Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

80 זה כבר ממש למתוח את התקציב, אבל הדרישות הן כאלו:

בטיחות - חשוב מאוד, 5 כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר, ESP חובה.

גיר - עם כמה שאני רוצה ידני, הפקודות מלמעלה דורשות אוטומט, ולכן דרישה הכרחית.

גודל - הרכב לא צריך להיות גדול במיוחד, אבל עדיין לנייד 4 מבוגרים בנוחות סבירה.

צריכת דלק - כמה שפחות יותר טוב, במיוחד ש"הדלק יגיע ל-10 שקלים" כדבריו של שטייניץ.

הנאה מנהיגה - כמה שאפשר ברכבים מהסוג ובתקציב הנ"ל

אבזור - Yes please

כמובן אמינות, רכב שלא יכניס אותי למוסך כל יומיים יהיה טוב.

ולפחות שנת 2008.

הרכבים בכותרת נשקלו, כמו גם פג'ו 308 במבצע של לובינסקי (שנתיים אחריות וטיפולים חינם).

אשמח לחוו"ד על שלושת הרכבים המדוברים, כמו גם הצעות לרכבים אחרים בתקציב.

תודה רבה מראש לכל מי שיעזור,

זיו.

פורסם

מכל הדגמים שציינת, ההיכרות שלי היא רק עם הבראבו. היות ואתה מעדיף ידני, אני מניח שלא תהיה לך בעיה עם התיבה הרובוטית, אבל עדיין כדאי לתת לאישה לעשות סיבוב טרם הרכישה כדי לוודא שהיא מתחברת לקונספט, ולא שזה מסובך מידי.

הבראבו שלי גמעה רק 14K ק"מ עד כה, ככה שקצת קשה לי להתייחס לסעיף האמינות, אם כי מעדויות של מכרים שהחזיקו ועודם מחזיקים ברכב, לא נרשמו הערות מיוחדות.

צריכת הדלק בנהיגה בינעירונית נמרצת קלות עומדת על 1:13 בקירוב, ולפחות כאן בפורום יש עדויות לכך שבנסיעה רגועה יותר אפשר גם להגיע ל-1:16 וצפונה. בנהיגה "חזקה" הצריכה יורדת לכיוון 1:8.

גם ברמת הבסיס הרכב מאובזר באופן נדיב וההפרש בין הגירסה הפשוטה למאובזרת עבור רכב חדש עומד על כ-10K ש"ח. יתכן שעבור רכב משומש ההפרש נמוך יותר, ולכן שווה להשקיע ולחפש דגם מאובזר. שים לב שלא מעט מהדגמים ברמת האבזור הנמוכה הם יוצאי השכרה ו/או ליסינג.

בקרת יציבות לא היתה בשנת המודל הראשונה לייבוא הרכב, ולדעתי שווה להימנע מרכישת רכב משנה זו (09' כמדומני) מכיון שבקרת היציבות כוללת מודול Hill Hold יעיל ושימושי להפליא.

הנאה מנהיגה: כאמור, אין לי נקודת השוואה למתחרות מודרניות שנהגתי על בסיס יומיומי, אבל אני מוצא את הרכב הזה מהנה מאוד: ביחס להגה חשמלי, התחושות שמתקבלות בהגה לא רעות בכלל. זמינות הכוח בסל"ד הביניים (היכן שביומיום נמצאים רוב הזמן) מעולה, הבלמים טובים וכך גם הנדסת האנוש בתא הנוסעים.

מקווה שעזרתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לך תבחן את הרכבים מקרוב. אם לא היו שינויים מהותיים בדגמים (אני לא בטוח לגבי הקיה), אז תבקש נסיעת מבחן מהסוכנויות. יש לי הרגשה שאחרי שתראה אותן מקרוב, האיטלקייה תנצח והצרפתייה תהיה צמודה בתוצאה ולפיכך תנצח אם ממש לא תתחברו לתיבת הסלספיד.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תודה רבה על כל העזרה,

אופציה מעניינת נוספת שהועלתה בפניי היא הונדה סיוויק היברידית שנת 2008 - דעות?

אני כיום עם פג'ו ואני נהנה ממנה (406), השאלה שלי היא יותר לגבי עניין האחריות וטיפולים - כלומר מה האותיות הקטנות של המבצע?

הקיה באמת "נחותה" עד כדי כך מהפיאט והפג'ו?

פורסם

3 האופציות שהוזכרו - טובות, ולפחות לגבי הבראבו והפורטה אני יכול להעיד על אמינות גבוהה (לגבי הפז'ו אני פשוט לא מכיר - אני לא טוען שהיא פחות אמינה). לפי דרישותיך עושה רושם שאכן יש יתרון לבראבו, שהיא מהנה יותר לנהיגה וזריזה יותר, וכן בזכות הגיר הרובוטי שמהווה פשרה טובה בין רצונך בגיר ידני לבין העדפתה האוטומטית של זוגתך.

