Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עומד לקראת טיפול 30,000 לסקודה אוקטביה 1.2 TSI בנזין משנת 2010.

עשיתי סקר מחירים בין מוסכים מורשים והופתעתי מהפערים (בכולם פירטתי מה הרכב).

בטלנוע אשדוד ביקשו 1400 ש"ח.

באיציק ודיצר רמלה ביקשו 600 ש"בלבד :shock: .

כל המחירים כוללים מע"מ.

האם זה הגיוני או שאני מפספס משהו? האם ההצעה הזולה היא סבירה או שחשודה?

פורסם

אני רואה ש2 המוסכים הללו מוסכים מורשי יבואן.

בקש מהם שישלחו אליך פקס עם פירוט הטיפול-איזה חלפים, כולל מע"מ ועלות שעתון היצרן. לדעתי זו הדרך הבטוחה ביותר.

פורסם

שלום רב,

עלות החלפים המקוריים במוסכים מורשי צ'מפיון מוטורס זהה. פערי מחירים בין המוסכים יכולים לנבוע אך ורק מעלות שעת העבודה, שכל מוסך רשאי לקבוע לעצמו. יחד עם זאת, הפער שציינת ממש אינו סביר ונובע ככל הנראה מתמחור חלפים שונים.

בבקרה שנתית יש חובת החלפה רק לגבי שמן ופילטר שמן. כל שאר המרכיבים כפופים לבדיקה בעין - פילטר אוויר, מצב הבלמים וכד' . כמו כן, מבוצעת בדיקה במערכת הטכנית של היבואן לגבי התראות לטיפול לפי מספר השילדה שלך.

בברכה,

אבי וייזל, סמנכ"ל

קבוצת פליקס

פורסם
אבי שלום,

האם שעת העבודה אינה גלובאלית ומוכתבת ע"י היצרן?

לא ולא! הממונה על ההגבלים אסר את זה ובצדק. כל מוסך קובע את מחיר שעת העבודה שלו על פי הערכתו את איכות העבודה, המקצועיות, הכלים המיוחדים והיקרים שהוא משתמש בהם, איכות השירות, סל השירותים שהוא מעניק ללקוח וכד'.

על פי חוק, כל מוסך חייב להציג בכניסה את מחיר שעת העבודה שלו כולל מע"מ.

לסיכום - היצרן קובע "זמן תקן" נדרש לביצוע העבודה, את "עלות שעת העבודה" קובע המוסך.

פורסם
לא ולא! הממונה על ההגבלים אסר את זה ובצדק. כל מוסך קובע את מחיר שעת העבודה שלו על פי הערכתו את איכות העבודה, המקצועיות, הכלים המיוחדים והיקרים שהוא משתמש בהם, איכות השירות, סל השירותים שהוא מעניק ללקוח וכד'.

על פי חוק, כל מוסך חייב להציג בכניסה את מחיר שעת העבודה שלו כולל מע"מ.

לסיכום - היצרן קובע "זמן תקן" נדרש לביצוע העבודה, את "עלות שעת העבודה" קובע המוסך.

ל- OV - אתם מדברים על שני דברים שונים. פליקס מדבר על שעת עבודה של המוסך אותה כל מוסך רשאי לקבוע לעצמו ולהציג אותה בשלט ברור בכניסה. לעומת זאת יש "שעתון יצרן" שהוא קבוע לכולם והוא מדבר על פרק הזמן שיצרן קבע שנדרשים לתיקון או טיפול מסוים. לצורך החלפת פילטר למשל, היצרן קבע כי העבודה עליו לדוגמא צריכה להימשך כשעה. מוסך לא יכול לחייב אותך על עבודה כזאת לפי יומיים עבודה ולהגיד לך כמה קשה היה לפרק ולהרכיב וכו' וכו' המצאות וסיפורים. הדוגמא כמובן בהקצנה אבל זאת המהות של שעתון יצרן. לכל תיקון או טיפול היצרן קבע את משך זמן העבודה הנדרשת לו והמוסך מחייב בשעות על פי זה. כמה עולה כל שעה בכל מוסך זה כבר משתנה ממוסך למוסך ומכאן גם ההבדלים במחירים בהנחה שלא דוחפים לך את "האלמנט".

