Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת מבחן דרך שעשינו לסיטרואן C1 (רובוטית, תודה ששאלתם) מצאנו את הגשר המיוחד הזה.

מי מזהה את המקום ויודע לספר קצת על ההיסטוריה של המקום המיוחד הזה?

attachment.php?attachmentid=292317&stc=1&d=1339744579

DSC_0634.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

כמה שנים שהחניתי מתחת לגשר הזה (בשביל צל) את מכוניות שהיו לי...נוסטלגיה. היתה שם הנחה של 50% לתושבי XX.

ואז התחילו לחפור ולבנות את המגדל המפלצתי המנותק מהשכונה...נתתי מספיק רמזים.

אגב, אם אינני טועה גם עובר שם תוואי של מה שאמור להיות פתרון תחבורתי ציבורי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
גשר מעל תוואי הרכבת הטורקית בנווה צדק?

הגשר על הנהר תוואי :wink:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

או עין הוד, או אי שם בסקיירים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אילי זיהה נכון את המקום!

מדובר בגשר שלוש, אשר מחבר את רחוב שלוש עם פאתי יפו. הגשר נבנה על ידי המושל הטורקי בשנת 1905 לאחר שאהרן שלוש, שהיה תושב השכונה, נפצע בתאונה כשניסה לחצות את הוואדי בכרכה שלו. הגשר היה חלק מקו הרכבת הראשון שנבנה בארץ ישראל וחיבר בין פאתי יפו לירושלים. קו החל בתחנת מנשייה ("מתחם התחנה" בימנו, בסמוך לגן צ'ארלס קלור כפי שמוכר כיום), עבר דרך רחובות יהודה הלוי והרכבת ומשם יצא מגבולות תל אביב אל עבר ירושלים. עם פרוץ מלחמת העצמאות ננטשה תחנת הקצה ביפו בעקבות הפרעות של תושבי השכונות הערביות הסמוכות ולאחר סיום מלחמת העצמאות וחתימת הסכם שביתת הנשק עם ירדן חודשה הפעילות בקו אך הפעם מתחנת קצה אחרת - תל אביב דרום. עד לשנת 1970 שכנה התחנה במרכז העיר, בסמוך למבנה הישן של משטרת מרחב ירקון. אך בשנת 1970 החליטו פרנסי העיר להוציא את הרכבת משטחה של העיר, בשל ההפרעה שגרמה תנועת הרכבות לתנועת הרכבים בציר "דרך פתח תקווה" (רחוב המסגר של היום) ותחנת הרכב "תל אביב דרום" הועתקה למיקומה הנוכחי. בשל כך צנחה באופן משמעותי תנועת הנוסעים בקו הרכבת לירושלים עד שהופסקה סופית פעילותו בשנת 1998.

תוואי הרכבת הישן מיפו לירושלים נזנח במשך שנים ארוכות. את מתחם תחנת הרכבת הישנה של יפו תפס צה"ל במשך שנים ארוכות, חלקה הפך למוזיאון לתולדות צה"ל (פעיל עד היום) וחלקה הפך למחסנים ולארכיונים. לאחרונה עזב צה"ל חלק מהתמחם, ששופץ על ידי עיריית תל אביב והפך למתחם בילוי ותרבות.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

למען ההגינות אציין שהתשובה שלי רק מרחיבה את התשובה של אליבבא, ומוסיפה זווית מעניינת של הגשר.

אני מעביר חצי מהפרס :)

המיקום ("לוקיישן") כל כך מתאים למכונית הזאת!

מה שמאפיין את נווה צדק של היום שהכל מעוצב בה כל כך נכון, כאילו כת של מעצבים השתלטה על השכונה (מה שנראה לי לא רחוק מהאמת). אלפא קטנות גם לא חסר שם!

• תוכן חדש...