Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מה שאתה מתאר זה גם יכול גם להגרם עקב מזג אוויר נוח ולא קר בבוקר.

וגם עקב חיישן טמפ' מזייף, משאבת דלק רגיזה, בעיות בגיר, חיישן tps ודוד אחורי דולף.

מאחורי המקלדת לא ניתן לקבוע דברים שכאלו בוודאות, ואם אתה תתחיל בהחלפה של כל חלק או נוזל שיגידו לך פה אתה כבר תשלם יותר ממה שהיית משלם על אבחון מקצועי ופתרון התקלה.

לא סתם צביקה אמר לך לגשת למוסך. ישנם דברים שניתן להדריך ולתת כיון פה בפורום ויש דברים שלא ניתן לפתור ע"י השערות וללא בדיקה מקצועית.

אגב אם הבעיה הייתה במצתים היית מרגיש זיוף במנוע או בעיות סחיבה תמידית.

היי,

ראשית אני רוצה להודות לך על ההתייחסות.

חשוב לי לציין שאני לא מתכוון להלחליף כל דבר שיגידו לי כאן.

המטרה שלי בדיון כאן היא לקבל כל מיני כיוונים אפשריים שאני אבחן אותם לאט לאט בקצב שלי.

לצערי, הביטוי "אבחון מקצועי" שווה לכל היותר לקליפת השום. בסופו של דבר גם המוסכניק יכול לחשוב שבמדובר במשהו אחד ובסוף יתברר שמדובר במשהו אחר לגמרי.

לגבי מזג האויר, זה קורה גם בימים קרים מאוד (עברנו חורף לא קל השנה).

את האופציה של מד טמפרטורה שמזייף אני שולל מכיוון שאני לא צריך לראות מה הטמפרטורה לאחר לילה קר כשהמנוע הופעל זה עתה. אני יכול לדעת בוודאות שהמנוע קר.

אני אשמח אם תסביר לי מהי משאבת דלק רגיזה וכיצד ניתן לבדוק זאת באופן עצמאי (במידה וזה אפשרי).

בעיות בגיר אין לי ככל הנראה (העברות חלקות ללא קפיצות או החלקות). אולם יכול להיות שמדובר בשמן הגיר שלא החלפתי אותו מאז שקניתי את הרכב לפני 4 שנים ואני גם לא יודע אם הבעלים הקודם החליף.

אני אשמח אם תסביר לי מהו חיישן TPS וכיצד הוא יכול להשפיע במקרה המדובר.

כמו כן, אשמח על הסבר על הדוד האחורי שאליו התכוונת.

אני מקווה שאתה לא כועס שאני מבקש כל כך הרבה... :-)

תודה רבה

קובי.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
את של ngk נראה לי שצריך להחליף בתדירות יותר גבוהה.

סך הכל אתה מנסה לקבל פתרון דרך הפורום, על בעיה שהיא יותר "תחושת בטן" לא מבוססת מאשר בעיה אמיתית וברורה.

לא אמרת חוסר סחיבה קיצוני, גמגומים, רעידות, עשן שחור\לבן יוצא מהאגזוז, אוטו נכבה קופץ משתעל נחנק עשה אפצ'י.

אמרת תופעה שקשה למדוד אותה בכלים אובייקטיביים.

אגב, טיפולים, מתי החלפת שמנים ופילטרים ברכב שלך לאחרונה? (אם פלאגים לפני 51K, מתי שמנים ופילטרים?)

אם לא הקפדת על שיגרת טיפולים שוטפת עם שמנים איכותיים, בהחלט שיכול להיות ירידה בביצועי המנוע, בפרט ברכב שלך ובשנתון שלך, שיש להם נטיה ליצירת בוצה במנוע.

