Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לינק :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4239616,00.html

תקראו טוב ותגיעו לפסקה הזו :

יתרה מזאת: במשרד לביטחון פנים מציינים כי הצרפתים החליטו "לאסור את השימוש במכשירים כגון GPS ואף באפליקציות במכשירים החכמים, המעדכנים את הנהגים על הימצאותם של רדאר מהירות או של מצלמות מהירות". דוגמה נוספת להחלטה דומה נמצאה בניו-זילנד, שם נקבע כבר לפני כעשר שנים כי יש להסיר את כל השלטים המזהירים מפני מצלמות המהירות.
אני מריח כסף באויר .

והאף שלי אף פעם לא טועה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

איפה כל נאמני משרד האוצר/משטרה בפורום הזה.

אני מחכה בכיליון עיניים למספר הנפגעים בסוף השנה, נראה מה הכסף שלנו עשה היום...

בשיפוצים

פורסם

אני היחיד שרואה כאן משהו טוב? מבין המצלמות שהופעלו עד כה - הרוב הן מצלמות רמזור, ואני חושב שבין חברי הפורום מצדדים באמצעי אכיפה זה. כמוכן, כין שצומת הוא מקום מסוכן במיוחד, גם מדידת מהירות בצומת היא דבר יובי, רצוי שנהגים יפנימו שמהירות סבירה בצומת מצילה חיים והרבה יותר קריטית מהמהירות בקטע כביש מהיר.

לגבי מפות ואמצעי אזהרה מפני מצלמות - בכתבה מזכירם דיונים בצרפת, אבל בגרמניה, שויצריה ואוסטריה קיים כבר מספר שנים חוק האוסר החזקת כל מידע על מצלמות ברכב - אפילו רשימה ידנית הנמצאת בתא המטען, ואינה נגישה, קל וחומר בתא הנוסעים (כולל מכשירים אלקטרוניים) תגרור עונש - וכבד מאוד: העבירה היא הכשלת שוטר, והקנס עשוי להגיע ל-3,000 אירו.

לגבי מכשירי GPS - בספרד, למשל, אסור לתפעל אותם תוך נהיגה - גם כאשר הם מותקנים בתושבת ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני היחיד שרואה כאן משהו טוב? מבין המצלמות שהופעלו עד כה - הרוב הן מצלמות רמזור, ואני חושב שבין חברי הפורום מצדדים באמצעי אכיפה זה. כמוכן, כין שצומת הוא מקום מסוכן במיוחד, גם מדידת מהירות בצומת היא דבר יובי, רצוי שנהגים יפנימו שמהירות סבירה בצומת מצילה חיים והרבה יותר קריטית מהמהירות בקטע כביש מהיר.

לגבי מפות ואמצעי אזהרה מפני מצלמות - בכתבה מזכירם דיונים בצרפת, אבל בגרמניה, שויצריה ואוסטריה קיים כבר מספר שנים חוק האוסר החזקת כל מידע על מצלמות ברכב - אפילו רשימה ידנית הנמצאת בתא המטען, ואינה נגישה, קל וחומר בתא הנוסעים (כולל מכשירים אלקטרוניים) תגרור עונש - וכבד מאוד: העבירה היא הכשלת שוטר, והקנס עשוי להגיע ל-3,000 אירו.

לגבי מכשירי GPS - בספרד, למשל, אסור לתפעל אותם תוך נהיגה - גם כאשר הם מותקנים בתושבת ברכב.

מגניב, רק ששם מהירויות הנסיעה הגיוניות יותר, הכבישים בנויים ראוי יותר ואף אחד לא משלם שם מס 113 אחוז על רכב :)

פורסם

מחזק מאוד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

וואלה, איזה הזוי זה ! איך הם אוכפים את זה בדיוק ? שוטר יכול לעצור אותך ולחטט לך בטלפון ?

מצאתי את המידע הזה באתר של TOMTOM. מסתבר שבגרמניה זה דווקא מותר, כזה תוכנה ולא מכשיר ייעודי כמו סטינגר,

בצרפת, שוויץ וליכטנשטיין אסור והתוכנה לא מאפשרת התראות מצלמה בארצות האלה.

מעניין מה קורה עם צ'יטה בארצות האלה.

http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/5560/~/is-the-tomtom-speed-camera-service-legal%3F

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עד לפני מספר שנים, היה אסור בארץ להשתמש במכשירים מגלי ראדר.

