Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת מה הדין של כל עברייני תנועה שנוסעים בשמאלי כל הדרך ולא מעניין אותם האחרים.

הנדחפים והחותכים בגסות. אי ציות לתמרורים וכו...

יש תשובה חד משמעית לשאלה שלי או שישנם פרמטרים מסויימים שהוידאו מחוייב לכלול? כמו ציון תאריך, נק' ציון וכו...

או שהמשטרה לא באמת תטפל בראיות מהסוג הזה?

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז מה עם אנשים נוהגים באגרסיביות ולא בחוקיות?

מי אתה שתביא להם קנס?

תאמין לי שאני שונא אותם אך אני לא ידפוק אותם. זה תפקיד המשטרה.

תאר לך שאיזה פעם אחת אתה תחצה את המהירות המותרת ואני בטוח באלף אחוז שזה יקרה ומישהו יסריט אותך וישלח למשטרה.

אתה תקלל אותו ואת אמא שלו ואת כל הצאצאים שלו.

פורסם

הוא לא רוצה להביא להם קנס, הוא רוצה שהמשטרה תביא להם קנס בעזרת הווידאו שלו.

זה בהחלט מעשה טוב ואני לא מבין מה פה לא מוצא חן בעיניך. ולמה נראה לך שהוא לא אמור להתערב.

אם המצלמת אבטחה של הבית שלי הייתה קולטת מישהו ששובר ושורף תחנת אוטובוס, גם אז היית אומר לי לא להתערב כי זה לא ענייני?

עבריינות זה עבריינות בכל מקום שבו היא מתבצעת. גם על הכביש.

V5

פורסם

מיכאל,

הבחור חושב שברגע שאתה מדווח\מצלם עבריין תנועה, אתה הופך להיות משת"פ של המשטרה. לכן, גם אם הוא לא סובל עברייני תנועה, הוא לא יגרום לכך שילמדו לקח.

בארצות אירופה הנהגים מדווחים על עברייני תנועה, לכן יש שם פחות עבירות.

אבל כאן " שהמשטרה תטפל בהם, זה תפקידם" + התלונה הקבועה "אין כאן משטרה\ המשטרה לא מתפקדת" .

אין כמו לשבת על הגדר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אז מה עם אנשים נוהגים באגרסיביות ולא בחוקיות?

מי אתה שתביא להם קנס?

תאמין לי שאני שונא אותם אך אני לא ידפוק אותם. זה תפקיד המשטרה.

תאר לך שאיזה פעם אחת אתה תחצה את המהירות המותרת ואני בטוח באלף אחוז שזה יקרה ומישהו יסריט אותך וישלח למשטרה.

אתה תקלל אותו ואת אמא שלו ואת כל הצאצאים שלו.

הבנת הנקרא... אחשליכפרהנשמה.

ואני... אני עוד אחד שאכלו לו את הראש כל הנהגים שאין להם דין ודיין לחוקים.

דבר אחד אני מסכים איתך לגביו. אם אקבל דוח ממשטרת ישראל עקב צילום העבירה שביצעתי... ללא ספק אני אקלל את האמא והאבא והפמילייה של אותו "משת"פ". אבל מה שבטוח הוא שאני אחשוב פעמיים אחרי זה מה אני עושה בכביש.

פורסם

לא מאמין שיעשו משהו עם הוידאו הזה. למעשה אני אופתע אם הם בכלל יצליחו לנגן אותו.

היה נחמד אם איזה אתר גדול כמו ynet היה יוצר מאגר של סרטוני גולשים שמתעדים עברות.

אולי אחרי שזה יתפרסם "בחדשות", המשטרה תתחיל לטפל בזה בעצמה.

ועד אז העבריינים יקבלו "פרסום" ואולי חלקם יתחילו לנהוג כמו בני אדם.

פורסם

מכתב תלונה מפורט של אזרח, בוודאי כזה הכולל תמונה או וידאו, מומרים ע"י המשטרה לדו"ח ונשלחים לעבריין. המשטרה תומכת מאוד באכיפה אזרחית.

על מנת שזה יצא לפועל, המתלונן נדרש לספק את מלוא הנתונים האפשריים על העבירה (מיקום מדויק, שעה, סוג וצבע הרכב, מספר רישוי, נזק שנגרם, חזות הנהג ומאפיינים נוספים) והוא מחויב להסכים להעיד בבית משפט, אם ירצה העבריין לגשת להישפט.

