב (וכאן המקום לציין שבעת המסירה לא היה באפשרות אשתי לעשות זאת כי הרכב חנה בין רכבים). כמובן שסוכנות ההשכרה ניסתה "להלביש" את המכה עלי. אני התקוממתי, זעקתי, טענתי ועוד, אבל הם ידעו שאין לי הרבה מה לעשות אז בפשטות אמרו לי: "בעיה שלך תשלם 500-600 ש"ח"!!!!!

לאחר דין ודברים והכנסת הביטוח, המוסך ואלוהים לתמונה, הגענו לפשרה שאשלם 150 ש"ח וקיבלתי תוספת נחמדה של מכתב איום מעוה"ד של חברת ההשכרה.

אני במקצועי עו"ד אז המכתב לא עשה לי מאומה חוץ מכעס כלפי החברה בתור לקוח וידיעה ברורה שלא אני ולא משפחתי המורחבת תעשה עסקים עם החברה הזאת.

נ.ב.

מלבד הנסיעה מחברת ההשכרה הביתה, אשתי לא נהגה בו, ויש לי חניה פרטית. אני נהגתי ברכב פעם אחת לעבודה (גם שם יש לי חניה) ולחברת ההשכרה. אופי הפגיעה הוא כזה שנגרם, לעניות דעתי, מניסיון לא מוצלח להרים את הרכב על ג'ק.

בקיצור, גם אם חתמת על טופס, עדין יכול להיות שפספת מכה והחתימה אינה תעודת הכשר לחברה שהצדק (לא המשפטי, למרות שגם הטופס לא סוף פסוק) עימה.

רק אוסיף שלי ולמשפחתי יש ניסיון של עשרות פעמים ששכרנו רכב בחו"ל. מעולם לא היתה לנו בעיה ומעולם לא קיבלנו רכב במצב כל כך גרוע.

מצטער להגיד לך את זה, אבל הסיפור שלך לא רלוונטי. ואכן המודל העסקי של חברות השכרה, נראה הרבה פעמים ככזה שבנוי על רווח ממכות ודפיקות.

קשה להאמין שמכה כה בולטת נמסרה ע"י סוכנות של רכב חדש.

המכה לא יכלה להסתתר בין שלל מכות אלא זועקת לכל עין בלתי מקצועית.

הסוכנות לא הייתה לוקחת סיכון כזה...לפחות לא בפגם נראה לעין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חברת השכרה זה משהו שונה לגמרי וקל גם להראות אם הפגיעה היתה אצלך או לא. מספיק להוציא טופס קבלה קודם ולראות אם המכה מצויינת בו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

א. מה הקשר בין תוכן השרשור לבין ההודעה שלך?

ב. אם בענייני חו"ל עסקינן, אז ברשותך סיפור קצר.

באחת הנסיעות שלי שכרתי רכב שהוזמן והתקבל במינכן (פרנץ יוזף שטראוס פלוגהאפן), הרכב שנמסר לי היה חדש לחלוטין עם 40 ק"מ על השעון.

אני עושה סיבוב סביבו ומגלה שריטה באורך של 5 ס"מ על מכסה המנוע, בשל העובדה שמדובר בגרמניה (שם כולם ייקים) ולא בארץ התלבטתי קשות אם לחזור לדלפק ולדווח או לסמוך על הפדנטיות הידועה של המקומיים.

החשדנות ניצחה את העייפות וחזרתי לדלפק והשריטה נרשמה כדת וכדין ע"ג הטופס.

אחרי שבועיים אני מחזיר את הרכב והבחורה שבטרמינל מודיעה לי בחגיגיות שיש שריטה על הרכב ושהיא כמובן באחריותי ושהנזק הזה לא רשום בשום מקום.

הטופס שנשלף הוא ששכנע אותה שאינני אחראי לשריטה, אז בבקשה - גם בחו"ל יש דברים כאלה ומי שבוחר להתרשל, שישא בתוצאות.

פורסם

לאחר התלבטות קשה וארוכה מאוד החלטתי להגיב לכל השרשור הארוך החד צדדי והפוגע!

אני עוסקת בתחום הרכב 17 שנים בחברות שונות (טויוטה, מיצובישי, הונדה ) דבר ראשון יש לציין שלא נכחת אף לא דקה מרגע המקרה ! ולקוחות שהיו בזמן המקרה ישמחו לספר על היחס "המשפיל" שאתה קורא לו שאביך קיבל!

שנית, אין דבר קל יותר לאיש מכירות אשר קיבל רכב עם פגם מלהעלותו חזרה על המובילית ולקבלו למחרת לאחר התיקון הנדרש.

הרכב הגיע ללא פגם הנראה לעין !!! ( הפגם היחיד שהתגלה בעת המסירה היה מיכל הדלק שלא נפתח ותוקן בחמש דקות- קפיץ שיצא ממקומו ) במזל , יש 12 מצלמות במעגל סגור המוכיחות מעל כל ספק שהרכב ירד בצורה מושלמת מהמובילית ונבדק מספר פעמים גם על ידי איש המכירות וגם (לצורך עוד זוג עיניים מקצועיות ) ע"י בעל הבית !!!

אביך חזר יום למחרת עם 136 ק"מ ואז הראה לנו את המכה בג'נט - מי שראה שיש פגיעה גם בצמיג היה מנהל המוסך ומי שקרא לבעלים של הפנצ'ריה הסמוכה היה איש המכירות !!! במיידי החליפו לרכב צמיג לצורכי ביטחון !

גם משפחתך הודתה שהרכב לא היה בפיקוח ותחת עין פתוחה 24 שעות ביממה. אין דבר קל יותר לבעל הבית במידה והיה ברור שזאת אשמתנו (גם אם בשוגג) לרכוש צמיג וג'נט ולחליפם ! אבל פשוט צריך להודות באמת, הרכב נפגע וכנראה שלעולם לא נדע איפה ומתי אבל בברור לאחר מסירתו !!!! אף אחד מעולםםםם !!!! לא טען ואפילו לא חשב שיש אשמה כלשהיא או שקר בדברי אביך !!!

בסך הכל הוצאתם ( כן, כן, כולכם !) את הדברים מפורפורציות לחלוטין ! במסגרת שנות עבודתי הרבות ראיתי דברים חמורים בהרבה משריטה בג'נט ובצמיג ! דבר נוסף ואחרון , לרגע מהמקרה אף אחד לא התנער מאחריות - לא מוכנה לשמוע ולא מוכנה לקבל את המונח הזה " התנערה מאחריות" - תתבייש לך , מרגע ראשון קיבלתם טיפול ושרות מחבק ואוהב !!!!! הונדה יכלה בהחלט להתנער ובחרה לחלוק את התיקון בחלקו הגדול . וכן ג'נט מקורי עולה 3000 ש"ח וצמיג בגודל ופירמה זו עולה 1850 ש"ח (אתם קיבלתם עוד הנחה משמעותית ) .

זהו הצד השני של המטבע ....

פורסם

היו פה כמה אנשים שכתבו: "האבא חתם על הטופס" וזה מבחינם היה סוף פסוק.

זה קומם אותי והסיפור שלי בא להראות שלפעמים גם חתימה על הטופס אינה ערובה שהחברה צודקת והלקוח טועה וכו' וכו'.

ההמלצה שלי מניסיוני האישי (כולל מילואים) פשוט תסריטו את הרכב לפני קבלתו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...