Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמתי לב שפשוט הרבה יצרניות עוברות לגיר CVT הרציף.

יש לו המון המון יתרונות בזמינות לכח, וניצול יעיל של המנוע ועקב כך גורם לרכב להיות חסכוני יותר.

מדוע למעשה יש יצרניות שמתקינות גיר רובוטי (2 קלצ'ים ולא יחיד) ויש שרוצות CVT רציף?

ככל שעובר הזמן אני רואה יותר ויותר מכוניות (בעיקר יפניות) מתקינות גיר רציף!

רק היום ראיתי שהיאריס החדשה (בחו"ל) מגיעה עם גיר CVT!

מה שמוזר כאן בכל העניין הוא שבפיאט (בפונטו ספייס 2006 שלי, יש גיר רציף יפני וטוב.) השתמשו בו כבר מ2001...

הנה וידאו שמסביר כיצד הגיר הזה עובד:

ככל הנראה הוא הגיר הטוב ביותר שיש כיום!

אבל הוא יקר!

פורסם

בדיוק אבל הפוך...

כמו לכל דבר בחיים לכל גיר יש יתרונות וחסרונות.

ההבדלים בין הגירים מתבטא בחיסכון בדלק ,נוחות במהירויות נמוכות ,ועוד כל שוק מעדיף יתרון אחר על פני האחרים.

בקצרה אתה יכול לראות את היתרונות והחסרונות של כל גיר: רק תתעלם מהשטות השיווקית של מאזדה בטור האחרון של הSKYACTIVE

1.jpg

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יש לי גיר רציף בניסאן קשקאי כניראה עוד לא היתרגלתי אליו אבל אני לא מרגיש את הכח וכשאני משתמש בטיפטרוניק ממש אין משמעות קשה לי קצת עם ההרגשה , ואני לא בא ואומר שזה לא טוב הנסיעה מאד נעימה ללא החלפות גיר אבל בנהיגה קצת יותר מאתגרת מרגישים ( לפחות אני) בחוסר אדרנלין.

אתם מוזמנים לחלוק עלי אולי אני טועה.:|

פורסם
בדיוק אבל הפוך...

כמו לכל דבר בחיים לכל גיר יש יתרונות וחסרונות.

ההבדלים בין הגירים מתבטא בחיסכון בדלק ,נוחות במהירויות נמוכות ,ועוד כל שוק מעדיף יתרון אחר על פני האחרים.

בקצרה אתה יכול לראות את היתרונות והחסרונות של כל גיר: רק תתעלם מהשטות השיווקית של מאזדה בטור האחרון של הSKYACTIVE

1.jpg

הטבלה משקרת!

מבחינת צריכת דלק, הCVT יותר חסכונית בתוך העיר! בדוק! תשאר את כל אלו שיש להם CVT ואת אלו שיש להם את אותו הרכב רק עם ידני.

מבחינת העברת מהירה. גם שם זה טעות. שכן CVT לא מעביר אלא עובר בצורה חלקה מיחס אחד לשני.

ומבחינת קלות שליטה במהירות נמוכה...??? אין קשר. הCVT תמיד ב"הילוך הנכון"!

יש לי גיר רציף בניסאן קשקאי כניראה עוד לא היתרגלתי אליו אבל אני לא מרגיש את הכח וכשאני משתמש בטיפטרוניק ממש אין משמעות קשה לי קצת עם ההרגשה , ואני לא בא ואומר שזה לא טוב הנסיעה מאד נעימה ללא החלפות גיר אבל בנהיגה קצת יותר מאתגרת מרגישים ( לפחות אני) בחוסר אדרנלין.

אתם מוזמנים לחלוק עלי אולי אני טועה.:neutral:

הגיר לא גיר ספורטיבי. מרגישים פחות אדרנלין אולי... אבל בתוצאה הסופית, הוא חלק ונעים לנסיעה וחסכוני.

הקשקאי שלך מאוד חסכונית יחסית למנוע שלה!

פורסם

איך תמיד בהילוך הנכון?

בגיר רציף כל הזמן אתה לוחץ טיפה גז הוא מעלה לסל"דים לא שפויים.

אין כוח זמין. צריך ממש לסחוט את הדוושה בשביל שהרכב יזוז.

כל גיר שמתבסס על חיכוך = בזבוז של אנרגיה = לא חסכוני בדלק ופחות אמין / זול לתחזוקה.

פורסם
איך תמיד בהילוך הנכון?

בגיר רציף כל הזמן אתה לוחץ טיפה גז הוא מעלה לסל"דים לא שפויים.

אין כוח זמין. צריך ממש לסחוט את הדוושה בשביל שהרכב יזוז.

כל גיר שמתבסס על חיכוך = בזבוז של אנרגיה = לא חסכוני בדלק ופחות אמין / זול לתחזוקה.

על איזה רכב אתה מדבר???

זה שהסלד קופץ זה לא אומר בזבוז דלק. אם אתה לוחץ הרבה על הגז, הוא יעלה טורים כי הוא חושב שאתה צריך הרבה כח.

צריך להתרגל לגיר קצת כי זה מוזר שהוא לא מעביר הילוכים כמו אוטומט רגיל.

ד.א. ראיתי כבר הסבר על הגיר החדש של מאזדה. הם אומרים שהוא חסכוני כמו CVT. ולכן שוב יש שם שקר בטבלה.

