Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נמצא אצלנו שנה וחצי, הקילמוטראז עלה ב20 אלף לשנה וחצי, השיקול הוא שיקול טיפולים, ועוד כל מיני נושאים פננססיים שלא אפרט.

אני יודע שאתם מנסים לעזור, אבל באמת שההתייעצות היא רק לגבי הרכב ולא לגבי השיקולים הכלכליים מאחורי המהלך.

אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.

ושוב תודה לכולם

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וולוו s60 בגרסתה הבסיסית ביותר עולה 220. אולי ניתן להתמקח קצת. גם בגרסה הזאת זו מכונית מעולה מכל בחינה. יפה, מהירה, חזקה, ודינמית מחד; ובטוחה, סולידית, ומכובדת מאידך. מרווחת ועשירה מבפנים. מאובזרת מספיק.

מאוד הולמת מעמד של ׳רופא׳. אבל, במפתיע, מהנה מאוד.

פורסם
הרכב נמצא אצלנו שנה וחצי, הקילמוטראז עלה ב20 אלף לשנה וחצי, השיקול הוא שיקול טיפולים, ועוד כל מיני נושאים פננססיים שלא אפרט.

אני יודע שאתם מנסים לעזור, אבל באמת שההתייעצות היא רק לגבי הרכב ולא לגבי השיקולים הכלכליים מאחורי המהלך.

אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.

ושוב תודה לכולם

20 אלף בשנה וחצי זה בדיוק 1111 ק״מ בחודש :-D לכן סיבה באשר היא, לא יכולה להיות כלכלית, לזה אני מתכוון. כמובן, אין לי שום רצון שתפרט שום דבר, לא התכוונתי שתפרט חלילה, אני מתנצל. אבל גם טיפול עם נסועה כזו יהיה טיפול אחד בשנה בכל רכב שתבחר, כך שגם כאן הבדל לא יהיה משמעותי כ״כ. לכן תכלס אתה יכול לבחור כל רכב שימצא חן בעינך, אחרי נסיעת מבחן.

אין מספיק פרמטרים לבחירה, לכן כמעט כל רכב שעולה 200 אלף שקל ויותר, מתאים. גם וולוו, גם לקסוס, גם במוו, אודי או מרצדס. להמשיך ?

פורסם

אז כמו שכתבתי, יש לנו כבר אודי בבית והוא לא יקח עוד אחת, וולו לא חסכונית בכלל ומעל התקציב, מה גם שאבא מעדיף שלא לגעת באוטו.

הוולו לפי מה שאני רואה ביד 2, יורד במחיר באחוזים גבוהים מהרגיל אפילו נכון לשוק של היום.

מרצדס, אף אופציה של אוטו עד בן שנה לא נכנס בתקציב, היה לנו ניסיון טוב עם E קלאס בעבר אבל היום המכוניות האלו יקרות מאוד.

באמוו 1, באמת ניראת קטנה מידי מאחורה ואנחנו נסע לראות אותה ואת הלקסוס.

הסקודה למרות הנתונים המרשמים בפועל מאוד מאוד אכזבה, ואומר את זה חובב ואג גדול שנוסע עם מנועי TSI ןTFSI כבר 5 שנים ועם הגיר DSG וS TRONIC הזהה.

הונדה לא ניראה לי ירידה נוחה ברמה מהX5, והפאסאט יקרה מידי למה שאתה מקבל.

הגטה אחלה אוטו אבל שוב בחיים לא הייתי משלם על ג'טה מאובזרת את המחיר שהם מבקשים היום, אני אפילו לא אכנס להתמקח היות ואני יודע מה סדר גודל "ההנחות " אצלהם.

פורסם

האוטו היחיד שכנראה עונה על הדרישות הוא הלקסוס CTH, כפי שציינו כאן קודם. גם נכנס למסגרת התקציב, גם משדר באופן מוצלח למדי, שילוב של יוקרה שקטה עם סולידיות "ירוקה" וגם מאוד חסכוני. איך הוא נוסע בודקים בנסיעת מבחן ואיך הוא נראה, נתון לפרשנות וטעם אישיים, אני למשל לא מסתדר עם הצורה שלו, אבל כנראה שתנאי מקדמי לעיצוב מכונית הייברידית הוא כיעור בסיסי. עובדה שהיחידה שנמלטה מכך, CRZ של הונדה, בקושי נמכרת.

פורסם

אני גם לא הכי מתחבר לעיצוב, למרות שראיתי אותה השבוע בשחור עם הלדים החדשים, ניראה טוב.

צריך לזכור שהאוטו לא מיועד לאדם צעיר אלה לנסיעות רגועות בין הבית לעבודה של אבא.

אני באמת לא נעול על הלקסוס אני פשוט לא מוצא אופציה במחיר הזה גם שתהיה יוקרתית, גם חסכונית וגם מאובזרת.

פורסם

כפי שאמרו, טויוטה קאמרי היברידית בייבוא אישי או מהיבואן כשתגיע (כבר בדגם חדש) תענה על רבות מהדרישות (במיוחד חסכוניות). אבל, זו עדיין טויוטה, ואולי לא תספק את דרישות היוקרה.

אם אהבתם מרצדס, אני מפציר בכם להמתין ל-a class. קראתי מבחן בחו״ל, ולדבריהם הוא מוביל הקטגוריה.

פורסם

אני באמת שלא מבין למה להכניס את עניין ה"חסכונית" למשוואה, ועוד עם משקל כל כך גדול.

סה"כ הנסועה שלכם דיי נמוכה וההבדלים בהוצאות הדלק בין רכב שעושה 1:10 בממוצע לבין 1:15 בממוצע יהיה 3,000 ש"ח בשנה.

