Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי 1.2TSI ו-1.4TSI, בקרוב Recall חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.auto.cz%2Fproblem-u-motoru-1-4-tsi-vytahany-rozvodovy-retez-65864

הכתבה הזאת רחוקה מלעודד, רק מחזקת את חשיבות התכנון הנכון והשימוש בחומרים איכותיים (ולא כאלה מתוצרת טורקית או סינית ברמה מחפירה).

זה מתחיל בספייסר קטנטן שמישהו שכח להוסיף ובלעדיו הדרך לגסיסת הטורבו ב-1.2TSI מהירה מהרגיל, ממשיך בשרשראות תזמון לוקות בחסר ב-1.2TSI וב-1.4TSI, אז מה יהיה הלאה?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הכותרת היא בהלצה, למרות שאני בטוח שגם לזה נגיע - ונצטרך להגיע למוסכים בכדי להחליף את שרשרת התזמון :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם הבנתי נכון מהכתוב, אז בהנעה של הרכב עלול להופיע מן רעש לוואי שמפסיק לאחר שניה או שתיים? זה מצביע שיש בעיה כלשהי עם השרשרת טיימינג?

פורסם

אני מברך את ההורים שלי על כך שהיה להם ניסיון מר עם פולקסווגן ולא התפתו לרכוש את האוקטביה 1.2TSI ורכשו לעצמם I30CW בסופו של דבר.

לכל מהללי VAG למיניהם, הנה הוכחה שפולקסווגן של היום זה לא מה שהיה פעם!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדיין האוקטביה סטיישן 1.2TSI איכותית מ I30CW שההורים שלך קנו, אין קשר לריקול ול VW של פעם.

הרבה חברות הוציאו ריקולים, אפילו לקסוס גם הוציאו, נהפוך הוא - דווקא הריקולים מראים שהחברה לוקחת אחראיות על פגם ומתקנת על חשבונה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
עדיין האוקטביה סטיישן 1.2TSI איכותית מ I30CW שההורים שלך קנו, אין קשר לריקול ול VW של פעם.

הרבה חברות הוציאו ריקולים, אפילו לקסוס גם הוציאו, נהפוך הוא - דווקא הריקולים מראים שהחברה לוקחת אחראיות על פגם ומתקנת על חשבונה.

במה יותר איכותית?

היא פחות בטיחותית, יותר יקרה לתחזוקה, אחריות קצרה יותר, פחות מאובזרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני רשמתי איכותית, לא דיברתי על בטיחות, תחזוקה אחריות ואבזור.

מספיק שתיכנס לתא נוסעים ותראה את החומרים שממנה בנויה האוקטביה מול ה I30CW.

מנוע יותר מודרני מה 1.6 של יונדאי ושלא נדבר על צריכת הדלק היותר טובה מול ה I30CW.

יונדאי אכן התקדמו, בזה אין ויכוח, אבל אם הם הגיעו לרמה שאפשר להשוות את איכות התא נוסעים לסקודה/VW? אני בספק וזאת דעתי האישית.

פורסם
אני רשמתי איכותית, לא דיברתי על בטיחות, תחזוקה אחריות ואבזור.

מספיק שתיכנס לתא נוסעים ותראה את החומרים שממנה בנויה האוקטביה מול ה I30CW.

מנוע יותר מודרני מה 1.6 של יונדאי ושלא נדבר על צריכת הדלק היותר טובה מול ה I30CW. הגדשת טורבו לאו דווקא אומרת שמנוע מודרני יותר. לעומת זאת, לפי מה שידוע כרגע, הוא פחות אמין.

יונדאי אכן התקדמו, בזה אין ויכוח, אבל אם הם הגיעו לרמה שאפשר להשוות את איכות התא נוסעים לסקודה/VW? אני בספק וזאת דעתי האישית.

בקשר לאיכות תא הנוסעים:

http://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

איכות חומרים בתוך תא הנוסעים זה חשוב. למרות זאת, אני לא חושב שניתן, על סמך נתון זה, להגיד שרכב X עדיף על Y בכל מקרה. בכל זאת, ישנם עוד אספקטים לא פחות חשובים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כל אחד עושה את השיקולים שלו בבחירת הרכב, אני רק ציינתי שהאוקטביה יותר איכותית מה I30, שני הדגמים אמורים להיות מוחלפים בשנה הקרובה ואני מעריך שיש למה לצפות בשני החברות.

היום הטכנולוגיה העכשווית במשפחתיות/מיני, היא מנועים עם נפחים קטנים בהזרקה ישירה ומגדש טורבו, לראייה פיאט התחילה ליישם זאת ראשונה, קונצרן VW גם מיישם זאת, כנ"ל פורד עם האקו-בוסט ויונדאי בדרך (הייתה כתבה בוואלה).

אותו דבר עם הגיר DSG שאפילו יונדאי יישמו את הטכנולוגיה של המצמד הכפול.

לגבי האמינות של המנועים של VW, אמינות נבחנת לאורך זמן, אי אפשר לומר בוודאות משהו על האמינות של ה 1.2TSI, מהסיבה שלא עבר עדיין מספיק זמן כדי לבחון, אאל"ט השיווק של ה 1.2TSI בארץ התחיל לפני כשנתיים.

