Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבי יד2 עד 150,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מביא את עלות האחזקה ל-4,400 שקל בחודש, פתאום זה נראה לי מספר קצת מטורף, זה הגיוני?

הדבר היחיד שמטורף הוא שאנשים לא מתנהגים כמוך, ולא מבצעים את החישוב הזה לפני קניית רכב. אחזקת רכב חדש בישראל היא עניין של לפחות 2500 שקלים בחודש, וזה גם במקרה שקונים רכב פשוט ב-80000 שקלים ונוסעים פחות מהממוצע. ככה זה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישבתי בלאון FR חדשה בתצוגה והיה לי קצת משעמם בפנים, האווירה לא מרשימה בכלל ביחס למחיר (חומרים, איבזור, עיצוב), זה גרם לי לוותר בכלל על נסיעת מבחן.

הפואנטה של הרכב היא חווית הנהיגה שהוא מספק. דבר ראשון, אבזור יש בשפע. דבר שני, החומרים סבירים. לגבי העיצוב, רואים שהלאון כבר רצה מס' השנים אבל בדר"כ ברכבי VAG העיצוב הפנימי הוא נקי ו"משעמם".

יש סיבה שהגולף GTI יקרה מהלאון FR בסכום של 40K+-. הסיבה העיקרית נעוצה במיצוב היוקרתי וב-Interior של הגולף.

דבר נוסף, החישוב שאתה עושה הוא קצת מגוחך.

הנסועה השנתית שלך גבוהה מאד, מאמין שתתקשה למכור GTI\FR עם 100K+ ק"מ בשעון.

פורסם

אני לא מבין איך עולה לי זול יותר להחזיק רכב ששווה אותו דבר (הוולוסטר 153K) בליסינג (בלי הנחות מיוחדות ממקום העבודה).

העלות של הוולוסטר בערך 3,600 ש"ח (כולל 1,300 ש"ח פזומט + 2 שטיפות בחודש), כנראה שזו צריכת הדלק של ה-GTI שתורמת לעניין.

אולי צריך לחפש משהו חסכוני יותר בדלק אבל לא עולה לי כלום לראש חוץ מהג'ולייטה (Milano TCT 1.4TB) הפחות ספורטיבית מה-GTI אבל הרבה יותר ספורטיבית מהוולוסטר. הצריכת דלק שלה ממש מרשימה!

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

הגולייטה 170 היא אופציה טובה עבורך. תקבל רכב עם מנוע חזק משלך, בו-זמנית חסכוני מאד ובעל עיצוב פנים שכנראה מדבר אליך יותר.

אתה יכול לשקול גם פוקוס אקובוסט (180 כ"ס). מחירה כחדשה הוא 150K.

שתיהן ביצועיסטיות פחות מהואגיות אבל עדיין ביצועים טובים משמעותית משל הרכב שלך.

פורסם

השאלה היא האם האקובוסט תצרוך פחות דלק מה-GTI? אני בספק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בפוקוס אקובוסט נסעתי, אפילו הסיטרואן C4 הקודמת שלי הייתה יותר מרגשת ממנו. לא הרגיש סופרטיבי כמעט באף פרמטר. האלפא היא לא בדיוק הטעם שלי מבחינת עיצוב, היא קצת מוזרה מידי לטעמי, אבל על הנייר נראית כיפית (מבנה, כ״ס, מותג עם היסטוריה של כיף), נשאר רק לעשות נסיעת מבחן.

בסופו של יום קיוויתי לרכב ספורט אמיתי, ולא דמוי כמו שאני חושש שהאלפא תהיה...

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
השאלה היא האם האקובוסט תצרוך פחות דלק מה-GTI? אני בספק.

ה-GTI כמו ה-FR שלי עושה 1-10 בנסיעה בינעירונית רגועה. טיפה לוחצים ורואים 13 ליטר ל-100 ק"מ במחשב הרכב(1-7.5).

אני מאמין שהאקובוסט תציג צריכה טובה יותר.