לדעתי ההבדל הוא בעיקר פסיכוליגי מאשר רציונאלי, סה"כ יגרום לכם להרגיש טוב יותר עם עליות מחירי הדלק.

כפי שכבר ציינו כאן, בנסועה כזו גם הטיפולים התקופתיים לא צריכים להוות שיקול מאחר ותעשו מקסימום טיפול אחד בשנה ובמקרה זה ההבדלים זניחים לגמרי, נניח עד 1000 ש"ח בין הטיפול הקטן הזול ביותר לבין היקר ביותר.

ההבדלים העיקריים בהוצאות יהיו בעלויות הביטוח (זאת עליכם לבדוק לבד) ועיקר ההבדלים יהיו בירידת הערך אשר שונה בין רכב לרכב.

מאחר ואנו לא יכולים לחזות את ירידת הערך (לדוגמא, אף פעם לא הייתי מנחש שפורד מונדאו תתרסק במחירון מול סיטרואן C5 אשר שומרת יפה מאוד על מחירה) ההמלצה היחידה שיש לי אליכם היא לרכוש רכב אשר יספק אותכם בכמה שפחות כסף שניתן.

אם נניח שבתוך 4 שנים הרכב יאבד 50% מערכו, ההבדל בעלות בין רכב שעולה 200K ש"ח לבין רכב שעולה 160K ש"ח יהיה 20,000 ש"ח, כלומר 5K ש"ח בשנה, וזאת מבלי להתחשב בתשואה אותה הייתם יכולים להשיג על 40K ש"ח לתקופה של 4 שנים (לפחות 12K ש"ח).

מעבר לזה, אני מאוד אוהב את הלקסוס וזאת האופציה הראשונה שעלתה לי בראש עוד לפני שקראתי שאתם מתעניינים בה גם כן.

פורסם

נעזוב בצד את החסכוניות לרגע, עדיין אני לא מוצא מכוניות רבות שהן באמת תרומה טובה לכסף והן יוקרתיות.

הפאסאט (דור קודם הייתה לנו) לא יוקרתית, ויקרה.

הוולו מאוד יקרה, המנועים החדשים יקרים יותר ומאוד בזבזנים (s40 t5).

מרצדס A אני מאמין תתומחר מעל 200, בחבילות הבסיסיות.

סדרה 3, במחיר ההגיוני, היא עם מנוע ישן, ולא מאובזרת ממש, דיי איטית ומשעממת.

אני באצמת מחפש

פורסם
נעזוב בצד את החסכוניות לרגע, עדיין אני לא מוצא מכוניות רבות שהן באמת תרומה טובה לכסף והן יוקרתיות.

הפאסאט (דור קודם הייתה לנו) לא יוקרתית, ויקרה.

הוולו מאוד יקרה, המנועים החדשים יקרים יותר ומאוד בזבזנים (s40 t5).

מרצדס A אני מאמין תתומחר מעל 200, בחבילות הבסיסיות.

סדרה 3, במחיר ההגיוני, היא עם מנוע ישן, ולא מאובזרת ממש, דיי איטית ומשעממת.

אני באצמת מחפש

בדיוק להיפך ! סדרת המנועים החדשה של וולוו כוללת מנועים חסכוניים מאוד ביחס לעבר. מנוע ה T-4 , לדוג', שמותקן בגרסאות הבסיס של ה - S-60 וה - S-80 הוא חסכוני באופן יחסי ואין בעיה להגיע איתו לצריכה של 10 ק"מ לליטר ויותר.

דווקא גרסת הבסיס של ה - S-60 , שניתן לקבל ב - 209,000 ש"ח לערך תפורה לדרישות של אביך.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
בדיוק להיפך ! סדרת המנועים החדשה של וולוו כוללת מנועים חסכוניים מאוד ביחס לעבר. מנוע ה T-4 , לדוג', שמותקן בגרסאות הבסיס של ה - S-60 וה - S-80 הוא חסכוני באופן יחסי ואין בעיה להגיע איתו לצריכה של 10 ק"מ לליטר ויותר.

דווקא גרסת הבסיס של ה - S-60 , שניתן לקבל ב - 209,000 ש"ח לערך תפורה לדרישות של אביך.

1:10 בנסיעה משולבת לא תקבל, אולי בבין עירוני.

בנסיעה משולבת זה יותר לכיוון ה-1:8-1:9.

לא שאני חושב שזה צריך ממש לעניין את פותח השרשור.

מצד שני, ירידת הערך של וולוו מוכחת, הרכב צולל!

אין לי מושג אם ללקסוס עתיד ורוד יותר, זה רכב חדש מידי..

אני מניח שהוא ישמור על מחיר יותר טוב מוולוו, כמה יותר זה באמת אי אפשר לדעת.

פורסם
תלך על אחד מהגיפונים שיש כיום קיה ספורטאז,סובארו XV,יונדאי IX35,מאזדה CX5 אופציה לא רעה בכלל עם עליות אחזקה נמוכות!

קשה לרדת מBMW למזדה או יונדאי...

פורסם

לדעתי גם ה C 5 החדשות שיצאו בשנים האחרונות יכולה להתאים לכם ,רכב לא יקר ,צריכה אמורה להיות סבירה ,סחירות לא גבוהה,

אמור להיות רכב מפנק משהו ,ישבתי בכזאת וההרגשה מעולה !

פורסם

אם פסלת את הדלתא/ג'ולייטה/סדרה 1/A3, אני מציע לך גם לבדוק את ה-DS4/DS5 החדשות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...