Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה טרי שקרה לי לפני כשעה.

נסעתי בפניה יחסית חדה שמאלה, לא מכחיש, יחסית מהר. הכביש בעל 2 נתיבים, על מנת להשאר בנתיב שלי הייתי צריך לתת נטייה קצת שמאלה כדי לא לגלוש לנתיב השני.

פתאום האוטו זורק(הנעה קדמית),לוחץ ברקס, ABS פועל, ESP פועל אני מרגיש שאין לי שליטה על הרכב, מרסן לצד הנגדי וזורק שוב לצד הנגדי, כך שלושה או ארבעה פעמים עד שנעצר.

במזל(תודה לאלוהים), לא קרה כלום, כולם בריאים ושלמים כולל האוטו.

חברים שהיו איתי באוטו אומרים שהממטרות התיזו מים על הכביש ובגלל זה הכל התחיל.

חוץ מזה שלמדתי שיעור מה לא לעשות, בעתיד אני בכלל לא יגיע שוב למצב הזה, מה צריך לעשות במקרה שהרכב מגיע למצב כזה?

תודה!

פורסם

קורה לי הרבה עם ההילקס שאני נוהג עליה. אתה משחרר גז, מתקן ברגוע לכיוון נגדי ולוחץ מעט מאוד על הברקס כדי להאט את הרכב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ברקס עדין ותיקונים לא גסים מידי אבל ביעקרון הרבה אימון על מצבים כאלה כדי שתאכל לדעת איך להגיב ..

 

התגובה הראשונים למצבים כאלה אצל רוב האנשים זה ברקס חזק בשילוב עם תיקון חזק עם ההגה מה שלא נכון תמיד לעשות כי התיקון גורם לאוטו לזרוק לצד שני

פורסם

תיקנתי אבל הרכב זרק לכיוון השני, מה שכן לחצתי הרבה ברקס. הייתי חייב תיקונים גסים אם לא הייתי מתנגש בגדר. ואיפה ניתן להתאמן על זה, קורסים וכו׳?

פורסם

אנשים...אתם במקרה הטוב סתם מבלבים ובמקרה הגרוע הוא ישמע לעצתכם ואז אבוי....

לבחור עם ההיילקס היא הנעה אחורית והדין שם שונה לחלוטין..

לפותח השרשור , כשהזנב מתחיל להקדים הדבר הנכון הוא ליישר הגה ולנגוע בגז, תרגיש מיד את הרכב מתיישר.

פורסם
היילקס זה הנעה קדמית או 4x4
ממש לא.

 

לעניין השאלה של פותח השרשור: תתרכז במה שצריך לעשות לפני שאתה מאבד שליטה, כי כאשר השליטה אבדה לך - אין לך הרבה מה לעשות. בכל מקרה, את זה לומדים בקורסים מעשיים.

dirty old man

need love too

פורסם

הדבר היחיד שנכון לעשות, זה לא ללמוד נהיגה בתכתבות.

לך תעשה קורס נהיגה מתקדמת, כך תוכל להבין איזה כוחות פועלים על הרכב בזמן הנהיגה ותוכל לדעת מה צריך לעשות על מנת לתקן שגיאות.

פורסם

פתאום האוטו זורק(הנעה קדמית),לוחץ ברקס, ABS פועל, ESP פועל אני מרגיש שאין לי שליטה על הרכב, מרסן לצד הנגדי וזורק שוב לצד הנגדי, כך שלושה או ארבעה פעמים עד שנעצר.

 

בהנחה שה-ESP תקין, זה מה שיישר את הרכב בסוף "והריסונים" שלך רק מפריעים. במקרה כזה כוון את הרכב לכיוון אליו אתה רוצה להגיע ומקסימום תוסיף ברקס, ה-ESP יעשה את השאר.

 

אימון במצבים כאלו מתמקד בעיקר ביכולת של הנהג להסתכל ולכוון את הרכב למקום בטוח (לא טריוויאלי, הרב מסתכלים דווקא להיכן שהסכנה נמצאת, ולכן גם מגיעים לשם ופוגעים במה שמנסים להמנע ממנו...)