אם אתה רוצה פתרונות\בדיקות, מהקל אל הכבד: דבר ראשון תחליף פלאגים ותקנה דנסו ולא ngk. דבר שני, אם יש לך ידיים טובות ואתה מבין בהנדסת מכונות, תפתח (על אחריותך האישית כמובן) בעדינות את מכסה השסתומים העליון, כמה ברגי 10) ותציץ על המערכת שם אם היא נקיה ובצבע זהוב, או שהכל שחור משחור שרוף ומסריח עם מלא פירורים\גושים. אם זה זהוב או בצבע זהבהב, ואין פירורים או גושים שחורים, משמע שאין בוצה, אם הכל שחור משחור ועם ריח שרוף כבד + בוצה, זה פשוט בוצה. על דרך הניקוי, על זה יש שירשורים שלמים כאן. בסגירת מכסה השסתומים, תיזהר על הגומיה שלא לקרוע אותה, ואולי על הדרך תזמין מראש חדשה ותחליף אותה לגמרי.

אם עדיין ממשיכה הבעיה, אולי תשקול כניסה למוסך לשם בדיקה בלבד. אל תתקן במקום, תבקש בדיקה ותבוא להתייעץ אחר כך אם כדאי או לא.

בקשר לגיר ולשמן גיר: בלי קשר לכלום, כדאי להחליף שמן גיר + פילטר כל כמה שנים או ק"מ, (בדגם שלך לא זוכר בדיוק כמה).

לא נראה לי קשור לגיר הבעיה שציינת. בעיות בגיר מתאפיינות בדרך כלל בתסמינים אחרים.

בהצלחה.

אתה צודק לחלוטין במה שאתה אומר. אני מסוג האנשים שמאוד רגישים לכל שינוי ולו הקל ביותר ברכב. לשמחתי אין לרכב את כל הבעיות שציינת בתחילת ההודעה אך עדיין אני מרגיש משהו שונה ואני מנסה לעשות ככל יכולתי כדי לדעת מה גרם לשינוי שאני חש.

לפני חודש בערך החלפתי שמן, פילטר שמן ופילטר אוויר (שמן 10W40 חצי סינטטי מתוסף עם MOS2 של ליקווי מולי, פילטר שמן ופילטר אוויר מקוריים של טויוטה).

אני מודע לבעיה בשנתון שלי. הבנתי שאם מכסה פתח השמן נקי מבוצה אז אין חשש ואני בודק זאת כל הזמן ולשמחתי הוא נקי.

ועכשיו לעניין...

אני אכן מתכוון להחליף את הפלאגים בקרוב ואשים דנסו.

אני אפתח גם את מכסה השסתומים ואבדוק את מה שאמרת.

כמו כן, אני אשמח לדעת האם יש מניעה כלשהי לפתוח את אגן השמן ולהסיר אותו על מנת לנקות אותו מבפנים ? האם יש משהו שצריך לדעת קודם או להזהר ממשהו ספציפי ? האם לאחר פתיחת אגן השמן ההחזרה היא פשוטה או שאולי יש חלקים שנעשנים על האגן מבפנים ופתיחה עלולה ליצור בעיה בהחזרה ?

לגבי שמן הגיר, אני רוצה מאוד להחליף אך יחד עם זאת חושש מאוד מהחלפה. אם תבדוק ערכתי כאן דיון שלם על העניין בעבר והמסקנה הסופית הייתה שאם אין בעיה אז לא מומלץ להחליף מכיוון שאחר כך אני עלול לחוות החלקות של הגיר. מה דעתך ? מההתייצות עם האנשים כאן אני כבר יודע כיצד לעשות זאת.

תודה רבה לך על העזרה,

קובי.

פורסם
לצערי, הביטוי "אבחון מקצועי" שווה לכל היותר לקליפת השום. בסופו של דבר גם המוסכניק יכול לחשוב שבמדובר במשהו אחד ובסוף יתברר שמדובר במשהו אחר לגמרי.

קובי,

אני מעריך את הסקרנות שלך והרצון לבצע בעצמך איתור תקלות ותחזוקה של רכבך. מצד שני אתה נעלב מבעל מקצוע ששולח אותך לבדיקת מחשב במוסך ומשמיץ באופן גורף את כל בעלי המקצוע ולכן סביר להניח שלא תזכה להיענות רבה מצד אנשי מקצוע שיכולים לסייע לך.