פורסם

אני מבקש להדגיש לצרכן הנאיבי שעלות שעת העבודה היא מרכיב כלכלי אחד שמשקלל את כל מרכיבי השירות - מקצועיות העובדים הכרוכה במשלוח לקורסים, (גם לגרמניה!), רכש של ידע מקורי של היצרן, רכש של כלי עבודה מקוריים, רכש של מחשבי דיאגנוסטיקה מקוריים, מנויים על תוכנות ועדכונים שוטפים, שכר עבודה גבוה במיוחד לעובדים בתואר הנדסאי המאיישים את מחלקת דיאגנוסטיקה ממוחשבת, שכר עבודה למכונאים ופחחים גבוה בהרבה מהמקובל בשוק על מנת לשמר את הידע והניסיון, שיפוץ תדיר של המוסך ואיזור קבלת הקהל וההמתנה והחזקתם השוטפת, עלויות עתק בתחום איכות הסביבה והרישוי, רמת שירות גבוהה הכוללת הסעת לקוחות, שירות איסוף והחזרת רכב, שירות העברת טסטים ועוד ועוד... זו הסיבה שכל מוסך מעריך את השעתון שלו אחרת והצרכן צריך לדעת להשוות את סל השירותים שהוא מקבל, לא רק את עלות העבודה הספציפית, בין המוסכים בכלל ובפרט בתוך רשת מוסכים של אותו יבואן.

פורסם
ל- OV - אתם מדברים על שני דברים שונים. פליקס מדבר על שעת עבודה של המוסך אותה כל מוסך רשאי לקבוע לעצמו ולהציג אותה בשלט ברור בכניסה. לעומת זאת יש "שעתון יצרן" שהוא קבוע לכולם והוא מדבר על פרק הזמן שיצרן קבע שנדרשים לתיקון או טיפול מסוים. לצורך החלפת פילטר למשל' date=' היצרן קבע כי העבודה עליו לדוגמא צריכה להימשך כשעה. מוסך לא יכול לחייב אותך על עבודה כזאת לפי יומיים עבודה ולהגיד לך כמה קשה היה לפרק ולהרכיב וכו' וכו' המצאות וסיפורים. הדוגמא כמובן בהקצנה אבל זאת המהות של שעתון יצרן. לכל תיקון או טיפול היצרן קבע את משך זמן העבודה הנדרשת לו והמוסך מחייב בשעות על פי זה. כמה עולה כל שעה בכל מוסך זה כבר משתנה ממוסך למוסך ומכאן גם ההבדלים במחירים בהנחה שלא דוחפים לך את "האלמנט".[/quote']

הבנתי, תודה.

אני מבקש להדגיש לצרכן הנאיבי שעלות שעת העבודה היא מרכיב כלכלי אחד שמשקלל את כל מרכיבי השירות - מקצועיות העובדים הכרוכה במשלוח לקורסים, (גם לגרמניה!), רכש של ידע מקורי של היצרן, רכש של כלי עבודה מקוריים, רכש של מחשבי דיאגנוסטיקה מקוריים, מנויים על תוכנות ועדכונים שוטפים, שכר עבודה גבוה במיוחד לעובדים בתואר הנדסאי המאיישים את מחלקת דיאגנוסטיקה ממוחשבת, שכר עבודה למכונאים ופחחים גבוה בהרבה מהמקובל בשוק על מנת לשמר את הידע והניסיון, שיפוץ תדיר של המוסך ואיזור קבלת הקהל וההמתנה והחזקתם השוטפת, עלויות עתק בתחום איכות הסביבה והרישוי, רמת שירות גבוהה הכוללת הסעת לקוחות, שירות איסוף והחזרת רכב, שירות העברת טסטים ועוד ועוד... זו הסיבה שכל מוסך מעריך את השעתון שלו אחרת והצרכן צריך לדעת להשוות את סל השירותים שהוא מקבל, לא רק את עלות העבודה הספציפית, בין המוסכים בכלל ובפרט בתוך רשת מוסכים של אותו יבואן.