המשטרה לא מסוגלת להתמודד עם עבריין שמבקש להישפט אך אין עד כנגדו (אחרת כל אחד יכול להתלונן על השכן שלו).

מעבר לתלונה במשטרה, תוכל להפנות תלונתך גם אל גורמים אזרחיים, כמו אתר אור אדום או להנציח את תמונת הפושע בעמוד הפייסבוק שלך. תוך דקות זה ישותף מספיק פעמים, שאותו עבריין יפחד לצאת מהבית.

פורסם

שלחתי וידאו למשטרה באמצעות הפייסבוק לפני 3 שבועות, והם טענו שהעבירו אותו למקומות המתאימים, בינתיים אין תשובה.

מדובר בעבירת תנועה של כמה (!) נהגים בכביש בין מחלף נתניה לצומת השרון, או בקיצור בכביש בין נתניה לכפר יונה.

בשעות אחר הצהריים הכביש עמוס מאוד, בגלל שהוא עמוס ברמזורים ויש בו תנועה כבדה.

נהגים שמחליטים שאין להם זמן לנסוע בפקק, מחליטים בשיא חוצפתם לנסוע בשוליים עם 90+ קמ"ש (דבר מסוכן בפני עצמו) ולשים פס על כולם.

מדובר בלפחות 8 רכבים שעשו את זה, רואים בוידאו בבירור את מספרי הרישוי, אבל אני בספק שיעשו משהו.

אתמול למשל, אותה סיטואציה בדיוק - אתמול כבר לא צילמתי כלום...

פורסם
שלחתי וידאו למשטרה באמצעות הפייסבוק לפני 3 שבועות, והם טענו שהעבירו אותו למקומות המתאימים, בינתיים אין תשובה.

מדובר בעבירת תנועה של כמה (!) נהגים בכביש בין מחלף נתניה לצומת השרון, או בקיצור בכביש בין נתניה לכפר יונה.

בשעות אחר הצהריים הכביש עמוס מאוד, בגלל שהוא עמוס ברמזורים ויש בו תנועה כבדה.

נהגים שמחליטים שאין להם זמן לנסוע בפקק, מחליטים בשיא חוצפתם לנסוע בשוליים עם 90+ קמ"ש (דבר מסוכן בפני עצמו) ולשים פס על כולם.

מדובר בלפחות 8 רכבים שעשו את זה, רואים בוידאו בבירור את מספרי הרישוי, אבל אני בספק שיעשו משהו.

אתמול למשל, אותה סיטואציה בדיוק - אתמול כבר לא צילמתי כלום...

לדעתי לוקח הרבה זמן להעביר את החומר למחוז הרלוונטי, לאגף הרלוונטי, לתשובות מהמחלקה המשפטית, לפענוח הסרט והפקת ממצאים מרשיעים.

אני מציע להמתין לפחות חודש-חודשיים לפני שמתחילים להציק להם.

שוב, כדי שזה יהיה רלוונטי, צריך לכלול את כל המידע ופרטי האירוע (כיווני נסיעה צפון/דרום, מספרי כבישים, שעת התרחשות וכו').

דרך הפייסבוק זה יקח עוד הרבה יותר זמן, כי את הפייסבוק מנהל דובר המשטרה ואגף התקשורת שלהם.

לדעתי, במקביל, כדאי לך לשלוח את זה ישירות לאגף התנועה של מחוז שרון או ירקון.

אני מאמין באכיפה וענישה אזרחית, ולכן אני חושב שהתרומה תהיה אף מועילה יותר (ובטוח מהירה יותר) אם תפרסם את הסרטון בעצמך.

פורסם
מכתב תלונה מפורט של אזרח, בוודאי כזה הכולל תמונה או וידאו, מומרים ע"י המשטרה לדו"ח ונשלחים לעבריין. המשטרה תומכת מאוד באכיפה אזרחית.

על מנת שזה יצא לפועל, המתלונן נדרש לספק את מלוא הנתונים האפשריים על העבירה (מיקום מדויק, שעה, סוג וצבע הרכב, מספר רישוי, נזק שנגרם, חזות הנהג ומאפיינים נוספים) והוא מחויב להסכים להעיד בבית משפט, אם ירצה העבריין לגשת להישפט.