לתופעה שתיארת יכולות להיות סיבות רבות אשר קשורות למערכות שונות ובלתי תלויות זו בזו. אבחון של תקלה חמקנית וסוביקטיבית כזו באמצעות הפורום הוא בעל הסתברות הצלחה נמוכה. נכון, גם מכונאים מנוסים נוקטים לעיתים בשיטות של ניסוי וטעייה. קוראים לזה ניסוי לא מדעי.

כמהנדס מכונות אתה ודאי יכול למצוא בקלות רבה באינטרנט הסברים מפורטים ומלומדים מה זה חיישן TPS.

אבל אם אתה צריך הסבר מה הוא דוד אחורי, יש לך פערי ידע אותם לא לומדים (כנראה) בפקולטה להנדסת מכונות אלא מתחת לליפט.

פורסם

שלום לך קובי,

בקשר לנושא הטכני, אני רואה שמכוונים אותך כאן ועוזרים לך, וזה משמח, שהרי זו מטרת הפורום. וזה אכן משמח שאנשים מקדישים מזמנם לאנשים אחרים, שאינם מכירים אותם כלל, ובכלל, הפורום הזה הוא צד יפה מאוד בחברה הישראלית.

אולם, על דבר אחד הייתי חייב להגיב, בנוגע לצביקה:

שלום רב !

אם מישהו מחברי הפורום היה יודע מה הבעייה, לפי התאור שסיפקת, הוא היה נחשב גאון מקצועי , עלוי, מקצוען רכב על, פותח סטרטאפ באבחון תקלות דרך מחשב, ותיקון רכב דרך המחשב.

יש לי סטארטאפ אחר בשבילך, גש למוסך.

בתקוה להבנה.

צביקה

ואח"כ ענית לו מה שענית. אני בכוונה לא מצטט את תגובתך, כי אני לא רוצה לחפור במה שהיה. אלא חשוב לי להדגיש לך, צביקה לא מכיר אותי ואני לא מכיר אותו, אבל בבעיה שהיתה לי, הרמתי טלפון לבן אדם, ובמשך חצי שעה!! ניסה לעזור לי דרך הטלפון, ולכוון אותי לפתרון הבעיה. ובסופו של דבר לא אמר לי 'בא אלי לנתניה', אלא הפנה אותי למוסך אחר באיזור המרכז [חיים יוד ומשה זר, לצורך העניין, הייתי, ויצאתי מרוצה].

כל זאת כשהוא יודע בוודאות שלא יראה ממני שקל. מה עוד שהוא כתב 'בתקווה להבנה'.

אקווה שירבו אנשים כמו צביקה, כאן בפורום בפרט, ובישראל בכלל.

בתקווה להבנה.

ד"א, קבל ח"ח על האומץ לטפל ברכב לבד, הלוואי עלי.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

לתופעה שתיארת יכולות להיות סיבות רבות אשר קשורות למערכות שונות ובלתי תלויות זו בזו. אבחון של תקלה חמקנית וסוביקטיבית כזו באמצעות הפורום הוא בעל הסתברות הצלחה נמוכה. נכון, גם מכונאים מנוסים נוקטים לעיתים בשיטות של ניסוי וטעייה. קוראים לזה ניסוי לא מדעי.

בדיוק מה שרציתי להגיד רק ניסחת את זה טוב יותר

יש צורך גם לדעת איך הדברים פועלים מה ההשפעות של כל רכיב ומה התופעות שיכולות להגרם מכל חלק במנוע, זה צריך ללמוד ולהבין זה לא מספיק לדעת מה ההגדרה של כל חלק.

בנוסף יש בדיקות שמבצעים עם כלים מסוימים למשל בדיקת לחץ דלק, בדיקת מחשב וכו' ולכן לא תווכל לבדוק כל דבר בבית.

פורסם
קובי,

אני מעריך את הסקרנות שלך והרצון לבצע בעצמך איתור תקלות ותחזוקה של רכבך. מצד שני אתה נעלב מבעל מקצוע ששולח אותך לבדיקת מחשב במוסך ומשמיץ באופן גורף את כל בעלי המקצוע ולכן סביר להניח שלא תזכה להיענות רבה מצד אנשי מקצוע שיכולים לסייע לך.

כמהנדס מכונות אתה ודאי יכול למצוא בקלות רבה באינטרנט הסברים מפורטים ומלומדים מה זה חיישן TPS.