צודק, אך לצורך ביצוע "טיפול קטן" למשל, יש מקום לסקר שוק על אף שמסופקני אם ההבדלים במחיר לחצי שעת העבודה תהומיים, מה שכן יש צ'ופרים אותם יש מוסכים שנותנים ויש כאלה שלא. למשל, בטיפול הגדול האחרון בגולף 5 שלי, שעלה קרוב ל- 2000 שקל ובוצע במרכז בבני-ברק, שאל אותי היועץ... אם אני רוצה רחיצה בסוף השירות אז בתמימותי אמרתי לו שכן. אז הוא ענה לי "אוקיי, אז עוד 40 שקלים בבקשה". כמובן שסירבתי ואמרתי לו שנראה לי שיש מקום לקבל רחיצה ללא תשלום. מנגד, במוסך צ'מפיון חיפה לקחתי את הגולף 6 שלנו להחליף קלאצ'ים, בפעם אחרת לקחתי אותה לרוקן משהו כמו חצי ליטר שמן עודף שמישהו טרח למלא... וכל פעם רחצו את הרכב בלי לשאול אפילו.

אני לא מחפש פה שישרתו אותי בחינם אבל יש כמו שכבר ציינתי - דרך לכל דבר. אני יודע שלמוסך בבני ברק אני לא חוזר יותר רק בגלל תקרית רחיצה ו- 40 שקל, גם אם שעתון העבודה אצלם היה זול יותר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בקש מהם שישלחו אליך פקס עם פירוט הטיפול

מצ"ב שתי ההצעות המפורטות. למרות שביקשתי הצעה לאותו הטיפול (30,000) לאותו רכב, אני רואה מפרט שונה (שמסביר גם מחיר שונה). האם זה אומר שמוסך שנתן הצעה זולה יותר יעשה טיפול אינו מספק או שהוא בונה על זה שאת החלפים החסרים הוא יוסיף תוך כדי טיפול, במידה ויהיה צורך להחליפם?

האם הייתם הולכים לפי ההצעה הזולה?

Ashdod.jpg

Ramla.jpg

פורסם

שלום רב

לא בהכרח ההצעה היקרה היא הטובה.

יש לברר טוב מאוד מה נדרש לפי מפרט טיפולים של היצרן לעשות בטיפול 30.

ולפי ההצעה הגבוהה יש כמה דברים שהם תוספת לכיס של המוסך , כגון חומר מנקה וטבעת אגן שמן ( אלה דברים נטו לכיס המוסך).

לכן תברר לפני הכנסת הרכב למוסך, ולפי דעתי , טיפול 30 אמור לכלול רק מסנן שמן + שמן, ולא שאר הדברים שפורטו בהצעת מחיר הגבוהה מבין השתיים.

תבדוק את הנושא לעומק

וחשוב לקבל כמובן הנחה גם על חלקים , קח את זה בחשבון

המשך יום טוב,

יוסי

החיים הם סרט אז תנסה לחיות כמו כוכב :evil:

פורסם

בהצעה הזולה נותנים לך רק שני פריטים הכרחיים, כמעט באותו מחיר של ההצעה היקרה. שמן ומסנן שמן.

בהצעה היקרה דוחפים לך כמה אלמנטים מיותרים לדעתי: 1. פקק אגן שמן מקורי ב 16.5 ש"ח. 2. מסיר פיח ב85 ש"ח. 3. חומרי עזר? מה זה בדיוק? עוד 19 ש"ח. מחיר בקרת שירות יקרה יותר ב45 ש"ח לערך אז כבר יש לך 160 שקל ( לפני מע"מ כמובן שזה כ 185 ש"ח) מיותרים שאתה לא צריך לשים.

בהצעה הזולה לא מחייבים על 5 ליטר מלאים של שמן אלא רק על 4 ומשהו. מסנן השמן המקורי זול יותר בכ 10 ש"ח מההצעה היקרה.

בקיצור הם זולים בכ-200 ש"ח, על אותה העבודה ואותם החלפים, + החלקים שהם לא דוחפים לך בכח.

אם כי בהצעה הזולה חסר טיפולים חיוניים לדעתי, תברר אצלם כמה עולה להחליף מסנן אויר מקורי, ואם צריך להחליף מסנן דלק, כי את זה הם לא הוסיפו להצעת מחיר (מסנן דלק אולי מיותר, מסנן אויר אולי כן צריך תבדוק בספר הרכב).

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אני מחזק את התגובה שמעלי, הייתי הולך על ההצעה הזולה יותר, אך האם צריך להחליף מסנן אוויר כל שנתיים ברכב זה? :shock:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תוכן חדש...