לגבי ההונדה - באמת לא יודע. אפילו לא זוכר שהיתה היברידית ב-2008... אבל אם אתה אומר כנראה שיש ואני מניח שהן היו די נדירות. בכל מקרה באותו מחיר אתה מקבל רכב ישן יותר בלי יתרונות מיוחדים אלא אם אתה עושה באמת מרחקים גדולים בנסיעה רגועה, שרק אז ההנעה ההיברידית של ההונדה מתחילה להפגין כדאיות כלכלית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יש גם את נושא ירידת הערך וההונדה בשונה מכל השאר שומרת על שלה.

האמינות של הפיאט ושל בפגו לא משהו .

ההונדה מצויינת וכך גם הקיה.

אני חושב שהכיפית לנהיגה שבחבורה היא הפיאט ללא ספק .

אם אתה צעיר ובלי בעיות כספיות משונות אז הפיאט בשבילך אבל אם יש שיקולים אחרים אז היא והפגו לא משתלמות וכאשר תנסה למכור את ה406 ותקבל עליה 50 % פחות במחירון אז תביו

פורסם

לגבי מכירת ה-406, היא לא תימכר אלא תועבר הלאה במשפחה. (אבל השוק שלה ידוע לי)

ירידת ערך זה נכון, אבל בגלל שהרכב שאקנה יהיה בן כשנתיים, את רוב הירידה כבר ספגו, ויוצא ש"קונה בזול מוכר בזול" - סוג של.

כך שהירידת ערך פחות משמעותית.

הפיאט קצת הטרידה אותי בנסיעה עם הגיר (היום נסעתי).

הפג'ו מפתה בעיקר בגלל הניסיון עם ה-406 והמבצע של שנתיים אחריות וטיפולים.

וההונדה לא בדקתי, לא נהגתי, אני אבדוק אותה - היא פשוט הוצעה לי כאופציה מעניינת.

לגבי ההונדה אני רוצה לברר יותר על האחזקה וההוצאות הנלוות להיותה היברידית שנת 2008 ומה ההשלכות.

כי אופי הנסיעה שלי הוא רגוע (ופקקים) כל יום לתל אביב בשעות העומס והבנתי שזה יכול לחסוך באופן ניכר הוצאות דלק.

פורסם

עם אופי נסיעות כזה ההיברידיות של טיוטה יהיו חסכוניות הרבה יותר מההיברידיות של הונדה. אבל מצד שני, יהיה לך קשה מאוד למצוא פריוס בתקציב כזה, אולי פריוס דור ראשון מהמודלים הראשונים.

אגב, עלויות הטיפולים של סיוויק הייבריד (ושל דגמי הונדה בכלל) מופיעים באתר האינטרנט של הונדה ישראל. לא צריך לחקור יותר מידי :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו שאמרת, ההיברידיות של טויוטה קשה מאוד למצוא בתקציב,

ההונדה לעומת זאת הרבה פחות קשה.

השאלה היא אם ההונדה תהיה משמעותית יותר חסכונית באופי הנסיעות הנ"ל מאשר הבראבו או הפג'ו?

ולגבי עלויות של ההונדה, זה חידוש מרענן וברוך - לרשום את כל הפרטים באתר החברה. כן ירבו.

פורסם

אם כבר הונדה היברידית לתנועה עירונית אז לדעתי אינסייט עדיפה. היא אמנם פחות איכותית מהסיויק אבל יותר קומפקטית ונעימה לשימוש עירוני ואם המבוגרים שהיא צריכה להסיע לא גבוהים אז הם יוכלו להסתדר גם במושב האחורי.

אגב אינסייט בתקציב הזה אפשר למצוא מ-2009, שווה לחפש באוטו סנטר (בבעלות יבואן הונדה, "מאיר"), אני חושב שיש שם לא מעט כאלה יוצאות ליסינג או שהגיעו מעיסקאות טרייד אין.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

אולי זה יישמע שטחי, אבל האינסייט פשוט מכוערת לדעתי.

מה גם שישנם 3 מבוגרים גבוהים כך שבוודאות אחד יהיה מאחור.

ההבדלים בין הסיוויק והאינסייט הם רק בגודל ובצורה? או שישנם הבדלים נוספים?

פורסם

גם לדעתי היא לא נראית טוב, מעיין wanna-be פריוס עם פרונט מוגזם וישבן גבוה מדי.

היא קטנה וקלה מהסיויק ומשתמשת ביחידת כוח פשוטה יותר ועל הנייר אמורה להציג ביצועים דומים וצריכת דלק טובה.

פורסם

האינסיינט רכב טוב אבל באמת יותר מדי מכוער.

ההונדה מצויינת ונוסעת יפה.

האמינות שלה עולה על של כולם.

לגבי הפיאט ,אין סוף לירידת הערך שלה ותוך שנתיים אתה יכול לקבל רכב שמ80 ירד ל40 K וזה הרבה.

פורסם
האמינות של הפיאט ושל בפגו לא משהו .

אתה מוכן בבקשה לפרט? האם בבעלותך אחד הדגמים של היצרנים הללו? כי אני מתנייד עם פיאט בראבו באופן יומיומי, וכך גם מספר חברים ומכרים שלי, ואף אחד מאיתנו אינו מתלונן על בעיות אמינות כלשהן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...