אבל אם אתה צריך הסבר מה הוא דוד אחורי, יש לך פערי ידע אותם לא לומדים (כנראה) בפקולטה להנדסת מכונות אלא מתחת לליפט.

ראשית, אני מודה לך על התגובה.

חשוב לי לציין שלא כעסתי על כך שהבחור הפנה אותי למוסך אלא על כך שהוא בא בטענות לעובדה שאני מנסה לשאול כאן במקום ללכת למוסך. פתחתי כאן המון שרשורים בעבר וכמעט בכולם הפנו אותי למוסך וזה מעולם לא הפריע לי. חשוב לי לציין שפרט לפעם אחת שבה החליפו לי גוז'ון במוסך עשיתי את כל שאר הטיפולים וההחלפות בכוחות עצמי.

ובכל זאת, אני מתנצל בפני כל מי שנפגע מההתבטאויות שלי על המוסכניקים. מיותר לציין שאני יודע שישנם מוסכניקים מעולים (לשמחתי נתקלתי בכאלה בעבר. ובכל זאת, זה לא סוד שישנם גם הרבה חאפרים. לצערי התברר לי שגם במוסכים מורשים יושבים המון חאפרים שכל עניינם הוא לגנוב כסף מהלקוחות. אגב, אני לא מאלו שבולעים את הרוק כשעושים להם זאת. לפני כשנתיים ניגשתי לסוכנות זני של טויטה ברחובות כדי לרכוש חלפים והם החליטו שאני קורבן ראוי לרמיה וגניבה ומכרו לי נוזל קירור חליפי במקום מקורי של טויטה שעליו שילמתי בטענה ש"זה מה ששמים בטויוטה". בנוסף, כשביקשתי לרכוש שמן הם טענו שאין להם במלאי מה שבוודאות לא יכול להיות מאחר ובאותו זמן היו על הליפטים מספר רב של מכוניות וקשה לי להאמין שלא היה לכם שמן במלאי. כנראה שהם משתמשים בשמן ממוחזר מצובר ולכן לא מוכרים ג'ריקנים ללקוחות. אחרי טלפון לטויטה ישראל התקשרו מיד הם התנצלות וביקשו שאבוא ויביאו לי את נוזל הקירור המקורי. היום טויוטה כבר לא עובדת עם זני והגנבים שם הם היום מורשים של קאיה.

לגבי החוסרים בידע...

אתה באמת חושב שמהנדסי מכונות לומדים מהו דוד אחורי ברכב ? ברור שאלו לא דברים שלומדים בפקולטה.

אני גם מסכים איתך שאני יכול להוציא מידע מהאינטרנט אולם כמו שאמרת בעצמך, ידע והסבר של מי שמכיר את התחום עדיף במקרים רבים על פני כל הסבר מלומד עם גרפים וטבלאות.

בברכה,

קובי.

פורסם
שלום לך קובי,

בקשר לנושא הטכני, אני רואה שמכוונים אותך כאן ועוזרים לך, וזה משמח, שהרי זו מטרת הפורום. וזה אכן משמח שאנשים מקדישים מזמנם לאנשים אחרים, שאינם מכירים אותם כלל, ובכלל, הפורום הזה הוא צד יפה מאוד בחברה הישראלית.

אולם, על דבר אחד הייתי חייב להגיב, בנוגע לצביקה:

ואח"כ ענית לו מה שענית. אני בכוונה לא מצטט את תגובתך, כי אני לא רוצה לחפור במה שהיה. אלא חשוב לי להדגיש לך, צביקה לא מכיר אותי ואני לא מכיר אותו, אבל בבעיה שהיתה לי, הרמתי טלפון לבן אדם, ובמשך חצי שעה!! ניסה לעזור לי דרך הטלפון, ולכוון אותי לפתרון הבעיה. ובסופו של דבר לא אמר לי 'בא אלי לנתניה', אלא הפנה אותי למוסך אחר באיזור המרכז [חיים יוד ומשה זר, לצורך העניין, הייתי, ויצאתי מרוצה].