בשלב מסויים המשטרה החליטה להציב דחלילים המשדרים אות ראדר ובכך לגרום לנהגים לחשוב שיש עוד מכמונת. המהלך היה אמור לגרום להאטת המהירות. כך באה לארץ פריחה ביבוא גלאים שונים.

עכשיו השאלה אם המשטרה מעונינת להוריד מהירות או להדפיס כסף. אם רוצים להוריד מהירות בטיעון שזה מונע תאונות, אז צריך להציב כמה שיותר דחלילים, לעדכן כמה שיותר את המפות וה-GPS ולהציב כמה שיותר שלטי דרכים המתריעים על מצלמות.

אם רוצים כסף, זה כבר ענין אחר.

פורסם
מגניב, רק ששם מהירויות הנסיעה הגיוניות יותר, הכבישים בנויים ראוי יותר

רוצה להתווכח על זה?

הפריפריק (כביש הטבעת) של פאריז, כביש בסגנון של איילון עם מהירות נסיעה מוגבלת ל 80 קמ"ש (כן, שמעת טוב, אפילו לא 90), ומליון מצלמות מהירות.

מאוד פופולארי להגיד שבארץ ככה ובאירופה הכל ורוד - אבל מה לעשות שזה לגמרי לא מדוייק?

פורסם

הערות בקשר למה שנכתב בכתבה:

המשרד לבטחון פנים טוען ש"המצלמות מהוות כלי אפקטיבי לצמצום מהירות הנסיעה, להפחתת הקטל ולשיפור תרבות הנהיגה". במשרד תוהים אם יש להמשיך בפרסום מיקומי המצלמות, כי "עדכון הנהגים בדבר המיקום עלול להוביל נהגים לזלזול בחוקי המהירות ביתר המקומות". ואני טוען:

1. מהירות הנסיעה מצטמצמת רק איפה שיש מצלמות. הן יהיו "כלי אפקטיבי" רק כשכל 100 מטר תהיה מצלמה. הרי בעצמכם אתם אומרים שבמקומות שבהם אין מצלמות הנהגים "עלולים" לזלזל בחוקי המהירות. ומה זה בכלל "עלול להוביל"? הרי מבחינתכם במשך שנים הציבור זלזל בחוקי המהירות ואתם פשוט לא יכלתם לאכוף את זה.

2. איך מיקום חלק משמעותי מהמצלמות בכבישים ישרים, רחבים, מגודרים ובעלי ראות מצוינת שבהם נסעו 120 בממוצע במקום 90 במשך שנים רבות, יתרום להפחתת הקטל בדרכים? הקטל בדרכים לא מופחת ולא בטיח כי הרוב המוחלט של ההרוגים מגיע מעבירות שונות לחלוטין.

3. תרבות הנהיגה בטח לא משופרת כשכל הנהגים נוסעים בלחץ שמא הם יעברו כמה קמ"שים מעל המותר וחס וחלילה יקבלו דו"ח. במקום להתרכז בנהיגה, הנהגים יביטו בלחץ על מד המהירות שלהם ועל צידי הכביש בחיפוש אחר מצלמות, יבלמו בחדות כשהם יראו מצלמה, יצרו מצבים מסוכנים על הכביש ובאופן כללי יסעו בצורה פחות רגועה ובטיחותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פשוט ייאוש, אין כבר כח להתעסק עם אותם נושאים בכל פעם מחדש, אנחנו טוחנים פה מים הרי המטרות של משרד האוצר / כל קשורי פרוייקט א3 וחבריו הם בעצם להעשיר את קופת המדינה ולרכב על הגל של "העלאת הבטיחות בדרכים" משהו שאני ממש לא קונה.

רוצים עוד מעט לאכוף שלא נוכל להשתמש במכשיר מבוסס GPS, מה בהמשך? נהפכנו לאיראן?

איך אומרים, אם אתם צריכים כסף פשוט תגידו ותנסו להשיג אותו במס אחר אבל אל תפגעו לנו בחיים כל יום בנהיגה ותנסו לתרץ את זה בבטיחות.

פורסם
וואלה, איזה הזוי זה ! איך הם אוכפים את זה בדיוק ? שוטר יכול לעצור אותך ולחטט לך בטלפון ?