גיר CVT כרגע נחשב לגיר הכי יעיל שיש.

אצלי יש כח זמין ואם אני במצב ECONOMIC אז אני לא עובד את ה 2500 סלד. הכל תלוי במחשב שלך ברכב.

הנה עוד סרטון הסבר:

וסתכל על כמה טורים האוונסיס הזו נוסעת! לא עוברת את ה1500 סלד!

פורסם

גיר רציף חסכוני במהירויות נמוכות של עיר,

ברגע שעולים למהירות גבוהה יחס העברה של הילוך האובר דרייב בד"כ הוא נתון של פשרה מכיוון שמהלך רצועת העברת הכוח מוגבל ולא יכול להיות באורך גבוהה וגם על מנת שהרצועה לא תחליק [ביחס העברה של הילוך יתר הגלגל המניע אמור להיות גדול יותר מהגל המונע].

בגיר אוטומט פלנטרי "רגיל" חוסר היעילות מתבצע דווקא בהילוכים הנמוכים,

מה גם שבשני הגירים יש לך את ממיר המומנט ששוקל יותר מקלאצ' רגיל וגם יש ביחידה הזו איבוד כח [תחשוב שאתה מערבל את השמן במקום העברה ישירה באמצעות חיכוך].

שוב לכל גיר יש את החיסרון והיתרון שלו.

אני כמובן מעדיף גיר ידני.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

CVT הוא רחוק מלהיות חדש. גם ל-CVT יש בעיות, הראשונה בניהם שהוא עדיין משתמש בממיר מומנט, אאל"ט. היסטורית הוא היה בעל אמינות נמוכה וללא יכול לעמוד בעומסים גבוהים. את האמינות פתרו, וגם המצב מבחינת העומסים השתפר כשעברו לחוליות מתכת.

מבחינת התחושה, לחובב רכב זה ירגיש מוזר שבהאצות חזקות הסל"ד נשאר אותו הדבר והרכב ממשיך להאיץ.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

במהירויות גבוהות, אצלי אני נוהג ב120 קמש בפחות מ2500 סלד.

לדעתי זה דיי נמוך.

מה גם שבמהירות גבוה(90 ומעלה) צריכת הדלק נמוכה משמעותית מנסיעה עירונית ממוצעת. ולכן החיסכון בדלק לא נראה משפיע.

אם נוציא מהמשוואה את הגיר הידני,

כרגע הCVT נראה כהכי טוב? או שיש טובים ממנו?

פורסם

בגירים רציפים ממיר מומנט ננעל כמה שניות לאחר תחילת הנסיעה, במהירות 20-30 קמ"ש, כשהרכב בתנועה הממיר תמיד נעול ואין בו יותר הפסדי כוח.

וגם תחום יחסי ההעברה יכול להיות רחב יותר מתחום יחסי העברה בגיר ידני או אוטומטי סטנדרטי.

פורסם
בגירים רציפים ממיר מומנט ננעל כמה שניות לאחר תחילת הנסיעה, במהירות 20-30 קמ"ש, כשהרכב בתנועה הממיר תמיד נעול ואין בו יותר הפסדי כוח.

וגם תחום יחסי ההעברה יכול להיות רחב יותר מתחום יחסי העברה בגיר ידני או אוטומטי סטנדרטי.

אם כך אתה מסכים שCVT יותר יעיל מידני ואין הפסדי מומנט על הממיר.

אשמח אם תוכל להסביר עוד על הנעילה. כיצד היא נקבעת ומדוע דווקא מספר שניות לאחר תחילת הנסיעה?

ומה קורה כשיורדים ממהירות 20 קמש.

לדעתי אתה מתבלבל. בגיר הרציף, ממיר המומנט ננעל שבריר שניה לאחר שהגיר קיבע יחס העברה, כלומר הממיר נעול רוב הזמן ומונע הפסדי כוח ובזבוז דלק.

תודה.

עוד מידע:

http://www.4x4.co.il/articles/printarticle.aspx?articleId=6354

פורסם

נעילה של ממיר מומנט משתחררת לקראת עצירה, כדי לאפשר לרכב לעמוד במקום עם מנוע פועל.

אגב, בגירים רציפים ישנים ( ג'אסטי וכו') לא השתמשו בממיר מומנט, אלא בקלאץ חשמלי, שהיה מקור צרות עיקרי בגיר ההוא.

במהירויות נמוכות מאוד ( כאמור עד 20-30 קמ"ש) הנעילה משחררת, כדי לאפשר למנוע לצבור סל"ד בזינוק, וגם לטובת תימרוני חניה נוחים, ונסיעה רכה במהירויות זחילה, בדומה לגיר אוטומטי רגיל. כשהרכב בתנועה, ומעל מהירות זחילה, אין כל בעיה בחיבור "קשיח" בין המנוע לתמסורת, ולכן הממיר ננעל לטובת יעלות וחסכון בדלק.

עריכה - שבריר שניה זה מונח יחסי, אל תתפוס אותי על 30 קמ"ש, אבל הנעילה מתבצעת במהירות נמוכה כלשהיא בסדר גודל זה. במהירות זחילה הממיר משוחרר, לדוגמא גם עם גיר רגיל אתה לא יכול לנסוע במהירות 3 קמ"ש ללא החלקה של המצמד.

• תוכן חדש...