Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קניתי טויוטה קורולה אוטומטית שנת 92 קרבורטור

והרכב צורך דלק 1 ליטר ל6 קילומטר (רוב הזמן היתי עם מזגן)

אני חייב לציין שזה רכב מצויין הבעיה היחידה שלו זאת הצריכת דלק וחוסר האצה עד למהירות של 30 קמ"ש בערך (כנראה מאותה סיבה שהוא צורך דלק)

מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה?

תודה מראש8)

פורסם

נראה לי שהבעיה שלך היא או במערכת הזרקה או בקרבורטור, כנראה שהקרבורטור צריך ניקוי ומה זאת אומרת חוסר האצה עד למהירות 30 קמ"ש?

פורסם

הוא לא מאיץ כל כך מהר (כשהוא חם הוא מאיץ יותר מהר אבל עדיין לא כמו בכל מהירות)

ונזכרתי בעוד משהו- דלוקה לי מנורה בשם ECONOMY - בספר רכב רשום שהיא אומרת שקיימת צריכת דלק גבוהה אבל לא רשום בגלל מה יש צריכת דלק גבוהה

פורסם

אתה מתכוון שהרכב שלך לא סוחב ומתאמץ? מתי זה קורה? בבוקר או כל הזמן?

לגבי הצריכת דלק ממתי זה התחיל? יש סיכוי שזה בגלל הקרבורטור, אבל לפני זה תפתח את מכסה המנוע ותראה אם יש נזילות ממשאבת הדלק שזה נמצא ליד הקרבורטור צמוד למסנן אויר

פורסם

תתחדש,

אם אני זוכר טוב, לאקונומטר יש שתי נורות - אחת כתומה והשניה ירוקה.

הכתומה דולקת בנסיעה בעומס בינוני ומעלה, וגם כשהמנוע כבוי.

הירוקה דולקת בנסיעה בעומס נמוך ובעמידה במקום עם מנוע פועל.

המטרה של הנורות האלו הייתה לגרום לנהג ללחוץ פחות על הגז ולהישאר כמה שיותר זמן עם נורה ירוקה.

לגופו של עיניין - 6 קילומטר לליטר אכן נשמע המון, אבל בכל זאת:

האם נסעת רק בעיר, בפקקים ונסיעות קצרות?

באם אתה בטוח שהגיר מתפקד תקין?

אתה אמור להרגיש שתי החלפות הילוך, אחת באיזור 20-30 קמ"ש והשניה ב 60 קמ"ש בערך, בתנאי האצה מתונה.

איך ביצעת את הבדיקה, על פני כמה קילומטרים?

אם נסעת רק בעיר והבדיקה הייתה קצרה יחסית, ממליץ לא למהר להגיע למסקנות, אלא לבצע עוד כמה מדידות,כולל בנסיעה בינעירונית.

פורסם

ירוקה לא דלוקה בכלל (יכול להיות שהיא שרופה בכלל)

הכתומה דלוקה קבוע גם בניוטרל, גם בהילוך וגם כשהמנוע מכובה

נסעתי רוב הזמן בעיר היה מעט מאוד פעמים שיצאתי מהעיר

הגיר תקין אין לו קפיצות או חוסר תגובה, גם כשאני שם על D ולא נוגע בגז הוא מתקדם לאט

את הבדיקה ביצעתי פעמיים מה שעשיתי זה מילאתי לפול טנק ואיפסתי את הקילומטרים, כשנכנסתי לתדלק(כשהמיכל היה כמעט ריק) בדקתי כמה ליטרים נכנסו במיכל עד שהוא שוב מלא וחילקתי מספר קילומטרים חלקיי מספר הליטרים

בבדיקה הראשונה יצא 5.8 ליטר לק"מ 1

בבדיקה השניה 5.9 ליטר לק"מ 1

פורסם

הייתי מציע לך ללכת לעשות בדיקת 4 גזים ולראות מה זיהום האוויר של הרכב, הייתה לי תקלה דומה בגולף שהחיישן חמצן היה תקול, סליל הצתה סיני וממיר קטליטי שסיים את חייו, כל אלה גרמו לצריכת דלק מטורפת וזיהום אוויר בשמים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

האם אתה בטוח שמדובר בקרבורטור ולא בהזרקה?! תבדוק שוב וחזור לעדכן.

כאשר הנורה הכתומה דולקת קבוע בלוח השעונים(שאומרת שהצריכת דלק לא חסכונית) זה אומר שיש בעיה במערכת ההזרקה.

לגבי קרבורטור לא ניראה לי שיש לך קרבורטור וגם מערכת כזו שיודעת אם הנהיגה חסכונית או בזבזנית. (שני הנורות ירוק וכתום), לכן בדוק אם מדובר בהזרקה ואתה לא יודע להבדיל.

פורסם

ברכב הזה 99% שיש קרבורטור, זה הדגם הישן, 5 דלתות קצת דומה למאזדה 323F, רק ללא הפנסים הנפתחים.

לגיר אוטומטי 3 הילוכים.

הנורה הכתומה שדולקת זו לא נורת בדוק מנוע, זו נורה של מכוון, שנקרא "אקונומטר", הסברתי את היעוד שלו מקודם.

המחוונים האלו פעולים על עקרון מדידת וואקום בסעפת היניקה.

כשיש וואקום חזק, הנורה היקורה דולקת, וואקום חלש- הנורה הכתומה דולקת.

אם הנורה הכתומה דולקת כל הזמן, כנראה הצינורית נקרעה או נפלה.

פורסם

תראה, כל מה שיכתבו לך כאן יכול להיות נכון ולא נכון, מדובר באוטו שכבר די ישן, ויתכן מאוד שיש בו שילוב של כמה בעיות, שגורמות לצריכת דלק גובהה:

1. קרבורטור לא מטופל ולא מכוון

2. אין טרמוסטט או תפוס במצב פתוח

3. פילטרים סטומים

4. לחץ אוויר נמוך בצמיגים

5. פרונט לא מכוון

6. גיר מחליק או לא תקין

7. בלמים קצת תפוסים

8. מזגן מוסיף לצריכת דלק עד 15%

9. מנוע בלוי עם קומפרסיה נמוכה צורך יותר דלק בהשוואה למנוע תקין

10. יש עוד סיבות, וכאמור ברכב ישן יתכן מאוד שילוב של כמה מהן ביחד.

אתה אומר שהרכב לא סוחב - כל ירידה בהספק מנוע גוררת צריכת דלק מוגברת, משום שהנהג נדרש ללחוץ יותר על הגז.

ושוב, בדוק שהגיר מתחיל בנסיעה בהילור ראשון.

בכמ מקרה, האוטו הזה עם מנוע קרבורטור וגיר אוטומטי 3 הילוכים לא יכול להיות חסכוני, וצריכת דלק של 1 ל 7-8 בעיר עם מזגן ופקקים יכולה להיות הגיונית מאוד.

פורסם

תודה רבה, אני ארשום את כל מה שאמרת ואבדוק,

דרך אגב מה זה משנה את הצריכת דלק אם יש טרמוסטט? (ניראלי שאין שם כי לוקח לרכב בערך 20 דקות להתחמם עד שמגיע לחום שהוא צריך)

• תוכן חדש...