מצאתי את המידע הזה באתר של TOMTOM. מסתבר שבגרמניה זה דווקא מותר, כזה תוכנה ולא מכשיר ייעודי כמו סטינגר,

בצרפת, שוויץ וליכטנשטיין אסור והתוכנה לא מאפשרת התראות מצלמה בארצות האלה.

מעניין מה קורה עם צ'יטה בארצות האלה.

http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/5560/~/is-the-tomtom-speed-camera-service-legal%3F

גם בגרמניה מפות ה-GPS אינן כוללות מיקומי מלכודות. למרות מה שכתבת באתרים העוסקים בנהיגה בגרמניה מצויין בפירוש שהחזקת מפת מלכודות אסורה וגוררת ענישה.

איך אוכפים - איני יודע, אבל כיון שהחברות אינן מספקות את המפות אין מה לחטט במכשירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הערות בקשר למה שנכתב בכתבה:

המשרד לבטחון פנים טוען ש"המצלמות מהוות כלי אפקטיבי לצמצום מהירות הנסיעה, להפחתת הקטל ולשיפור תרבות הנהיגה". במשרד תוהים אם יש להמשיך בפרסום מיקומי המצלמות, כי "עדכון הנהגים בדבר המיקום עלול להוביל נהגים לזלזול בחוקי המהירות ביתר המקומות". ואני טוען:

1. מהירות הנסיעה מצטמצמת רק איפה שיש מצלמות. הן יהיו "כלי אפקטיבי" רק כשכל 100 מטר תהיה מצלמה. הרי בעצמכם אתם אומרים שבמקומות שבהם אין מצלמות הנהגים "עלולים" לזלזל בחוקי המהירות. ומה זה בכלל "עלול להוביל"? הרי מבחינתכם במשך שנים הציבור זלזל בחוקי המהירות ואתם פשוט לא יכלתם לאכוף את זה.

2. איך מיקום חלק משמעותי מהמצלמות בכבישים ישרים, רחבים, מגודרים ובעלי ראות מצוינת שבהם נסעו 120 בממוצע במקום 90 במשך שנים רבות, יתרום להפחתת הקטל בדרכים? הקטל בדרכים לא מופחת ולא בטיח כי הרוב המוחלט של ההרוגים מגיע מעבירות שונות לחלוטין.

3. תרבות הנהיגה בטח לא משופרת כשכל הנהגים נוסעים בלחץ שמא הם יעברו כמה קמ"שים מעל המותר וחס וחלילה יקבלו דו"ח. במקום להתרכז בנהיגה, הנהגים יביטו בלחץ על מד המהירות שלהם ועל צידי הכביש בחיפוש אחר מצלמות, יבלמו בחדות כשהם יראו מצלמה, יצרו מצבים מסוכנים על הכביש ובאופן כללי יסעו בצורה פחות רגועה ובטיחותית.

כל כך נכון, אני על כביש 2 כמעט כל יום בשני הכיוונים, ותמיד לפני המצלמות יש האטה/בלימה/סטייה מסוכנת, לא פעם בלם רכב מלפני בחוזקה ממש על המצלמה, כמובן שזה גורר אותי לבלום ולהאט יותר ממה שהוא בלם וזה שאחרי בולם יותר ממני, וזה שאחריו יותר.. וזה כלכך מסוכן, הרבה יותר מסוכן מלנסוע בכביש הזה 110- 120.

פשוט מסחטת כסף נקודה. ומספיק למכור לנו סיפורים על הצלת חיי אדם, כי בכבישים מסוכנים באמת, עם נתיב לכל כיוון ועקיפות מסכנות חיים, על פס לבן, לא ראיתי אפילו מצלמה אחת רק לחשוב שבכסף הזה יכלו להפעיל מסוקים או אפילו להעלות מצלמות על בלונים בכבישים האדומים, כדי לתפוס באמת את מי שמסכן חיים. הבעיה שיש אחד שתיים כאלה גג ביום אז זה לא משתלם כלכלית.

פורסם

מה הכוונה החברות אינן מספקות את המפות?

מי שמוריד WAZE בגרמניה מקבל גרסא של התוכנה שאין לה אפשרות להוסיף מצלמות/שוטרים?

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...