בפוקוס אקובוסט נסעתי, אפילו הסיטרואן C4 הקודמת שלי הייתה יותר מרגשת ממנו. לא הרגיש סופרטיבי כמעט באף פרמטר. האלפא היא לא בדיוק הטעם שלי מבחינת עיצוב, היא קצת מוזרה מידי לטעמי, אבל על הנייר נראית כיפית (מבנה, כ״ס, מותג עם היסטוריה של כיף), נשאר רק לעשות נסיעת מבחן.

בסופו של יום קיוויתי לרכב ספורט אמיתי, ולא דמוי כמו שאני חושש שהאלפא תהיה...

האקובוסט לא באמת גרסה "חמה", זאת הפוקוס המוצלחת עם מנוע חזק יותר.

כנ"ל לגבי האלפא שאולי תאהב יותר את ההגה שלה.

תוכל ללמוד על השוואה בין לאון( 1.8 ) ובין האלפא מכאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=429000

לטעמי תבצע נסיעת מבחן בלאון, אולי התאכזבת מעיצוב הפנים מהביצועים אני מאמין שתתרשם הרבה יותר.

לגבי אבזור, אני רק אומר שאתה לא מדייק. הלאון FR מאובזרת בפנסי B-XENON, ג'אנטים 18', חיישני גשם ועוד כל מיני שטויות שאתה ממש לא צריך. לשם השוואה בגולף GTI בסיסית אתה לא מקבל אבזור כזה.

אם למערכת מולטימדיה את קורא "אבזור" תקנה אחת איכותית תואמת מקור ב-3K.

לחליפין, אולי תמתין לגרסת הטורבו של הולוסטר.

פורסם

רכב ספורט אמיתי לא תקבל. ספורטיבי כן :wink:

אולי באמת תמתין קצת לולוסטר טורבו (אוגוסט אלו השמועות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אוקיי, נראה שה-GTI היא אכן האופציה שהכי מתאימה לדרישות.

ניסיתי לחשב את עלויות האחזקה אבל רוב המחשבונים שמצאתי לא נותנים הרגשה של ביטחון.

- ביטוח: עלות שנתית של 7300 מקיף + 1300 חובה (8,600 ש"ח, יכול להיות כ"כ הרבה?), ב-12 שנות נהיגה אין לא תאונה ולא קנס על שמי.

- דלק: חישבתי לפי 30,000 ק"מ בשנה + 10 קמ\ל + 7.5 לליטר = 22,500 ש"ח (זה נשמע קצת פסיכי).

- אגרת רישוי: 2200 ש"ח

- עלות טיפולים שנתית: 3000 ש"ח

סה"כ: 8600+22,500+2200+3000=3025 ש"ח בחודש, לפני חישוב עלות קניית הרכב.

הרכב עולה 150,000, בעוד 3 שנים כשאמכור אותו הוא יהיה שווה פלוס\מינוס 100,000? זה 50,000 הפסד ערך (1400 שקל ירידת ערך בחודש).

זה מביא את עלות האחזקה ל-4,400 שקל בחודש, פתאום זה נראה לי מספר קצת מטורף, זה הגיוני?

אני מהמר על ירידת ערך של 40K ולא 50K, אבל זה רק הימור.

הביטוח בפירוש יקר מדי, העלות האמיתי היא באיזור 4-4.5 אלף למקיף, למרות שיש חברי בפורום שהשיגו גם בפחות.

4400 ש"ח לחודש זה המספר שהגעתי אליו עם חבר שקנה GTI חמש דלתות DSG חדשה מהיבואן, ועושה 25K לשנה. אני חושב שהעלויות שלך יהיו באיזור 3800-4000.

עכשיו השאלה, האם רכב אחר היה עולה לך פחות? תבדוק מול גולף TSI. תראה שההבדל הוא 1000 ש"ח לחודש, אולי. מאמין שפחות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כל החישובים על ירידת הערך ועלויות אחזקה זה בסדר גמור מה שאתה מחשב (סוף מעשה במחשבה תחילה).

אבל מי שרוצה להחזיק רכב ספורט(בייחוד כמו גולף) צריך לדעת מראש שהבלאי גבוה ואחזקה לא תהיה לו זולה.