המשטרה לא מסוגלת להתמודד עם עבריין שמבקש להישפט אך אין עד כנגדו (אחרת כל אחד יכול להתלונן על השכן שלו).

מעבר לתלונה במשטרה, תוכל להפנות תלונתך גם אל גורמים אזרחיים, כמו אתר אור אדום או להנציח את תמונת הפושע בעמוד הפייסבוק שלך. תוך דקות זה ישותף מספיק פעמים, שאותו עבריין יפחד לצאת מהבית.

כתבת המון, תודה. המסכנה שלי היא ש...המון בירוקרטייה בסופו של יום. אני לא שוטר וכמובן שלא מתכוון לבזבז על זה זמן.

זה לא מדוייק "שכל אחד יכול להתלונן על השכן". במידה ואני שולח וידאו ברור, עם כל הפרטים והעבירה נראית בו בבירור. לפי דעתי צריך להיות לזה אותו דין של שוטר שראה את העבירה ושלח דוח לבעלים של רכב. הוא הרי לא חייב לעצור אותו אפילו. ניתן לשלוח את הדוח בדואר.

פורסם

אם אתה רוצה שזה יטופל (קנס וכו...) אתה תהיה מחוייב להגיע ולהעיד.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

יש כבר דבר כזה, קוראים לו "פינת ההלשנה של אור ירוק" בוואלה!

בין היתר אפשר למצוא שם את הוידאו המפורסם של עשרות מכוניות עוברות באור אדום (בגלל שהרמזור היה מקולקל במשך 3 שעות)תחת הכותרת "אם כולם עוברים באדום, תעברו גם אתם?".

אני לא יודע אם הם מעבירים את התצלומים האלה למשטרה או אם המשטרה מתייחסת לתצלומים האלה. אני מניח שלא.

פורסם
אם אתה רוצה שזה יטופל (קנס וכו...) אתה תהיה מחוייב להגיע ולהעיד.

אני חושש שאתה צודק. גם השוטר שחתום על דוח העבירה מחוייב באותו דין.

יש כבר דבר כזה, קוראים לו "פינת ההלשנה של אור ירוק" בוואלה!

בין היתר אפשר למצוא שם את הוידאו המפורסם של עשרות מכוניות עוברות באור אדום (בגלל שהרמזור היה מקולקל במשך 3 שעות)תחת הכותרת "אם כולם עוברים באדום, תעברו גם אתם?".

אני לא יודע אם הם מעבירים את התצלומים האלה למשטרה או אם המשטרה מתייחסת לתצלומים האלה. אני מניח שלא.

חבל באמת שלא עושים כלום. זה מוגש על מגש כסף.

פורסם

זה לא כ"כ פשוט, וזה פתח לחיסולי חשבונות בין אזרחים וכד'.

ששוטר נותן דוח, וגם זה לא תמיד נכון, מערכת החוק והמשפט סומכת עליו שעקב

תפקידו ומחויבותו כעובד ציבור, הוא כותב את האמת, כולל כל הנסיבות במקום האירוע,

מה שבוידאו שאזרח מצלם, זה נתון לשיקול דעתו, ולרצונותיו.

לדוגמא, יכול להיות מצב שרמזור אדום מקולקל, שוטר מסמן לך לעבור, כי הוא

זה שמנתב את התנועה, אבל בגלל שעצבנת אותי 500 מטר קודם, אני מצלם

אותך עובר באדום, אבל לא את השוטר שמסמן לך לעבור.

צילומים כאלה יכולים להיות נתונים להרבה מניפולציות, וזה לא מצב בריא שזה יהיה

בידי האזרחים. צודק מי שאומר שלשם כך יש משטרה שאמורה לאכוף את החוק,

רק חבל שבארץ זה הפך למדפסת כסף, בדמות אכיפת מהירות, ולא לשם האכיפה

והחינוך על עבירות רציניות יותר.

פורסם

תגידו משעמם לכם בחיים שאתם נהיים משת"פים של המשטרה? תתעסקו בעניינים שלכם, המשטרה כבר תעשה מה שהיא אמורה לעשות, זה לא תפקידכם ואל תדחפו את העף למקומות שיש בהם ריח מסריח.

עד שתיפלו על אחד שיגיד (וואלה זה לא שוטר, אני יז**ן אותו) כן אתם גרים בישראל...

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תוכן חדש...