 

סביר להניח שמה שאתה מכנה "זריקה" אלו קשקושי זנב קלים. זריקה זה שאתה כבר רואה את המדרכה בחלון הקדמי...

 

דרך אגב, התמודדות עם שינוי פתאומי באחיזה (כביש רטוב) היא אכן עניין בעייתי ולא טריוויאלי, גם עם ESP, לכן החוויה הלא נעימה.

טוב שיש טכנולוגיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ממש לא.

 

לעניין השאלה של פותח השרשור: תתרכז במה שצריך לעשות לפני שאתה מאבד שליטה, כי כאשר השליטה אבדה לך - אין לך הרבה מה לעשות. בכל מקרה, את זה לומדים בקורסים מעשיים.

 

צודק, טעות שלי.

פורסם

כל מה שכתב פותח השרשור וגם הבאים אחריו ממחיש את המצב בארצנו - רק לאחר שמסיימים את הטסט ומצליחים לקבל את הרשיון מתחילים ללמוד נהיגה.

 

המערכת בארץ לא מלמדת נהיגה - היא מעבירה טסטים...

 

ממליץ בחום לקחת קורס נהיגה מתקדמת אצל אחד מבתי הספר שקיימים בארץ. מניסיון אישי הדבר משנה את התפיסה שלך מקצה לקצה.

 

עופר

פורסם
כל מה שכתב פותח השרשור וגם הבאים אחריו ממחיש את המצב בארצנו - רק לאחר שמסיימים את הטסט ומצליחים לקבל את הרשיון מתחילים ללמוד נהיגה.

 

עופר

 

 

שיעורי הנהיגה אמורים ללמד אותך תפעול רכב בסיסי וציות לחוקי תעבורה וכיצד לא להגיע למצבי קיצון .

זה מספיק כדי להביא אותך בבטחה ממקום למקום - וכל השאר זה בונוס.

Gn'f'R

פורסם

רק עופר נגע בעניין שינוי האחיזה על משטחים שונים, אני רוצה גם להתייחס לנקודה הזאת שלא זוכה להתייחסות רבה, ולא בצדק.

 

בהרבה כבישים יש טלאים כאלה ואחרים, יש הבדלי גובה, יש חול, יש ממטרות וכן הלאה- צריך לדעת להתמודד עם הדברים האלה ולהבין את ההשפעה שלהם על הרכב כי לדעת לצפות את השינוי בהתנהגותו.

 

אם תקח פניה מהירה והדוקה על משטח עם אחיזה גבוהה ובאמצע הפניה יהיה תלאי ברמה ירודה אתה בהחלט עלול למצוא את עצמך מועף מהפניה כי המהירות שלך על המשטח האוחז הפכה לגבוהה מדי על המשטח בעל האחיזה הירודה.

 

מעבר לכך, תיקונים אגרסיביים באותה נקודת שינוי עלולים דווקא להחריף את התנהגות הרכב לשינוי.

 

יש כמה דרכים להתמודד:

1.להבין שהכביש לא אוחז ברמה שווה בכל קטעיו.

2. אם זה כביש שנוסעים בו קבוע רצוי ללמוד את נקודות התורפה שלו (למשל פניה עם אספלט גלי וקופצני).

3.להרים מבט ולראות מרחוק מתי עומד להיות שינוי באחיזה.

4. לבצע תיקונים בטרם האחיזה משתנה כדי להפחית כוחות פיזיקליים בעת שינוי האחיזה.

5.ללמוד את התנהגות הרכב בעת שינוי אחיזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קח קורס נהיגה מתקדם.

זה אלמנטרי לכל נהג. אתה לפחות מבין את זה עכשיו. לא בטוח שבפעם הבאה יהיה לך מזל.

אי אפשר לתרגל פתרונות עם החבר'ה על הכביש או באינטרנט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

×
×
  • תוכן חדש...