לעומת זאת ה 1.4TSI כבר קיים ונפתחו מס' אשכולים על הגירסה המהוללת של ה 160.

לצורך העניין, עד עכשיו לא שמעתי שום כשל במנוע 2.0TSI שנמצא במס' גירסאות ספורטיביות של קונצרן VW, אז ככה שהכל עניין יחסי.

פורסם

אני אישית מסכים איתך שהפתרון של הטורבו + מצמד כפול (באם מדובר על אוט' ולא ידני) הוא טוב. רק שלפחות בעניין של הטורבו אין כאן חדשנות יוצאת דופן, גם אם הרעיון טוב.

לגבי אמינות, בנוסף ל1.4, ישנם סדקים גם ב1.2. שמעתי כבר על כמה מקרים של החלפת טורבו.

על 2 ל' טורבו לא שמעתי תלונות כמו גם על הDSG6.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מה שגורם לי לתהות, באמת, איך ומדוע שודך DSG7 לטיגואן עם המנוע 2.0T, שמשום מה יש לו "רק" 180 כ"ס ולא 211. מישהו יודע?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
במה יותר איכותית?

היא פחות בטיחותית, יותר יקרה לתחזוקה, אחריות קצרה יותר, פחות מאובזרת.

תמסור ד"ש למנוע 1.6 הבזבזני ולגיר 4 הילוכים המיושן של היונדאי. התקשרו מהמילניום החדש וביקשו שיונדאי גם תצטרף.

תפסיקו כבר להלל ולשבח את החברות שהולכות על בטוח עם טכנולוגיות ישנות ומיושנות. בלי חברות כמו פולקסווגן שמעיזות להמציא ולחדש העולם היה דורך במקום. אז יש באגים פה ושם כמו בכל מערכת חדשה ומשוכללת. מוכן "לשלם את המחיר" בעבור הקידמה.

פורסם

צריך להבין שטכנולוגיות TSI ן DSG ודומותיה הומצאה בגלל התקנות המעוותות של האיחוד האירופי, שנותן הטבות לפליטת CO2 בלבד.

מנועי טורבו קטנים וגיר עם חיבור מצמד קשיח מאפשר לרמות CO2 נמוכות, אבל בשווקים אחרים היתרון הזה קטן מול עלות, תחזוקה, אמינות ונוחות שימוש.

בארץ, לא הייתי רוצה להחזיק אוטו עם מנוע טורבו וגיר רובוטי ללא אחריות של היצרן.

כל הרווח בחיסכון בדלק של כ 10% ירד לטמיון באמינות ירודה, רגישות לאיכות דלק, תחזוקה יקרה, חוסר נוחות בתנועה פקוקה.

פורסם
צריך להבין שטכנולוגיות TSI ן DSG ודומותיה הומצאה בגלל התקנות המעוותות של האיחוד האירופי, שנותן הטבות לפליטת CO2 בלבד.

מנועי טורבו קטנים וגיר עם חיבור מצמד קשיח מאפשר לרמות CO2 נמוכות, אבל בשווקים אחרים היתרון הזה קטן מול עלות, תחזוקה, אמינות ונוחות שימוש.

בארץ, לא הייתי רוצה להחזיק אוטו עם מנוע טורבו וגיר רובוטי ללא אחריות של היצרן.

כל הרווח בחיסכון בדלק של כ 10% ירד לטמיון באמינות ירודה, רגישות לאיכות דלק, תחזוקה יקרה, חוסר נוחות בתנועה פקוקה.

קודם כל, ברור לך שיש אחריות של היצרן, זה לא הבנק התחליפי של אסי כהן מהפרסומת של הבינלאומי. חוץ מזה שעל הגיר יש אחריות של 5 שנים. שנית וזה החשוב, אתה כותב שהכל זה בגלל תקנות זיהום האוויר של אירופה, כאילו שלנו זה לא נוגע. הלוואי והמודעות שלנו לאיכות הסביבה, זיהום אוויר, חיסכון בדלק וכו' היו מתקדמים כמו אצל האירופאים. תיסע למזרח הרחוק סין, טיוואן קוריאה וכו' ותראה מה קורה במדינות מתועשות שלא שמות קצוץ על זיהום אוויר. אין שם שמש, היא מוסתרת על ידי שכבת עשן תמידית. זיהום מטורף. כדאי שגם אנחנו נאמץ את הגישה של האירופאים של הקדמת תרופה למכה ולא לחכות שאי אפשר יהיה לנשום כדי להתחיל לעשות משהו בנידון. מנועי הTSI וגיר ה-DSG הם פתרון יוצא מהכלל ליעילות וניצול מקסימום הספק במינימום דלק וזיהום וכרגע עד שלא תהיה טכנולוגיה פורצת דרך בתחום, זה פתרון טוב שעוד יצרנים הולכים ומאמצים אותו עכשיו כמו פורד, פיאט וכו'. אל תזלזל בחיסכון של 10% בהוצאות דלק. זה המון כסף בחישוב שנתי לכל אחד ולאומי בכללי.

• תוכן חדש...