כל זאת כשהוא יודע בוודאות שלא יראה ממני שקל. מה עוד שהוא כתב 'בתקווה להבנה'.

אקווה שירבו אנשים כמו צביקה, כאן בפורום בפרט, ובישראל בכלל.

בתקווה להבנה.

ד"א, קבל ח"ח על האומץ לטפל ברכב לבד, הלוואי עלי.

אני שב ומדגיש !!!

לא כעסתי על כך שצביקה הפנה אותי למוסך !!!

הכעס שלי נבע מהעובדה שצביקה לא קיבל בהבנה את הרצון שלי להשיג את הידע כאן ולא במוסך.

אני רוצה לסיים את הסאגה ולהתנצל בפני צביקה.

צביקה, אני קורא המון תגובות שלך כאן בפורום ומעריך מאוד את הרצון שלך לעזור לאנשים. כנראה שהתגובה שלי הייתה מוגזמת. אני באמת אוהב את התחום של אחזקת הרכב וזו הסיבה שאני מעדיף לשאול כאן ולעשות לבד מאשר לגשת למוסך ושיטפלו לי בבעיה (מה גם שבמקרה שלי אין כל כך בעיה אלא תחושה שמשהו התשנה).

בברכה,

קובי.

פורסם
בדיוק מה שרציתי להגיד רק ניסחת את זה טוב יותר

יש צורך גם לדעת איך הדברים פועלים מה ההשפעות של כל רכיב ומה התופעות שיכולות להגרם מכל חלק במנוע, זה צריך ללמוד ולהבין זה לא מספיק לדעת מה ההגדרה של כל חלק.

בנוסף יש בדיקות שמבצעים עם כלים מסוימים למשל בדיקת לחץ דלק, בדיקת מחשב וכו' ולכן לא תווכל לבדוק כל דבר בבית.

אני לא בטוח שאני צריך את הבדיקות הנ"ל...

חשוב לי לציין שהרכב לא עושה בעיות בכלל.

צריכת דלק ממוצעת של 1:14 כולל הרבה נסיעות לירושלים.

פורסם

שלשום קפצתי למוסך מורשה של טויוטה ורכשתי 4 מצתים לרכב (מצתי דנסו).

אתמול בבוקר החלפתי את ארבעת המצתים וכבר בשלב שבו חילצתי אותם ניחשתי שהבעיה אכן נבעה ממצת שלא מתפקד. המצת הראשון יצא כמעט נקי משמן, המצת השני עם מעט שמן עליו, המצת השלישי שחה וצלל בשמן והמצת הרביעי עם מעט שמן. כשראיתי את המצת שצלל בשמן תיארתי לעצמי שבצורה כזו לא היה לו אפילו סיכוי לעבוד כמו שצריך.

אחרי ההחלפה נסעתי לירושלים והתמוגגתי מאושר :-)

המנוע חזר לסחוב כמו פעם :-)

פתאום לא הרגשתי את החולשה בסחיבה וגם את העלייה ברחוב המנוע סחב ללא לחיצה על דוושת התאוצה ובזמן מהיר מאוד.

אז קודם אני רוצה להודות לכל המגיבים שכיוונו ועזרו. כל המלצה שנכתבה לי כאן נבדקה ונחקרה בטרם החלטתי על החלפת המצתים. קראתי מאמרים ותכתובות בפורומים בארץ ובעולם על כל גורם אפשרי שהועלה כאן ע"י הגולשים ועפ"י הסימפטומים שללתי את מרבית האופציות. בסוף החלטתי להחליף את המצתים מכיוון שזו הפרוצדורה הקלה והזולה ביותר ולשמחתי זה עבד.

כעת יש לי בעיה נוספת.

כמו שאמרתי, שלושה מהמצתים היו עם שמן עליהם כשאחד ממש שחה בשמן.

האם מכאן אני צריך להסיק שאטמי השמן במנוע התייבשו או נפרצו ?

כיצד אני יכול לבדוק זאת (במידה וניתן לבדוק זאת לבד) ?

במידה ואין ברירה והתסמינים מעידים על צורך בתחזוקה מונעת במוסך אז כמה בערך עולה החלפת אטמים ?

תודה לעוזרים,

קובי.