קח בחשבון שאם הולך המגדש טורבו זה עסק לא זול בכלל.

יש לי לא מעט חברים עם אימפרזות טורבו שלדוגמא: צריכת הדלק של רכב זה זוללת בנסיעה אגרסיבית כמו משאית.

ורכב כזה כדי להנות ממנו אתה כן מתכוון ללחוץ לעיתים קרובות.

כנראה שהוולוסטר החזקה יותר תתאים לך,זה מסוג הרכבים שהעלויות אחזקה זולות.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם
אני לא מבין איך עולה לי זול יותר להחזיק רכב ששווה אותו דבר (הוולוסטר 153K) בליסינג (בלי הנחות מיוחדות ממקום העבודה).

העלות של הוולוסטר בערך 3,600 ש"ח (כולל 1,300 ש"ח פזומט + 2 שטיפות בחודש), כנראה שזו צריכת הדלק של ה-GTI שתורמת לעניין.

!

זה כי בליסינג דרך העבודה אתה נהנה מעיוות המס המתמיה הזה שנקרא ליסינג. WELCOME TO THE REAL WORLD או שתשכנע את הליסינג לקחת לך GTI. צדק חברתי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היי,

חברות הביטוח ה״ישירות״ לא מבטחות רכבי ספורט ולרוב תאלץ למצוא סוכן.

בסוכנות ״ביטוח מיכאלי גולן״ בחולון הציעו לי מקיף שיורד מה 6K ל GTI חדשה, תנסה אצלם (ולא, אני לא עובד שם)

הסיבה לרכבי ספורט עם קילומטרז׳ נמוך והרבה ידיים היא כי זה הגדג׳ט של עולם הרכב, כל הזמן רודפים אחרי יותר טוב.

כמי שמכר רכב לאחרונה שעד לפני שנה היה מאוד (!!!) מבוקש אני יכול להמליץ לך לא לחשוב על ירידת ערך ואם כן אז לקבל זאת בהבנה.

לצערנו כללי המשחק בשוק הרכב עוברים שינוי לטוב ולרע ויש נגזרות לכל שינוי.

אם אין משפחה בעתיד קנה לאון, אם יש אז GTI.

קנה ותהנה, למרות שאחרי שראיתי את החישובים שעשית אני לא בטוח שזה מתאים לך, אתה חייב לקחת בחשבון שהדלק קרוב לוודאי יעלה וערך הרכב ירד - רכב זו לא השקעה, זה הפסד נטו (עם הרבה מאוד פאן).

בהצלחה.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אני לקחתי פולו GTI בליסינג. אני נוסע ממש מעט (500 ש"ח +\- דלק בחודש). אתמול ניסיתי לעשות חישוב כמה הייתי "חוסך" אם הייתי רוכש את האוטו ואני חייב לומר לכם שנראה כאילו זה היה לי יותר יקר לקנות אותו.

יכול להיות שפיספסתי משהו בחישוב.

פורסם

HyperViper,

קח בחשבון שאם תחזיר את רכב הליסינג יקרו כמה דברים:

1. תקבל את שווי הרכב בחזרה = ברוטו שלך יעלה (לדוגמה: אם אתה מרוויח היום 10K ברוטו עם רכב, כשתחזיר תרוויח 13K ברוטו) בערך ב 1.5K-2K

2. הפרשותיך לפנסיה יגדלו כתוצאה מסעיף 1.

3. תתחיל לשלם על טיפולים/דלק/ביטוחים - אם אתה עובד במשרד ממשלתי יש החזרים על הוצאות מהסוג הזה וכמו כן מקום העבודה שלך מחוייב על פי חוק להחזיר לך הוצאות דלק בס"כ 23 ש"ח ליום במידה ואתה מגיע עם רכב פרטי.

תכניס את זה לחישובים שלך ותראה אם זה משתלם לך, אני גם הייתי מברר יותר לעומק את הנושא מול המעביד.

ושוב, בהצלחה.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

• תוכן חדש...