פורסם

קודם כל הבעיה לא במצתים אלא באטם מכסה השסטומים שנוזל, לכן החלפת המצתים ללא תיקון הנזילה לא פותרת את הבעיה.

דבר שני חבל שרכשת מצתים במוסך מורשה כי המחיר שם יקר וניתן למצוא את אותו המצת בדיוק בכל חנות חלפים.

פורסם
קודם כל הבעיה לא במצתים אלא באטם מכסה השסטומים שנוזל, לכן החלפת המצתים ללא תיקון הנזילה לא פותרת את הבעיה.

דבר שני חבל שרכשת מצתים במוסך מורשה כי המחיר שם יקר וניתן למצוא את אותו המצת בדיוק בכל חנות חלפים.

לא הבנתי לאיזה אטם אתה מתכוון... ?

האם הכוונה היא לאטם מכסה ראש המנוע ? במידה ולא, האם תוכל לפרט ולהסביר מהו מכסה השסתומים ? כמובן שאני רוצה לפתור את הבעיה ואם יש לך תמונה שתוכל להראות מהו מכסה השסתומים אני מאוד אשמח :-)

כל מצת עלה לי 24 ש"ח. לפני כשלוש שנים קניתי מצתים של NGK (שלפי הבנתי פחות טובים משל דנסו) אצל הפרסי בתל אביב ב 20 ש"ח כל אחד. לא חושב שזה משהו שכדאי.

מחכה לתשובות שלך... :-)

פורסם
לא הבנתי לאיזה אטם אתה מתכוון... ?

האם הכוונה היא לאטם מכסה ראש המנוע ? במידה ולא, האם תוכל לפרט ולהסביר מהו מכסה השסתומים ? כמובן שאני רוצה לפתור את הבעיה ואם יש לך תמונה שתוכל להראות מהו מכסה השסתומים אני מאוד אשמח :-)

כל מצת עלה לי 24 ש"ח. לפני כשלוש שנים קניתי מצתים של NGK (שלפי הבנתי פחות טובים משל דנסו) אצל הפרסי בתל אביב ב 20 ש"ח כל אחד. לא חושב שזה משהו שכדאי.

מחכה לתשובות שלך... :-)

זה המחיר של הפלאגים לרכב שלך.

פורסם
אני שב ומדגיש !!!

לא כעסתי על כך שצביקה הפנה אותי למוסך !!!

הכעס שלי נבע מהעובדה שצביקה לא קיבל בהבנה את הרצון שלי להשיג את הידע כאן ולא במוסך.

אני רוצה לסיים את הסאגה ולהתנצל בפני צביקה.

צביקה, אני קורא המון תגובות שלך כאן בפורום ומעריך מאוד את הרצון שלך לעזור לאנשים. כנראה שהתגובה שלי הייתה מוגזמת. אני באמת אוהב את התחום של אחזקת הרכב וזו הסיבה שאני מעדיף לשאול כאן ולעשות לבד מאשר לגשת למוסך ושיטפלו לי בבעיה (מה גם שבמקרה שלי אין כל כך בעיה אלא תחושה שמשהו השתנה).

בברכה,

קובי.

קובי התנצלותך התקבלה !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

וואו 51 אלף עם מצתים פשוטים של NGK

לא בריא בכלל להגיע למצב כזה

טפל ברכב שלך בזמן ולא יהיו לך תופעות כאלו..

אני בד"כ מחליף מצתים כל 10 גם ככה זה לא יקר וההחלפה פשוטה

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

בקורולה לא מחליפים מצתים כל 10,000 ק"מ וגם לא באף רכב עם מערכת הזרקת דלק שאני מכיר. לזכותם של יוניון מוטורס יאמר שמשום מה מחירי הפלאגים שלהם הם מהזולים בשוק (ועדיין כפולים מהמחיר בארה"ב) ולכן אין שום סיבה בעולם שלא לרכוש פלאגים מקוריים.

מה שלא מסתדר לי כאן הוא שפותח השרשור התלונן כי הבעייה מתרחשת גם בירידה וללא לחיצה על דוושת הדלק וזה מוציא מככל אפשרות שהבעייה בפלאגים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...